Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Здравеите!Ползвам НОД 32,която не беше се ъпдейтвала от 03.2006г.Вчера смених сървъра за ъпдейтване

като поставих този http://stager.prominfo.ru:8081/ и програмата се ъпдейтна,вечерта го смених с друг ,който намерих отново във форума беше някой от тези http://62.168.97.102/~eset/nod_eval/

http://82.165.237.14/nod_eval/

http://82.165.250.33/nod_eval/

http://u5.eset.com/nod_eval/

,след което отново се ъпдейтна,но ми изписа нещо за 30 дневен период.Направих и настройки,които е описал Tragedy.Днес след като кликна върху иконата на НОД-а зеления прозорец,който се показва на десктопа само примигва за миг и иконата,долу в дясно до часовника не се появява.Някой може ли да помогне?Благодаря предварително!

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте !

Искам да махна Nod32 и да сложа по-нова версия , но ми иска парола която не я помна и неще да се изтрие от "Add or Remove program"

Ще съм много благодарен ако ми помогнете.

Благодаря предварително.

С коя версия на NOD32 си: комерсиалната или демо версията и коя точно версия като номерация?

Ако не те бърка да издържиш така до следващата преинсталация на Windows, просто си ъпдейтни програмата. Иначе можеш да си я отключиш ако държиш, но трябва да се попълни бланка в интернет. Ако ползваш легално/закупено копие на NOD32 или използваш демо версията (без Fix-а) и държиш да я отключиш, кажи за да обясня как става.

Здравеите!Ползвам НОД 32,която не беше се ъпдейтвала от 03.2006г.Вчера смених сървъра за ъпдейтване

като поставих този http://stager.prominfo.ru:8081/ и програмата се ъпдейтна,вечерта го смених с друг ,който намерих отново във форума беше някой от тези http://62.168.97.102/~eset/nod_eval/

http://82.165.237.14/nod_eval/

http://82.165.250.33/nod_eval/

http://u5.eset.com/nod_eval/

,след което отново се ъпдейтна,но ми изписа нещо за 30 дневен период.Направих и настройки,които е описал Tragedy.Днес след като кликна върху иконата на НОД-а зеления прозорец,който се показва на десктопа само примигва за миг и иконата,долу в дясно до часовника не се появява.Някой може ли да помогне?Благодаря предварително!

Това, което yvsoft (предполагам от нейния пост си видял сървърите) е пропуснала да спомене, е, че при обновяване на пълна комерсиална версия от сървър на демо версия, комерсиалната се превръща в демо, което си е много неприятно. За жалост не много хора са наясно с това.

Относно скриването на иконата. По принцип ли я няма иконата и не може да се пусне ръчно от EXE файл или я има, кликаш, тя премигва и тогава изчезва?

Като кликна на иконата,която е на десктопа,зеления прозорец на НОД,(който се появява на монитора и обикновено стои 10 секунди,а след това се скрива и се появява икона долу в дясно)сега само примигва за миг,а икона долу не се появява.Иначе иконата десктопа си стои.

Провери какви активни процеси имаш на NOD32:

CTRL+ALT+DEL и потърси процесите nod32krn.exe и nod32kui.exe.

Провери какви активни процеси имаш на NOD32:

CTRL+ALT+DEL и потърси процесите nod32krn.exe и nod32kui.exe.

След ctrl+alt+del ми излиза прозорец"Диспечер на задачите на Windows",в който освен моето име като потребител няма друго.

Точно в диспечера виж в страницата Процеси.

nod32krn-system-00-15896K

Точно в диспечера виж в страницата Процеси.

данните се променят постоянно. за връзка ICQ 292848483

Значи основната антивирусна ти работи, но графичния интерфейс не се стартира.

Опитай да го пуснеш ръчно от C:\Program Files\Eset и стартираш nod32kui.exe. Ако отново не се появи, значи или ти е изтекло демото (не знам дали това е нормално, защото не съм ползвал демото) или е някакъв бъг.

Виждам,че се е появила нова версия-2.51.28 ,но на официалната страница,последната версия е 2.51.26 !

Версията , която аз ползвам,е 2.50.25 Стандарт за ХР 32 BIT !

Понеже имам едногодишен лиценз,как мога да я ъпгрейтна до последна версия ?

Само да уточня, че версия 2.51.28 е САМО демо версията. ЕДИНСТВЕНАТА промяна е, че позволява да се регистрира и да се ъпгрейдне в пълната комерсиална. Други промени няма.

Последната комерсиалната все още е 2.51.26.

Възможно е програмата вече да се е обновила вече. Просто провери в NOD32 System Tools -> Information и вдясно потърси секцията Information about installed components. Там пише настоящата версия.

Ако не се е обновила, то ето начина:

1) Отиваш на сайта на NOD32 - http://www.nod32.com/ и използваш потребителското си име и парола за да изтеглиш лицензираната версия (горе Download, после вляво Registered Software)

2) Деинсталираш старата версия.

3) Рестартираш (тя самата деинсталация ще го предложи, де)

4) Триеш папката Eset в Program Files

5) Инсталираш си новата версия

Благодаря ти,Night_Raven,но видях,че разликата между двете версий е само това,че новата поддържа 64 BIT,и просто няма смисъл да я пипам !

Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на Night_Raven за безкористната помощ,която ми оказа при проблемите ми с Nod 32.Давай все така Night_Raven във форума и в живота,сигурен съм,че така ще спечелиш нови истински приятели! :clap:

Здравейте ! Вчера си инсталирах NOD32 на компа...оказа се,че от всички АV които съм ползвал Нод-а е най-лека.Какво бе учудването ми,когато докато и оправях настройките забелязах в инфото че е предназначена за 64-битовата версия на ХР.Иначе си работи съвсем читаво,свали си последните вирусни дефиниции от сайта на "ЕСЕТ".Какво ще ме посъветвате: да преинсталирам ли версията за 32-битов Уин или да карам с тази(2.51.8)

Здравейте ! Вчера си инсталирах NOD32 на компа...оказа се,че от всички АV които съм ползвал Нод-а е най-лека.Какво бе учудването ми,когато докато и оправях настройките забелязах в инфото че е предназначена за 64-битовата версия на ХР.Иначе си работи съвсем читаво,свали си последните вирусни дефиниции от сайта на "ЕСЕТ".Какво ще ме посъветвате: да преинсталирам ли версията за 32-битов Уин или да карам с тази(2.51.8)

Няма за какво да се притесняваш. Тази версия на NOD32 има една единствена разлика с предишната и тя е, че има възможност да се премине от демо в пълна. А предната (2.51.26) имаше разлика с по-предната (2.50.25), че беше добавена поддръжка на 64 битова платоформа. Т.е. която и версия от трите да ползваш, ще е напълно съвместима с 32 битова платформа. Просто от 2.51.26 е добавена и на 64.

Няма за какво да се притесняваш. Тази версия на NOD32 има една единствена разлика с предишната и тя е, че има възможност да се премине от демо в пълна. А предната (2.51.26) имаше разлика с по-предната (2.50.25), че беше добавена поддръжка на 64 битова платоформа. Т.е. която и версия от трите да ползваш, ще е напълно съвместима с 32 битова платформа. Просто от 2.51.26 е добавена и на 64.

Благодаря ти Night_Raven за навременния отговор.Реално тази версия на NOD32 се държи перфектно-лека,бърза с приятен и интуитивен интерфейс...почти не се забелязва присъствието й,а не като другите антивирусни,които аз лично,имам чувството че са създадени най-вече да ползват максимално ресурсите на РС-то и да ни забраняват какво ли не,вкл. и достъпа до NET-a :hush:

• 2 седмици по-късно...

А дали някой може да ми помогне.Значиситуацията е следната:Всеки път кати сканирам с NOD32 ми иллиза това

C:\WINDOWS\system32\config\system.LOG

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\software.LOG

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\default.LOG

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SAM.LOG

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SECURITY.LOG

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\AppEvent.Evt

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SecEvent.Evt

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SysEvent.Evt

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\DEFAULT

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SECURITY

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SOFTWARE

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SYSTEM

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\config\SAM

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\OBJECTS.DATA

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\wbem\Repository\FS\INDEX.BTR

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\system32\h323log.txt

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\Debug\PASSWD.LOG

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\Debug\oakley.log

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\Sti_Trace.log

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\wiaservc.log

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\wiadebug.log

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\SchedLgU.Txt

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\ReportingEvents.log

Object is locked

skipped

C:\WINDOWS\WindowsUpdate.log

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\NetworkService\ntuser.dat.LOG

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\NetworkService\NTUSER.DAT

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\History\History.IE5\index.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\index.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\LocalService\Cookies\index.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\LocalService\ntuser.dat.LOG

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\LocalService\NTUSER.DAT

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Local Settings\Temp\~DFDE71.tmp

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Local Settings\Temp\Perflib_Perfdata_7b0.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Local Settings\History\History.IE5\index.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Local Settings\History\History.IE5\MSHist012006071320060714\index.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\index.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\Cookies\index.dat

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\ntuser.dat.LOG

Object is locked

skipped

C:\Documents and Settings\pl\ntuser.dat

Object is locked

skipped

C:\Program Files\ESET\logs\virlog.dat

Object is locked

skipped

C:\Program Files\ESET\logs\warnlog.dat

Object is locked

skipped

C:\Program Files\ESET\cache\CACHE.NDB

Object is locked

skipped

C:\System Volume Information\_restore{C301298B-BC37-4CCF-9CE7-C0793F0CF116}\RP312\change.log

Object is locked

skipped

D:\System Volume Information\_restore{C301298B-BC37-4CCF-9CE7-C0793F0CF116}\RP312\change.log

Object is locked

skipped

настройките съм ги направила тук от форума,и възможно ли е антивирусната да не ги трие,ако е така да ги изтрия ли ръчно.Мерси предварително!

ами не виждам нищо нередно ohmy.gif

Това са обекти, които се използват от операционната система или са заключени с парола (тези, които са в папката на NOD). Няма какво да се плашиш.

Помагайте пак имам проблем.Включвам компютъра и гледам иконката на nod32 я няма,опитах се да стартирам програмата и така не става,пробвах да я инсталирам на ново и ми показва това (111)Disk error NOD32MOD_WINNT_ENGLISH_BASE,след като рестартирах комп. иконките ми бяха станали колкото дисплея.........

Помагайте пак имам проблем.Включвам компютъра и гледам иконката на nod32 я няма,опитах се да стартирам програмата и така не става,пробвах да я инсталирам на ново и ми показва това (111)Disk error NOD32MOD_WINNT_ENGLISH_BASE,след като рестартирах комп. иконките ми бяха станали колкото дисплея.........

1) За коя версия на NOD32 става въпрос и под кой Windows?

2) Рестартира ли компютъра си преди да инсталираш новата версия?

По принцип ето как става:

- деинсталираш NOD32

- рестартираш компютъра

- изтриваш папката Eset в C:\Program Files

- инсталираш наново

3) Какво точно имаш предвид с иконите станали колкото дисплея? Обясни по-точно.

NOD32 2.51.8 + FiX,а за иконите имах в предвид че бяха станали моного голями,а и постоянно ми излиза в лентата currupt file еди кой си

А преинсталира ли както ти описах?

Да ,а каква е тая папка може ли да ми кажеш a2archive-фаиловете пише че са създадени 2061,2098 и т.н

Папката, която ти казвам да изтриеш след деинсталация и рестарт, е самата папка на NOD32.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.