Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Много моля за помощ!Интернет-доставчика ми инсталира НОД32,но сега при включване на компютъра се появява съобщение-Ilegal operation.Дадоха ми някакъв сайт,от който да съм си изтеглел програмата наново,но там има само някакви файлове с разширение .nup.Много моля някой да ми помогне,защото нищо не разбирам от тази материя! :speak:

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Много моля за помощ!Интернет-доставчика ми инсталира НОД32,но сега при включване на компютъра се появява съобщение-Ilegal operation.Дадоха ми някакъв сайт,от който да съм си изтеглел програмата наново,но там има само някакви файлове с разширение .nup.Много моля някой да ми помогне,защото нищо не разбирам от тази материя! :)

Напиши каква е остналата част на съобщението (трябва да има такава) за да видим дали няма да се измисли нещо и да не се налага преинсталация, защото не е гаранция, че тя ще оправи проблема.

Добавено: кажи дали имаш защитна стена (и коя ако да) или друга антивирусна активна (случайно).

Напиши каква е остналата част на съобщението (трябва да има такава) за да видим дали няма да се измисли нещо и да не се налага преинсталация, защото не е гаранция, че тя ще оправи проблема.

Добавено: кажи дали имаш защитна стена (и коя ако да) или друга антивирусна активна (случайно).

Цялото съобщение гласи:This program has performed an ilegal operation and will be shut down.If the problem persist,contact the program vendor.Когато натисна NOD32 Control Center от старт-бутона,излиза следното:Error occurred during communication with NOD32 Kernel service

Други антивирусни програми нямам.А какво е това защитна стена?

Моля,ПОМОГНИ! :):)

Защитна стена = firewall (ZoneAlarm, Outpost Firewall, Kerio Personal Firewall и др.).

От поста ти оставам с впечатление, че си с Windows 98. Така ли е?

Защитна стена = firewall (ZoneAlarm, Outpost Firewall, Kerio Personal Firewall и др.).

От поста ти оставам с впечатление, че си с Windows 98. Така ли е?

Да, с 98 съм.Нямам защитни стени

По принцип е възможно да има конфликт с някоя защитна стена. Sygate например. Ако си сигурен, че нямаш защитна стена, можеш да опиташ да преинсталираш антивирусната. Възможно е и да са ти дали/инсталирали версията за Windows NT/2000/XP, вместо за 95/98/ME. Ако мислиш да опиташ преинсталация на програмата, ето как да го направиш:

1) Теглиш демо версията за Windows 98/ME от сайта на Eset: NOD32 2.51.8 for Windows 95/98/ME (9MB).

2) Деинсталираш настоящата версия на NOD32 от Control Panel -> Add/Remove Programs и програмата ще предложи рестартиране на компютъра. Ако по някаква случайност не стане, рестартираш ръчно.

3) Почистваш регистратурата на операционната система с някоя програма за целта (например CCleaner) и изтриваш папката на програмата (по подразбиране се намира в C:\Program Files\Eset).

4) Стартираш иснталацията на вече изтеглената версия и инсталираш наново програмата.

Ако продължи да прави проблеми, можеш да си провериш твърдия диск за грешки като пуснеш ScanDisk (Start Menu -> Programs -> Accessories -> System Tools -> ScanDisk).

Впрочем, можеш да опиташ да направиш това и преди да опиташ с преинсталация.

Ако никой от двата варианта не сработи, пиши пак.

pol958, защо държиш точно NOD32 да сложиш на машината си, след като имаш проблеми с нея. Сложи си някоя друга антивирусна (може и безплатна) и не си усложнявай допълнитлно живота. :)

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

По принцип е възможно да има конфликт с някоя защитна стена. Sygate например. Ако си сигурен, че нямаш защитна стена, можеш да опиташ да преинсталираш антивирусната. Възможно е и да са ти дали/инсталирали версията за Windows NT/2000/XP, вместо за 95/98/ME. Ако мислиш да опиташ преинсталация на програмата, ето как да го направиш:

1) Теглиш демо версията за Windows 98/ME от сайта на Eset: NOD32 2.51.8 for Windows 95/98/ME (9MB).

2) Деинсталираш настоящата версия на NOD32 от Control Panel -> Add/Remove Programs и програмата ще предложи рестартиране на компютъра. Ако по някаква случайност не стане, рестартираш ръчно.

3) Почистваш регистратурата на операционната система с някоя програма за целта (например CCleaner) и изтриваш папката на програмата (по подразбиране се намира в C:\Program Files\Eset).

4) Стартираш иснталацията на вече изтеглената версия и инсталираш наново програмата.

Ако продължи да прави проблеми, можеш да си провериш твърдия диск за грешки като пуснеш ScanDisk (Start Menu -> Programs -> Accessories -> System Tools -> ScanDisk).

Впрочем, можеш да опиташ да направиш това и преди да опиташ с преинсталация.

Ако никой от двата варианта не сработи, пиши пак.

РАБОТИИИИИИИИИИИИ!!!Фантастичен си!Ако се окажеш някога около Бургас,обади се да почерпя! ;):)

РАБОТИИИИИИИИИИИИ!!!Фантастичен си!Ако се окажеш някога около Бургас,обади се да почерпя! :clap::yanim:

Само ще те помоля да кажеш кое точно е помогнало за да могат други потребители с подобен проблем да си го решат. :clap:

Само ще те помоля да кажеш кое точно е помогнало за да могат други потребители с подобен проблем да си го решат. :clap:

Изтеглих това,което ми даде,след това през контрол-панела/папката Eset изчезна/ и инсталирах наново.И тя отново почна да се зарежда автоматично,както си беше преди!Още веднъж -безкрайни благодарности! :yanim::clap::clap:

Здравейте имам следния проблем

сложих си Windows XP x64 и инстакирах NOD32 2.51.26 но тои работи като 32 битово приложение и го слага е папка C:\Program Files (x86) друго прилойение ли ми трябва (друг Нод ли?) на това пише че е 64 битово. Моля помогнете.

Реално самото приложение си е 32 битово но има подръжка за 64 битовата версия. И затова се инсталира в \Program Files (x86)\, както и затова в task managera ти показва че работи през емулатора за 32 битови приложения(32*) :)

Така, не съм видяла збсолютно всички постове в тази тема, затова се извинявам предварително, ако въпросът ми е вече задаван - преди да се преинсталира компютъра ми бях с NOD32 известно време, но след преинсталацията,като я сложиш отново, тя спря да работи като хората. sad.gif

От предишните постове виждам, че може би е това,което и аз си мислех - не се спогажда със защитната стена - Agnitum Outpost Firewall,преди това я нямаше.Трябва ли ад избирам между двете, защото мисля, че стената не върши особена работа - при сканиране за spyware винаги ми показва едно и същи шпионки и аз ги махам, а Spaware Doctor-a твърди, че имам 68 Spaware-а,но трябва да се регистрирам за да ги махна. ohmy.gif

Така, не съм видяла збсолютно всички постове в тази тема, затова се извинявам предварително, ако въпросът ми е вече задаван - преди да се преинсталира компютъра ми бях с NOD32 известно време, но след преинсталацията,като я сложиш отново, тя спря да работи като хората. sad.gif

От предишните постове виждам, че може би е това,което и аз си мислех - не се спогажда със защитната стена - Agnitum Outpost Firewall,преди това я нямаше.Трябва ли ад избирам между двете, защото мисля, че стената не върши особена работа - при сканиране за spyware винаги ми показва едно и същи шпионки и аз ги махам, а Spaware Doctor-a твърди, че имам 68 Spaware-а,но трябва да се регистрирам за да ги махна. ohmy.gif

Няма такива неща. NOD32 се разбира чудесно с Outpost Firewall. Ползвам комбинацията от няколко години, несъвместимости не съм видял. По-вероятно е да си имала демо и да слагаш комерсиална или обратното и това да обърква нещата. Всъщност дай повече информация с коя версия си била преди, коя слагаш сега и какво точно имаш предвид под "спря да работи като хората".

Някой може ли да ми каже зашто NOD-а не ми се е ъпдеитвал вече два дена последните дефиниции са от 24.07.2006 (20060724). Ползвам версия 2.51.26 администратор. Това не е само на моя компютер погледнах на още два поне и там е същото. Не ползвам парола и юзер. Дали това е следствие че е излязла нова версия или просто за забранили ъпдеита на триал версиите?

Два дена не са проблем, случва се кога светът на вирусите е спокоен да не пускат нови дефиниции 2-3 дни, но проблем е, че наистина триал версиите все по трудно се обновяват, маи им хванаха цаката :-(

Аз съм с комерсиална некракната версия, обновявам с име и парола от официалните сървъри. Ъпдейти на вирусни дефиниции си има. Само дето ме стреснаха - онзи ден мисля, че беше - с един ъпдейт от 4 Мб.

Иначе за съвместимостта на Nod-а и Outpost, впечатленията ми са, че се погаждат прекрасно :sobbing: От една година съм с тази комбинация.

Може ли някой да помогне?

От известно време започна да излиза съобщение,че е невалиден юзера и паролата за NOD32 версия 2.5.

Може ли някой да помогне?

От известно време започна да излиза съобщение,че е невалиден юзера и паролата за NOD32 версия 2.5.

Виж си ЛС!!!

Хей, здравейте на всички! И аз установих проблем с моя Нод32 стандартна версия 2.51.26. Последните ми дефиниции са 1.1677 (20060724). Ползвах NOD32 Fix v2.1, но днес гледам, че ми изисква парола към всички сървъри за упдейт. Някаква помощ?

Имам проблем със ъпдейтите.

Скоро разбрах че версия 2.51.28 е триал и вместо да я трия инсталирах отгоре й 2.51.26.

След това версията на ъпдейтите ми стана 1.1458.Като дам ъпдейт ми пише че била up to date,но това не е така.Ще може ли да ъплоуднете някаде последните ъпдейти от днес за да мога да си ги replace-на с сегашните?

Благодаря. cool.gif

1) Деинсталираш настоящата версия на NOD32 от Control Panel -> Add/Remove Programs и програмата ще предложи рестартиране на компютъра. Ако по някаква случайност не стане, рестартираш ръчно.

2) Почистваш регистратурата на операционната система с някоя програма за целта (например CCleaner) и изтриваш папката на програмата (по подразбиране се намира в C:\Program Files\Eset).

3) Инсталираш наново желаната от теб версия.

Същата работа .. изтрих всичко инсталирах наново всичко пак същия таш%к.

Ако може да качите сегашните ъпдейти някаде ше съм ви благодарен ..

Редактирано от superfly (преглед на промените)

появява ми се един проблем от доста време,и не знам как да го оправя.Когато добавя някой сървар за ъпдейтване,запаметявам го,както си му е реда и хоп след известно време го няма,,пробвал съм доста пъти и все едно исъщо,,,да не би да има някаква настройка от някъде???

Някои няма ли да каже от каде да най-накрая да си ъпдеитнеме нода или как да си решиме проблема. Ако имате юзер и парола които са валидни кажете или от каде да си намеря.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.