Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Не съм чул за такъв бъг...много рестартове и Opera да трие всичко.

Освен ако се опитам да го възпроизведа... колко рестарта на 20 мин. правиш?

Edit: При мен на служебния компютър,често се налага да правя рестарти (слаб е и забива дори от флаш клипове)...сигурно не на 15-20 мин.,но все пак.

Нали преди да направиш рестарт изключваш Opera (дори е добре малко да се изчака - секунди).Дори може да проверяваш в "Диспечер на задачите на Windows" (Ctrl+Alr+Dal) - дали процесът на Operaа.exe е спрял.

Ако нещо чуя по въпроса,ще впиша.

Да, задължително изключвам всички браузъри. Не съм засичал точно колко, но 3-4 рестарта може би. Ако си правил експеримента сподели резултатите !

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Скоро и на мен се промениха настройките без причина, но сега като прочетох, се сетих че рестартирах компютъра няколко пъти последователно- явно това е причината.

Направих седем рестарта в рамките на 20 -25 мин. (машината ми е доста слаба и не успява - Celeron-550MHz RAM-192MB Windows XP-SP2). Между 5-те рестарта,всеки път пусках Opera и кликвах на една страница,затварях изчаквам 5 секунди и рестартирам от "Старт" менюто.Последните два рестарт,не включвах Opera. Opera запази всичките си настрйки.Не можах да възпроизведа бъга. Синхронизирането към акаунта ми в My Opera,също бе включено през цялото време. Ще тествам и от домашния компютър и ще пиша.

здр искам да ви попитам как да актевирам бисквитките в Firefox?Да ви кажа целя поблем. Реших да кача пакета joomla в zymic.com и го качих. кат трагна да иска бизквитки неще да мърда от първата стъпка.моля помогнете.

здр искам да ви попитам как да актевирам бисквитките в Firefox?Да ви кажа целя поблем. Реших да кача пакета joomla в zymic.com и го качих. кат трагна да иска бизквитки неще да мърда от първата стъпка.моля помогнете.

Май си объркал мястото...

Здравейте пак :] начи четох тука http://my.opera.com/bulgarian/forums/topic...#comment2854596   за тези емотиконки,направих си такава папка UserJS ,изтелих файла с емотиконките и го поставих в тази папка,но сега къде трябва да натисна,за да ми се появяват тези емотиконки

пробвах с десен бутон --> вмъкване на записки --> UserJS и като го натисна само тва ми изписва и нищо не се появява

не ги разбирам тези неща с скрипчетата,ако може малко помощ,от къде да ги задействам тези емотиконки? :]

Редактирано от Евето (преглед на промените)

Здравейте пак :] начи четох тука http://my.opera.com/bulgarian/forums/topic...#comment2854596   за тези емотиконки,направих си такава папка UserJS ,изтелих файла с емотиконките и го поставих в тази папка,но сега къде трябва да натисна,за да ми се появяват тези емотиконки

пробвах с десен бутон --> вмъкване на записки --> UserJS и като го натисна само тва ми изписва и нищо не се появява

не ги разбирам тези неща с скрипчетата,ако може малко помощ,от къде да ги задействам тези емотиконки? :]

Здрасти,

за темата,в която си чела... явно съм пропуснал да наблегна на детайла,че този скрипт с тези емотики е направен да работи само за Мy Opera. (За други сайтове трябва да се правят по-сложни каскади.)

Ако се регистрираш в My Opera ,скрипта ще работи на местата за коментари,където няма емотики или не са в разнообразието като на картинката. В Мy Opera, дават 1GB пространство,като си качваш снимки и правиш албуми,създаваш си блог,има ред други щурутии и удобства.Общността е доста голяма и в българския раздел сме доста хора.

За да работи този скрипт в My Opera,(както и други скриптове,които се добавят в папката UserJS),трябва да се направи още една настройка,с която Opera ще намира тази папка:

Ctrl+F12 >> Подробни (Разширени) >> Съдържание >> Настройки на JavaScript >> Избор - посочваме пътя до папка UserJS >> ОК >> ОК

-----------------------------------

Ако Opera ти е синхронизирана (това става от горе на):

Файл >> Синхронизиране на Opera >> Потребител/Парола - ако нямаш си създаваш от бутона Нов профил - получаваш автоматично регистрацията си в My Opera.Трябва само да активираш блога или да създадеш албум за любими снимки.

След синхронизирането,в акаунта ти на My Opera,ще се качат твоите:

Отметки,Бързото избиране,Записките,Въведените допълнителни търсачки,История на посетените страници,Лента на потребителя,Бисквитки...

Ако имаш GSM с браузър Opera Mini - тези настрйки ще си дойдат в него,ако отидеш на друго място,където е инсталиран Opera Browser - логваш се и всичко си идва.Накратко,твоята Opera е навсякъде с Теб!

:-)

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Здравейте!Имам интересен проблем с Опера 10 , през целлото време -докато работа с програмата се слуша музика-без да съм пуснал сайт с музика или радио? :)

Здравейте!Имам интересен проблем с Опера 10 , през целлото време -докато работа с програмата се слуша музика-без да съм пуснал сайт с музика или радио?

;)

Да не си свалил някоя "Джажда" за онлайн радио. Провери в Панели >> Джаджи ... не може да идва от нищото.

Да не забравяме,че Opera-10 e в разработка и не се препоръчва да работи при всеки.

Да не си свалил някоя "Джажда" за онлайн радио. Провери в Панели >> Джаджи ... не може да идва от нищото.

Да не забравяме,че Opera-10 e в разработка и не се препоръчва да работи при всеки.

не съм пуснал нито една джаджа!!!

Опера 10 я ползвам от няколко алфи и до сегашната бета и нямам проблем с нея. Понякога не подрежда страницата както трябва, но става дума за дребни бъгове като например показва left надпис който всъщност е center и ей такива. Но рестарти не ми е правила, въпреки че съм със слаба машина. ;)

Здрасти,

за темата,в която си чела... явно съм пропуснал да наблегна на детайла,че този скрипт с тези емотики е направен да работи само за Мy Opera. (За други сайтове трябва да се правят по-сложни каскади.)

Ако се регистрираш в My Opera ,скрипта ще работи на местата за коментари,където няма емотики или не са в разнообразието като на картинката. В Мy Opera, дават 1GB пространство,като си качваш снимки и правиш албуми,създаваш си блог,има ред други щурутии и удобства.Общността е доста голяма и в българския раздел сме доста хора.

За да работи този скрипт в My Opera,(както и други скриптове,които се добавят в папката UserJS),трябва да се направи още една настройка,с която Opera ще намира тази папка:

Ctrl+F12 >> Подробни (Разширени) >> Съдържание >> Настройки на JavaScript >> Избор - посочваме пътя до папка UserJS >> ОК >> ОК

-----------------------------------

Ако Opera ти е синхронизирана (това става от горе на):

Файл >> Синхронизиране на Opera >> Потребител/Парола - ако нямаш си създаваш от бутона Нов профил - получаваш автоматично регистрацията си в My Opera.Трябва само да активираш блога или да създадеш албум за любими снимки.

След синхронизирането,в акаунта ти на My Opera,ще се качат твоите:

Отметки,Бързото избиране,Записките,Въведените допълнителни търсачки,История на посетените страници,Лента на потребителя,Бисквитки...

Ако имаш GSM с браузър Opera Mini - тези настрйки ще си дойдат в него,ако отидеш на друго място,където е инсталиран Opera Browser - логваш се и всичко си идва.Накратко,твоята Opera е навсякъде с Теб!

:-)

а други скрипчета ,които да работят и в други сайтове,не само в сайта на опера от къде мога да намеря? :]

иначе тва за операта,че може да се качват разни неща не знаех,много хубава функция 

а други скрипчета ,които да работят и в други сайтове,не само в сайта на опера от къде мога да намеря? :]

иначе тва за операта,че може да се качват разни неща не знаех,много хубава функция 

Ето два скрипта: :-)

GooglePreview

Google Images Theme - Тема за Google Изображения.

Трябва да се поставят в папка UserJS

За сега поставих тези две.Следи темата,ще правя добавки и за други интересни,които ще работят независимо от сайта. :-D

благодаря много,ще следа с интерес темата :-)

Пробвахте ли новата Opera Unite? :lol6:

Страхотно измислено! Браво на Opera екипът за тази новост!

Ето от къде съм прочел новината - http://pcworld.bg/12697_opera_unite_nov_mo...ciya_v_internet

Opera представи технологията Unite, която позволява да се обменят файлове между компютрите, без да се използват допълнителни услуги. С Opera Unite компютърът може да се превърне в сървър и да отвори достъп до информацията, съхранявана на неговия твърд диск за странични лица. За целта е необходим само достъп до Интернет и съвременен браузър.

По този начин например, може да слушате музика от домашния си компютър когато сте в офиса. Или пък ако използвате Unite на работния компютър, можете да разглеждате документи от него, където и да се намирате, стига да имате достъп до Интернет.

С помощта на Opera Unite може да се даде достъп до файловете, съхранявани на компютъра, включително музика и филми. На компютъра може да се организира и виртуален чат и услуга за напомняния. Друга функция на Unite позволява да се създаде и локален сайт на РС-то.

За да се отвори достъп до файловете с помощта на Opera Unite, трябва да се свали специална версия на браузъра Opera, поддържащ тази технология. Всички настройки на Unite се осъществяват чрез този браузър, но за отдалечен достъп до файловете могат да се използват и други браузъри.

И още...

Запознайте се с Opera Unite

Новата функция е изключително полезна,а целта и простичка - Обединение в една мощна мрежа на потребители,в която всеки ще намира лесно това,което търси.Ако желаете,може да споделяте любимите си музика,снимки,всякакви файлове,чат с приятели и може би ни очакват много повече... ще видим. :-)

В официални форум на Opera за България ,отворихме тема,в която всеки може да сподели своята/е Opera Unite страница/и.

Opera Unite - Opera обединява нашите компютри.

Може да създадем наша българска мрежа - Opera Unite. :-)

От официалния блог на Opera Sofware,може да свалите тестовата версия на Opera Unite.

Да не забравяме предупреждението: Това е тестово издание и може да причини всякакви бели, ползвайте само на компютри, на чиито важни данни имате резервни копия.

Download от връзките на официалния блог:

Windows MSI - Интернационалната версия (с български интерфейс)

Windows Classic - Класически инсталатор (без български интерфейс)

Macintosh (Intel-only) / Macintosh (Universal)

UNIX/Linux

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Без да искам дадох на един саит да не се запаметяват пароли в жезъла....как мога да направя така, че пак да ме попита дали да запамети паролата и аз да му посоча да я запамети ?Браузъра е Опера...

Настройки на Жезъла

Жезълът

Жезълът е организаторът на Opera за автоматично попълване на формуляри и пароли. Включете го, за да позволите на Opera да съхранява потребителски имена и пароли при първото им въвеждане за даден сайт. Жезълът може да попълва и ограничен набор от други данни.

Когато посетите сайт с вече записано име и парола, можете да влезете с бутона „Жезъл“ от адресната лента; или с Ctrl+Enter.

Имайте предвид, че имената и паролите са записани на диска криптирано. Ако искате да защитите Жезъла от други потребители на същия компютър чрез главна парола, отворете подробните настройки, подраздел Сигурност.

Паролите в Жезъла можете да изтриете от Инструменти > Изтриване на лични данни или Инструменти > Повече > Пароли в Жезъла.

Потребителски данни

Някои сайтове изискват да попълвате лични данни от рода на име и адрес. Вместо всеки път да пишете тези данни, можете да ги въведете тук.

След това ще можете лесно да ги попълвате във формуляри. При опит да попълните поле във формуляр, тези данни ще се покажат в падащ списък; или при щракване с десния бутон.

При щракване с десния бутон върху поле за въвеждане (вкл. в чат сесии и електронни писма), ще се покаже меню с „Потребителски данни“. То ще съдържа всички лични данни, които сте поставили в Жезъла.

Ако Opera се „досеща“ с какво да попълни дадено поле, можете да го попълните и направо с Жезъла. За целта щракнете върху бутона „Жезъл“; или натиснете Ctrl+Enter.

Съвет: В полетата „Други“ можете да въведете произволни данни, които се налага да въвеждате често.

Влизаш в жезъла, триеш там записа за сайта или това, което е записал за паролата за сайта и следващия път пак ще те попита дали да запомни паролата.

Инструменти->Настройки->Жезъл-има каре"Пароли",кликваш в/у него и изтриваш желаният сайт.След като затвориш прозорците,ще попита дали да запише паролата(това е при влизане в сайта).

А как действа "главна парола".Сложи парола (главна парола) като си мислех,че по този начин ще ме пита за парола всеки път когато отворя наново браузъра, но не става така.Изобщо за какво се ползва тази "главна парола". С "Opera 9.60 USB" съм, но пробвах и на "Opera 10" пак същата история.

• 2 седмици по-късно...

аз искам да попитам дали може като пусна някои филм да се сваля като затворя операта с Х-са да продължи да се сваля

Редактирано от b0928 (преглед на промените)

аз искам да попитам дали може като пусна някои филм да се сваля като затворя операта с Х-са да продължи да се сваля

Ползвай отделен от Opera даунлоуд мениджър или торент клиент
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, инсталирах си Opera Unite 10.0 Build 1643 Beta всичко е много хубаво, но проблемът ми е че картинките на сайтовете ми излизат размазани и неясни, ще съм ви благодарен ако ми помогнете Публикувано изображение

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.