Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Стана ... Благодаря много просто от няколко години може би небях инсталирал този флаш плеър. Отново благодаря и весели празници на всички Публикувано изображение

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Здравейте имам следня проблем инсталирам Flash player но клипчетата не ми тръгват през операта а през интернет и мозила ми тръгват може ли да ми кажете защо така Публикувано изображениеПубликувано изображение

Влизаш в сайта на Опера и си изтегляш най-новата версия от ТУК. Инсталираш я на чисто (не върху старата), като предварително си експортирал всичките си отметки, ел. поща и RSS хранилки за да ги добавиш впоследствие в новата инсталация.

След като си готов с това, отиваш на сайта на Адоб и изтегляш от ТУК най-новата версия на Flash Player-а за Firefox (Opera официално не се поддържа, но браузер-плъгина е същия, т.е. е съвместим с всички Netscape-базирани браузъри).

Ако все още имаш проблеми (което е малко вероятно), опитай с по-стара версия на Flash Player-а, например 9 или 8.

А ако искам да прехвърля запаметените пароли от "Mozilla Firefox" на "Opera", как може да стане номера?

Мисля, че не е възможно, но може да се изнесат в чист XML вид с помощта на това.

А за някой, които като мен често пипа нещо по инсталацията на Opera и в същото време иска всичко да е синхронизирано с Opera@USB и да си има резервно копие, ето решението (в прикачения пакет) - става с един клик. Само трябва да се променят пътищата, ако е нужно.

1.zip

Защо като свалям mp3-ки, ми ги записва като wav с версия 9.62 съм.

Редактирано от eysan (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам,защо не мога да инсталирам опера.Многократно съм си я сваляла,/многократно ,защото все нещо се бъгва/,до сега проблем съм нямала.Всеки път си я деинсталирам,почиствам след нея с "кклеанер",след това рестарт,свалям си я наново и си я инсталирам,но сега не става.Какво да направя?Как да я инстална.Или предложете ми някой браузър,подобен на нея.Имам мозила,но другите в къщи са си свикнали с опера и за това искам да е нещо подобно на нея.Моля дайте съвет.

А почисти ли регистрите след деинсталацията? Пробвай също така да пуснеш например Mozilla след това и да я направиш Default браузър, може нещо да са се объркали асоциациите.

А почисти ли регистрите след деинсталацията? Пробвай също така да пуснеш например Mozilla след това и да я направиш Default браузър, може нещо да са се объркали асоциациите.

Да почистих всичко.Значи сега да направя мозила подразбиращ и тогава да пробвам?

p.s.

Eто снимки,какво ми изписва.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не знам какво пише,нещо за някакъв ключ..но нищо не мога да предприема,защото не съм на ясно,какво точно да направя?

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Не иска и не иска!

С какъв акаунт се работи - с администраторски или с обикновен потребител?

С администраторски.

Имало ли е проблеми с акаунтите досега, да са трити и създавани нови?

Според мен проблемът е свързан с правата върху тези елементи от registry-то. Може да се пробва с Regedt32 да се оправят настройките на Permissions. Това не е по възможностите на всеки, но е едно възможно решение. Тук и тук е показано как да се направи това при подобна грешка.

Нямало е проблем с акаунтите,те са три,два админски и един ограничен.Но с опера постоянно е имало проблем,кога изчезва,кога не работи прекия път и даже да изкарам нов пряк път,пак не отваря.Затова съм я деинсталирала и пак наново съм си я слагала.До сега всичко си ставаше по този начин,но сега не ще.Свалих си "аvant browser"не знам до колко го бива,ако имате по-добро предложение,моля,кажете.Без мозила,защото я имам.

Щом са 2 администраторски акаунта (което според мен не е добра идея), може да се опита инсталация с превключване в другия.

Ако с него стане номера, значи проблемът е бил точно в Permissions.

Най-напред това пробвах,от единия като не иска от другия може да стане,но не стана.А това не ми е ясно какво е,не съм много напреднала-"Permissions"

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Искам да попитам,защо не мога да инсталирам опера.Многократно съм си я сваляла,/многократно ,защото все нещо се бъгва/,до сега проблем съм нямала.Всеки път си я деинсталирам,почиствам след нея с "кклеанер",след това рестарт,свалям си я наново и си я инсталирам,но сега не става.Какво да направя?Как да я инстална.Или предложете ми някой браузър,подобен на нея.Имам мозила,но другите в къщи са си свикнали с опера и за това искам да е нещо подобно на нея.Моля дайте съвет.

Не е достатъчно само да се деинсталира и почистят регистрите. Opera се бъгва от многократната актуализация,която се прави от старите към нови версии.Трябва да направиш чиста инсталация,при която ще се загубят всички потребителски настройки останали от старите версии на браузъра.Казано на кратко,трябва да се изтрият две папки,които при дестилация и почистване на регистрите си остават непокътнати,а с тях остават и проблемите.

Трябва да направиш това: Инсталация на чисто. След тази инсталация, доста от проблемите ти с Opera,би следвало да изчезнат.По принцип тези проблеми се "онаследяват" от старите версии.Лично,правя тази процедура при всяко излизане на нова,официална версия.

Интересно ми стана,от къде сваляш инсталационния пакет за Opera? От приложените скрейн шотове,виждам че се опитваш да инсталираш Opera 9.52,а в момента най-актуалната официална версия е Opera 9.63.

Ако преди това си работила с по-нова версия на Opera,а в последствие опитваш да инсталираш по-стара,няма как да се получи. Трябва да се почистят въпросните потребителски папки - ( това,което е описано по-горе в Български форуми на Opera).

Моля, някой да ми каже как да деинсталирам ОПЕРА от компютъра ,така че след повторно инсталиране предишните настройки на браузъра да не са валидни.Напълно обърках настройките и не мога да ги оправя и затова искам да го инсталирам отново.БЛАГОДАРЯ!!!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Изтрия я от Add or Remove Programs след това отиди в start>run и напиши application data намираш папката на опера и я триеш.

Добър вечер на всички.Значи проблема ми е следния: вижте тази снимка.Когато натисна веднъж бутона "Следващи" и след това реша да го натисна още веднъж за да отида на следващата страница,той все едно не работи и не зарежда следващата страница.Този проблем не е само при мен а при всички ползващи версии 9.хх.При версия 10 този проблем го няма.Можете ли да ми кажете има ли възможност да се оправи.Благодаря предварително.

Някой успял ли е да оправи проблема със свалянето на файлове с опера. Вече не помня последната версия с която този проблем липсваше.

Тука не само с архиви го прави както е дискутирано малко по-горе. Много и различни файлове се опитва да отвори при което естествено излизат маймуни. Понякога сменя разширения или се опитва да свали htm-и вместо файлове...

Опитвал съм какво ли не из настройките(вкл и настройката с разширенията). Имам чувството че е много серьозен бъг това. И в новата алфа го има... другия вариант е сайтовете, където го прави да са бъгави, което не ми се вярва.

Ето пример с daemon tools lite. Вместо ехе...

Публикувано изображение

Някой успял ли е да оправи проблема със свалянето на файлове с опера. Вече не помня последната версия с която този проблем липсваше.

Тука не само с архиви го прави както е дискутирано малко по-горе. Много и различни файлове се опитва да отвори при което естествено излизат маймуни. Понякога сменя разширения или се опитва да свали htm-и вместо файлове...

Опитвал съм какво ли не из настройките(вкл и настройката с разширенията). Имам чувството че е много серьозен бъг това. И в новата алфа го има... другия вариант е сайтовете, където го прави да са бъгави, което не ми се вярва.

Ето пример с daemon tools lite. Вместо ехе...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Писах и в Форуми на Opera.

Проблем в посочената страница си има - 10:3 в полза на exe-то,но при мен се оправя след рефреш на страницата.

За другите exe-та,dll,разширения , нямах проблем,колкото и пъти да кликах.Ако ти го прави твърде често,проблема е при Теб.Все пак мисля,че има и проблем в страницата,защото с Firefox 3.0.5 - сайта ми изчезна на 5-я опит да сваля exe-то.После някак си се появи и сега пак го няма...има някаква загадка,а и закачането към файла е доста трудно - мисля,че проблема, касае повече сайта.

********************************************************************************

Добър вечер на всички.Значи проблема ми е следния: вижте тази снимка.Когато натисна веднъж бутона "Следващи" и след това реша да го натисна още веднъж за да отида на следващата страница,той все едно не работи и не зарежда следващата страница.Този проблем не е само при мен а при всички ползващи версии 9.хх.При версия 10 този проблем го няма.Можете ли да ми кажете има ли възможност да се оправи.Благодаря предварително.

Да,проблемче със сайтчето има - (предполагам,че нещо в скрипта му не е както трябва).

Мoже да се оправи и под Opera 9.xx.

1.Отвори страницата

2.Кликни с десен бутон(някъде на чисто в нея) >> Настройки за сайта >> Мрежа >> Представяне на Opera - посочи: Маскиране като Internet Explorer >> OK >> Дай рефреш на страницата и пробвай с бутона за "Следващи" Публикувано изображение

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

За да не остане нито един файл от таз програма, си инсталирай програмката - Your uninstaller 2006 ;) В сайта я има Публикувано изображение

мога да помогна за Windows XP - след деинсталация отваряш папка C:\Documends and Setings\профила ти\Aplication data\ и триеш опера. Друг вариант - преди да деинсталираш отваряш Опера, Помощ, Сведение за Опрера - там изписва къде са настройките - сега съм със вин7 , настройките ми в момента са в C:\Users\gaffer\AppData\Roaming\Opera\Opera\

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Значи аз сам сас много сатара версиа на операта но тя си ми е наи удобно та вапросами е искам да имам двае опери но как да префарала паролите от желаза от едната на другата без да триа старата и как да спра конзолата за гтрешки да не се показаваа

Някой да има следния проблем, евентуално решение в последната версия 9,63.

Падащите менюта не падат, единствено ако са селектирани може с

нагоре надолу да се избира.

Пример в настройките на GOOGLE има опция

Съветите и съобщенията от Google да се показват на

следва падащо меню та това меню непада

дори в настройките на Опера падащите менюта непадат

в IE7, Firefox, Safari, Chrome няма проблем

Операта е отинсталирана, хигенизирано е след нея и отново е инсталирана

без резултат

Редактирано от saentist (преглед на промените)

инсталирал съм и експлорера и операта, дали си пречат един на друг или няма значение?!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.