Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Здравейте

Има ли начин да си прехвърля паролите от "Firefox" на "Opera".

Бърз и лесен начин няма,но все пак има възможност.

1.От ТАЗИ ВРЪЗКА: Кликни на view passwords с десен бутон и го добави в Отмеки или в Лентата с отметки на Firefox

2. Отвори страница,на която имаш запаметена парола в Firefox, избери името си за да влезеш и бързо натисни (още докатао се логва) връзката view passwords (поставена в Отметки или от Лента с отметки). Ще се отвори скрипт в който ще видиш паролата за тази страница.Записваш си за всяка страница и пренасяш в Opera.

Бавно става,но все е нещо и е полезно в случаите,че сме забравили паролите за съответния сайт. Връзката важи за Firefox IE и Opera. За Opera има и по-лесен начин с помощта на малка програмка в чиято папка се поставя файла wand.dat,стартира се и в текстов документ излизат всички пароли за всички страници.

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

От 3 год. ползвам OPERA и съм много доволна от него,но съвсем наскоро се появи Проблем с главна буква.При стартиране и при опит да заредя адрес ми се появява празна бяла страница и след доста време надпис:ОПЕРА НЕ МОЖЕ ДА ЗАРЕДИ ТОЗИ АДРЕС-тоест не мога да я използвам изобщо.А в същото време нямам проблем с ІЕ и Мозила която качих по късно.Преинсталирах я наново като изтрих регистри но проблема си остава.Има ли някакво решение,защото ми се ще да продължавам да я ползвамpost-84318-1223729369_thumb.jpg.

A като спреш торент клиента, положението какво е? Също така виж, да не си сложил отметка на Work Offline, от File > Work offline.

A като спреш торент клиента, положението какво е?

Също така виж, да не си сложил отметка на Work Offline, от File > Work offline.

Положението е същото.Дори си мисех дали не съм блокирала нещо-я с антивирусна,я с нещо друго,дори смених антивитусната.Но уви.

Защитната стена разрешава ли на Опера достъп до нета?

Преинсталирах я наново като изтрих регистри но проблема си остава.Има ли някакво решение,защото ми се ще да продължавам да я ползвамpost-84318-1223729369_thumb.jpg.

Ако проблема наистина остава в Opera,пре-инсталация и почистване на регистрите не е съвсем достатъчно.Съдейки по иконката на Google - търсачката в дясно,може би ползваш малко стара версия (имаше една при,която всички търсачки бяха с "лупички") или Opera скоро е била обновявана и нещата са се "омазали".В такива случаи просто почистиш,всичко свързано с Opera.

Ако всичко останало не е помогнало,направи ТОВА. Може само да пропуснеш нещата свързани с Adobe Flash Player.

п.с. Посочените пътища до папките за изтриване,са за Windows XP... за Vista мисля са различни...

Download Opera Browser Ver: 9.60-10447

Някой може ли да ми помогне с търсачката на data.bg?

Опитвам се да си я интегрирам, но все не се получава - въвеждам си "keyword + това, което търся" в адресното поле и ми излиза само search.data.bg, все едно просто съм отворил страницата.

Стринговете ми в момента са

Address: http://search.data.bg/
Query String: complete=1&hl=en&search=%s&last_search=&btnG=﷐D2﷐FA﷐F0﷐F1﷐E8﷐21&filetype=all&limitresult=40&filesort=&sortorder=DESC&sizeattrib=&filesize=&sizeunit=&mbitrate=&msamples=&mchannel=&mgenre=&vgenre=&vyear=
т.е. тези, които Opera си вкарва автоматично като си направя търсячката ("Create Search" от контекстното меню в поленцето)

"Use Post" е маркирано.

Благодаря предварително на всеки, който се опита да помогне.

Проблема не е в Opera или в нещо,което не правиш правилно.От data.bg са го направили така.Преди време си ставаше,но сега...

В тема от Официални български форуми на Opera,обсъждахме това,но в монента не се сещам коя...

п.с. от 17:18h

http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=223191

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, Ползвам последната за момента стабилна версия на опера. Проблема е че при даунлоуд на някои файлове не ги сваля а ги отваря в нов таб. Някой сблъсквал ли се е с този проблем?

С десен бутон на линка и сейф в папката за сваляне

С десен бутон на линка и сейф в папката за сваляне

Пропуснах да спомена че съм с IQ по-високо от маймунското. :yanim:Публикувано изображение

Шегувам се! Пробвах и така. Не се сваля. На мнение е че е способна да отвори някои видове файлове. В случая тоя скин за уинамп го вижда като уеб архив(каквото и да означава)...

Извинявам се за глупавия въпрос.... Случайно във FAQ на опера го имаше. Оправих се. Ето настройката.

Проблем при инициализиране на модула за е-поща Opera Mail. Store Init failed Engine Init() failed С Виста съм постоянно Оера ми дава това съобщение на какво се дължи това

Редактирано от ivo333a1 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Трябва да преинсталирам компютъра на наще не е преинсталирван и бутан повече от година и се е затормозил. Това което ме спира да го направя е че имат много запазени пароли на ключа в Opera (моля без лекции за паролите аз знам как трябва да стоят нещата) и не са сигурни дали ще се сетят за всичките след преинсталацията. Има ли начин да запазя всички парола всички запазени страни така че след преинсталацията да не осетят промяната?

Трябва да преинсталирам компютъра на наще не е преинсталирван и бутан повече от година и се е затормозил. Това което ме спира да го направя е че имат много запазени пароли на ключа в Opera (моля без лекции за паролите аз знам как трябва да стоят нещата) и не са сигурни дали ще се сетят за всичките след преинсталацията. Има ли начин да запазя всички парола всички запазени страни така че след преинсталацията да не осетят промяната?

Здрасти !!!!

Я провери тук:

http://my.opera.com/bulgaria/blog/show.dml/270805

може да се намери нещо по твоя въпрос :P

Да благодаря ти много точно това ми трябваше. Копирвам статията от http://my.opera.com/bulgaria/blog/show.dml/270805 и я слагам тука ако му се наложи на някой да го прави това. ;-)

Винаги е желателно да се прави чиста инсталация на Опера, а не да се инсталира в/у старата. Направим ли го обаче получаваме една новичка и чистичка (откъм лични настройки) Опера. Идеята на статията е да помогне за прехвърлянето (запазването) на настройките (Profile, Menu, Toolbars, Bookmarks, Notes -- профила, менютата, подредбата на лентите, отметките, записките и т.н.) за по-нататъшното им използуване - при чиста инсталация на нова версия или при сърдечен поздрав от Бил Гейтс и неговото творение. Преди да започнете каквото и да е, направете копия на всички файлове от новата инсталация, ей така, за всеки случай...

Прехвърляне на профилите (Profile settings).

1. От менюто на старата инсталация изберете Help>About. От прозореца, който ще се отвори, препишете пътя до Opera directory (Директория на Opera) - това е вашата папка с профили и там са файловете, които ще ни трябват.

2. Направете същото и с новата инсталация.

3. Затворете всички отворени копия на Опера.

4. Копирайте изброените файлове от папката с профилите на старата инсталация в същата папка на новата (копирайте само файловете, които ви трябват):

Bookmarks (Отметки): opera6.adr

Certificates (Удостоверения): opcacrt6.dat, opcert6.dat, opssl6.dat

Contacts (Познати): contacts.adr

Cookies (Бисквитки): cookies4.dat

Notes (Записки): notes.adr

Search preferences (Търсачки): search.ini

Wand passwords (Пароли в Жезъла): wand.dat

Забележка: ако искате да сложите master password (главна парола), трябва да откопирате файловете със удостоверения и да сложите същата парола и в новата инсталация

5. Копирайте изброените папки от папката с профилите на старата инсталация в същата папка на новата (копирайте само папките, които ви трябват):

Custom keyboard shortcuts (настройка на клавиатурата): keyboard

Custom menus (настройка на менютата): menu

Custom mouse gestures (настройка на жестовете с мишка): mouse

Custom style sheets (стилове): styles

Customized toolbar setups (подредба на лентите): toolbar

Customized voice setup (глас): voice

Favicon images (икони на страниците): images

Saved sessions (запазени сесии): sessions

Skins (облици): skin

Копирайте само папките, които са ви нужни.

6. Стартирайте новата Опера.

Ако прехвърляте персонализирани менюта, панели и т.н. уверете се че в новата Опера сте отбелязали използуването на новите настройки (а не Opera Standard) - Tools>Preferences>Advanced (Инструменти>Настройки>Фини настройки)

Тъй като във файла opera6.ini има много специфична информация, по принцип е лоша идея да се копира от старата инсталация в/у новата. За това пак ще напомня да направите резервни копия на файловете и че всичко което правите е на собствен риск.

П.П. По принцип всички които имаме навика да човъркаме повече, вече сме правили подобни неща, така че се надявам статията да бъде полезна на по-неопитните. И един съвет от мен към тях: препоръчвам да правите export (изнасяне) на всичко, което го има в менюто File>Import/Export (Файл>Внасяне и изнасяне), а гореописаният начин да се използува само когато това не е възможно.

Аз копирам цялата папка profile,че става по-бързо и нямам проблеми засега :newspaper:

Аз правя същото. Използувам портативната версия на браузера (Opera@USB) и когато изтегля и разархивирам новата версия прехвърлям папките profile и mail от старата.

Да и аз направих същото трябваше ми точно това да разбера къде се запазват тези неща, да ги копирам и после само да заменя след преинсталациата. Стана ;-)

Искам да попитам може ли да направя така, че Операта да отваря сайт, написан в адресбара на нов таб.

Искам да попитам може ли да направя така, че Операта да отваря сайт, написан в адресбара на нов таб.

До колкото знам от адрес-бара не-може.Може с клавиш F2 - в появилия се прозорец:

Зареждане на страница,вписваш адреса и той се отваря в нов под-прозорец.За целта,трябва да свалиш и отметката на:

Ctrl+F12>>Подробни>>Подпрозорци>>Преизползване на наличен подпрозорец>>ОК

Този вариант ти дава възможност винаги да отваряш нов-подпрозорец от където и да кликнеш,но само не от адрес-бара...(но важи за варианта с F2)

Има някаква вероятност на 05.12.2008г. Opera Dеsktop Team да ни поднесе коледен подарък! Публикувано изображение

Opera 10 алфа на 5 декември?

Здравейте! Имам един въпрос. Как могат да се видят запаметените пароли в жзъла. Ползвам един сайт в който влизам само през опера от вкъщи, ползвайки жезъла. Скоро ми се налоци да ползвам същият сайт от друг комп и нещо не ми прие паролата, която си мислех, че е! Та как да разбера коя е паролата. Знам, че в Mozila има такава опция, но в Опера неможах да я намеря. Благодаря!

Здравейте,с Opera 9.60 Final съм и когато искам да сваля някой .rar файл ми се отваря страница с некви йероглифи и немога да сваля файла.Ако някой знае как може да се оправи това нека пише,ето и въпросната страница която ми отваря:

да и аз имам такъв проблем като на tndrrr
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.