Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Значи имам следния проблем с операта.Баща ми каза,че е дръпнал новата версия 9.52,9.55 ли беше и като я инсталира не може да отваря сайтове.Натискам на някой сайт и все едно зарежда и не отваря страницата,а имам нет.Провам с Мозилата,отваря го с операта не иска.Записах по стара версия 9.21 и ми изписва - Another user is running this copy of Opera.You should install Opera with individual profiles to allow multiple users to run the same copy independently.После като инстална на ново 9.21 само,че при инсталацията маркирам "Настройване",а не стандартно и после като маркирам "Ползвай еднакви настройки за всички потребители" ми отваря самия браузър,но не и сайтове.PLS help,той баща ми я ползва тая боза и не иска да я сменя,моля кажете как да я оправя?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Нв знам дали това е проблем-ама много ме ядосва!Колеги къде да пипна за да оправя изгледа при четене на писма!Аз искам да чета само съобщението а Операта ми го изкарва списък+съобщение.Отивам аз в настройки-изглед-изобразяване-списък и ръчно го правя да ми изкара само съобщението и всичко е О.К.Следващия път като влезна обаче отново е в стандартна конфигурация-списък+съобщение отдолу!!!!!!Как да променя тази щуротия за постоянно?Да виждам само избраното съобщение??!! :angry:

Здравейте една приятелка има оргомен проблем с опера.като си отваря операта й излиза това:

Публикувано изображение

пробвах да й пратя глобал.дат

и й излезе това в папката на операта

Публикувано изображение

целия проблем е че тя иска да си пази хисторито,защото почти винаги то й е много важно

МОЛЯ ВИ....ПОМОГНЕТЕ!!!!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Имам следните въпроси:

1. Когато в опера ми се зареди Speed dial над 9те прозореца се показва лентата с търсачката на google. Може ли да се направи такава настройка, че google лентата да има опция да търся в мрежата или в страници на български или страници от Бг. , както е когато си отворя google.bg, защото сега като напиша нещо почва да ми дава резултати само в страници на чужд език?

2. Когато вляза в google.bg може ли да се настрои така, че отметката търси "в мрежата" да е сложена автоматично при всяко зарежданена на страницата на "търси в страници на български" ?

3. До лентата за въвеждане на адрес имам и лента за бързо търсене в google, yahoo и др. Как мога да добавя друга търсачка освен тези които са в сегашния спиък?

Благодаря предварително :lol6:

За въпрос 3. Отваряш Google.bg>>Поставяш отметка на:Търсене в:страници на български>>Кликаш в полето на търсачката с десен бутон и най долу избираш:Вграждане като търсачка.Така вече си добавил Google.bg с директна настройката Търсене в:страници на български,при другите търсачки,които са в дясно.Така добавяш всякакви други търсачки,като ги настройваш предварително на опциите който желаеш.

За въпрос 2.Ако добавиш страницата с търсачката в отметки след като си направил настройката за

Търсене в:страници на български,то при зареждане тази отметка винаги ще си е там.

За въпрос 1.Няма възможност за такава опция,но може да си поставиш вече добавената Google.bg,с настройката за:Търсене в:страници на български именно в тази лента.Това става от: Ctrl+F12>>Търсена>>Отбележи нужната търсачка с настрйките(тя ще е най-долу)>>Промяна>>Подробно>>слагаш отметка на:Ползване като търсачка в "Бързо избиране">>ОК>>ОК

Другия вариант е да си направиш два елемента в Speed Dial с настройките за Мрежа и Бг.страници.(Ако искаш мога да ти кажа как да увеличиш Speed Dial от 9 на 20 елемента. Публикувано изображение

********************************************************************************

Привет на всички!Искам да попитам за нещо,първо потърсих в търсачката,но не успях да намеря това,което ме интересува,а именно има ли за Opera тема,която да е като noia extreme,която я има във Firefox.Ще съм благодарена,ко някой сподели.Поздрави!

Не съм запознат с темата "noia extreme",почти не използвам Firefox,но за темите - облиците на Opera:

Shift+F12 - излиза прозорец "Външен вид">>сложи отметката на: Търсене на още облици (малко изчакай да се зареди)>> ще ти излезнат стоци възможности за облици-теми за Opera.Най-нови,най-популярни и т.н., само да имаш време да експериментираш и зареждаш.

Още за облиците ТУК

********************************************************************************

Значи имам следния проблем с операта.Баща ми каза,че е дръпнал новата версия 9.52,9.55 ли беше и като я инсталира не може да отваря сайтове.Натискам на някой сайт и все едно зарежда и не отваря страницата,а имам нет.Провам с Мозилата,отваря го с операта не иска.Записах по стара версия 9.21 и ми изписва - Another user is running this copy of Opera.You should install Opera with individual profiles to allow multiple users to run the same copy independently.После като инстална на ново 9.21 само,че при инсталацията маркирам "Настройване",а не стандартно и после като маркирам "Ползвай еднакви настройки за всички потребители" ми отваря самия браузър,но не и сайтове.PLS help,той баща ми я ползва тая боза и не иска да я сменя,моля кажете как да я оправя?

Направи ТОВА

Нв знам дали това е проблем-ама много ме ядосва!Колеги къде да пипна за да оправя изгледа при четене на писма!Аз искам да чета само съобщението а Операта ми го изкарва списък+съобщение.Отивам аз в настройки-изглед-изобразяване-списък и ръчно го правя да ми изкара само съобщението и всичко е О.К.Следващия път като влезна обаче отново е в стандартна конфигурация-списък+съобщение отдолу!!!!!!Как да променя тази щуротия за постоянно?Да виждам само избраното съобщение??!! :beer:

Не е проблем и при мен е така. Застани с мишката на границата между Списъка и съобщението,като ти излезе двупосочна стрелка захвани и вдигни до горе.Ще скриеш списъка,а Opera ще запомни тази настройка и списъка винаги ще ти е скрит. Малко не виждам смисъл от това,но Ти си знаеш )))

*

Здравейте една приятелка има оргомен проблем с опера.като си отваря операта й излиза това:

Публикувано изображение

пробвах да й пратя глобал.дат

и й излезе това в папката на операта

Публикувано изображение

целия проблем е че тя иска да си пази хисторито,защото почти винаги то й е много важно

МОЛЯ ВИ....ПОМОГНЕТЕ!!!!

Да изтрие файла global.dat,който евентуално е развален и не четлив.След рестартиране на Opera - Тя ще си създаде нов такъв файл.Надявам се да се оправи,ако ли не,ще трябват други "по-драстични мерки" ))

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Привет на всички!Искам да попитам за нещо,първо потърсих в търсачката,но не успях да намеря това,което ме интересува,а именно има ли за Opera тема,която да е като noia extreme,която я има във Firefox.Ще съм благодарена,ко някой сподели.Поздрави!

Виж дали това ще ти свъши работа.

Нещо разбазиках имейл клиента на опера и сега през определен период се конектва(винаги неуспешно - нещо съм объркал) и изплюва това съобщение.Как да го изключа въобще имейл-клиента на опера...от about:config не видях такава настройка?

Нещо разбазиках имейл клиента на опера и сега през определен период се конектва(винаги неуспешно - нещо съм объркал) и изплюва това съобщение.Как да го изключа въобще имейл-клиента на опера...от about:config не видях такава настройка?

За about config-не знам това да не е Лисата!Като не искаш пощта в Операта просто не я създаваш.В настройки най горното беще май-създай mail клиент-та там не вписваш данни и това е.Операта няма да те притеснява с пощта!Никъде не пише за изключване.Просто изтриваш данните си и това е!Тя самата поща е доста подвеждаща,защото е конфигурирана различно!При активирането и в началото би трябвало да си получил писмо (ако не се лъжа там имаше линк за тема с пояснения!!!Само дето не чатнах какво значи "пре определен период"пощата или бачка или не! Публикувано изображение

От лента "Инструменти" избираш-Акаунти за поща и чат-Поща; и там изтриваш което не ти е нужно.

Здравейте Има ли начин да си прехвърля паролите от "Firefox" на "Opera".

Как може да си наглася Operata дане тегля торентите през нея ами през uTorrent?

Как може да си наглася Operata дане тегля торентите през нея ами през uTorrent?

В адрес бара напиши "opera:config"

там намери "bit torrent" и махни отметката му.

рестартирай операта....следващия път като теглиш торент ще те пита с какво да го отвори...

избери си utorrent и си готов

Opera:изключване на вградения торрент клиент:

Първо трябва да спрете вградения торент клиент. Това става като в adressbar-а напишете opera:config , след това разклонявате BitTorrent и махате отметка на Enable. Като направите това е желателно да рестартирате браузъра.

След това, стартирате браузъра и отивате в Tools > Preferences > Advanced > Download, кликате на бутона Add... и правите следните настройки в новоотворилия се прозорец:

- MIME Type: application-x/bittorrent

- File extensions: torrent

- Action: Aко ползвате по-нова версия на браузра, то би трябвало той да разпознае торент клиента ви по подразбиране и за да се асоциира разширението с него, просто слагате отметка на Open with default application. Ако ползвате по-стара версия, ще трябва да изберете Open with other application и да укажете пътя към изпълнимия (*.exe) файл на торент клиента.

http://img407.imageshack.us/my.php?image=o...torrent1kh6.jpg

http://img407.imageshack.us/my.php?image=o...torrent2sd1.jpg

Имам следния проблем с Опера: Влизам примерно в някой раздел от форума,и пиша нещо в дадена тема. След това,като вляза пак същия раздел,ми показва състоянието му отпреди да си напиша поста. Трябва да дам рефреш,за да ми покаже състоянието на раздела в реално време и да си видя поста. Доста дразнещо е...Какъв би могъл да е проблема?

Имам следния проблем с Опера:

Влизам примерно в някой раздел от форума,и пиша нещо в дадена тема. След това,като вляза пак същия раздел,ми показва състоянието му отпреди да си напиша поста. Трябва да дам рефреш,за да ми покаже състоянието на раздела в реално време и да си видя поста. Доста дразнещо е...Какъв би могъл да е проблема?

И при мен е така,така е и с Mozilla,дразнещо е, но чак проблем?

Супер стана !!! :-) Благодаря ви много ! :-)

И при мен е така,така е и с Mozilla,дразнещо е, но чак проблем?

С Firefox нямам такъв проблем...И да,наистина е супер дразнещо и неприятно.

А може ли по същия начин да се направи и за "флашгет"? :help:

П.С.

Стана,педи някой да ми е отговорил.Благодаря на "plitron" :)

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

По моя проблем стана така,катто ми предложиха stashek и gyps,но се надявах,че просто може да се изключи автоматичното конектване към въведения пощенски акаунт...е изтрих го и спря.

Имам следния проблем с Опера:

Влизам примерно в някой раздел от форума,и пиша нещо в дадена тема. След това,като вляза пак същия раздел,ми показва състоянието му отпреди да си напиша поста. Трябва да дам рефреш,за да ми покаже състоянието на раздела в реално време и да си видя поста. Доста дразнещо е...Какъв би могъл да е проблема?

Здравей!Пробвай така:

Ctrl+F12>>Подробни>>Посетени>>Сверяване на документи - задай му - Винаги>>ОК

...

Ако искаш мога да ти кажа как да увеличиш Speed Dial от 9 на 20 елемента. ...

Аз искам :line dance:.

P.S. Няма значение, оправих се.

Този файл прави Opera с 20 Speed Dial. За Win XP трябва да се замести в папката C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera\profile и да се рестартира Opera, а за Vista C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\profile и пак да се рестартира Opera.

Редактирано от blackbebo (преглед на промените)

Аз искам :jumping11:.

Този файл прави Opera с 20 Speed Dial. За Win XP трябва да се замести в папката C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera\profile и да се рестартира Opera, а за Vista C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\profile и пак да се рестартира Opera.

Страхотно е че си го намерил! Попаднал си на линкчето от блога ми в: http://my.opera.com/Steltt/blog/

Явно света и мрежата не са толкова големи хихи )))

LZ2SDC Публикувано изображение

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Мога ли по някакъв начин да ползувам някои адони на файърфокс в опера и как?

Добавка за проверка на правописа на БГ откъде?? Дайте линк ако може. Благодаря.

Аз искам :yanim:.

А какво ще рече Speed Dial ? ;)

А какво ще рече Speed Dial ? :P

Това е изключително удобна опция която ти позволява да избираш директно от екрана определен брой (зададени от теб адреси)!!!Така направо кликваш и си където си си избрал !!!!Можеш да зададеш брой на директно избраните като редактираш профила в C/Program Files/Opera/Profile.Следващата стъпка е да отвориш папката speed dial и да попълниш информация

Columns=

Rows=

След равно поставяш броя на желаните от теб колони и редове.Запапзваш промените и това е!Важно е да позволиш обаче показването на скритите папки!Така се ориентираш!Надявам се да съм го обяснил читаемо и разбираемо!! Публикувано изображение

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.