Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Здравейте!Въпроса ми е следния:след преинсталация на windows си инсталирах най-новата версия на Опера 9.50,но бутона за пускането на нови подпрозорци е отдясно и се опитах да го променя но го изключих без да искам Публикувано изображение Въпроса е ,че искам да ми е отляво както беше на по-старите версии,защото ми е по-удобно.Може ли да се появи отново и да се премести?Мерси предварително и сори за дългия пост. :speak:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Бутон за отваряне на нов таб има от двете страни. Бутончетата може да ги възвърнеш като отидеш на Tools > Appearance > Buttons > Browser. Хващаш някоя иконка и я поставяш където искаш да бъде (drag'n'drop).

С опера 9.50 немога да пиша писма в abv.bg. Немога да вляза в голямото поле за текст на писмото, някой друг случва ли му се?

Да не си активирал/а опцията за добавяне на разни ефекти към текст и други. Огледай се над полето за писане на текст, дали има бутон Затвори, ако има го натисни и би трябвало да можеш да пишеш.

С опера 9.50 немога да пиша писма в abv.bg. Немога да вляза в голямото поле за текст на писмото, някой друг случва ли му се?

Пробвай да натиснеш бутона BACK на браузъра или BACKSPACE на клавиатурата,не ползвам АБВ-то,но имах проблем с полето за писане на коментари в друг сайт и това там действа :P .

edit:Леле-е-е,изобщо не съм погледнал,че съм цитирал неточен човек.Грешката поправена...

Редактирано от NEOLAZIO (преглед на промените)

Opera има и други папки, които трябва да махнеш, освен тази в Program Files. Търси в Application Data и в Local Settings/Application Data, трябва да разрешиш показването на скрити папки, за да ги видиш. Можеш в търсачката на Windows да напишеш Opera и да укажеш да търси в скрити файлове и папки.

Почисти регистрите с една или повече програми за целта.

Като резервен вариант има portable версии на браузера, които също можеш да използуваш:

Opera@USB 9.27

Opera@USB 9.50

Благодаря ти ,

Хлава на хора като теб, Публикувано изображение вече всичко е наред.

Редактирано от krasentotev (преглед на промените)

И аз имам този проблем-само в "абв"е.Срам ме беше да питам в темата,от доста време ми е така,но нищо не пипам,за да не сбъркам някъде.А между другото в горните полета на пощата-"до и под него "относно" си пише без проблем.Само в самото поле ,където всъщност ще си пишеш писмото там не може.

Да не си активирал/а опцията за добавяне на разни ефекти към текст и други. Огледай се над полето за писане на текст, дали има бутон Затвори, ако има го натисни и би трябвало да можеш да пишеш.

Може ли по подробно да обясниш как може да се оправи.

И аз имам този проблем-само в "абв"е.Срам ме беше да питам в темата,от доста време ми е така,но нищо не пипам,за да не сбъркам някъде.А между другото в горните полета на пощата-"до и под него "относно" си пише без проблем.Само в самото поле ,където всъщност ще си пишеш писмото там не може.

Може ли по подробно да обясниш как може да се оправи.

В опцията на abv.bg "Напиши" за ново писмо - над полето,където трябва да се пише текста има меню с опции: Правопис - Преведи - емотиките и др. В края има надпис "Затвори". След като се кликне на него страницата ще се презареди и вече трябва да може да се пише в голямото поле.

Проблема с писането в abv.bg е бъгче,което вече е докладвано на Opera Software. (За повече ТУК).Проблем има и с прикачането на хи-пер линк,но се надяваме в следваща версия да е решен.

За всички проблеми,въпроси и решения може да се обръщате и тук: Официални български форуми на Opera Публикувано изображение

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Инсталирах 9.50 international-версията,но като че ли не ми активира Quick Time плъгина при отваряне на mp3 фаилове,както беше при 9.27.Как да го поправя?

Има някакъв проблем с плъгина на Quick Time в 9.50 по отношение на mp3-ки.Предлагам ти едно друго решение, което е валидно за Winamp и Quick Time.Тук имаше и такъв въпрос за отваряне на mp3 с Winamp.

Ctrl+F12>>Подробни>>Сваляне>>махаш отметката на Без управляваните от Opera типове>>в търсачката пишеш mp3>>кликаш на audio/mpeg>>Промяна>>отваря се прозорец,отбележи - Отваряне с друго приложение>>Избор>>и посочи пътя до Winamp.exe(или Quick Time.exe в C:\Program Files... )>>слагаш отметка на: На приложението да се подава направо Уеб адресът>>ОК>>ОК

За Winamp нещата вече са ОК,но за Quick Time ( като ти се отвори) и това:

Edit>>Preferences>>Player Preferences>>слагаш отметка на:Automatically play movies when opened >>OK Това за да ти тръгва сам.

Преди време правих ТОВА КЛИПЧЕ. (за Opera с F11 На цял екран)

Разгледай го,трябва да ти свърши работа.Аналогично е да посочиш за Quick Time.exe

Успех! :rolleyes:

За Opera трябва да кликнеш на синята лентичка,където пише statika.imperiaonline.org (където е под Таб бара) и всичко ще е ОК ;)

(..за другите браузъри - не ги използвам,може някой друг да каже)

Преди известно време пробвах с oGet Ver:(не се сещам),всичко си се интегрира супер - (DM:IDM;FlashGet),но имах проблем с прехвърлянето на файловете.В смисъл,че всички Мениджъри,не разпознаваха типовете файлови разширения и ги сваляха като html.Може би вече не е съвместим с Opera 9.50,а преди не съм го използвал.Може някъде да съм сгрешил при инсталацията..знам ли? Публикувано изображение

За интеграция в контекстно меню на Opera,използвам по-сигурен метод,който е малко по-сложен,но винаги върши работа.За улеснение направих файл:

standart_menu.ini (изтегли с десен бутон),който се поставя в потребителската папка "меню" на Opera. За повече информация ТУК

Трябва да добавя и Orbit Downloader към списъка.За сега са Downlod Master и FlashGet.Ако някой има идея как да вградим и Internet Download Manager(задейства се от контекстното меню,но не започва да сваля),нека сподели.В същност,той си се интегрира супер на ляв бутон,но не и в контекстното меню на Opera.

п.с. В файла standart_menu.ini вече е добавен и Orbit Downloader.Сега излиза на десен бутон до останалите мениджъри и си сваля без проблем. ;)

В опцията на abv.bg "Напиши" за ново писмо - над полето,където трябва да се пише текста има меню с опции: Правопис - Преведи - емотиките и др. В края има надпис "Затвори". След като се кликне на него страницата ще се презареди и вече трябва да може да се пише в голямото поле.

Проблема с писането в abv.bg е бъгче,което вече е докладвано на Opera Software. (За повече ТУК).Проблем има и с прикачането на хи-пер линк,но се надяваме в следваща версия да е решен.

За всички проблеми,въпроси и решения може да се обръщате и тук: Официални български форуми на Opera Публикувано изображение

Благодаря много!
genatraikova,при натискане на "Затвори" се губи функционалността за писане,но едно натискане на Backspace на клавиатурата или двоен "Back" я запазват Публикувано изображение .Наистина хиперлинковете не работят,но за мен не е от значение защото ползвам друг и-мейл сървис(направих една нарочна регистрация в АБВ,само за да видя дали наистина има проблем).

Имам следния въпрос , ще се радвам някой да помогне.В сайтове като http://bg.dtrailer.com/ http://bg.musicplayon.com/ и др. да не ги изброявам всичките след като клипа почне на цял екран след няколко секунди спира иначе на малък няма проблеми.И не мога да управлявам с мишката нищо по екрана например като да намаля и да увелича.Проблема в мен ли е или.Надява се да сте ме разбрали. :)

Пробвах ги на този и на мен ми става така спира и започва,но и на малък пак го прави,не мисля,че е от "опера",пробвах и с "макстон"пак е така,нещо от зареждането на самата страница е.-bg.musicplayon.com,но когато поискам да намалям и увеличавам,когато е голям екран-отивам най-отдолу на монитора/където по принцип ми е лентата с инструменти / и ми се появява за усилване намаляне и т.н.А ако случайно не стане така с "Esc"-се смалява картината.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

става въпрос че спира неприятно и само с firefox мога до гледам нормално.

Имам следния въпрос , ще се радвам някой да помогне.В сайтове като http://bg.dtrailer.com/ http://bg.musicplayon.com/ и др. да не ги изброявам всичките след като клипа почне на цял екран след няколко секунди спира иначе на малък няма проблеми.И не мога да управлявам с мишката нищо по екрана например като да намаля и да увелича.Проблема в мен ли е или.Надява се да сте ме разбрали. ;)

При мен bg.dtrailer.com върви нормално и с IE 7(би трябвало и с Макстън да върви) и с Firefox,а с Опера на фулскрийн наистина не може да се управлява плейъра,иначе не ми прекъсва.

С bg.musicplayon.com няма проблеми,също не ми прекъсва,работи си и управлението на плейъра.

Значи ще търся причината в мен.Мерси много

http://bg.dtrailer.com/ и при мен на фулскрейн,плеъра е не функционален.Ще го пусна в в Официални български форуми на Opera за да го докладваме като бъгче.

http://bg.musicplayon.com/ всичко е нормално и на фулскрейн,а самото прекъсване е от връзката към сървъра или е от натоварването му.В други периоди ще ти е добре.Ако забелязваш,в http://bg.dtrailer.com/ пред черната лентичка върви по-светла,която е буфера на изтегления файл.Когато връзката не е добре и тази лентичка изостава - клипчето прекъсва.След като веднъж е изгледано и буфера е запълнен,при реплей не би трябвало да ти прекъсва.

Ако имате и други подобни проблеми споделяйте за да ги докладваме своевременно на Opera Software.Може да пишете и направо в Официални български форуми на Opera Ако сте си регистрирали на Opera 9.50 потребителски профил от опцията Синхронизиране на Opera от менюто Файл,може да се логнете в форума с това име и парола :) (Тази опция ви дава възможност да си изведете на сървъра отметките и ред други. настройки.Така където и да отидете,вашата Opera с настройките,ще е с вас.Включително и на GSM - с браузър Opera Mini)

bg.musicplayon.com,но когато поискам да намалям и увеличавам,когато е голям екран-отивам най-отдолу на монитора/където по принцип ми е лентата с инструменти / и ми се появява за усилване намаляне и т.н.А ако случайно не стане така с "Esc"-се смалява картината.

За да не се целиш всеки път в иконата дето е в треа - една програмка Fuzlez,която използвам за усилване и намаля-не със скролера на мишката.Заставаш само върху Лента на задачите(най-долу) и си връткаш.

Преди работеше а сега в Опера не мога да свалям торенти - като кликна на торент ме пита с каква програма да се отвори, сякаш не работи вътрешния торент клиент на Опера. Да ме посъветвате нещо?

Преди работеше а сега в Опера не мога да свалям торенти - като кликна на торент ме пита с каква програма да се отвори, сякаш не работи вътрешния торент клиент на Опера. Да ме посъветвате нещо?

Има някъде към 12563 теми за операта и торентите. ПИше си всичко толкова подробно, че чак не е истина.... Мога да ти кажа кое как е, но така никога няма да се научиш да ползваш търсачката :rolleyes: Затова само ще те посъветвам да прочетеш важните теми за опера в калдата.бг и в дата.бг. Ако не ти се чете - разгледай само картинките!

Търсих много с търсчката, но това което намерих е да се въведе opera:config#BitTorrent|Enable в Опера обаче пак не става.

Има някъде към 12563 теми за операта и торентите. ПИше си всичко толкова подробно, че чак не е истина.... Мога да ти кажа кое как е, но така никога няма да се научиш да ползваш търсачката :rolleyes: Затова само ще те посъветвам да прочетеш важните теми за опера в калдата.бг и в дата.бг. Ако не ти се чете - разгледай само картинките!

Има някакъв проблем с плъгина на Quick Time в 9.50 по отношение на mp3-ки.Предлагам ти едно друго решение, което е валидно за Winamp и Quick Time.Тук имаше и такъв въпрос за отваряне на mp3 с Winamp.

Ctrl+F12>>Подробни>>Сваляне>>махаш отметката на Без управляваните от Opera типове>>в търсачката пишеш mp3>>кликаш на audio/mpeg>>Промяна>>отваря се прозорец,отбележи - Отваряне с друго приложение>>Избор>>и посочи пътя до Winamp.exe(или Quick Time.exe в C:\Program Files... )>>слагаш отметка на: На приложението да се подава направо Уеб адресът>>ОК>>ОК

За Winamp нещата вече са ОК,но за Quick Time ( като ти се отвори) и това:

Edit>>Preferences>>Player Preferences>>слагаш отметка на:Automatically play movies when opened >>OK Това за да ти тръгва сам.

Преди време правих ТОВА КЛИПЧЕ. (за Opera с F11 На цял екран)

Разгледай го,трябва да ти свърши работа.Аналогично е да посочиш за Quick Time.exe

Успех! :inlove1:

Реших проблема,като инсталирах 9.51 Beta.Но мерси много за съветите Публикувано изображение

Редактирано от ne6ev (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.