Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Инструменти - Настройки - Уеб страници - долу има "Цвят на фона"

Нестава, цвета си е избран бял Публикувано изображение
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Здравейте! Имам един проблем с Операта. Вижте:

Публикувано изображение

Незнам как е станало това, сестрами беше на компютъра, барала ли е нещо, базикала ли е незнамо, но пускам и гледам това зеленото. Някой ако знае как да си оправя този проблем, нека сподели, ще съм много багодарен.

Изтегли си ето тази стабъл версия на БГ и проблема ще се реши. Може би проблема идва от това, че версията която ползваж е междинна... Успех Публикувано изображение

Благодаря Ви за труда все пак, но нестава. Инсталирах тази версия и пак си е същото, зелено и всички картинки в саийтовете са разпръснати навсякаде.

Онова режим Автор в туулбара го пипни и виж дали пак ще е така!

Благодаря много, точно там е бил проблема. :wors: :wors: :wors:

А за тези, които имат такъв проблем и търсят начин как да го оправят, ето:

Публикувано изображение

"Потребителски стил" трябва да НЕ е отметнато!

И от полето "Стандартен режим" изберете ""Режим "Автор""

Поне аз така го оправих. ;)

Благодаря още веднъж!

Редактирано от atb91 (преглед на промените)

Как не се сетих... :shake_puter:

А от толкова време работя с Опера...

Неможах да разбера как да си вкарам въобще някякви търсачки. Полето в дясно от адресното е празно, а като вляза в НАстройки - търсене и няма нито една въведена търсачка. У нас също имам Опера и там в същото поле има много търсачки вкарани. Как да ги вкарам и тука ?!?

Имам проблем с последната финална версия на Opera - 9.26 8835. Ето снимка:

Публикувано изображение

На пръв поглед - нищо особено, с тази подробност, че не съм ползвал браузъра от часове и е изключен. Спрях процеса през таск менажера и стартирах браузъра. Работи си нормално, но след като го затворих това .ехе си остана. Не го изключих, а стартирах отново браузъра и вече имаше 2 едноименни .ехе-та:

Публикувано изображение

Едно .ехе все остава в таск менажера, това би следвало да означава, че програмата не се затваря коректно. Греша ли?

В предишните версии не съм забелязвал такъв проблем, а и рядко ползвам Opera, но често имам нужда от повече браузъри, та затова и ползвам трите най-популярни.

Някой знае ли как се правят тези настройки и дали въобще са възможни

post-36029-1204041959_thumb.jpg

Някой знае ли как се правят тези настройки и дали въобще са възможни

1) Можеш да премахнеш бутоните, които си оградил с зелено като натиснеш десен бутон върху някой от тях и избереш "Премахване на елемента от лентата".

2) За ограденото с зелено. Искаш да го сложиш да е след първия таб, или изобщо след всички, смисъл, да стои след всички отворени сайтове?

2) За ограденото с зелено. Искаш да го сложиш да е след първия таб, или изобщо след всички, смисъл, да стои след всички отворени сайтове?

Искам да заприлича максимално на IE7 т.е. да отиде отдясно на всички отворени сайтове

Мерси много за тези другите бутони дето ми каза как да ги махна, много са досадни

Искам да заприлича максимално на IE7 т.е. да отиде отдясно на всички отворени сайтове

Мерси много за тези другите бутони дето ми каза как да ги махна, много са досадни

И това може да стане. Отиваш на Инструменти -> Външен вид > Елементи за лентите и там или хващаш и местиш бутона за нов таб на желаното от теб място или го махаш и гледаш из списъците, хващаш един и го пускаш където искаш да бъде (drag and drop).

Поне при мен не се получи точно както при IE7, но с малко повече въображение ще се справиш. Късмет.

• 2 седмици по-късно...

Инсталирах Opera, последната версия от сайта, но ето какво забелязах като вляза в data.bg:

http://img230.imageshack.us/img230/3852/dataffoxph4.jpg - така е с мозила

а така е с Opera:

http://img80.imageshack.us/img80/6365/dataoperadb9.jpg

Липсват стрелките нагоре и надолу - защо е така и как да го оправя ако може.

Това е заради калпавия дизайн и проектиране на сайта (data.bg). Не се поддържа Opera.

Аз съм с Opera Кестрел 9.50 и е същото като при вас.

Моля, направете следното:

в Опера > Външен вид... > Настройки за лентите > Настройки потърсете бутон „Като Опера“ и го завлечете към някоя от лентите (аз съм го добавил към Лентата на състоянието най-долу, за да ми е под ръка). Сега отворете въпросния сайт и изберете „Като Firefox“. Презаредете страницата. Voilà!

• 3 седмици по-късно...

В момента ползвам вградения мейл клиент на опера, но ми предстои да си сменя компютъра и искам да запазя всички емейли. Също така искам да ползвам Outlook Express. Знам къде се пазят мейлите, но формата на файловете е различен от този който ползва Outlook-а. Също така писмата не се пазят на пощенския сървър.

Мога ли да интегрирам Spyware Terminator и по скоро WEB GUARD в Опера така както става в ИЕ? Или тази опция се однася само за ИЕ ? Благодаря предварително на всички който отговорят .

Значи без да исках махнах лентата за писане на адрес на сайт и сега не знам как да я върна.Някой може ли да помогне? :huh:

ПП-Скрийн Публикувано изображение

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Да ама само гугъла са появява...То просто лентата я няма.Пробвах вашите решения,ама резултат няма ... Гугъла си остава а другия адрес бар го няма и няма :)

ПП-операта е на бг не на английски Публикувано изображение

Редактирано от toggo (преглед на промените)

Ако си с Opera на български език: Инструменти->Външен вид->Ленти->Лента за адрес /слагаш отметка/-> Ok

Е това съм го направил,ама само Гугъл ми излизе бе..

Инструменти->външен вид->ленти->май трябва да ти са така отметките->

post-127549-1207217767_thumb.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.