Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Ами така са ми,но не иска да се появява и не иска :-( Май ще трябва да тегля друга версия.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Tools > Appearance > Buttons > Browser View. Хващаш адресната лента и я поставяш където искаш да бъде (drag'n'drop). След това премахваш ненужните елементи, като дадеш десен бутон на тях и Remove from toolbar. Tака си играеш докато не постигнеш желания резултат. Другото, което можеш да направиш е: 1) Start > Run 2) Въвеждаш %appdata%\Opera 3) Намираш и триеш папката toolbar След рестарт на браузъра, би трябвало всичко да е както след като си инсталирал Opera. Говоря за подреждането на лентите.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Tools > Appearance > Buttons > Browser View.

Хващаш адресната лента и я поставяш където искаш да бъде (drag'n'drop). След това премахваш ненужните елементи, като дадеш десен бутон на тях и Remove from toolbar. Tака си играеш докато не постигнеш желания резултат.

Мерси! :yanim::nono::wors: :wors: :wors:

• 2 седмици по-късно...

Искам помощ,незнам какво ме накара да си сложа"куик тайм"/с него да си прослушвам песните от дата-та,преди да ги сваля/ в опера,но нещо не го инсталирах/"К.Т./ и сега не мога да ги прослушам,защото съм го задала.Казва ми че тази програма я няма/да,знам/,но се рових къде ли не да си върна предишната настройка/с "уинамп",обаче не знам как съм го направила и не мога да го оправя.И другото,което се пробвах,е да накарам опера да ми сваля с "флашгет,но не става.Намерих съответните настройки,махнах отметката от "енабле" и ето какво направих без да съм сигурна/вкарах в това прозорче "флашгет",а май не трябваше/,как да се оправя,че вече направо се омотах.Публикувано изображение

Опера-та ми е най -непознатия браузър,четох и статията-от инстала до края,но никъде не пише за плеъра ,как да си го сложиш по избор/по-точно от къде се отваря това меню за смяната,че тогава така набързо го промених,как не обърнах по-голямо внимание,направо ме е яд/.Извинявам се за незнанието си,но моля ви ,ако можете да ми помогнете.Няма ли някакъв начин за връщане на всички настройки по подразбиране-както са си били в началото,когато съм инсталирала опера?Благодаря ви предварително!

Тук никой ли не отговаря в тази тема?Моля ви кажете как да си оправя опера,за да си прослушвам песните в дата/или където и да е/Моля ви,ето снимка,от къде да си го оправя?Айде за флашгет,няма да ви притеснявам,вече ми е все едно с какво ще тегли,тази опера,но за музиката,искам да си я прослушвам ,преди да я свалям.Благодаря,ако някой прочете молбата ми. :beer:

опера

Aко правилно съм разбрал, искаш да прослушваш предварително песни, когато "дърпаш" от торенти ? А не искаш "куик тайм" ? А защо не пробваш да го деинсталираш от "Аdd or remove programs", и да ползваш предишната програма с кочто си "слушала" музика..

Aко правилно съм разбрал, искаш да прослушваш предварително песни, когато "дърпаш" от торенти ? А не искаш "куик тайм" ? А защо не пробваш да го деинсталираш от "Аdd or remove programs", и да ползваш предишната програма с кочто си "слушала" музика..

По прицип искам да ги прослушвам,вече не ми пука с какво,даже и с "куик тайм",но до деинсталирах,обаче настройката на опера,че трябва да се слуша точно с него си стои,защо не се е изтрила и тя?Нещо не можах да го инстална куиктайм-а,но сега даже и да пробвам пак да го сложа,то е настроена опера за предишно инсталирания,ако не беше така,то трябваше да си тръгне автоматично с другия плеър,предназначен за музика/прослушване/-"уинамп".Не мога аз да намеря от къде да махна отметката на тоз "куик тайм",щеше всичко да е наред,но незнам как тогава го направих,затова сега питам ,някой дали знае къде точно се намира,прерових на всякъде-нищо не откривам,а се появи прозорец,който ме пита с какво да се прослушват и аз го зададох,не е от само себе си.Благодаря ви.

За да направиш mp3 да ти се прослушват направо през WinAmp направи следното:

1. Избираш Tools -> Preferences

2. Горе на табовете избираш Advanced

3. От ляво избираш Downloads

4. От дясно намираш реда, където пише audio/mpeg и срещу него пише mp3,mp2

5. Избираш този ред и даваш Edit

6. В появилият се прозорец избираш Open with other application, като с бутона Choose задаваш път до WinAmp. Примерно при мен е C:\Program Files\Winamp\winamp.exe

7. После навсякъде даваш OK и би трябвало вече да се отварят с WinAmp-a.

По този начин може да си го направиш да се отварят с който плеър искаш.

За да направиш Opera да ти сваля с FlashGet правиш следното:

1. Изтегли следния плъгин.

2. Инсталирай го в plugins директорията на Opera. При мен е C:\Program Files\Opera\Plugins

3. Рестартирай Opera-та, ако имаш отворена.

4. Пусни FlashGet

5. За съжаление директното натискане(с ляв бутон) на желания download файл няма да доведе до сваляне с FG. Трябва да го избереш като натиснеш десен бутон и избереш Copy Link Address

6. Отваряш FG и трябва да ти се появи диалоговия прозорец с настройките за сваляне.

Малко тромаво, но мисля това е единствения начин.

Редактирано от mita4e (преглед на промените)

Мита4е,много благодаря!!!Стана!!Аз възприемам ,но ето така както ти ми обясни,макар,че всичко ми е на БГ на мен,но пак зацепих.Да си жив и здрав!!!

Писането на кирилица е задължително. Всяко мнение написано на латиница ще бъде изтривано и ще се наказва съответния потребител.

• 1 месец по-късно...

А как мога да си изкарам този бутон на обикновенната опера, защото и аз забелязах че го имам на портейбъл версията, но немога да го изкарам на домашната ми опера. излиза но като падащо меню!

В по-новите версии на ( Opera 9.50 build 9945..и др. ),не е като падащо меню.Направен е като бутон,но се визуализира като сменяем текст,а на USB - Opera,е като апликации на браузърите.

Все пак е по-удобно от падащото меню :help:

Opera е любимия ми интернет браузър, но от 2 месеца имам проблем с него. Която и версия да инсталирам не ми я стартира, заради некъв проблем в Application Data. Uninstall-нах я много пъти, но винаги дава този проблем. Ако някой може да ми каже как да изтрия цялата информация за тази програма от компа, за да може да не прави проблеми. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Можеш да изчистиш регистрите и инсталационните папки, но с Your uninstaller 2008 (или безплатната REVO Uninstaller 1.60) е най-удачно.

http://www.kaldata.com/comments.php?id=309...our+uninstaller

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Всичко, свързано с Опера, се намира в директория, подобна на : C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Opera, където Administrator е твоят акаунт в Windows. Папката Aplication Data е скрита, така, че първо трябва да разрешиш от опциите за папки, да се покзват и скритите папки. За по-сигурно, напиши в браузера следното: opera:config . Разгледай всички пътища, които ти излязат и виж, къде Опера си търси файловете. Винаги, след преинсталация на Windows и ползване на стара Оера, се получават обърквания, при положение, че папката Aplication Data се намира в друга директория. Опера сама си създава тази папка , дори след преинсталация на Windows. Значи, ако преди акаунта ти е бил XXL, а сега просто Administrator, Опера не може да се ориентира в ситуацията и всичко се обърква, като едни неща ги търси в акаунта XXL, други в Administrator. Или най-просто - виж колко акаунта има, колко подпапки Aplication Data/Opera и затрий всички!

Здравейте. Слагам си bookmarks отстрани на адресната лента. И всичко е ок. Но реших да пробвам Vista и като си копирах папката "Opera" със всички настройки и линкове и въпросните линкове до адрес бара изчезнаха. Като си копирам папката при преинсталация на XP-то ми винаги са си на място, но на Vista нещо има проблем...Някакви идеи? П.С. Ако някой знае къде се съхраняват точно тези линкове (кой файл) може да помогне...

Разреших проблема. Линковете са в opera/profile/toolbar.standard_toolbar.ini

Значи не са Bookmarks, а просто линкове, завлачени върху някой toolbar. Bookmarks са в opera6.adr.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Ясно е че работата се е омазала. :wors: В заглавието пише Opera 9.50 и ако си се опитал да слагаш настройките от 9.27 или др. с копиране от папка в папка,се получава точно така,а и от XP на Vista...

standard_toolbar.ini не е са отметките на Opera,а по-скоро настройки за бутони,панели и да..за Адрес бара...

Намери този файл който ти казва Disasterpiece - opera6.adr (това от твоята предишна папка)Ако искаш го копирай и сложи някъде да кажем на Десктопа или си го остави там където е (предполагам че е на другия-може би диск "Д")

В Opera от най-горе в ляво: Файл>>Внасяне изнасяне>>Внасяне на отметки от Opera...>>посочи пътя до файла opera6.adr (до твоята предишна папка) така всичко ще си дойде на мястото по отношение на Отметките.

Щом си с Opera 9.50 вече не ти е необходимо да правиш тези "каскади" с папките,защото в Opera има от Файл>> Синхронизиране на Opera и тук си правиш акаунт в: http://my.opera.com/community/signup/

Когато се регистрираш,Opera ще изнесе на сървър(с твоя акаунт от 300МВ място),всичките ти по-важни настройки.А именно Отметките,Адресната лента на потребителя,Speed Dial,Notes - Записките,Настройките за панелите,и ред др.Дори има предложение (не е направено още) да се изнасят и паролите,(които се намират в файла wand и вградените търсачки.Така ако отидеш на друг компютър и се логнеш,всичките ти,настройки идват там и не е нужно вече да се правят тия неща с папката.

Успех!...Между другото ако имаш и други въпроси може да ги задаваш на официалния форум на Opera за България http://my.opera.com/bulgarian/forums/ ;)

п.с. Извинявам се че отговарям в тази тема,предполагам модераторите могат да я преместят към другата горепосочена.С уважение!

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

А има ли начин да внеса паролите (от сайтовете),от "Mozilla Firefox" в "Оpera Portable".Отметките успях да ги вкарам, но паролите не можах.

Играя играта Империя - http://statika.imperiaonline.org и най странното е, че когато влзяза в играта ми изчеза Адрес лентата..това се получава с всички браузъри...ако вляза от друг комп. всичко си е ОК...някой има ли си на идея от какво може да е ??

P.S.

Ползвам Kaspersky, сканирам на седмица по веднъж с онлайн скенери - всико е чисто..........

Как да интегрирам Orbit Downloader с Opera последна версия? Още при инсталацията маркирах интеграция с Opera, а се включва вграденият ѝ мениджър. Мерси предварително!

проблема ми е следния: теглих файл с опера както попринцип но този път когато ми излезе прозореца с open и save натиснах да отвори с друга програма (симс2 клиин инсталър) и то ми отвори файла но оттогава като реша да отворя каквато и да е страница и то ми отваря тази програма и неотваря страницата.Изтрих програмата но тогава почна да излиза прозорец с ненамерена програма.изтривах опера записвах по-нова по-стара версия и пак става така.Ако някой може да ми помогне моля ще му бъда много благодарна.

проблема ми е следния:

теглих файл с опера както попринцип но този път когато ми излезе прозореца с open и save натиснах да отвори с друга програма (симс2 клиин инсталър) и то ми отвори файла но оттогава като реша да отворя каквато и да е страница и то ми отваря тази програма и неотваря страницата.Изтрих програмата но тогава почна да излиза прозорец с ненамерена програма.изтривах опера записвах по-нова по-стара версия и пак става така.Ако някой може да ми помогне моля ще му бъда много благодарна.

Инструменти > Настройки > Подробни > Сваляне

От там трябва да напишеш разширението, което ти дава проблема, да махнеш отметката и да му дадеш промяна

Публикувано изображение

След което на Действие даваш > Запитване за сваляне

Публикувано изображение

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

А има ли начин да внеса паролите (от сайтовете),от "Mozilla Firefox" в "Оpera Portable".Отметките успях да ги вкарам, но паролите не можах.

Никой ли не е правил това? Много ми трябва.

Инструменти > Настройки > Подробни > Сваляне

От там трябва да напишеш разширението, което ти дава проблема, да махнеш отметката и да му дадеш промяна

Публикувано изображение

След което на Действие даваш > Запитване за сваляне

Публикувано изображение

благодаря ти благодаря ти глагодаря ти ;):wors::wors:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.