Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Предполагам, че си забранил някои неща от настройките. С F12 погледни, дали при теб е нещо такова:

Публикувано изображение

Всичко е по същия начин.

Да не би да има някакви настройки нещо за ФТП или подобно!?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Здравейте,

Извинете ме задето след регистрация, първото ми мнение ще е нова тема и при това въпрос. На някой от вас може да ви се стори тъп, но аз лично не мога да намеря решение.

Тук четох известна доза информация по въпроса: http://kb.mozillazine.org/SSL_is_disabled ... а самия проблем е:

SSL е изключен и не мога да се логвам в някой сайтове. Проблема е с firefox/opera, но не и при IE7, объркан съм..

"Alert

Could not initialize the browser's security component. The most likely cause is problems with files in your browser's profile directory. Please Check that this directory has no read/write restriciotns and your hard disk is not full or close to full. It is recommended that you exit the browser and fix the problem. If you continue to use this browser session, you might see incorrect browser behaviour when accessing security features."

И това естествено го пробвах вече... Реинсталиране не помогна, registry-то беше чистено и т.н.

Моля помогнете, благодаря ви : )

Мисля че имам проблем с последната алфа на Опера съм.В Application Data където е Опера има папка vps.Обаче от скоро забелязвам че е почнала много да расте на mb.Проблем ли е и ако е как да га отстраня.

А има ли някакъв плъгин като adblock при лисицата? Преди като ползвах лисицата това й харесвах, че е доста сигурна и мога да контролирам ad-овете в сайтовете. Та въпросът ми е -има ли такъв подобен плъгин за опера или има нещо вградено в програмата, което трабва да ползвам, а не го знам?

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Проблема е следния: При рестартиране на Опера (затваряне и отваряне) тя спря да се отваря.Зарежда около 2 секунди, но екрана за избор на начало (От минала сесия, от началната страница и тн...) не се показва, както и самата програма.В Task Manager-а я има, заема памет, но нищо..пробвах със upgrade към 9.24 без преинсал, но нищо не стана..не ми е проблем reinstal, но така ще загубя всичките си bookmark-ове..any ideas? :X

Проблема е следния: При рестартиране на Опера (затваряне и отваряне) тя спря да се отваря.Зарежда около 2 секунди, но екрана за избор на начало (От минала сесия, от началната страница и тн...) не се показва, както и самата програма.В Task Manager-а я има, заема памет, но нищо..пробвах със upgrade към 9.24 без преинсал, но нищо не стана..не ми е проблем reinstal, но така ще загубя всичките си bookmark-ове..any ideas? :X

Спри я от Таск Менажера и я пусни наново.

Редактирано от Max_Payne (преглед на промените)

но така ще загубя всичките си bookmark-ове..any ideas? :X

Ако проблемът ти е Букмарковете, те се намират във файл "opera6.adr" в директорияC:\Documents and Settings\Юзър нейм\Application Data\Opera\Opera\profile

Ако нямаш такава директория опитай да намериш файла : C:\Program Files\Opera\profile\

Копираш си файла и след преинсталация го слагаш на същото място.

Ако проблемът ти е Букмарковете, те се намират във файл "opera6.adr" в директорияC:\Documents and Settings\Юзър нейм\Application Data\Opera\Opera\profile

Ако нямаш такава директория опитай да намериш файла : C:\Program Files\Opera\profile\

Копираш си файла и след преинсталация го слагаш на същото място.

Освен да те черпя една бира.. ^^ Мерси много аз бях забравил, че ти има и там :> :)
  • 2 седмици по-късно...

Искам да попитам как да направя така, че като щракна на даден линк в някоя страница да се отваря в нов таб, но на заден план, защото сега като щтракна се отваря веднага той и мн ме дразни... Ако има някаква добавка като при Лиско "Tab Mix Plus".

Не става със среден бутон...

• 2 седмици по-късно...

Здрасти на всички :)

Реших да пробвам този браузер, (сега съм с IE7), но като стартирам Операта и ми дава - Грешка! "Затруднение с мрежата" и която и да е страница не ми се стартира. И от официалния сайт го инсталирах и пак така. Може би IE7 му пречи по някакъв начин, ако е така нз коя опция трябва да се пипне.(въпреки, че не вярвам). Френдове споделете ако имате някакви идей за това как да се оправи, а защо не и впечатления от самия браузър,(но само за него) макар и кратки. ;)

http://img138.imageshack.us/img138/7899/operabrowserub9.png

Редактирано от pit
Грешен Раздел (преглед на промените)

Cookies?

Thx, но какво по-точно да направя с Cookies. Нещо от IE7 ли?

Те сигурно са default, ама за всеки случай ги провери. Виж и анти вирусната да не би нещо да не се разбират с нея.

Ако имаш друга защитна стена тя може да е проблема.Кукитата се включват с F12 ;] Cheers!

Ако имаш друга защитна стена тя може да е проблема.Кукитата се включват с F12 ;] Cheers!

Включих ги кукитата но отново така ми дава. Изключих Касперски 7, дори си вкарах жерсия 9.50 препоръчана ми но отново ми дава Error. И с CCleaner почистих но не ще. Давайте още идей хора. :wors:

Какъв ти е нета?Да не би да трябва да настройваш проксита?

Какъв ти е нета?Да не би да трябва да настройваш проксита?

С LAN съм. С нереално IP (192.168...) Мисля че към Мегалан се водя :). Иначе ИЕ7 си върви ок.

... Иначе ИЕ7 си върви ок.

Не знам какъв е проблемът ти, но няма как да е причинен от IE 7. От вече доста време съм с 3 браузъра - IE 7, Firefox 2.0.0.9 и Opera 9.24, последните 2 винаги с последни финални версии. IE 7 ми е по подразбиране, не бих го заменил.

Виж в ръководството за настройване на Opera дали не пропускаш нещо.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Не знам какъв е проблемът ти,

Не просто исках да изпробвам Операта но ми дава гореспоменатата грешка.

Единственото, за което се сещам е да изчистиш напълно информацията в Операта-Tools->clear....не се сещам точно как се води,второто отгоре-надоло....

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Не просто исках да изпробвам Операта но ми дава гореспоменатата грешка.

Съжалявам, не успях да довърша предишния си пост.

От снимката виждам, че си с Kaspersky - това KIS ли е или KAV + друга стена. Сигурен ли си, че си разрешил на Opera да се свързва с мрежата, защото същото съобщение се появява при спиране на нета?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

2. Проблем - от известно време не ми работи - Пасте-то в Опера - мога да копирам и изрязвам - примерно в търсачката обаче не мога да го поставам - никога до сега не ми се е случвало такова нещо - иначе от ОПЕрата ако го копирам и го поставя в Ексела например става - преинсталирах Операта пак същата работа, кажете на кво може да се дължи този проблем -= на самата опера или на Клипборда ... от къде мога да проверя или нещо от сорта ... Ако някой знае - ще се радвам да ме посъветва нещо :handshake:

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

Може ли да се интегрира даунлоуд менаджера в Опера?Благодаря предварително!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.