Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Имам следния въпрос , ще се радвам някой да помогне.

Днес за пръв път пускам тази програма и съм очарован, обаче тръгнах да си избирам филми от замунда

давам доунлоад и кво се случва , операта почва да си сваля торента

а аз искам да си го сваля със uTorrent, а опера не ми дава никакъв избор

как като сваля .torrent автоматично да го зарежда в някоя програма като utorrent ili bitcomet

В адресното поле пишеш opera:config оттам избираш BitTorrent и махаш отметката на Enable. Публикувано изображение И си готов.
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Някой открил ли е начин Gmail (а дори и АБВ.бг ) да изглеждат и работят нормално ? Това за процесора на 100% е валидно и при мен - има моменти, в които операта направо увисва , а с нея и цялата система. С изненада откривам , че причината е именно в нея.

Значи какъв плъгин ми трябва зада мога да гледам онлаин телевизия примерно от Неттера, с Windows Media Player 11 съм и пак ми иска такъв плъгин, праща ме на тази страница http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download да търся обаче няма за Опера има само за Firefox

Здравей! Не съм много сигурен, но мисля, че можеш да гледаш от Нетера само с Интернет Експлорер. С други думи проблема не е в Опера. Поздрави! P.S. Защо не пробваш с www.bgtelevizor.net (там пак ти трябва ИЕ).

Редактирано от taz_the_devil (преглед на промените)

Напротив, спокойно си се гледа през Opera, съжалявам обаче, че не мога да помогна повече.

Казах, че не съм сигурен, а не, че не може.

Преди гледах през Операта обаче си преинсталирах windows-а и сега не помня какъв plugin имах...

Аз пък ще питам, как да накарам опера да запаметява пароли,като ИЕ например. Даже гугъла да отворя и той нищо не помни и например за да вляза в замунда трябва да записвам всеки път 10 символен код което въобще не е приятно

А някой знае ли как да махна иконката на Опера от систем трей-а на новта версия 9.5?

Mod. Edit:

2.1 Писането на кирилица е задължително. Всяко мнение написано на латиница ще бъде изтривано и ще се наказва съответния потребител.

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Част съм от домашна локална мрежа със споделен нет. Опера работи отлично НО само на рутера. При останалите компютри лаги страхотно. Пробвал съм всякакви версии както под Уиндос така и под Линукс. :P Някакви идеи как може да се оправи този проблем?? Да не би да бъркам нещо из настройките??

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, имам малък проблем. Не знам дали е от Опера, по-скоро не, но все пак.

Не ми сработва custom търсачката за data.bg. Отидох нали през дата до търсачката, десен клик > Create Search (както се добавя всяка друга търсачка). Стойностите там са "http://search.data.bg/?sid=agknij4cy8bncsl8ounc" за адрес и "complete=1&hl=en&search=%s&last_search=&btnG=﷐D2﷐FA﷐F0﷐F1﷐E8﷐21&filetype=all&limitresult=40&filesort=&sortorder=DESC&sizeattrib=&filesize=&sizeunit=" за Query String. И когато пробвам да търся нещо направо от Adress bar-a (навсякъде другаде сработва), ми се показва http://search.data.bg/ и нищо повече.

Ще съм благодарен някой да помогне, мерси.

Здравейте. Снощи си инсталирах Опера и останах много доволен. След като се порових из чуждите форуми си реших проблема с интеграцията.Това стана с програмката oGet Ver 2.5.9.Давам я като прикачен файл. Дано да съм ви полезен. УСПЕХ ;)

oget2.zip

Искам някой, ако може да ми каже откъде се настройва автоматичното дописване на имена на сайтове в опера. Когато съм в ИЕ и натисна "Z"в гугъла, автоматично излиза редче "Zamunda", например, и можеш да го цъкнеш и готово, а в операта помни само име и парола за регистрация в даден сайт с вълшебното моливче... В ИЕ настройката се намира в: интернет опции/съдържание/автодовършване и дава възможност за дописване на уеб адреси, формуляри и имена на потребители и пароли във формулярите, А КЪДЕ Е ТОВА В ОПЕРА?????? ;) Благодаря предварително, и ако някой, някъде е описал тази настройка, поне ми покажете къде.....

В адресното поле пишеш opera:config оттам избираш BitTorrent и махаш отметката на Enable. Публикувано изображение И си готов.

Това е решението,и аз имах същия проблем,но така стана.10х icemans :help:

Вижте нещо и може ли да помогнете:

През Opera шрифта Italic изглежда така:

Публикувано изображение

Ами, това е наръбано и не ми допада, затова...

А, през IE 7 - така:

Публикувано изображение

Ами, шрифта ITALIC през IE 7 изглежда много по-добре.

Мога ли през Opera-та да пременя шрифтовете и как точно, че да придобие същия вид?

Т.е., кой шрифт да сложа ако могат да се променят, че да изглежда както през IE 7 ??????

Предварително Благодаря !

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

john_87 това на мен ли го даваш?

Това е версия на опера... Ако го даваш на мен, не ми върши работа.. Шрифта си е такъв.

Знам, ама не знам какъв да го направя. И, те са .. Шрифт за "еди си кое", за "еди си кое".. Хиляда неща са....Всичките ги сменях и гри правих, ама така и не стана нищо. Гледах ги кое за какво е.. 7 са за заглавия няк'ви, за диалози и т.н. Както и да е, ако някой може, да помогне !

Я, помогнете.. Имам по сериозен проблем. Значи:

Когато искам да изтегля някакъв торент и натисна на Download или линка който е даден за теглене, почва да тегли файла през самия браузер. Ама аз не мога да я държа Opera отворена когато не съм на компа и през това време не се тегли. Досадно е, затова ви моля да ми помогнете, че да направя така, че като натисна на линка за теглене да ми изтегля файла за DownLoad и после да си го тегля през торент-клиент.

Я, помогнете.. Имам по сериозен проблем. Значи:

Когато искам да изтегля някакъв торент и натисна на Download или линка който е даден за теглене, почва да тегли файла през самия браузер. Ама аз не мога да я държа Opera отворена когато не съм на компа и през това време не се тегли. Досадно е, затова ви моля да ми помогнете, че да направя така, че като натисна на линка за теглене да ми изтегля файла за DownLoad и после да си го тегля през торент-клиент.

Погледни по-нагоре мнението на ne6ev

Здравейте! Имам един проблем с Операта. Вижте:

Публикувано изображение

Незнам как е станало това, сестрами беше на компютъра, барала ли е нещо, базикала ли е незнамо, но пускам и гледам това зеленото. Някой ако знае как да си оправя този проблем, нека сподели, ще съм много багодарен.

Редактирано от stanley56
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Инструменти - Настройки - Уеб страници - долу има "Цвят на фона"

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.