Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

много мери на всички.велики сте... съжалявам,но се присетих още нещо. Знам,че както при Лисицата има аддонси и в Операта има джаджи.Ем исках да си изтегля някаква дето да ми проверява гмаил пощата.Как да го инсталирам защото ми го записва във зип формат?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

съжалявам,но се присетих още нещо.

Знам,че както при Лисицата има аддонси и в Операта има джаджи.Ем исках да си изтегля някаква дето да ми проверява гмаил пощата.Как да го инсталирам защото ми го записва във зип формат?

Opera има mail клиент за целтa: Инструменти -> Акаунти за поща и чат. В Gmail трябва да са описани настройките. Задаваш си акаунти и Opera ще те уведомява ако имаш поща в Gmail.

В Опера има проверка на правописа, но няма подчертаване на думите.

Български речник за aspell.

Процедурата е следната:

1. Изтегляте пълната версия на http://aspell.net/win32/

2. Изтегляте и БГ речника: http://zlatko.ludost.net/zmeYpc/aspell/Aspell-bg-0.50-2.exe

Инсталират се 1. и 2. при затворен браузър.

Проверката става с десен бутон на мишката - > Check Spelling

Моя грешка значи. :rolleyes:

най-елементарно се конфигурира Опера "на тоя адрес" :rolleyes: --> opera:config

Opera има mail клиент за целтa: Инструменти -> Акаунти за поща и чат. В Gmail трябва да са описани настройките. Задаваш си акаунти и Opera ще те уведомява ако имаш поща в Gmail.

Само имайте в предвид, че като мейл клиент, Опера ще сваля всичко на хард диска. Т.е. ако се получват големи файлове те ще бъдат сваляни и ще заемат място :rolleyes:

Ето ти и джаджа за Gmail: http://widgets.opera.com/widget/5617

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

Само имайте в предвид, че като мейл клиент, Опера ще сваля всичко на хард диска. Т.е. ако се получват големи файлове те ще бъдат сваляни и ще заемат място :angry22:

Ето ти и джаджа за Gmail: http://widgets.opera.com/widget/5617

извинявам се ама как се слагат тези джаджи?Сваля ми го в зип архив!

При кликане на линка за сваляне Opera го тегли веднага и го инсталира автоматично, като пита дали искаш да задържиш джаджата. После си я настройваш от съответното меню.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

извинявам се ама как се слагат тези джаджи?Сваля ми го в зип архив!

Би трябвало като кликнеш на Dawnload бутона, джаджата автоматично да се свали и инсталира. Не разбирам как ти ги сваля като зип архиви?

Ето ти картинка:

Публикувано изображение

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

Би трябвало като кликнеш на Dawnload бутона, джаджата автоматично да се свали и инсталира. Не разбирам как ти ги сваля като зип архиви?

Ето ти картинка:

Публикувано изображение

използвам ИДМ и ми го свалял през него във зипнат формат => .zip

май трябва някъде да го пейстна но къде?

използвам ИДМ и ми го свалял през него във зипнат формат => .zip

май трябва някъде да го пейстна но къде?

Ето това е един от проблемите пред Опера, с който вече си се сблъскал - интеграцията на download manager-и.

Опитай от менюто File->Open, да отвориш въпросния зип файл. По подразбиране е дадено да се отварят HTML, но ти го направи на *.* от падащото меню.

Не знаех, че джаджите са в зип. IDM се е интегрирал толкова 'добре', че и джаджите ги сваля, а не Опера да ги инсталира.

А как се прави тва да се управлява с гласови команди.Свалих там каквото трябваше ама не знам как да го направя да ме "разбира", че "Opera did not understand you"

А как се прави тва да се управлява с гласови команди.Свалих там каквото трябваше ама не знам как да го направя да ме "разбира", че "Opera did not understand you"

Надявам се пробваш да я командваш на английски, нали?

Ето това е един от проблемите пред Опера, с който вече си се сблъскал - интеграцията на download manager-и.

Опитай от менюто File->Open, да отвориш въпросния зип файл. По подразбиране е дадено да се отварят HTML, но ти го направи на *.* от падащото меню.

Не знаех, че джаджите са в зип. IDM се е интегрирал толкова 'добре', че и джаджите ги сваля, а не Опера да ги инсталира.

да,отвори се но как мога да го активирам при зареждане на Опера и то автоматично да се пуска ...

Еми на англииски де.Ама нещо не отбира.Какво команди се използват?Нещо като "New TAb" или подобни ли?

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

Как е възможно след инсталиране на Opera 9.10 Final, компютъра да функционира твърде бавно и мудно?А да не говорим за процесора и рама скачат до небесата Публикувано изображениеето.След като деинсталирам Операта всичко си става нормално,но като е инсталирах отново стана пак същото.Дайте съвет?

Това не е нормално.

Откъде свали файла ?

Операта е свалих от kaldata както винаги.Даже се чудя как върви сега компа.

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

Имал ли си преди това инсталирана Опера? Ако си имал ти препоръчвам да направиш инсталация на чисто. Най-напред копирай папката с данни някъде другаде. Би трябвало да се намира в директорията C:\Documents and Settings\"USER"\Application Data\Opera, която е скрита. После инсталирай наново, но преди това си почисти инсталационната папка от предната Опера. След това използвай тая информация за прехвърляне на настройките, които евентуално биха ти трябвали. Успех!

Имал ли си преди това инсталирана Опера? Ако си имал ти препоръчвам да направиш инсталация на чисто. Най-напред копирай папката с данни някъде другаде. Би трябвало да се намира в директорията C:\Documents and Settings\"USER"\Application Data\Opera, която е скрита. После инсталирай наново, но преди това си почисти инсталационната папка от предната Опера. След това използвай тая информация за прехвърляне на настройките, които евентуално биха ти трябвали. Успех!

Нямал съм преди това инсталирана Opera.Операта реших да е инсталирам за да видя дали ще се оправи един мой друг проблем.

Нямал съм преди това инсталирана Opera.Операта реших да е инсталирам за да видя дали ще се оправи един мой друг проблем.

Можеш ли да дадеш един скрийншот на всичките процеси от таск мениджъра.

Можеш ли да дадеш един скрийншот на всичките процеси от таск мениджъра.

Ето.Но интересното е това,че като искам да затворя Операта от Task Manager в Applications е няма никаква,а в Performance се вижда ясно,че е стартирана.А и не малко товари :whist: .

Ето.Но интересното е това,че като искам да затворя Операта от Task Manager в Applications е няма никаква,а в Performance се вижда ясно,че е стартирана.А и не малко товари :whist: .

Малееее това не е хубаво.

Я направи друго сега.

Изчисти тая версия която си дръпнал,и свали друга.Опера имаше проблем с едната версия,тя точно това и беше проблема,но мисля че оправи бъга.

Аз съм с тази версия 9.0.8501.0 от доста време и нямам проблем,свали примерно нея.

Малееее това не е хубаво.

Я направи друго сега.

Изчисти тая версия която си дръпнал,и свали друга.Опера имаше проблем с едната версия,тя точно това и беше проблема,но мисля че оправи бъга.

Аз съм с тази версия 9.0.8501.0 от доста време и нямам проблем,свали примерно нея.

Ще пробвам и ще пиша какво е станало.

Опитай да спреш всички процеси и да оставиш само най-важните и стартирай Opera.

Опитай да спреш всички процеси и да оставиш само най-важните и стартирай Opera.

Това също съм го пробвал,но без никакъв ефект.Дори рестартирах компа няколко пъти и при стартиране на Операта ставаше същото както и сега.

А въобще стартирал ли си Опера? Да не би да е стартирана от друго приложение? имах големи проблеми преди със SpySweeper, който ми товареше много системата. Разбрах го чак, когато го деинсталирах с хиляди зорове, щото не беше никак лесно. Иначе можеш да пробваш версия 9.20 на Опера, с която съм в момента без ни най-малък проблем. Мисля, че проблема не е точно в Опера, а в съвместимостта и с някоя от другите ти програми. ( МОЕ МНЕНИЕ- НЕ ОБВЪРЗВАМ НИКОГО С НЕГО!) ПП: Bях с Опера 9.10 final дълго време и не съм имал никакви проблеми.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.