Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Извинявам се за забавения отговор. Това са драйверите на nVidia за IDE каналите (хард дискове и оптични устройства). По подразбиране се инсталират стандартните на Microsoft, но при инсталация на драйверите на nVidia се предлага на потребителя да ги замени с техните. Идеята е драйверите на nVidia да натоварват по-малко процесора при работа и да са малко по-бързи. Те наистина са, когато работят обаче. Проблемът при тях е, че са тотално непредсказуеми. На някои системи няма никакви проблеми и си работят нормално. На други, както твоята, се появяват странни проблеми при работа с Windows. На други системи операционната система не зарежда, забива на сини екрани и какво ли още не. Реално погледнато това, което би се спечелило е толкова малко, че въобще не оправдава риска.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

аха благодаря ти много че ме светна,сега вече знам какво трябава да инсталирами какво не !:)

Извинявам се за забавения отговор.

Това са драйверите на nVidia за IDE каналите (хард дискове и оптични устройства). По подразбиране се инсталират стандартните на Microsoft, но при инсталация на драйверите на nVidia се предлага на потребителя да ги замени с техните. Идеята е драйверите на nVidia да натоварват по-малко процесора при работа и да са малко по-бързи. Те наистина са, когато работят обаче. Проблемът при тях е, че са тотално непредсказуеми. На някои системи няма никакви проблеми и си работят нормално. На други, както твоята, се появяват странни проблеми при работа с Windows. На други системи операционната система не зарежда, забива на сини екрани и какво ли още не.

Реално погледнато това, което би се спечелило е толкова малко, че въобще не оправдава риска.

Благодаря много Night_Raven :yanim:

От доста време се чудя как да се справя с това, че харда ми е "слабото място", а благодарение на теб рабрах, че инсталирането на nVidia драйверите от диска на дъното ми е било грешка.

Махнах IDE драйверa на nVidia и сега харда ми си работи на 6 :yanim: , а преди като записвах DVD с Nero-то не можех да правя почти нищо друго на компютъра.

Моля който има тази въможност да сложи едно плюсче към репутацията на този човек, за това че със знанията си безкористно помага на другите!

От тук си дърпаш съответния превод. Слагаш го в папката на опера. след това tools->preferenses->General->language details->choose и избираш изтегления файл.

Успех и поздрави

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

От тук си дърпаш съответния превод. Слагаш го в папката на опера. след това tools->preferenses->General->language details->choose и избираш изтегления файл.

Успех и поздрави

Много ти благодаря! :):)

Здравйте, хора! Имам следния проблем: преди 4 дни си инсталирах Opera 9.01 8552 Final като ъпдейт на Opera 9.01 International. В началото всичко беше ОК. На следващия ден си регистрирах поща в Gmail и настойх Opera-та да ми я проверява. Преди това имах вкарани около 60 RSS feeds за следене. Те ми излязоха в панел "Поща" заедно с акаунта ми в Gmail. И така в началото Opera-та ги проверяваше и извеждаше писмата и новините редовно. След около 5-6 часа ползване обаче нещо се повреди. Сега ми обновява само акаунта на пощата, но не и новините. Какво се случи? Ако някой има идея - да помага. Благодаря предварително. Лека вечер.

Единсвените идеи които ми идват са. 1. Да направиш на ново тези RSS feeds на сичките саитове, които си следял. 2. Да махнеш ъпдейта, който си сложил и да си останеш с онази версия с която си нямал проблеми. П.П. Ти от пощата ли ги следиш ?

Здравйте, хора!

Имам следния проблем: преди 4 дни си инсталирах Opera 9.01 8552 Final като ъпдейт на Opera 9.01 International. В началото всичко беше ОК. На следващия ден си регистрирах поща в Gmail и настойх Opera-та да ми я проверява. Преди това имах вкарани около 60 RSS feeds за следене. Те ми излязоха в панел "Поща" заедно с акаунта ми в Gmail. И така в началото Opera-та ги проверяваше и извеждаше писмата и новините редовно. След около 5-6 часа ползване обаче нещо се повреди. Сега ми обновява само акаунта на пощата, но не и новините. Какво се случи? Ако някой има идея - да помага. Благодаря предварително. Лека вечер.

Всяка емисия поотделно може да се настройва на колко време да проверява източника, по принцип е 3 часа. Виж си настройките.

Настройките за честотата на проверка са си същите както и преди да възникне проблема. А аз съм опитвал и ръчно да им задам да ги провери и пак няма резултат.

Нещата се оправиха. Махнах отметките пред източниците в настройките им и след това ги поставих отново и тръгнаха. Надявам се да не се налага отново да го правя. Благодаря на всички за идеите.

Имам 2 проблема с операта 9.1

>>> Някои картинки не ми излизат или емотикони

http://i.data.bg/06/08/19/51383_orig.jpg

http://i.data.bg/06/08/19/51380_orig.jpg

>>> Това с фонтовете немога да си го направя както беше на мозилата ето вижте разлиата и кажете как мога да го направя като във файрфокса

http://i.data.bg/06/08/19/51382_orig.jpg Mozilla

http://i.data.bg/06/08/19/51381_orig.jpg Opera

Пуснах тема и в датата (от там са и пиковете) но никой не ми отговори Дано някой тук да помогне Публикувано изображение

Относно първия проблем.

Аз като гледам той проблемът май не е само в Opera. Единственото, което се сещам е да опиташ с най обикновен refresh на страницата. Ако не стане, си изпразни временните файлове и рестартирай браузъра. В Opera това става така: меню Tools -> Preferences -> страница Advanced -> вляво History и натискаш бутона Empty now.

Относно втория проблем.

Поиграй си със шрифтовете от меню Tools -> Preferences -> страница Advanced -> Fonts. Обърни внимание на опциите, за които се ползва Tahoma.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Относно първия проблем: Preferences -> Advanced -> Network -> Max connections to a server - намали ги, и виж дали ще е пак така с картинките.

Относно първия проблем! Натиснал си да ти се показват 'кеширани изображения'! Пробвай да го промениш на 'Всички изображения' :) Инструменти/настройки/Уеб страници-маркираш Всички изображения

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Благодаря на всички ви Днес преинсталирах комп. заради някъкв много странен проблем от интернета но както и да е сега ще си поиграя с фонтовете а това с картинките се получава само в датата такаче няма проблем Мерси :)

За втория проблем - десен бутон в/у страницата на дата.бг -> промяна на настойките на сайта -> мрежа ->представяне на опера -> и избираш като мозила

И аз имам проблем незнам дали е от операта от някорко часа съм с нея , има една екстра която много ми допада но немога да я покарам а именно акаунта си за поща.Не може да се свърже нито с РОР нито с SMTP става въпрос за поща в Дата.Какво мога да направя по въпроса?

И аз имам проблем незнам дали е от операта от някорко часа съм с нея , има една екстра която много ми допада но немога да я покарам а именно акаунта си за поща.Не може да се свърже нито с РОР нито с SMTP става въпрос за поща в Дата.Какво мога да направя по въпроса?

А сигурен ли си, че тая поща можеш да я подкараш с Outlook Express?

Аз също съм с Opera и тя се справя с поща в mail.bg и Google, което значи, че браузърът си е наред и проблемът е в настройките или самата поща на data.bg

Мисля, че проблема на @data.bg е наличието само на POP3 достъп и липсата на SMTP достъп :) Можеш да преглеждаш пощата си с Опера, а и с всеки друг пощенски клиент, но не и да изпращаш писма. А ако греша, нека някой да каже има ли @data.bg SMTP достъп.

• 2 седмици по-късно...

Проблема се състои в това,че не мога да отворя сайт в който има флаш елементи.

За пример давам този сайт.

http://goldproperty-bg.com

Самите флаш анимации не ми се отварят .. а съм ги инсталирал както трябва и двете програми. :)

Това е некадърно написана страница само през IE се отваря цялата

Ясно. Създателите на страницата казаха че ще обърнат внимание на проблема.

Доста търсех из форумите решение на този проблем но май нищо не можах да намеря. Та проблема ми е с Internet Download Manager 5.04. Ползвам го от известно време и програмката наистина много ми допадна. Без проблем се интегрира в IE и Firefox но след като си сложих Opera'та видях, че не се е интегрирала в нея. В настройките на IDM има отметка да се интегрира с Оpera но ефект няма. Ако някой знае решение на проблема ми нека да помогне защото IDM наистина много ми хареса.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.