Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

давам още един глас за download master и опера - на работа съм с тази комбинация от доста време и одобрявам :yanim:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Аве пичове искам да задам едим мн странен въпрос,какво е това Операта каква е тази програма ?

Аве пичове искам да задам едим мн странен въпрос,какво е това Операта каква е тази програма ?

<{POST_SNAPBACK}>

Opera е браузер като IE и Firefox :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Имаш право.Името на програмата трябва да се напише "Opera".

Opera е браузер като IE и Firefox  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Мепси за разяснението :) Аз прочетох за нея но разбрах само за някни неини функции а не точно за какво служи,10х :bye:

Мепси за разяснението :) Аз прочетох за нея но разбрах само за някни неини функции а не точно за какво служи,10х  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Служи за отваряне на страници в интернет. За какво друго може да служи един браузър???

с Опера 9 билд 8348 съм, и по-никакъв начин не мога да си изтрия History на Aдрес бара. Пробвах с CCleaner и с Track Eraser Pro ,да не говорим че използвах преди това вградената опция на Операта за изриване и нищо. Може ли да ми кажете къде е проблема?

с Опера 9 билд 8348 съм, и по-никакъв начин не мога да си изтрия History на Aдрес бара.

Пробвах с CCleaner и с Track Eraser Pro ,да не говорим че използвах преди това вградената опция на

Операта за изриване и нищо.

Може ли да ми кажете къде е проблема?

Аз съм с 9.8359 RC Beta и при мен е така.. ще пусна "bug report"

А ако изтриете само съдържанието на opera.dir ?

пробвах пълна деинсталация с почистване на регистъра ---нищо не се получи,може наистина да е някакъв бъг,все пак сие бета версията.

върнах се на 9.8303 и там всичко си е наред!!!

Публикувано изображение

Portable Opera - Opera@USB

You want to use all opera features mobile - no problem !

- there are no unwanted effects on IE or other browsers

- existing opera versions are also not affected

- make no entries to the registry

- leave no data on the guestcomputer

What do i need for Opera@USB ?

- a computer with an internet connection

- a USB-Stick / USB Flashdrive with about 6 MB space left

Homepage

Download: Opera 8.54 for USB (3.9 MB)

>> unzip the file to the USB-drive - thats all you have to do <<

• 1 месец по-късно...

Използвам Опера 8.5

Проблема е че не мога да отварям апликации от вида "video/x-ms-asf-plugin"

Инсталирах различни версии на Windows Media Player ( 9,10),

"Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library", различни версии на Java,

пробвах с ACE Mega CoDecS Pack и K-Lite Mega Codec Pack,

дори инсталирах други версии на Операта но се получава едно и също нещо:

Тръгва да зарежда видеото, но не го свири :

Публикувано изображение

Ако затворя страницата се появява накаква грешки и Операта се затваря:

Публикувано изображение

Ако някой има идея как може да се реши проблема ще съм МНОГО благодарен!!!

Два дена се мъча и НИЩО !!!

Благодаря предварително!!

P.S Итересно че с Internet Explorer го свири нормално?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Опита ли да сложиш това?

Опита ли да сложиш това?

Никакъв ефек.Резултата е същият.

Ползвам XP SP1 орязан с Nlite ,ще кача целия Windows и ще видя дали ще стане

Не е нещо кой знае какво,но доста си ме дразни.В момента съм с някоя от последните бети на Опера 9 и страшно много ме дразни иконката на Опера в систем трея.Търсих из опциите,но нищо.Някой може ли да ми каже как да го махна това от там :cheers:

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

Това е защото ползваш или чат или мейл клиента на Опера. Ако си изтриеш акаунтите, няма да излиза. Друг начин няма. За повече инфо - http://my.opera.com/bulgaria/blog/show.dml/156303 или http://my.opera.com/bulgarian/forums/

Боже господи това ли било.Аз отначало си играх да я разглеждам и си нагласих IRC клиента и то за това се си седяло там,но сега всичко е 6.Благодаря.

• 3 седмици по-късно...

Искам да ви споделя за 1 бъг който открих. Става дума за прекомерното използване на процесора 70-100% което е много неприятно а също и за ненормално високото използване на RAM паметта. Оказва се че ако сте инсталирали разширението на IBM "XHTML+Voice", то ще се наложи да се разделите с него. Оказва се че то е за версии от 8.01 нагоре, НО не става за 9.0 Публикувано изображение

За целта просто деактивирайте от настройките модула и ако желаете изтрийте следните непотребни вече файлове от главната директория на програмата :

E1FKAL00.LE

E1MKAN00.LE

ecictts.dll

ecienus.syn

ecissml.dll

en-us.bin

prondict.ini

ready.pcm

vxm.dll

vxmconfig.ini

vxmdict_en-us.ini

vxmplugin.dll

vxmservices.dll

vxmstrings_en-us.ini

xmlparse.dll ако съществува изобщо.

Сега използва почти наполовина по-малко RAM памет отколкото при инсталирана и активирана "Гласова Приставка" за Опера 8.X. За съжаление има още доста неща за оправяне. Предоставям ви линк до Opera Community за всеки интересуващ се и да се надяваме да излезе по-скоро следващата версия с fix на проблемите :)

http://my.opera.com/community/forums/forum.dml?id=26

П.С: Същестува и още 1 голям проблем, той е несъвместимост на версия 9.0 с някои версии на Java. За повече инфо виж препратката горе

Редактирано от Phoenix.bg (преглед на промените)

Какво стана? :) Много взехте да ревете от новата Опера а?Ми като за начало някъде в Tools > Appearance...си спри поддръжката на скинове,не знам точно къде беше функцията.Въпросът e да не си с тази по подразбиране :)

Офф таман, таман, аман от ондурми, от шам фъстък и баклави! То тука сега пак чок гюзел темаати ще си въртим наедно с ориенталският гюбек и един ач кьопек! Стига с тоя спек, че края му се не види като на еднометровият шпек! Публикувано изображение

Нещо проблема си е в твоя телевизор. Ползвам, глас, скинове, Джаджите та и Джава. Ама повече от 10% на процесора невидях (АтлонХР 2200+) На линка които си дал тия дето имат проблем се са Ъпдеитвали от 7ма или 8ма версия. Може би нямам проблеми, защото ползвам от най-ранните бети на 9 и ъпдеитвах като излизаше нова

Офф таман, таман, аман от ондурми, от шам фъстък и баклави! То тука сега пак чок гюзел темаати ще си въртим наедно с ориенталският гюбек и един ач кьопек! Стига с тоя спек, че края му се не види като на еднометровият шпек! Публикувано изображение

Сега ако може и на разбираем за останалите език. :)

Да, проблема се появи точно след ъпгрейд от версия 8.54 (последната официална) към 9.0. Предвид това че често си ъпгрейдвам най-различни програми без първо да деинсталирам старата а слагам новата директно върху нея, не виждам защо трябва да се държа по-специално с Опера ? Щом казвате обаче че при инсталация на чисто няма никави проблеми, ще пробвам Публикувано изображение

Именно, ъпгрейд на Opera 8.xx към 9 е КРАЙНО НЕЖЕЛАТЕЛЕН.

Чиста инсталация ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Аз пък си актуализирах с Опера 9 върху предишната версия без да я махам предварително от компютъра ми и всичко си работи като по ноти. И Опера 9 се настрои сама да е точно като е била предишната. Но при проблем, може и инсталация на чисто. На новата само й добавих бутона за съобразяване с размера на екрана защото на сайтове като форума на датата ми излизаха широкииииии страници с неудобен за четене текст. Сега като кликна този бутон и текста се свива и пренарежда до размерите на екрана ми.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.