Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Здравейте! От скоро съм със Опера 9.0 . При опит за сваляне на торент файл ме прехвърля автоматично на "bittorent" , а аз използвам " bitcomet". Това е явно някаква вградена функция.Има ли възможност да се премахне ?Благодаря предварително.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Щракаш с дясното копче върху линка и даваш "save target as" и после си я отваряш .torrent файла с BitComet. Поздрави!

Инструменти-Настроики-Фини Настроики-Сваляне-

Махаме отметката на Без оправлявани от Опера типове-

Търсиме торент-Промяна-Отваряне със стандартно приложение!

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ако отсъства от списъка, махнете отметката на "Без управляваните от Опера типове"

Това е единственната глупост на Opera която не ми харесваше.Но след малко ровене по опцийте я нагласих. Naruto е дал правилно обяснение за това как да се нагласи. След като изпълниш указанията който той ти е дал ще можеш да избереш няколко начина по който да се отварят въпросните торент файлове. Можеш да си нагласиш браузера да ти сваля фаиловете на десктопа да речеме и от там да ги отваря автоматично със торент клиента който използваш.Или можеш да ги отваряш директно със торент програмата като файловете останат във временната директория на браузера. Просто разгледай опцийте и избери това което ще ти е по-удобно .Ако немжеш да се справиш ще поместя снимков материял. Успех !!!

В адресната лента на браузера пишеш следното : "opera:config" ------->enter, след това просто изключваш интегрирания бит-торент-клиент, и всичко е ОК! УСПЕХ :baby::clap::clap:

Редактирано от KIKOBGD (преглед на промените)

начи както пише по горе, отиваш на Инструменти-Настроики-Фини Настроики-Сваляне- Махаш отметката на Без оправлявани от Опера типове след това търсиш на долу "torrent" и след като го намериш маркираш и натискаш отстрани Промяна. от там слагаш отметка на отваряне с друго приложение и показваш директорията с другата програма за торенти (с която си ти) и готово !!!

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

Ами пише, че трябва браузъра да се рестарира. А някой дали има идея как да изключа мейл клиента на Опера?

А някой дали има идея как да изключа мейл клиента на Опера?

Ако си с девятката, трябва да си изтриеш acount-тите, които си създал в Opera.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

Към ползващите Opera:каква трябва да бъде оптималната стойност на Memory cache,пък и на дисковия,за да бъде по-чевръста?Аз съм със 7.54u2 и не я заменям с нищо!По подразбиране при нея Memory cache е на Automatic.

Интересно, дано някой сподели лични наблюдения.

Кэш в оперативной памяти (Memory cache)

Кэш в оперативной памяти похож на дисковый, но с тем исключением, что документы и объекты, которые сохраняются в ОЗУ, записываются на диск позднее, когда Opera неактивна.

Если "Automatic", значение кэша автоматически определяется в 10% от количества оперативной памяти, установленной для Opera.

Если Вы используете компьютер с большим количеством оперативной памяти, значение кэша оперативной памяти стоит установить большее…..

Естественно, что Вы должны взвешенно подходить к определению значения этого параметра, принимая во внимание тип и количество приложений, которые загружены одновременно с Opera, а также количество окон, открытых в приложении в любое время.

Пользователь, для которого путешествие по Сети - это хобби, и который использует одновременно почтовый клиент и музыкальный плейер, нуждается, естественно, в большем количестве оперативной памяти, чем профессиональный Web-мастер или разработчик баз данных, для которых главными параметрами являются стабильная работа системы и минимальное время простоя рабочей станции.

.

Не очень хорошей идеей является установка слишком больших значений кэша оперативной памяти, даже если у Вас ее достаточное количество. В этом случае Opera должна хранить в кэше все данные, которые Вы загрузили при навигации по Интернет, и затем производить поиск в кэше каждый раз, когда поступает запрос на загрузку документа или рисунка, что, соответственно, замедлит работу Opera пропорционально размеру кэша.

Таблица установок кэша в оперативной памяти:

32 ..MB RAM 4000 ………..Kbytes комбинированного кэша

64 ..MB RAM 10000……….Kbytes комбинированного кэша

128 MB RAM 10000–20000 Kbytes комбинированного кэша

256 Mb RAM 20000-40000 Kbytes комбинированного кэша

Внимание! Данная таблица содержит только ориентировочные значения. Общее правило гласит: единственный способ проверки наиболее приемлемого размера кэша для Вашей системы - это экспериментирование с его значениями.

или

Problem: UI reacts slowly, often after using Opera for a while.

Cause: Insufficient system memory.

Solution: File » Preferences » History and cache - disable Automatic RAM Cache, set it to a smaller size if you have limited memory. Here are some rough estimates:

RAM Cache

32 Mb OFF

64 Mb 4 Mb

128 Mb 10 Mb

256 Mb 10 Mb

512 Mb 20 Mb

1024 Mb 40 Mb

>2048 Mb 60 Mb

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Opera@USB (9.8501)

Ако искате да носите винаги със себе си любимия браузер...

Ако искате да изпробвате Opera, без да се налага да инсталирате/деинсталирате каквото и да било...

Публикувано изображениеЛиценз: Freeware

Публикувано изображениеОфициален сайт: www.opera-usb.com/opera9final

Публикувано изображениеЛинк за изтегляне: my.opera.com/Miraculix/homes/files/opera9usben.zip (5101 KB)

Публикувано изображениеБългарски език: ouw900_bg.lng

Само едно уточнение - това приложение не се разработва от Opera Software.

Само едно уточнение - това приложение не се разработва от Opera Software.

Това си е същата Опера, в момента съм с такава. Ползвам я вече повече от седмица. Просто е направена мобилна.

Това си е същата Опера, в момента съм с такава.

Това е преработена Опера и повтарям - не се разпространява от Opera Software. Преработва се с мълчаливото им съгласие и одобрение, защото идеята им харесва (все пак преработката е незаконна без съгласието на Opera Software). А правя това уточнение за да не се свързва с Opera Software, ако има някакви проблеми и да се злепоставя името и. Иначе Opera@USB си бачка чудесно. И аз я ползвам и съм много доволен.

Имам голям проблем със софтуера на компютърът си(а може да е и хардуерен но ме овериха че няма как да е от това) проблема ми е следният стартирам опера или някои друг броузър и процесора ми се товари на 100%според таск мениджара за антивирусна ползвам нод32 преди няколко дена си форматирах хдд-то незнам от какво може да е направо много ме дразни сложил съм всички драйвери за дъното и за останалият хардуер просто наистина не мога да разбера от какво моля помогнете ми да отстраня този гаден проблем !

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Като казваш,че се товари на 100% - това когато заредиш браузъра ли ( в смисъл за кратко и после натоварването пада ),или постоянно докато работи браузър натоварването е такова ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.