Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

BG Eзиков файл за Оpera 8.50 (243.3 KB)

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря,но не мога да го подкарам .

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

За езиковия файл иди тук и прочети какво пише за инсталация.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря!!!

FlashGot Plugin For Opera - Плъгин, наподобяващ така известния Flash Got за Mozilla Firefox. Поддържа също толкова даунлоад мениджъри.

Това е от официалния сайт:

http://www.amazesoft.com/browser.htm

http://www.amazesoft.com/npfg11.exe

Install this plug-in into ...\Opera\Plugins and enable it in Opera(Menu->File->Preferences...)

Надявам се да ви бъде полезен Публикувано изображение

а иначе Операта винаги е била безплатна понеже серийните й номера са на специализираните за това сайтове като например serials.ws . :)

<{POST_SNAPBACK}>

Скъпа Магда има юзъри, които ползват служебни преносими компютри или живеят в чужбина. Това е малка пречка да се използва нелегално софтуер. Тук в България не само домашните потребители, но най-вече бизнес потребителите, могат съвсем необезпокоявано да си ползват нелегален софтуер. Все пак е добре човек да уважава труда на други хора, особено ако се опитват да разрушат нечий монопол, а също така правят качествен софтуер.

Тук идваме до темата за легален/нелегален софтуер. Има си теми за това, но мисля, че факта, че една добра програма, която става безплатна за некомерсиална употреба, не е повод за изказване като твоето :)

По темата: ще съм благодарен ако направим колекция от плъгини + линкове за Оpera. Предварително благодаря на отзовалите се.

Get Right Plugin for Opera

The GetRight plug-in is a great way to manage your downloads and resuming broken ones. GetRight's developer has worked closely with Opera programmers in order to ensure that the plug-in works with Opera and has set up a dedicated page on how to get GetRight to work with Opera.

Забелязвам нещо в Опера, което не знам дали да го отнеса към бъгове в програмта или просто е нещо от настройките. Забелязах го след като се отвори Калдата. Горе, където са подредени водещите новини и теми на форума има над тях и под тях линия с триъгълниче, служещи за скрол по тях. На IE 6.0/7.0, Firefox 1.0.6/1.0.7 няма проблеми. Виждат се и отгоре и отдолу. Не стоят така нещата при Опера. Долният скрол не се вижда и при опит да го ползваш винаги щракваш въру някоя тема или новина, което е общо взето неприятно за потребителя.

аз нямам птоблем със скроловете, а двете линии са дискутирани много пъти .. нещо от Операта е..

аз нямам птоблем със скроловете, а двете линии са дискутирани много пъти .. нещо от Операта е..

<{POST_SNAPBACK}>

Ами нали затова съм пуснал горния си пост - за да разбера къде е проблема. Дали е бъг в Операта или проблем със скрипта на форума.

И след като си с Опера как така нямаш проблем със скроловете след като казваш, че това е проблем на Опера. След като аз не виждам долната черта и няма как да направя скрол по темите надолу, то как така при теб скрола върви без проблеми. Или целиш мястото с оптичен прицел, защото при нацелване (т.е. играчка да посочиш точното място ) с триста зора става.

И това, че ти нямаш проблем не означава, че друг също няма и не бива да сподели това. И в тази тема никъде не са дискутирани тези две линийки и тяхната връзка с Опера.

Ами нали затова съм пуснал горния си пост - за да разбера къде е проблема. Дали е бъг в Операта или проблем със скрипта на форума.

И след като си с Опера как така нямаш проблем със скроловете след като казваш, че това е проблем на Опера. След като аз не виждам долната черта и няма как да направя скрол по темите надолу, то как така при теб скрола върви без проблеми. Или целиш мястото с оптичен прицел, защото при нацелване (т.е. играчка да посочиш точното място ) с триста зора става.

И това, че ти нямаш проблем не означава, че друг също няма и не бива да сподели това. И в тази тема никъде не са дискутирани тези две линийки и тяхната връзка с Опера.

<{POST_SNAPBACK}>

Да не е някои бъг в самата версия на Opera? Аз имах проблем като бях с 8.01 и 8.00, но като излезе 8.5 всичко се оправи...

С версия 8.5 съм в момента. Опаааа. Малък проблем на Калдата е вероятно, защото сега го стартирам браузъра, зареждам Калдата и в няма проблеми, но когато се отвори Форумите в отделен таб или отделен браузър и тогава се появява проблема за който вече стана дума. Мерси все пак на всички. Разбрах от къде е проблема. Не е от Опера.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

С версия 8.5 съм в момента

<{POST_SNAPBACK}>

Съжалявам за толкова много зададените въпроси, но тогава с кой Windows си? Опитай се да преинсталнеш java-та.

EDIT:

В FAQ на опрерата май бях видял подобен проблем в JavaScripta, ако не си погледнал, хвърли едно око :)

Редактирано от BlackWolfBG (преглед на промените)

Съжалявам за толкова много зададените въпроси, но тогава с кой Windows си? Опитай се да преинсталнеш java-та.

<{POST_SNAPBACK}>

Няма проблеми. Разбрах от къде е. Не е от Опера. Иначе съм XP SP2 с всички ъпдейти възможни плюс всичко останало необходимо за нормална работа.
Няма проблеми. Разбрах от къде е. Не е от Опера. Иначе съм XP SP2 с всички ъпдейти възможни плюс всичко останало необходимо за нормална работа.

<{POST_SNAPBACK}>

ОК, радвам се, че намери решението на проблема :)

Проблема си остава, но открих, че не е от Опера.

За това, което каза kayovas:

По темата: ще съм благодарен ако направим колекция от плъгини + линкове за Оpera. Предварително благодаря на отзовалите се.

Аз мога да се заема с правенето на нова тема по въпроса.

• 3 седмици по-късно...

Как да забраня изтриване на history на Opera 8.02 :bye:

Публикувано изображение Става въпрос за налагане на админ. права.

Или поне за алтернативна програма работеща като шпионин.

Редактирано от bigor (преглед на промените)

Може ли малко по-подробно да кажеш какъв ти е проблема? Как разбра че ти се изтрива history? Възможно е сайта който търсиш в history -то да си го посещавал отдавна и затова да е изтрут, понеже има ограничение колко сайта да се помнат. За разлика от Internet Explorer и Firefox, където се задават брой дни назад в които да се помнят посещаваните сайтове при Опера се задават брой адреси които да се помнят. Като има настройки отделно за това колко адреса да ти се пазят в history листата и отделно колко да са в списъка, който ти се появява като почнеш да пишеш в адрес бара. Ако е зададено да са 0 броя логично е да не помни нищо. Настройките се променят от Tools->Preferences, избираш таба Advanced и отстрани кликваш на History. Там вече можеш да си зададеш желаната бройка за "Typed in adresses"(Списъка на адрес бара) и за Visited adresses(History листа). Успех!

За забрана за изтриване не съм сигурен, че може да има. Със сигурност можеш да увеличиш безлимитно от настройките в Опера / Ctrl+F12 / въвеждани адреси до.... посещавани адреси до.....временни копия на диска.....примерно 200 МБ.

• 4 седмици по-късно...

Има ли такъв мениджър, но и да е freeware!? И да тегли по повечко файлове... препоръчайте някакъв!

Download Master има възможност за интеграция в Opera. Също е безплатен и може да тегли много файлове едновременно. Мойто мнение е, че е по-добър от Flash Get. Единственият му минус е, че е на руски език, но се свиква.

От сайта му можеш да изтеглиш най-новата версия.

Download Master има възможност за интеграция в Opera. Също е безплатен и може да тегли много файлове едновременно. Мойто мнение е, че е по-добър от Flash Get. Единственият му минус е, че е на руски език, но се свиква.

От сайта му можеш да изтеглиш най-новата версия.

<{POST_SNAPBACK}>

Ей, че това минус ли е?

Машалла. Минус е ако е на английски! :yanim:

Ето още един безплатен, който Опера поддържа:

Using Fresh Download as download manger:

http://www.opera.com/support/search/supsearch.dml?index=760

Edit: И още един, малко неизвестен безплатен, ама добър:

Download Accelerator Manager (DAM)

Инфо: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=11328

И няколко комерсиални или adware:

Download Accelerator Plus and Opera:

http://www.opera.com/support/search/supsearch.dml?index=171

Using FlashGet as download manager:

http://www.opera.com/support/search/supsearch.dml?index=772

Can I use GetRight with Opera?:

http://www.opera.com/support/search/supsearch.dml?index=130

и защо,ако смея да попитам ти е интегриран менажер?Аз си ползвам IDM без на менюто на десния бутон да ми излиза "download using......".Просто "copy.....paste link". Публикувано изображение

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.