Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Така както го описваш трябва да гадаем.Сканирай с нещо и кажи чисто ли е,кажи постоянно ли ти товари на 100% или само за момента на отварянето.Какъв е процесора,защо си форматирал и какъв формат направи?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Това е от операта... Трябва да я махнеш "унинстал" изтриваш всички нейни фаилове от C:\program files и C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data рестартираш. Инсталираш наново и си готов.. :)

Това е от операта...

Трябва да я махнеш "унинстал" изтриваш всички нейни фаилове от C:\program files и C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data рестартираш.

Инсталираш наново и си готов.. :)

От операта друг път,няма такова нещо- проблема е друг

и не заблуждавайте човека!

От операта друг път,няма такова нещо- проблема е друг

и не заблуждавайте човека!

Виж приятел на мен лично ми се е случвало.. разбирам че си фен на браузера аз също много го уважавам но при мен проблема беше от него.

Прочети коментарите тук и се обеди: http://kaldata.com/comments.php?id=13780&a...highlight=opera

Ако потърсиш в google.com също ше намериш доста подобни случаи.

А и мисля че не е проблем да опита може нещата да се оправят :)

Поздрави!

Редактирано от Donchaz (преглед на промените)

Ще се помоля да се въздържате от коментари преди steliobg да е дал повече информация. Стига гадаене.

Много често подобни проблеми съм решавал с изчистването на временните файлове ( Junk File), примерно с WinXP Manager. Възможно е и някоя друга програма да ти товари процесора. Случвало ми се е това да е някоя anti spy , някой плеър... Нищо не пречи да пробваш да си почистиш компа:)

Това е от операта...

Трябва да я махнеш "унинстал" изтриваш всички нейни фаилове от C:\program files и C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data рестартираш.

Инсталираш наново и си готов.. :)

Да, и аз имах такъв проблем с натоварването на процесора с версия 9.х.х бета и се оправи с преинсталирането на Опера-та.

като включа операта товари се за секунда и после затихва все едно лагва но е много дразнещо и досадно и при други приложение се случва сас смепром 2600+ 64к битов прочесора уж не е слаб ама де да знам вии кажете?

Аз пък съм с FF,и съм имал подобни симптоми. Не е лошо да си прегледаш дали не ти прегрява процесора,защото това са неща които съм наблюдавал при мен,когато ми е прегрял процесора(или само така си мисля).Но процесора,като и цялото РС,са ми доста стари,и е с кофти охлаждане. На Task Mange-a ми показва 100%,и през това време,РС-то работи супер забавено,чакам Windows Explorer-а да се отвори доста време и т.н.

Забелязвам, че в новата версия на опера е вкарана възможност за теглене на торенти. Интересува ме как да си сложа филтър за да не ми трупа трафик че съм на ограничен интернет. Ако някой може да каже предимства или недостатъци на тази възможност за теглене на торентите. Според мен един от недостатъцете е, че не виждам сиддърите и пиърите колко са, също така не си виждам коефициента от този торент. Предимство е, че не се слатаг никакви допълнителни програми за теглене на торенти, които натоварват компютъра.

Аз наскоро също открих тази нова екстра на Опера.Забелязах, че тегли малко по-бързо от кометата, например.Има малък бъг/ако е бъг/-след рестарт на торента той не започва да се сваля наново.Иначе съм много доволна от тази нова опция :P

Какво имаш в предвид като казваш не започва да се сваля отново? Може бе че като изключиш операта и я включиш пак торента започва да се сваля отначало.

Какво имаш в предвид като казваш не започва да се сваля отново? Може бе че като изключиш операта и я включиш пак торента започва да се сваля отначало.

Ако изключа опера и я включа пак, торента не мога да пусна наново-винаги дава грешка.

Aко без да спирам опера, изключа торента и го пусна отново-пак ми дава грешка и не тръгва.

Това е нова функция на Opera и все още не е разработена добре. Така да се каже, сложена е за да я има и тепърва ще се разработва. Появи се в бетите на деветата версия и до последно не се знаеше дали ще я има във финалната. Естествено, препоръчвам да си ползвате старите клиенти за торенти. Аз ползвам този на Opera, защото почти не свалям торенти. Но в него липсва 90% от функционалността на известните в тази област клиенти. Ако не искате Opera да прихваща автоматично торентите и да си работите по подразбиране със стария клиент, от менюто изберете Tools>Preferences>Advanced - Download. Махнете "чавката" от Hide file types opened with Opera, в полето за търсене напишете torrent, в прозореца ще се появи MIME типа, кликнете в/у него, след това бутон Edit и изберете Open with default aplication.

Интересува ме как да си сложа филтър за да не ми трупа трафик че съм на ограничен интернет.

Не знам за какъв филтър става въпрос??

Ако някой може да каже предимства или недостатъци на тази възможност за теглене на торентите.

Единственото предимство е

...че не се слатаг никакви допълнителни програми за теглене на торенти, които натоварват компютъра.

Всичко останало, за което се сетиш е недостатък.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

може да настроите операта да не тегли торенти с вградения в нея торент клиент, а с някой друг. Натискате ИНСТРУМЕНТИ, след това НАСТРОЙКИ, после ФИННИ НАСТРОЙКИ, там избирате СВАЛЯНЕ, махате отметката от БЕЗ УПРАВЛАВАНИТЕ ОТ ОПЕРА ТИПОВЕ, намирате в прозорчето къде е торент клиента и след това го заменяте по желание с вашия любим BitComet, uTorrent, BitSpirit, Azareus или който и да е там торент клиент. И започвате да дърпате торентите чрез него.

steliobg, ти така и не каза това дали става става само при Opera. По принцип във версия 9.01 е оправен бъг, при който ако ползваш гласовите команди, браузърът ти товари процесора на 100% при стартиране. Деинсталирай Opera и сложи най-новата (ако вече не си го направил) и кажи какво е станало.

еми при опера и при още няколко браузъра без интернет експлорера аз лично мисля 4е е някои драивер ама то се така става апак аз вече нз за кои пат си слагам нов уиндолс!просто нз какво да правя вече Публикувано изображение

еми при опера и при още няколко браузъра без интернет експлорера аз лично мисля 4е е някои драивер ама то се така става апак аз вече нз за кои пат си слагам нов уиндолс!просто нз какво да правя вече Публикувано изображение

Опита ли каквото ти се предложи във форума - да преинсталираш браузърите?

П.С.: няма да е зле да пооправиш малко пунктуацията си, че е малко трудно да се следи мисълта ти.

Да разбира се!Та аз си сложих нов уиндоус,като преди тоав си форматирах харда но проблема си стой Публикувано изображение

Кажи тогава с какъв хардуер разполагаш.

Дънна платка Тип централен процесор AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+ Дънна платка ASRock K8Upgrade-NF3 (4 PCI, 1 AGP, 1 Future CPU Port, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce3 250, AMD Hammer Системна памет 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) Тип BIOS AMI (09/26/05) Комуникационен порт Communications Port (COM1) Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1) Дисплей Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (128 MB) Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (128 MB) 3D-ускорител nVIDIA GeForce FX 5500 Монитор Samsung SyncMaster 550(M)s [15" CRT] (HJAR101144) Мултимедия Звуков адаптер Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - Audio Codec Interface Съхранение на данни IDE контролер NVIDIA nForce3 250 Parallel ATA Controller (v2.6) IDE контролер NVIDIA nForce3 250 Serial ATA Controller (v2.6) SCSI/RAID контролер NVIDIA NForce ATA RAID Class Controller Флопи-дисково устройство Floppy disk drive Дисково устройство ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) Оптично устройство HP CD-Writer+ 9100 (8x/4x/32x CD-RW) Състояние на SMART OK Вход Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Мишка Microsoft PS/2 Mouse Периферни устройства USB1 контролер nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - OHCI USB 1.1 Controller USB1 контролер nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - OHCI USB 1.1 Controller USB2 контролер nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - EHCI USB 2.0 Controller USB-устройство USB-устройство DMI Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc. Версия на DMI BIOS L1.21 Производител на DMI системата DMI система K8Upgrade-NF3 Версия на DMI системата 1.00 Сериен номер на DMI системата 00000000 UUID на DMI системата 00020003-00040005-00060007-00080009 Производител на DMI дънната платка DMI дънна платка K8Upgrade-NF3 Версия на DMI дънната платка 1.00 Сериен номер на DMI дънната платка 00000000

Редактирано от steliobg (преглед на промените)

Ами опитай да преинсталираш драйверите на дъното. Предполагам слагаш SW IDE драйвера на nVidia, затова опитай да инсталираш драйверите наново, но без SW IDE драйвера. Или просто го махни само този драйвер от Add or Remove Programs.

направих това което ми каза и вече не се натоварва на 100% при пускане на опера!но защо не е трябвало да инсталирам тея драивери за какво са те ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.