Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Отскоро съм с Опера и искам да попитам дали може да ми препоръчате някои разширения за браузера (ако има такива)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

За Opera няма разширения, но за сметка на това в браузъра са включени хиляди неща, които браузъри като модзила нямат, а се иснталират именно като разширения.

Интересни работи за опера може да намериш на http://my.opera.com/bulgaria/blog/ ,също така като погледнеш едно око на форума към сайта :)

Отскоро съм с Опера и искам да попитам дали може да ми препоръчате някои разширения за браузера (ако има такива)

За Опера има т.нар. Widgets, които представляват малки програмки, които не могат да работят извън браузера. Някои са забавни, други са полезни. Броят им в момента е над 800.

Избирай

А джаджите товарят ли браузъра?

Не.

Товарят процесора и паметта.

• 3 седмици по-късно...

Имам малък проблем и аз с Опера, но ми трябва спешно отговор. Та така, част от Bookmarks се затриха и единственото което се сещам е да ги потърся с Recovery My File. Някой знае ли какви точно файлове трябва да се търсят и дали има друг вариант за връщане на Bookmarks?

По принцип Опера запазва Bookmarks във файла "opera6 ADR File" ,който се намира в C:\Documents and Settings\име\Application Data\Opera\Opera\profile и в C:\Program Files\Opera\profile .И как така само някои отметки са се затрили а други са си там? Аз си правя копие на цялата папка profile и при "злополука" само я копирам и Операта си е пак със старите си настройки.

Редактирано от MOONWALKER (преглед на промените)

По принцип Опера запазва Bookmarks във файла "opera6 ADR File" ,който се намира в C:\Documents and Settings\име\Application Data\Opera\Opera\profile и в C:\Program Files\Opera\profile .И как така само някои отметки са се затрили а други са си там? Аз си правя копие на цялата папка profile и при "злополука" само я копирам и Операта си е пак със старите си настройки.

Как са се затрили незнам, щото там е пипала женска ръка Публикувано изображение Интересуваше ме, ако са изтрити и пробвам да ги възстановя с Recover My File какви файлове да търся. Дали това са обикновени линкове от рода на htpp://www... или Операта си ползва свои файлови разширения.

Как са се затрили незнам, щото там е пипала женска ръка Публикувано изображение Интересуваше ме, ако са изтрити и пробвам да ги възстановя с Recover My File какви файлове да търся. Дали това са обикновени линкове от рода на htpp://www... или Операта си ползва свои файлови разширения.

Както спомена MOONWALKER, отметките на Opera се намират във файла opera6.adr, не са обикновени линкове. Едва ли ще успееш да ги възстановиш. Все пак, за в бъдеще използувай функцията за експорт на отметките - във вид на opera6.adr или opera6.html, после лесно ще ги върнеш обратно.

Аз пък имам друг проблем - Avast! ми намира троянски кон във файла opera6.adr. Онлайн скенера на Касперски твърди, че няма такова нещо. Изтривам въпросния файл, импортвам отметките от тези на Firefox (bookmarks.html, няма проблем при проверка с антивирусната) и ... отново троянски кон. Накрая зададох на Avast! да не проверява *.adr файлове, но кое предизвика проблема?

Правя си портабъл Опера за работата,импортирах си фаворитите от Лисицата ама незнам как да си направя бутони в Опера като в Мозила.Някой да удари едно рамо?

Публикувано изображение

Като си отвориш таба с отметките и даваш десен бутон върху отметката,която искаш и даваш отметка на "Икона в лентата на потребителя"(ако операта ти е на български).Ако е на английски,предполагам,че ще се оправиш Публикувано изображение

Значи: от известно време ,след зареждане на някаква страница -например" abv.bg "всичко си е ок. докато не реша да изтрия писмо например.Оказва се ,че немога.Това днес ми се случи и с "Mobile.bg"

страничката се зарежда нормално,но дотам.... после не мога да си избера марка кола например.. С интернет експлорер обаче проблемите ги няма.Изключвах антивирусни програми,защитни стени, чистех временни папки всякакви,но... отново нищо.Има ли някой идея какво чудо е това.А ,и opera и mozilla ги преинсталирах,но същата работа.Имате ли идея какво чудо е това.

Преместена(dragozow)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

За Opera не знам, но при Mozilla така се получава, ако има инсталиран екстенжън NoScript. Решението е като се разреши съответният скрипт (клик върху иконката на екстенжъна и Allow .....)

Разрешен ли ти е JavaScript в браузърите? Firefox: Tools -> Options -> Content -> Enable JavaScript Opera: Търси в Настройки -> Фини настройки или в Бързи настройки

Днес си сложих на флашката Opera USB и първите ми впечатления са добри но има един бутон който не мога да разбера за какво служи. Намира се в ляво от адрес бар-а. Ще сложа скриншотове, ако някой може да обсни за какво служи. Рових из help-а ама нищо не намерих.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ами това не е ли опция да отвориш страницата в Internet Explorer или Firefox? Аз бях слагал на моята подпбни неща. И са доста полезни

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!Имам един досаден проблем с Опера 9.02!При всеко отваряне на браузера се отварят страниците от предишното ми влизане,но без да са актуализирани!Как да оправя този проблем!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравейте!Имам един досаден проблем с Опера 9.02!При всеко отваряне на браузера се отварят страниците от предишното ми влизане,но без да са актуализирани!Как да оправя този проблем!

Привет, мисля,че е от тук :rolleyes: Tools Preferences.... Успех!!!!

Публикувано изображение

Привет, мисля,че е от тук :rolleyes: Tools Preferences.... Успех!!!!

Публикувано изображение

Точно от там е.

Ако опера ти е на български, то ще се намира в Инстументи > Настройки :#: Стартиране

А как Операта да я настроя да сваля торенти с BitComet,защото тя си има някакъв си неин торент клиент?

Отиваш на Preferences>Advanced>Downloads. Махаш отметката на 'Hide file types opened with Opera' и търсиш 'torrent'. Виж на картинаката както трябва да се получи:

Публикувано изображение

Даваш Edit:

Публикувано изображение

Отваря ти се горния прозорец и в полето 'Open with other application', избираш желания от теб торент клиент.

Заб. Макар да съм фен на Опера много неща не са направени удобно и лесно. Какво да се прави - понякога програмистите не разбират от интерфейс или не искат да се вслушат в потребителите. Сигурно 100 пъти съм виждал горното питане, което означава, че нещата не са направени по най-подходящия начин.

• 2 седмици по-късно...

Та .. Къде са настройките за autocomplete (търсачки и т.н.)? Освен това, как да задам на Opera да не отваря торент файлове, а да ги отваря BitComet? И още нещо, как да интегрирам в менюто на браузъра да сваля флаш клипове (с BitComet 0.80)? Благодаря предварително. Едит: Opera 9.10.8679.0 ползвам.

Редактирано от Hatebreeder (преглед на промените)

за торентите - настройки -> фини настройки -> сваляне , от там в прозореца търсиш където пише torrent маркираш отгоре и даваш на промени. От там задаваш с коя програма да ти сваля торентите.

Публикувано изображение

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.