Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Изключваш Операта и инсталираш плеъра Публикувано изображение

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Да аз снощи по случайност го бях изключил и пробвах така.. взе че стана и все пак Елена благодаря :rolleyes:

Здравейте!

В момента съм с версия Версия 9.52 Реализация 10089, последната която има в сайта. С предишната версия 9.51 имах същия проблем и затова сложих новата, а проблема всъщност е че имам поща гугълска и при опит за отваряне на страницата http://mail.google.com/mail/, в лентата отдолу за хода на събитията изписва "създаване на защитено свързване" и изобщо не стига до страницата. Единия път го изчаках 15 и пак не го създаде това защитено свързване. В същото време пробвам с ИЕ и си става работата.Ще се радвам ако някой има същия проблем и сподели евентуално решение.

Здравейте!

В момента съм с версия Версия 9.52 Реализация 10089, последната която има в сайта. С предишната версия 9.51 имах същия проблем и затова сложих новата, а проблема всъщност е че имам поща гугълска и при опит за отваряне на страницата http://mail.google.com/mail/, в лентата отдолу за хода на събитията изписва "създаване на защитено свързване" и изобщо не стига до страницата. Единия път го изчаках 15 и пак не го създаде това защитено свързване. В същото време пробвам с ИЕ и си става работата.Ще се радвам ако някой има същия проблем и сподели евентуално решение.

Аз нямам никакви проблеми с GMail отворен през Opera.

Нещо по настройките ти е. А дори и при преинсталация на Опера, настройките ти се запазват. Затова ти препоръчвам да възстановиш настройките по подразбиране и да видиш какво ще стане. Това става като изтриеш файла "opera6.ini". А за да видиш най-лесно къде се намира този файл, отвори Opera-та и от мнюто Помощ кликни на "Сведение за опера". Там огледай в раздел "Местоположения" и виж на настройки пътя до този файл и го изтрий. Пробвай и кажи какво е станало. Публикувано изображение

Изтрих файла и засега се отваря и работи екстра.Интересно ми е само как се запазват тия настройки, при положение, че операта я махнах със сарт ънинсталер, после изтрих всички файлове и папки останали по диска, тогава минах почистване на регистрите и чак тогава инсталирах новата версия!?

Въпроса ми е има ли плъгин за сваляне на клипове от различни сайтове?Като you tube,vbox7 и т.н.Благодаря.

Въпроса ми е има ли плъгин за сваляне на клипове от различни сайтове?Като you tube,vbox7 и т.н.Благодаря.

Лично не знам за такива плъгини,но има много добър вариант за vbox7 с Internet Download Manager (ако те интересува по-късно ще опиша)

Погледни ТУК тези Джаджи,лично не съм ги тествал,като имам време...но съм използвал "мой" си начин...

Хубавото на Opera е че не се нуждае от излишни добавки за да свършиш определена работа.Ще ти предложа вариант без никакви излишни плъгини,лично го използвам и то доста бързо се справям,но ако не си го правил ще ти се стори сложно.Варианта е аналогичен за You Tube и vbox7

1. Отиваш на страницата с желания клип (или отваряш в отделни под-прозорци желаните клипове)

2. Opera пази цялата информация за посещаваните сайтове в кеша си. За да ти е по лесно за начало може да изчистиш кеша на Opera:

Ctrl+f12>>Подробни>>Посетени>>Кеш в диска - Изчистване>>ОК

3. Отваряш в нов под-прозорец,Кеш страницата на Opera: Инструменти>>Повече>>Кеш

4. Даваш Рефреш на под-прозореца с клипа

5. Даваш Рефреш на под-прозореца с Кеша

6. За You Tube в адрес бара на Кеша под-прозореца напиши: f get_video : за vbox7 - напиши:f flv ( f - за да търсиш в страницата) след това натискаш клавиш Enter

7. Opera ще оцвети в зелено търсения линк адрес,кликаш на него - ще се отвори прозореца за сваляне на файла.Посочи къде искаш да се запише.За vbox7 нещата приключват - имаш си клипа,но за You Tube още малко

8. За You Tube,сваления файла ще е с непознато разширение и име get_video.Отиваш в папката с клипа и върху него десен бутон>>Преименувай>> даваш име като на края слагаш .avi (например klip1.avi) - вече можеш да си го гледаш

За новите клипове,само правиш рефреш на под-прозореца с клипа и подпрозореца с Кеша,където новия линк вече се е записал.. обикновено тези линкове са с доста по голяма Големина на файла и лесно може да се ориентираш в купа от линкове.Преименуването може да стане след свалянето на нужното количество от клипове,като само при записването в папката им даваш ново име (например: get_video1..2..3 )

Изглежда сложно,но винаги върши работа.Лично,за около минута от You Tube свалям няколко предварително подбрани клипа отворени в различни подпрозорци.Пробвай някой от посочените горе Джаджи..дано свършат по-добра и бърза работа :lol6:

п.с. Тествах Тази Джаджа - върши добра работа в You Tube Публикувано изображение

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

С тази програма можеш да сваляш клипове от zazz.bg,youtube.com и т.н.Много удобна и лесна - пишеш линка в полето и даваш Изтегли /Download/.

Редактирано от Stralis (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте !!!! Използвам Опера 9.51. Излиза това съобщение: ""Приставката Shockwave Flash не сработи. Препоръчваме да рестартирате Opera."" След рестарт пак се получава това съобщение. Искам да помоля за помощ за оправяне на този проблем,извинявам се предварително,ако е дискутирана темата. Благодаря

Акаунтите ми са направени,проверката на пощата е активирана,но не получавам съобщение за новополучено такова.Прегледах цялата тема но нищо няма по въпроса.Видях,че eleena 1999 има нещо писано,ако може да ми отговори. При други има ли проблем с abv.bg ?

Здравейте !!!!

Използвам Опера 9.51.

Излиза това съобщение:

""Приставката Shockwave Flash не сработи.

Препоръчваме да рестартирате Opera.""

След рестарт пак се получава това съобщение.

Искам да помоля за помощ за оправяне на този проблем,извинявам се предварително,ако е дискутирана темата.

Благодаря

Здравей!

Деинсталирай Adobe Flash Player (от контрол панел),свали Adobe Flash Player и го инсталирай при затворена Opera!

Ако и това не помага,направи ТОВА. Обикновенно при ъпдет от версии 9.2 към 9.5, не всичко минава гладко за това е нужно,Opera да се прочисти напълно,след което да се направи инсталация на чисто.

Акаунтите ми са направени,проверката на пощата е активирана,но не получавам съобщение за новополучено такова.Прегледах цялата тема но нищо няма по въпроса.Видях,че eleena 1999 има нещо писано,ако може да ми отговори.

При други има ли проблем с abv.bg ?

За да ползваш тази услуга с известяването,трябва да имаш активирана услуга "POP3 достъп на твоята АБВ Поща!",която за abv.bg е платена (доколкото знам) препоръчвам ти да си направиш акаунт в Gmail.com,където активирането е безплатно,пощата е с големина близо 7Gb,има безплатно известяване към GSM номер.Имам активирани тези опции,при получаване на съобщение за поща на браузъра,идва и мигновенен SMS.

Успех! :P

Тази регистрация в Gmail.com отдавна се каня да я направя.Благодарност на Steltt за полезната информация.

А къде се прави тази настройка в Опера за проверка на поща? :handshake:

А къде се прави тази настройка в Опера за проверка на поща? :handshake:

Най-горната лента на Опера-Файл;Редактиране.......Инструменти-клик върху тях,отвря се

прозорец.В него най отгоре пише-Акаунти за поща и чат.Тук вече си задаваш адреса на пощата и чакаш известяване(abv.bg искат 20 лв. за година,така,че от тях не чакай).

ОК! Благодаря!

Здравейте !!

След посещение на тази страница :

http://download.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_enu.msi

ми изписва:

Опера няма приставка за съдържанието тук

и като кликна ме изпраща към страницата със плъгини.

Та въпроса ми е как да разбера кой е този плъгин,или как става това да се отвори страницата.

Благодаря .

Здравейте !!

След посещение на тази страница :

http://download.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_enu.msi

ми изписва:

Опера няма приставка за съдържанието тук

и като кликна ме изпраща към страницата със плъгини.

Та въпроса ми е как да разбера кой е този плъгин,или как става това да се отвори страницата.

Благодаря .

Опера има приставка .. този линк е за директен даунлоуд, свалих нод-а без никакви проблеми... коя версия на Опера използваш ?!?

Редактирано от LordMort (преглед на промените)

Някой знае ли защо по дяволите ми дублира съобщенията!Само моят акаунт е, а получавам всяко съобщение два пъти!!Що за щуротия :P :PМоля Ви колеги дайте акъл на идиота,нищо не проумявам!КЪДЕ МОЖЕ ДА Е ПРОБЛЕМА?????

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Опера има приставка .. този линк е за директен даунлоуд, свалих нод-а без никакви проблеми... коя версия на Опера използваш ?!?

Здравейте отново !

Ползвам Опера 9.51.10081.

На мен не ми дава нищо да свалям,а само това на снимката

Искам да те помоля да обясниш как да я разбера коя е тази и как да я сваля тази приставка.

Благодаря.

Изтегли си инсталационния файл от официалния сайт и го инсталирай отново.Не би трябвало да има проблем с приставките.Твоята е последна версия.

Някой знае ли защо по дяволите ми дублира съобщенията!Само моят акаунт е, а получавам всяко съобщение два пъти!!Що за щуротия :angry22::angry:Моля Ви колеги дайте акъл на идиота,нищо не проумявам!КЪДЕ МОЖЕ ДА Е ПРОБЛЕМА?????

Так си се дублират,всичко е нормално (лично не ме притеснява).Ако забележиш в INBOX,на email акаунта ти е само едно,а другото е за клиента на Opera,като кликнеш на Всички>>Входящи или Нечетени,са си 2,защото показва това от акаунта на email клиента ти и това в Opera.

Не съм пробвал какво ще стане ако в панела за поща се кликне с десен бутон и се избере Съобщение от >> Поща или email клиента,който е най-долу...трябва да се провери!

Здравейте отново !

Ползвам Опера 9.51.10081.

На мен не ми дава нищо да свалям,а само това на снимката

Искам да те помоля да обясниш как да я разбера коя е тази и как да я сваля тази приставка.

Благодаря.

Проблем с плъгините няма.Трябва да добавиш едно разширение.Странното е че съм с Opera 9.52 10103,но и при мен имаше същия проблем (но тя си е тестова)

Ctrl+F12>>Подробни>>Сваляне>>свали отметката от Без управляваните от Opera типове>>в търсачката напиши:exe>>на application/x-msdownload - натисни бутона Промяна>> в отворения прозорец в графата Разширения добави ,msi >>OK>>OK

След това не би трябвало да има проблеми с твоя линк.

" http://download.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_enu.msi "

Другия начин да свалиш файла е като кликнеш с десен бутон върху линка >> Запис от връзката като

Връзката към Антивирусната NOD32,която се опитваш да свалиш е освободена до 30 дни,след това предполагам ще иска да я закупиш.

Препоръчвам Avira AntiVir,по-добра и напълно свободна.Не забравяй да деинсталираш старата антивирусна (ако има такава),преди да сложиш новата. Публикувано изображение

Изчезна ми карето което уведомява за нова поща и то барабар със звука!!!!Другите звуци бачкат ----КВО СТАНА!?Помагаааййййй те! :)

Изчезна ми карето което уведомява за нова поща и то барабар със звука!!!!Другите звуци бачкат ----КВО СТАНА!?Помагаааййййй те! :)

Ctrl+F12>>Подробни>>Уведомяване >> трябва да имаш отметка на Подсказка при нови съобщения >>ОК

Ctrl+F12>>Подробни>>Уведомяване >> трябва да имаш отметка на Подсказка при нови съобщения >>ОК

Имам Steltt точно това е проблема!!!!Как се омаза нямам представа!!!

Имам Steltt точно това е проблема!!!!Как се омаза нямам представа!!!

Да не си бърникал в opera:config ?? Като ти свали файл или при блокиране на нежелани страници,излиза ли ти popup менюто (това на което казваш каре)..ако и тогава не излиза трябва да бръкнем в opera:config... къде долу горе бърника?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.