Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Здравейте,с Opera 9.60 Final съм и когато искам да сваля някой .rar файл ми се отваря страница с некви йероглифи и немога да сваля файла.Ако някой знае как може да се оправи това нека пише,ето и въпросната страница която ми отваря:

Причината е че глупендъра който е правил страницата не е обявил че това не е текстов фаил и прекалено стриктната опера се опитва да ти го покаже на екрана. Има 2 оправии в случея:

1. Вместо с левия кликай с десния клавиш и викай save as...

2. Ако са ти дали линк който отваря рара директно (както става понякога) просто го изчакай да се зареди докрай и след това кажи "запиши като" - резултата е че ти записват рара където кажеш.

Дразни малко, но не е голям проблем.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Здравейте,с Opera 9.60 Final съм и когато искам да сваля някой .rar файл ми се отваря страница с некви йероглифи и немога да сваля файла.Ако някой знае как може да се оправи това нека пише,ето и въпросната страница която ми отваря:

да и аз имам такъв проблем като на tndrrr

Проблема се решава така:

Отивате на инструменти/настройки/подробни/сваляне. От там махате отметката на "без управляваните от опера типове" и намирате файловото разширение .rar. Двойно кликване и избирате какво да се случва с този вид файл.

Проблема се решава така:

Отивате на инструменти/настройки/подробни/сваляне. От там махате отметката на "без управляваните от опера типове" и намирате файловото разширение .rar. Двойно кликване и избирате какво да се случва с този вид файл.

Направих го това,но след като отида пак в настройките отметката на "без управляваните от опера типове" пак си е там и съответно проблема си остава...

Направих го това,но след като отида пак в настройките отметката на "без управляваните от опера типове" пак си е там и съответно проблема си остава...

може би съм се изразил неправилно. след като махнеш отметката, може да видиш кои файлове се управляват от опера, те са изброени в списъка. Там намираш разширението .rar и кликваш два пъти върху него. От там влизаш в настройките на разширението и избираш какво да се случва с него. Виж скрийншота...

post-14335-1228647577_thumb.jpg

post-14335-1228647586_thumb.jpg

Проблема се решава така:

Проблема се решава така само ако някой съвестно си е попълнил типа на фаила като application/compressed-rar (или по-скоро не се решава, а не възниква). Ако е зарязан като техт/ХТМЛ няма да помогне изобщо защото операта си мисли че това е текстов фаил. Изчайак го да се зареди и го запиши. Това е най-лесния начин.

може би съм се изразил неправилно. след като махнеш отметката, може да видиш кои файлове се управляват от опера, те са изброени в списъка. Там намираш разширението .rar и кликваш два пъти върху него. От там влизаш в настройките на разширението и избираш какво да се случва с него. Виж скрийншота...

Точно това съм направил но проблема си остава.А колкото до това което казва greenclear,чакал съм няколко минути,но не зарежда до край...

Точно това съм направил но проблема си остава.А колкото до това което казва greenclear,чакал съм няколко минути,но не зарежда до край...

Може би просто е много голям фаила.... Аз в момента в който това се случи с по-голям фаил го спирам, копвам си на ръка линка към рар-а от адрес бара и го давам на флашгет-а да ми го свали целия. Флашет-а и другите подобни програмки не се вълнуват от това като какъв е обявен фаила, ами свалят едичко наред. Примерно - за субтитри които се зареждат за 2 секунди не си играя - като се отворят ги записвам. Ако е рар-нат исо имидж на нещо голямо, спирам и копирам във флашгет-а. Разбира се това е само на сайтове които имат този проблем (а те за радост не са чак толкова много).

Може би просто е много голям фаила.... Аз в момента в който това се случи с по-голям фаил го спирам, копвам си на ръка линка към рар-а от адрес бара и го давам на флашгет-а да ми го свали целия. Флашет-а и другите подобни програмки не се вълнуват от това като какъв е обявен фаила, ами свалят едичко наред. Примерно - за субтитри които се зареждат за 2 секунди не си играя - като се отворят ги записвам. Ако е рар-нат исо имидж на нещо голямо, спирам и копирам във флашгет-а. Разбира се това е само на сайтове които имат този проблем (а те за радост не са чак толкова много).

Ми не е голям файла,7мб е а това с копирането на линка,при мен нестава защото не ползвам програми като флашгет а си свалям с вградения даунлоудър на Opera а там този номер с копито на адреса нестава...

Аз си разреших този проблем(най-вече в Data.bg) като text/plain му зададох да се отваря не с Notepad,а с даунлоад мениджъра ми.Ти можеш да пробваш с "Запитване за сваляне" или "Запис на диска" щом нямаш външен даунлоад мениджър.

Редактирано от NEOLAZIO (преглед на промените)

Аз си разреших този проблем(най-вече в Data.bg) като text/plain му зададох да се отваря не с Notepad,а с даунлоад мениджъра ми.Ти можеш да пробваш с "Запитване за сваляне" или "Запис на диска" щом нямаш външен даунлоад мениджър.

И това не помага Публикувано изображение Май единствения лек за този проблем е да си дръпна външен даунлоуд мениджър...

И това не помага Публикувано изображение Май единствения лек за този проблем е да си дръпна външен даунлоуд мениджър...

Ако не искаш външен даунлоуд мениджър цъкай с десен бутон и после "Запис от връзката като..." .

Ако не искаш външен даунлоуд мениджър цъкай с десен бутон и после "Запис от връзката като..." .

Като го направя това ми дава,че ще го запише като .html или .xml и забелязах,че след като направих това с text/plain дето каза,като свалям .zip вече нямам проблем,но за .rar проблема си остава...

От къде се опитваш да сваляш?Дай ми някакъв линк.Всъщност изтрий .html или .xml и вместо тях напиши .rar .

От къде се опитваш да сваляш?Дай ми някакъв линк.Всъщност изтрий .html или .xml и вместо тях напиши .rar .

Ето линк ,пробвах да сваля файла с Firefox и IE и нямах никакви проблеми,а това да истрия .html и да напиша .rar съм го пробвал но нестава.

Ето линк ,пробвах да сваля файла с Firefox и IE и нямах никакви проблеми,а това да истрия .html и да напиша .rar съм го пробвал но нестава.

Пробвай така:кликаш на Download,като се зареди следващата страница натисни върху click here и тогава "Запис от връзката като...".Това трябва да го направиш бързо преди да започне зареждането на йероглифите.На мен ми даде да си го даунлоадна като .rar файл.

EDIT: При вторият ми опит да го сваля,като кликнах на click here с десен бутон и съответно на "Запис от връзката като..." и на мен този път ми изписа .htm,но като го преименувах на .rar отново се свали коректно.Както и да е вече имам два такива файла,ако не можеш да си го свалиш ще ти го кача някъде.

Здравейте отново,искам да попитам как се оправя следния проблем:

Здравейте имам едно доста интересно питане. Последната версия на Internet download manager има една доста интересна приставка - тулбар за сваляне на Мултимедийни приложения от сайтове като vbox7.com, youtube.com. Tа въпроса ми беше някой тествал ли е дали въпросният плуващ тулбар излиза над плеъра и дава ли възможност за сваляне на клипчето? През ФФ3 става на 100%.

Здравейте имам едно доста интересно питане. Последната версия на Internet download manager има една доста интересна приставка - тулбар за сваляне на Мултимедийни приложения от сайтове като vbox7.com, youtube.com. Tа въпроса ми беше някой тествал ли е дали въпросният плуващ тулбар излиза над плеъра и дава ли възможност за сваляне на клипчето? През ФФ3 става на 100%.

Доскоро ползвах IDM но нещо не харесах Grab- а . Инсталирах си Orbit Downloader и съм много доволен от действието на Grab-а му. Прихваща всички линкови ,и ги сваля с голяма скорост независимо от кой сайт са.

Ето Публикувано изображение Няма проблеми с туба и други подобни сайтове.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Здравейте отново,искам да попитам как се оправя следния проблем:

Там снимчици ли има и да не би случайно линковете към тях да са невалидни.Поразрових се из този сайт(от скрийншота) и само при твоят подпис е така.Аз имах няколко неизлизащи аватара качени в Data.bg,защото в момента сайта се обновява и се наложи наново да си сменям линковете към аватарите.

edit:И твоят проблем е същият,цъкнах там където пише "изображение" с десен бутон и от падащото меню избрах "Свойства на изображението..." и видях,че линковете ти са от Data.bg :top secret: .

Там снимчици ли има и да не би случайно линковете към тях да са невалидни.Поразрових се из този сайт(от скрийншота) и само при твоят подпис е така.Аз имах няколко неизлизащи аватара качени в Data.bg,защото в момента сайта се обновява и се наложи наново да си сменям линковете към аватарите.

edit:И твоят проблем е същият,цъкнах там където пише "изображение" с десен бутон и от падащото меню избрах "Свойства на изображението..." и видях,че линковете ти са от Data.bg :rolleyes: .

Да,да и аз малко след като пуснах коментара тук,се сетих,че са качени в дата-та а тя в момента е спряна :top secret:

Решението за rar/zip файловете

Не е истинското решение,(защото проблема е в сайта,а не в Opera)но върши работа.Всъщтност е като това,което по-горе се описа,но се прави Запитване за сваляне от Opera.

Решението за rar/zip файловете

Не е истинското решение,(защото проблема е в сайта,а не в Opera)но върши работа.Всъщтност е като това,което по-горе се описа,но се прави Запитване за сваляне от Opera.

И това не помогна,но си реших проблема като смених 9.60 версията с 9.62 и този проблем вече е забравен.
  • 2 седмици по-късно...

А ако искам да прехвърля запаметените пароли от "Mozilla Firefox" на "Opera", как може да стане номера?

Добър ден от години наред ползвам Internet Explorer но почва да дава грешки и стана доста бавен и реших днес да инсталирам Opera и до момента съм доста доволен но възникна проблем когато вляза например във vbox7.com немога да гледам клипчета дава ми да изтегля Adobe Flash Playera от сайта им ... е тегля го това без проблем но ми изписва следното нещо и като натисна Try Again нищо несе получава. Благодаря предварително

post-75899-1230032450_thumb.jpg

Добър ден от години наред ползвам Internet Explorer но почва да дава грешки и стана доста бавен и реших днес да инсталирам Opera и до момента съм доста доволен но възникна проблем когато вляза например във vbox7.com немога да гледам клипчета дава ми да изтегля Adobe Flash Playera от сайта им ... е тегля го това без проблем но ми изписва следното нещо и като натисна Try Again нищо несе получава. Благодаря предварително

Затворете Опера.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.