Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

инсталирал съм и експлорера и операта, дали си пречат един на друг или няма значение?!

Не си пречат.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Значи аз сам сас много сатара версиа на операта но тя си ми е наи удобно та вапросами е искам да имам двае опери но как да префарала паролите от желаза от едната на другата без да триа старата и как да спра конзолата за гтрешки да не се показаваа

Паролите за жезъла се намират в файла wand.dat. Ще го откриеш в папка profile - Пътя до която е указан в:

Помощ/Help >> Сведение за Opera/About Opera - срещу Директория на Opera/Opera directory. Стандартно пътя е:

C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera\profile\ - от тук намираш и копираш файла wand.dat >> поставяш (заместваш) в потребителска папка profile на ново-инсталираната Opera.

Интересно каква Opera искаш да сложиш. Ако е 9.63,при инсталацията с "Актуализиране",няма да можеш да си направиш нов профил и тя ще използва стандартния (твоя).Така 9.63 ще замести старата ти Opera. За да не се получи това,при инсталациата трябва да посочиш:

"С изменения" (мисля така се казваше) така,посочваш (или създаваш нова) папка (например C:Program file/Opera new - тук Opera ще инсталира целия си пакет - включително папка profile - където ще поставиш,копирания wand.dat с паролите.

Ако инсталираш Opera - 10 1285 (тестова Алфа) пътя до папка profile стандартно ще е:

C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera 10 Preview\profile\

Що се отнася до Конзола за грешки - Предполагам,използваш Opera mail ,а конзолата се появява най-често, когато Opera "загуби" връзка с mail клиента ти (например Gmail). В случая причината е непостоянната (прекъсваща) Интернет връзка. За да спреш конзолата,в адресната лента напиши:

opera:config >> Enter >> в търсачката най-горе напиши: Show Mail Error Dialog >> Enter >> свали отметката >> Запис >> Рестарт на Opera

Препоръчвам да решиш проблема с Интернет връзката,вместо да се пипа в менюто (opera:config -тук много внимателно)!!!

Някой да има следния проблем, евентуално решение в последната версия 9,63.

Падащите менюта не падат, единствено ако са селектирани може с

нагоре надолу да се избира.

Пример в настройките на GOOGLE има опция

следва падащо меню та това меню непада

дори в настройките на Опера падащите менюта непадат

в IE7, Firefox, Safari, Chrome няма проблем

Операта е отинсталирана, хигенизирано е след нея и отново е инсталирана

без резултат

Няма такъв проблем с Opera 9.63 (не съм забелязал да има и с по-стари версии).От посочения линк,също всичко е добре,в менютата на Opera също няма проблеми.Казано друго яче - "проблема е в твоя телевизор". Публикувано изображение

Само с деинсталация и почистване на регистрите - НЕ се получава.Често пъти след актуализиране на Opera от много стари към нови версии се получават, именно такива проблеми.Някой се проявяват по-късно. За целта трябва да направиш това: Инсталация на чисто.

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Паролите за жезъла се намират в файла wand.dat. Ще го откриеш в папка profile - Пътя до която е указан в:

Помощ/Help >> Сведение за Opera/About Opera - срещу Директория на Opera/Opera directory. Стандартно пътя е:

C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera\profile\ - от тук намираш и копираш файла wand.dat >> поставяш (заместваш) в потребителска папка profile на ново-инсталираната Opera.

Интересно каква Opera искаш да сложиш. Ако е 9.63,при инсталацията с "Актуализиране",няма да можеш да си направиш нов профил и тя ще използва стандартния (твоя).Така 9.63 ще замести старата ти Opera. За да не се получи това,при инсталациата трябва да посочиш:

"С изменения" (мисля така се казваше) така,посочваш (или създаваш нова) папка (например C:Program file/Opera new - тук Opera ще инсталира целия си пакет - включително папка profile - където ще поставиш,копирания wand.dat с паролите.

Ако инсталираш Opera - 10 1285 (тестова Алфа) пътя до папка profile стандартно ще е:

C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera 10 Preview\profile\

Що се отнася до Конзола за грешки - Предполагам,използваш Opera mail ,а конзолата се появява най-често, когато Opera "загуби" връзка с mail клиента ти (например Gmail). В случая причината е непостоянната (прекъсваща) Интернет връзка. За да спреш конзолата,в адресната лента напиши:

opera:config >> Enter >> в търсачката най-горе напиши: Show Mail Error Dialog >> Enter >> свали отметката >> Запис >> Рестарт на Opera

Препоръчвам да решиш проблема с Интернет връзката,вместо да се пипа в менюто (opera:config -тук много внимателно)!!!

Няма такъв проблем с Opera 9.63 (не съм забелязал да има и с по-стари версии).От посочения линк,също всичко е добре,в менютата на Opera също няма проблеми.Казано друго яче - "проблема е в твоя телевизор". Публикувано изображение

Само с деинсталация и почистване на регистрите - НЕ се получава.Често пъти след актуализиране на Opera от много стари към нови версии се получават, именно такива проблеми.Някой се проявяват по-късно. За целта трябва да направиш това: Инсталация на чисто.

С Опера 9.63съм, и имам следният проблем:Когато свалям с Операта след известно време границите и се размиват.Трите таба за минимизиране,намаляване и изключване в горният ляв ъгъл изчезват.Правих какви ли не опити нищо не стана.Това се оправя само след рестарт.Да ама ми омръзна вече!?Ако някой знае нека ми помогне ще му бъда благодарен.Вероятно има някакви настройки които не знам!!

С Опера 9.63съм, и имам следният проблем:Когато свалям с Операта след известно време границите и се размиват.Трите таба за минимизиране,намаляване и изключване в горният ляв ъгъл изчезват.Правих какви ли не опити нищо не стана.Това се оправя само след рестарт.Да ама ми омръзна вече!?Ако някой знае нека ми помогне ще му бъда благодарен.Вероятно има някакви настройки които не знам!!

С подобно нещо не съм се сблъсквал... "размиване на граници по време на сваляне"...Няма настройка за подобно нещо,по-вероятно да е вид вирус за Windows-a. Ако проблема е все пак в Opera,ще го отстраним.

1. Ако нямаш важни настройки,интеграция на поща,потребителски JavaScript и ред подробности,може да направи това към,което насочих saentist,а именно: Инсталация на чисто.

Ако и след това ти прави проблем,търси причината извън Opera.

2. Ако не искаш да си губиш настройките,но да разберем дали проблема e в потребителската папка (т.е. в твоите настройки),копирай този текст:

opera:config#Opera%20Directory >> Постави го в адресната лента >> Enter >> В полето,срещу Opera Directory,ще видиш пътя до потребителската ти папка - profile >> Затваряш Opera и изчакваш 30 сек. >> Отиваш до папката profile и я преименуваш на profile bad. >> Стартираш Opera,която няма да може да използва преименуваната папка (profile bad) и ще си направи автоматично,нова папка profile,която ще е с чисти настройки.Ако проблема е бил в тази папка,то вече не би следвало да те притеснява.

Пробвай дали ще има проблем със размиването при сваляне.Ако всичко е ОК, може просто да си конфигурираш настройките и да внесеш отметките от profile bad или просто да направиш в Opera от:

Файл >> Синхронизиране на Opera - ново внасяне на отметки и настройки.(Това разбира се ако преди това си се регистрирал с акаунт на My Opera.

В този случай внасяш твоите отметки и настройки,където и да се логнеш с Opera.)

Като фен на Опера и понеже виждам, че някои от вас имат проблем с инсталацията, ще си позволя да ви предложа моята версия - Опера портабъл. Настройките на портабъл версията се пазят в папката от където е стартирано ексето - т.е., ако я сложите на десктопа и стартирате оттам, ще се създаде папка на десктопа "Опера", където ще се намират всички настройки, кукита, кешове и т.н. Ще се радвам да споделите впечатления и евентуални проблеми. Стартирането на тази опера не носи рискове за досегашната ви инсталация, нито ще промени нещо.

http://rapidshare.com/files/198955685/Opera.rar.html

Доуточнение:

Тази Опера съм я правил изцяло за мен и до преди час изобщо съм нямал намерение да я правя публична.

За да сработи файла с паролите, можете да пробвате следното - създайте някаква парола/профил и т.н. и я запомнете в Wand; затворете Опера; едва сега заместете файла с вашия. Същото се отнася до всички файлове и настройки, които искате да копирате от вече инсталирана Опера (букмаркс и т.н.).

Горното се отнася, ако искате да копирате файла с пароли, букмаркс, търсене и т.н. от вече инсталирана Опера. Ако тепърва ги създавате, няма никакъв проблем. Все пак, най добре е да използвате синхронизацията на Опера, за да се избегнат проблеми, ако копираните файлове са от по-стари версии.

Менюто ще се появи, ако кликнете на третия бутон от дясно на ляво в долния десен ъгъл.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Привет! Наскоро преинсталирах операционната си система (Windows Vista Business 32bit) и след това браузерът ми Opera 9.63 започна да се крашва всеки пък, когато вляза в меню Tools, когато се опитам да сваля файл и при още много други ситуации (включително и при логване в сайт). Преинсталирах я няколко пъти, но ситуацията не се подобри. Дори си смених антивирусната - пак без подобрение. Ако някой се е сблъсквал със същия проблем, може ли да ми окаже съдействие? Благодаря предварително!

Здравейте,значи имам следните проблеми с Опера 1.Как да вкарам по-бързо запазените сайтове от мозила към опера. 2.В букмаркса на Опера запазените сайтове не искат да се местят т.е. искам да си ги подредя по определен начин ама не става. 3.Като напиша нещо в мозилата в търсачките то си се запазва и не ми е нужно да го пиша следващия път цялата дума,обаче на опера не иска.Може ли да се оправи? 4.Компютъра ми е доста стар.Вярно ли е че опера товари много компютъра.Повече и от мозилата ли?480 RAM 1.58GH

Привет!

Наскоро преинсталирах операционната си система (Windows Vista Business 32bit) и след това браузерът ми Opera 9.63 започна да се крашва всеки пък, когато вляза в меню Tools, когато се опитам да сваля файл и при още много други ситуации (включително и при логване в сайт).

Преинсталирах я няколко пъти, но ситуацията не се подобри. Дори си смених антивирусната - пак без подобрение.

Ако някой се е сблъсквал със същия проблем, може ли да ми окаже съдействие?

Благодаря предварително!

Същият проблем,но с Vista Ultimate.Да се надяваме,че при 10 версия няма да е така.

Здравейте,значи имам следните проблеми с Опера

1.Как да вкарам по-бързо запазените сайтове от мозила към опера.

2.В букмаркса на Опера запазените сайтове не искат да се местят т.е. искам да си ги подредя по определен начин ама не става.

3.Като напиша нещо в мозилата в търсачките то си се запазва и не ми е нужно да го пиша следващия път цялата дума,обаче на опера не иска.Може ли да се оправи?

4.Компютъра ми е доста стар.Вярно ли е че опера товари много компютъра.Повече и от мозилата ли?480 RAM 1.58GH

Могат да се местят. Можеш да си ги местиш както си искаш, а даже и да си ги сложиш където искаш. По групи или поединично

Опера не товари повече, поне спрямо последната мозила, която пробвах. Аз отварям по 40-50 таба и повече... Да, тогава товари, разбира се

Опера си има импорт

Привет!

Наскоро преинсталирах операционната си система (Windows Vista Business 32bit) и след това браузерът ми Opera 9.63 започна да се крашва всеки пък, когато вляза в меню Tools, когато се опитам да сваля файл и при още много други ситуации (включително и при логване в сайт).

Преинсталирах я няколко пъти, но ситуацията не се подобри. Дори си смених антивирусната - пак без подобрение.

Ако някой се е сблъсквал със същия проблем, може ли да ми окаже съдействие?

Благодаря предварително!

Явно трябва да го пуснем като бъг.Ако искаш може по-подробно да опишеш проблема в:

Официални български форуми на общността My Opera

Между другото,може да пробваш как ще работи Opera - portable

Download Opera USB 9.63 - разархивираш на работния плот,в папката задействаш exe-то и малко изчакваш.Тествай я за твоя бъг.Тя работи независимо.

За твоята Opera 9.63,за всеки случай пробвай с Инсталация на чисто. Ако не помага опиши подробно къде и как крашва,ще го докладваме за бъг.Предполагам,че в следващата стабилна версия,проблема ще е решен.

Opera-10 все още е Alfa (тестова версия).Предполагам,че в средата на годината или есента ще е напълно готова...никой не знае.Във всеки случай ще е нещо доста различно с множество допълнителни функции и възможности като скорост.

Download Opera-10 Alfa - Работи не по малко стабилно,има проверка на правописа в реално време.

Покрива Acid3 Test-а - 100/100%

е, може и с моята портабъл версия да пробва,нищо че не е "официална" :wors:

Здравейте,значи имам следните проблеми с Опера

1.Как да вкарам по-бързо запазените сайтове от мозила към опера.

От горе на Файл >> Внасяне изнасяне >> Внасяне на отметки от Netscape/Firefox >> от отворения диалог посочваш файла с отметките на Firefox

2.В букмаркса на Опера запазените сайтове не искат да се местят т.е. искам да си ги подредя по определен начин ама не става.

В ляво-горе е бутона за Панели >> Отметки >> Десен клик в полето с отметки >> Изглед >> Ваша подредба

3.Като напиша нещо в мозилата в търсачките то си се запазва и не ми е нужно да го пиша следващия път цялата дума,обаче на опера не иска.Може ли да се оправи?

Това не е направено в Opera,но има решение за думите и символите,които използваш най-често.

Десен клик в полето за писане >> Потребителски данни >> Редактиране >> в поленцата които ще видиш,може да впишеш най често използваните думи,символи...неща,които често използваш.Така при писане в подобни полета,Opera ще ти дава заложените предложения.

Opera предлага друга опция - Записки (от панели),която е синхронизирана на Opera Link.Това ти позволява да си водиш записки с неограничена големина (стихове,разкази...всичко за което се сетиш),да ги вмъкваш с десен бутон,където си поискаш в полетата за писане.

Ако не си на твоя компютър,но някъде има Opera -логваш се ( Име/Парола) Opera Link ще ти внесе - Отметки,Търсачки,Бързо избиране,Записки,Хронология на адресите,Лента на потребителя.Така имаш достъп до личните си настройки и записки,дори на телефон с браузър Opera Mini.

4.Компютъра ми е доста стар.Вярно ли е че опера товари много компютъра.Повече и от мозилата ли?480 RAM 1.58GH

По-лека е от Firefox (има направени официални замервания) и работи с доста под-прозорци на веднъж.Достигал съм над 100 таба в разглеждането на снимки от албуми и около 50 таба със отворени страници - при сърфиране. Все пак всичко зависи от ПЦ-то на което се използва.С посочения 480 RAM 1.5GH няма да имаш проблеми.Моя служебния е 550 Mhz 192 RAM работи добре с 10 таба,но гледам да не го натоварвам с флаш клипове.

Opera-10 използва по-малко ресурс.

е, може и с моята портабъл версия да пробва,нищо че не е "официална" :beer:

Разбира се че може,аз вече я тествах.Интересна подредба на ленти и бутони.Някой неща се дублират с мои настройки и бутони. Доста изчистена от излишъци. :beer11:

Само дето не мога да свикна с Таб бара,да е в долната част на екрана. Публикувано изображение

И тука ще си кажа проблема, защото ми се появява само в Опера:

На някой говори ли му нещо това:

Публикувано изображение

Напоследък взе да ми излиза в Opera. Виждал съм същото и в IE, но там отгоре си пише Internet Explorer, а това какво е незнам, даже и в нета няма никакво инфо, което много ме учудва :speak:

Малко прясно допълнение! Като пуснах предният пост ми излезе пак това, този път дадох "For more info click here" и ето:

Публикувано изображение

и тука дадох пак "click here" и :

Публикувано изображение

Нямам никакви идеи :speak:

И тука ще си кажа проблема, защото ми се появява само в Опера:

На някой говори ли му нещо това:

......................

Аз имам някакъв спомен за подобен проблем, но не в Опера. Виж за всеки случай дали имаш следното:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\twpkad

или

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_TWPKBD

Нито едно от двете!

Нито едно от двете!

За съжаление не мога да дам повече информация, защото се опитах да си спомня проблем с един rootkit, който създаваше подобни проблеми. Това беше процес, който идваше от скрит файл с по-различно разширение: tndb.bin. Според мен няма смисъл да проверяваш за rootkit, те са изключително трудни за улавяне. Виж дали имаш подобен проблем с друг браузър. Все пак пробвай autoruns...

Дискусията по проблема стана много интересна в един друг форум. Ще поместя линка тука не с цел реклама, а с цел колегиалност, ако някой се сблъска с подобни идеи да има откъде да чете, защото информацията по случая се оказа много оскъдна в нета. Форума

едно въпросче и от мен - защо, сред инсталация на последната Опера и последващата деинсталация, Опера остана в почистващото меню на CCleaner като опция? как да я махна?

почистващото меню на CCleaner

Би ли пояснил къде точно е това? Един скрийншот също ще е от полза.

Ако в CCleaner си избрал Tools --> Uninstall и там виждаш Opera (а тя вече е деинсталирана) - случва се понякога. Маркирай я и позвай двата бутона вдясно - "Run Uninstaller" и "Delete Entry".

ето го скрийншота, а Опера не съществува в деинстал-менюто на ЦКлийнър, защото съм я деинсталирал от уиндоуския деинсталатор, изтрил съм допълнително и оставащите ключове от регистъра и директорията от Application Data. идеи?

Това са "стандартно" въведени браузъри в този тип програми nCleaner,cCleaner и подобни почистващи,независимо дали са инсталирани или не.Няма причина за притеснение.

Това са "стандартно" въведени браузъри в този тип програми nCleaner,cCleaner и подобни почистващи,независимо дали са инсталирани или не.Няма причина за притеснение.

Не е така. Появява се в CCleaner само ако има инсталирана програмата. В случая явно има останали записи в регистрите. И другото, което може да пробваш, е да изтеглиш портативната версия на CCleaner (от тяхната страница) и тогава да видиш дали ти се появява Opera, защото може да има останали настройки в самия CCleaner.

Не е така. Появява се в CCleaner само ако има инсталирана програмата. В случая явно има останали записи в регистрите. И другото, което може да пробваш, е да изтеглиш портативната версия на CCleaner (от тяхната страница) и тогава да видиш дали ти се появява Opera, защото може да има останали настройки в самия CCleaner.

ами явно е, че са останали, защото ползвам CCleaner от 3 години и за пръв път браузър ми остава така в менюто.

Не е така. Появява се в CCleaner само ако има инсталирана програмата.

Оказа се, че не е точно така. При мен положението е това. Само че имам инсталиран Acoo Browser, който липсва в менюто, а Opera-та не е инсталирана - ползвам portable версия.

Най-вероятно наистина има останали някакви неизчистени регистри. Но се замислям дали не е и бъг в CCleaner-а.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.