Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Да не си бърникал в opera:config ?? Като ти свали файл или при блокиране на нежелани страници,излиза ли ти popup менюто (това на което казваш каре)..ако и тогава не излиза трябва да бръкнем в opera:config... къде долу горе бърника?

Опитах се да махна опера 6 ini,ама май помлях нещо по-голямо -със сигурност имаше 6-ца накрая!Кво да ти кажа -идиот съм или станах тия дни!!! :)
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Проблем с плъгините няма.Трябва да добавиш едно разширение.Странното е че съм с Opera 9.52 10103,но и при мен имаше същия проблем (но тя си е тестова)

Ctrl+F12>>Подробни>>Сваляне>>свали отметката от Без управляваните от Opera типове>>в търсачката напиши:exe>>на application/x-msdownload - натисни бутона Промяна>> в отворения прозорец в графата Разширения добави ,msi >>OK>>OK

След това не би трябвало да има проблеми с твоя линк.

" http://download.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_enu.msi "

Другия начин да свалиш файла е като кликнеш с десен бутон върху линка >> Запис от връзката като

Благодаря ти,Steltt :whist:

Опитах се да махна опера 6 ini,ама май помлях нещо по-голямо -със сигурност имаше 6-ца накрая!Кво да ти кажа -идиот съм или станах тия дни!!! :huh:

Те,там с шестиците са много,определено си я по-омазал като за олимпиада в Китай )))

Ако не си чистил кошчето може да се опиташ да възстановиш файловете на Opera,които са изтрити,но може би вече си се сетил.

Другия вариант е да направиш поправка на Opera,като отново стартираш инсталационния пакет.Така ако има нещо премахнато - липсващо,Opera ще си го възвърне.

Трети вариант е ако толкова те притеснява,направи ТОВА!Ще започнеш от "нула" Ще трябва да си направиш на ново всички настройки,звуци и т.н. Приеми го като "възкресение" за нов живот ))) ...нещо като да отидеш на олимпиадата в Китай с нов билет от Opera Software! ))))

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Няма как,разкарах всичко и айде наново!Нали знаеш "който няма акъл има крака" в случая ръце.Сега си бачка екстра!!Само това дублиране на входящата поща ме дразни.Не мога да си представя,че няма решение!!Евентуално-да пренасочиш пощата към друг адрес ако имаш такъв.В neta един тарикат от Полша така направил-пише и си сложил нотификатор на екрана-вървяло на 6.Един бърз въпрос-като свалям нещо винаги самото записване отива на заден план и аз трябва да чакам уведомяването!!!Как да направя така,че процеса при сваляне да ми е пред очите-иначе е объркващо!Благодаря!!! :rolleyes:

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Един бърз въпрос-като свалям нещо винаги самото записване отива на заден план и аз трябва да чакам уведомяването!!!Как да направя така,че процеса при сваляне да ми е пред очите-иначе е объркващо!Благодаря!!! ;)

На страничката с прехвърляните файлове,горе ти пише Изглед>>При ново прехвърляне:На преден план

Колеги кажете как да защитя пощата!!Така е направена,че всеки може да я чете!!!Това със сигурността и паролите нещо хич не ми е ясно,а уж четох и в форума и в опера!!!!!Ако може с думи прости!! ;)

Много странна работа!Използвам си пощата в Опера и изведнъж ми се появи предупреждение което ме уведоми за неуспех с предоставеното име и парола.Това определено ме хвърля в тъча.Отговора на сървъра е INVALID CREDENTIALS (Failiure)Не разбирам как става този номер като аз не съм си променял името или паролата.Използвам G-mail и досега всичко беше О.КДайте съвет как да се оправя,защотото ама наистина нямам никаква идея какво се омаза!Преинсталирах Opera-та,тръгна после пак се омаза!Пуснах XP Repair нищо!!!!!Благодаря на всички от сега!!!

Здравейте,въпроса ми е има ли начин да импортна всички настройки от Лиско към Опера а не само отметките имам предвид бисквитките и паролите.Благодаря на всички отговорили.

• 2 седмици по-късно...

Може ли някой да помогне ? Защо "Opera " не може да отваря изскачащи страници .Ако да речем се опитам да отворя с десен бутон на мишката -в подпрозорец или на заден план ,се отваря такъв само че на него няма нищо и в адрес бара пише :java script:void(0)

Редактирано от colding (преглед на промените)

Може ли някой да помогне ? Защо "Opera " не може да отваря изскачащи страници .Ако да речем се опитам да отворя с десен бутон на мишката -в подпрозорец или на заден план ,се отваря такъв само че на него няма нищо и в адрес бара пише :java script:void(0)

Предполагам, че е заради някои настройки и нещо не е разрешено в: Tools -> Preferences -> General -> Pop-ups. По подразбиране Opera би трябвало да блокира изскачащи прозорци, затова...

Не е затова, просто за да отваря JavaScript линкове в нов прозорец, й трябваше някакъв .js, за който обаче сега не се сещам.

Мисля че си прав,не е от настройките -тях съм ги оправил .Ако се сетиш за някакъв .js,ще съм благодарен

colding, имаш ли инсталиран Java Runtime Environment (JRE)? Ако искаш виж това: тест за весията на JRE, инсталирана на твоя компютър.

Не се получава ................интересно че теста ми показва ,че точно Java Runtime Environment (JRE) липсва на моята система .Обаче забелязах че при инсталирането на Java Runtime Environment (JRE) няма опция за OPERA.Опцийте са две за INTERNET EXPLORER и MOZILLA..........може би трябва друга JAVA

Не се получава ................интересно че теста ми показва ,че точно Java Runtime Environment (JRE) липсва на моята система .Обаче забелязах че при инсталирането на Java Runtime Environment (JRE) няма опция за OPERA.Опцийте са две за INTERNET EXPLORER и MOZILLA..........може би трябва друга JAVA

Не трябва друг JRE. Справка: Support for Java in Opera. Виж по-долу в този линк. Трябва да рестартираш Опера след инсталация на JRE, за да има ефект. Но не съм сигурен дали това ще ти помогне в случая...

Не трябва друг JRE. Справка: Support for Java in Opera. Виж по-долу в този линк. Трябва да рестартираш Опера след инсталация на JRE, за да има ефект. Но не съм сигурен дали това ще ти помогне в случая...

С рестарт ,без рестарт нищо не става .Може би не инсталирам правилно или по-точно преди и след инсталацията има някакви неща дето не виждам как ще ги направя.Виж какво намерих в интернет:

[Редактиране] Инсталиране на Java в Opera

Изтеглете JRE от http://java.sun.com и я инсталирайте

Имайте предвид, че jre1.5.0_13 е знаят да работят, докато jre-6u3 не работи на XO. (Виж [1] за повече за това как да инсталирате Java об. / мин).

После вие трябва да създадете символична връзка в операта запушалка указател

cd / usr / lib / опера / запушалка

прогресия-ю / path/to/javajre/lib/i386 (напр. / usr/java/jrel.6.8/lib/i386)

Не бих могъл да получите символична връзка, за да работят за update.1, Опера 9,12, а jre1.5.0_13, но това е работил за мен:

В Opera, отворете менюто Opera, а после отидете в Инструменти -> Предпочитания. Щракнете върху раздела Разширени, а след това съдържанието на раздела.

Кликнете върху квадратчето Включване на Java.

Щракнете върху бутона Опции за Java и въведете / usr/java/jre1.5.0_13/lib/i386 / в текстовото поле.

Някви запушалки ,даже видях и за някви слънца -май ще минавам на MOZILLA,колкото и да ми е неприятно.Щото OPERA е страшно бърза и готина .Все пак благодаря за помощта ти...

Провери дали имаш работеща Java за Опера: ето тук. Ако отваряш тази страница с Opera и не виждаш един часовник (с движещи се стрелки, който показва часа в момента) който съм снимал преди малко, значи има проблем с Java.

Публикувано изображение

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Провери дали имаш коректно инсталирана Java за Опера: ето тук. Ако отваряш тази стераница с Opera и не виждаш един часовник, който съм снимал преди малко значи има проблем с Java.

Какво трябва да виждаш през Opera, като отвориш Clock Applet - един часовник с движещи се стрелки, който показва часа в момента:

Публикувано изображение

явно си е добре ,щото часовника си го виждам и си движи стрелките.........обаче в тоя случай проблема е някакъв друг защото сайта в който искам да отворя script страница не се получава а с Mozilla и internet explorer става без проблем ?

Да не би проблемът да не е точно Java, a ActiveX или VBScript? Опера не ги поддържа...

Има един плъгин - Neptune, който добавя IE функционалности в Опера, Firefox и други. :wors:

Да не би проблемът да не е точно Java, a ActiveX или VBScript? Опера не ги поддържа...

Има един плъгин - Neptune, който добавя IE функционалности в Опера, Firefox и други. :)

не става ,отказвам се ............все пак благодаря

Става, не се отказвай: ActiveX and VBScript support in Opera - инструкции за коректно инсталиране/ настройки на плъгина Neptune към Опера.

Добавям малко по-късно: за съжаление не всички страници, след като се добави Neptune се отварят коректно. Ще търся някакво друго решение. Публикувано изображение

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Здравейте. Имам следните въпроси: 1. Когато в опера ми се зареди Speed dial над 9те прозореца се показва лентата с търсачката на google. Може ли да се направи такава настройка, че google лентата да има опция да търся в мрежата или в страници на български или страници от Бг. , както е когато си отворя google.bg, защото сега като напиша нещо почва да ми дава резултати само в страници на чужд език? 2. Когато вляза в google.bg може ли да се настрои така, че отметката търси "в мрежата" да е сложена автоматично при всяко зарежданена на страницата на "търси в страници на български" ? 3. До лентата за въвеждане на адрес имам и лента за бързо търсене в google, yahoo и др. Как мога да добавя друга търсачка освен тези които са в сегашния спиък? Благодаря предварително :laughing5:

Иди на Google.bg, кликни с десен клавиш върху полето за търсене и избери "Create Search", после "Details" в прозореца, който излиза и отметни "Use as Speed Dial Search Engine". Така ще го прибавиш като търсачка и ще ти се появи на Speed Dial страничката.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Иди на Google.bg, кликни с десен клавиш върху полето за търсене и избери "Create Search", после "Details" в прозореца, който излиза и отметни "Use as Speed Dial Search Engine". Така ще го прибавиш като търсачка и ще ти се появи на Speed Dial страничката.

Благодаря за отговора, но не знам дали ме разбра правилно. Аз в speed dial имам лента с търсачка на google. Питам обаче дали е възможно да имам и опция за избор да търси в страници на български, както е когато отворя google.bg

Привет на всички!Искам да попитам за нещо,първо потърсих в търсачката,но не успях да намеря това,което ме интересува,а именно има ли за Opera тема,която да е като noia extreme,която я има във Firefox.Ще съм благодарена,ко някой сподели.Поздрави!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.