Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Може ли при преди отваряне на Опера да иска парола за да отвори браузера и страниците в него . Мерси много за отговорите :baby:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Може ли при преди отваряне на Опера да иска парола за да отвори браузера и страниците в него . Мерси много за отговорите :)

Не и със средствата на Opera. С помощта на трети програми по принцип е възможно да се постигне нещо подобно.

Не и със средствата на Opera. С помощта на трети програми по принцип е възможно да се постигне нещо подобно.

А идея за такива програми :mad:

А идея за такива програми :)

Едно предложение за такава програма е "AxCrypt" или "EncryptOnClick". Програмите са супер лесни за употреба. С тази програма кодираш папката на "Opera", и за достъп до нея ще трябва да се въведе предварително зададената парола.

ох от няколко дни като си влизам със фейсбуука и не ми излизат 80% от изображенията :speak: ето така ми излизат     Публикувано изображениеКак да си го наглася да си ми е както преди ?

Влез в facebook-a и виж състоянието на бутона за "Изображения" - долу в дясно (фото-апаратче),до процентите за zoom-a).Щракни на стрелката и избери "Всички изображения". Предполагам,че ти е на "Кеширани изображение",за това така се получава.

Защо ОПЕРАТА изведнъж започна да се БАВИ. Т.е. една страница зарежда от 15- до 20 сек а понякога и повече. Дори сега когато пиша неможе веднага да ми изписва буквите. Win 7 CPU Q9400 4 ядра 2 Гбайт. РАМ и се бави зная, че има нещо но какво ? А експлорера зарежда на сек. откъде е проблема чистих кеша. А съм отворила само 4 сайта не може да е претоварена. Интернет връзка БТК 12 000 с изключени торент клиенти

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

Защо ОПЕРАТА изведнъж започна да се БАВИ. Т.е. една страница зарежда от 15- до 20 сек а понякога и повече. Дори сега когато пиша неможе веднага да ми изписва буквите.

Win 7

CPU Q9400 4 ядра 2 Гбайт. РАМ и се бави зная, че има нещо но какво ?

А експлорера зарежда на сек. откъде е проблема чистих кеша. А съм отворила само 4 сайта не може да е претоварена.

Интернет връзка БТК 12 000 с изключени торент клиенти=

ОТКРИХ проблема- от НЕРО е. качих нерото и ми изчезнало и ДВД и операта зе забавя- сега след ДЕИНСТАЛИРАНЕТО операта започна да работи нормално т.е. бързо сега ще видя какво става с ДВД устройството

Някой може ли да каже какъв е проблема ? Само да вметна, че опцията която е споменал Steltt, е на Всички изображения. Също така, при IE го няма този проблем.

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

Някой може ли да каже какъв е проблема ? Само да вметна, че опцията която е споменал Steltt, е на Всички изображения. Също така, при IE го няма този проблем.

За първата картинка в форума на: http://forum.calcio-bulgaria.com - след като се логна и при мен няма картинки на посочените места.Но картинките липсват и при IE8 и Google Chrome.Предполагам,че тук вината не е в Opera.

За втория сайт (на Русе),не можах да възпроизведа точната страницата,но изглежда че всичко си работи.Пробвай като използваш оригиналния облик на Opera (кожата).Бях чел,че някой скинове (стари,нови версии),създават подобни бъгове - проблеми с визуализацията на рамки и изображения...често пъти проблемите са индивидуални.

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

За първата картинка в форума на: http://forum.calcio-bulgaria.com - след като се логна и при мен няма картинки на посочените места.Но картинките липсват и при IE8 и Google Chrome.Предполагам,че тук вината не е в Opera.

За втория сайт (на Русе),не можах да възпроизведа точната страницата,но изглежда че всичко си работи.Пробвай като използваш оригиналния облик на Opera (кожата).Бях чел,че някой скинове (стари,нови версии),създават подобни бъгове - проблеми с визуализацията на рамки и изображения...често пъти проблемите са индивидуални.

Ами относно форума на калчото, само при лисицата няма проблем. Интересното обаче е, че до преди няколко дни изобщо нямах такива проблеми.

Иначе приложих оригиналния облик на опера, но проблема остана... А относно страницата на Русе, там само при Opera ми прави проблем...

Ами относно форума на калчото, само при лисицата няма проблем. Интересното обаче е, че до преди няколко дни изобщо нямах такива проблеми.

Иначе приложих оригиналния облик на опера, но проблема остана... А относно страницата на Русе, там само при Opera ми прави проблем...

FF няма проблеми,защото на посочените места не показва,че трябва да фигурират някакви изображения.Те липсват,а FF просто не показва празните места.Мисля,че тук разработчиците на форума имат думата.

За страницата на Русе.. нямам идея.Виждам,че в горната част изображенията са под флаш (а и на други места)...освен да провериш дали ползваш актуална версия на flash player. Едва ли е от това,но за сега няма друга идея...

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Колеги, имам много тъп проблем, и моля за помощ. Като пиша нещо, и всички допълнителни опции са неактивни - иконки, шрифтове, и т.н. Всичко, оградено в червено:

Публикувано изображение

Освен "Още инструменти", те се показват. Като цъкна на някое квадратче, просто нищо не се случва. Дайте съвет - как да го оправя?

Не помня откога е така. Доколкото си спомням, не съм променял настройките. Смених всички скинове на форума, разреших показването на всякакви картинки и реклами - не помага. Ползвам Opera 10.10 Portable. С другите браузъри всичко си работи.

Колеги, имам много тъп проблем, и моля за помощ. Като пиша нещо, и всички допълнителни опции са неактивни - иконки, шрифтове, и т.н. Всичко, оградено в червено:

Публикувано изображение

Освен "Още инструменти", те се показват. Като цъкна на някое квадратче, просто нищо не се случва. Дайте съвет - как да го оправя?

Не помня откога е така. Доколкото си спомням, не съм променял настройките. Смених всички скинове на форума, разреших показването на всякакви картинки и реклами - не помага. Ползвам Opera 10.10 Portable. С другите браузъри всичко си работи.

Не е само при теб, и аз имам съшия проблем.За сега ползвам "Opera АС Portable"- няма проблем.

При мен има абсолютно същия проблем с Opera 10.10 portable :P С предните версии нямаше такива проблеми...

Много ми е интересно къде е проблема, в " Opera 10.10 Portable" или в kaldata?

Пробвайте на тази страница да махнете горната отметка от снимката, ако я има.

Нямам отметка там.

Много ми е интересно къде е проблема, в " Opera 10.10 Portable" или в kaldata?

По принцип Opera ми е резервен, основно ползвам Acoo browser, при него всичко е наред. Затова мисля, че не в сайта.

От скоро ползвам опера и се извинявам за глупавия въпрос, но не можах да намеря в настройките от къде се пуска автоматичното довършване при писане.

Публикувано изображение

При мен проблема е оправен.При вас как е?
:) Добре, как го оправи? Нещо в настройките е. Свалих си пак 10.10 Portable от сайта на Opera - работи. Заместих цялата папка Profile с тази от старото копие - не ще. Върнах обратно новата - работи. Сега почвам една по една да си правя настройките, да видим коя ще обърка работата ;) . Ред.: Ново 20 ... Сега пък, като натисна Enter, и ми остава по един празен ред ...

Редактирано от suggs (преглед на промените)

При мен проблема е оправен.При вас как е?

При мен е като при suggs. И до сега нищо не работи. Даже не мога да премина на долен ред ако не използвам този таг  <br  />

:yanim:

Добре, как го оправи?

Ами не знам как стана.Бях се отказал от 10.10 Portable. Ползвах Opera AC . Вчера реших да пробвам, и ооооо.. чудо, всичко си работи без да съм бутал нещо в настройките.

Не знам дали има някаква връзка, но изтрих ръчно всичко от opera \profile\cache.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Здравей те имам малък прроблем спрялсъм вградения торент клиент на операта как данаправя настройките да сваля с моя торент клиент пробвах с биткомет битлорд уторент но нещо несе получава,примерно влизм в някой сайт и искам да сваля филм кликам на името на филма клиента се отваря но в него не започва сваляне

Здравей те имам малък прроблем спрялсъм вградения торент клиент на операта как данаправя настройките да сваля с моя торент клиент пробвах с биткомет битлорд уторент но нещо несе получава,примерно влизм в някой сайт и искам да сваля филм кликам на името на филма клиента се отваря но в него не започва сваляне

Виж това

Виж това

Несе получава торента се отваря нотам не започва сваляне в същото време се отваря и клиента на опера а съмго спрялpost-231307-1261824562,73_thumb.png

Редактирано от mak23 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.