Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Да, това също е възможна причина, но малко по-горе вече отговорих на въпроса на ktkbg, би трябвало да няма повече този проблем.

То всичко добре, ама човека казва, че и при Опера пак е същото положение. Освен ако и там е направил "всички настройки" - да му изчиства кеша, историята, посетените сайтове и т.н., а после пита как го е направил... :sobbing: Иначе няма начин как да си "настрои" ФФ и това да дава отражение и на Опера.

А ето и как без много усилия може да си "почистваш" браузърите без дори да ги отваряш, а може би и без да подозираш:

clipboard2ks0.jpg

• Отговори 820
  • Прегледи 126,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Именно Ccleaner ако не е настроен да пази хисторито на браузърите ще го чисти всеки път когато е пуснат.С кукитата нещата стоят по същия начин,там пък трябва да му посочиш да игнорира триенето на кукита от определени сайтове които често посещаваш.Иначе за хисторито може всичко да е,като начало настройките на браузъра погледни.Можеш да дадеш и един скрийншот на това какви програми ползваш та да се сетим дали не е от някоя от тях.

Здравейте,

Да питам...може и някой да знае...има ли някакво разширение за Mozilla Firefox 2.0.0.1, което да ми показва колко процента ми е zoom-ната(увеличена) страницата, така както го показва в IE7? Благодаря.

Здравейте,

Да питам...може и някой да знае...има ли някакво разширение за Mozilla Firefox 2.0.0.1, което да ми показва колко процента ми е zoom-ната(увеличена) страницата, така както го показва в IE7? Благодаря.

Пробвай следните адони:

https://addons.mozilla.org/firefox/2592/

https://addons.mozilla.org/firefox/2540/

https://addons.mozilla.org/firefox/2244/

Не показват моментния zoom, но можеш да настройваш нивото на зумване и да го запазваш при следващо посещение...

Значи като разглеждам някои видеофайлове от уебстраници Firefoxа първо ми ги изтегля и после ми ги пуска да ги гледам като тези видеофайлове се запазват в изтегляния.Докато работя с браузъра дори и да отида в друг сайт като си отворя изтегляния мога да си пусна видеофайловете.Но от вчера след като изляза от Firefoxа и след това вляза отново и си отворя изтегляния, не може да ми отвори видеофайловете,а те си стоят там.Преди не беше така отваряше ги без пробле когато и да било.Не съм проминял никакви настройки на Firefoxа, не съм му задавал след като изляза от браузъра да се изтрива хронологията или други работи.Може ли някой да ми каже какъв е проблема и как да го оправя?Благодаря предварително.

Значи като разглеждам някои видеофайлове от уебстраници Firefoxа първо ми ги изтегля и после ми ги пуска да ги гледам като тези видеофайлове се запазват в изтегляния.Докато работя с браузъра дори и да отида в друг сайт като си отворя изтегляния мога да си пусна видеофайловете.Но от вчера след като изляза от Firefoxа и след това вляза отново и си отворя изтегляния, не може да ми отвори видеофайловете,а те си стоят там.Преди не беше така отваряше ги без пробле когато и да било.Не съм проминял никакви настройки на Firefoxа, не съм му задавал след като изляза от браузъра да се изтрива хронологията или други работи.Може ли някой да ми каже какъв е проблема и как да го оправя?Благодаря предварително.

Какво имаш предвид под "разглеждам някои видеофайлове от уебстраници"? YuoTube.com? Ако това имаш предвид - ФФ не ги изтегля на харда ти, а ги зарежда. Има си адони за сваляне на тия филмчета.

Ако имаш в предвид, че сваляш видео фаилове и после ги гледаш(което е съвсем различно от описано от теб), то те се свалят на определено място на харддиска ти. По подразбиране това е дектопа или там където ти си му указал.

За кой от двата случая става въпрос?

Значи става въпрос за това,че като клкна върху видеофайл Firefoxa ми го изтегля в изтегляния и след като приключи изтелянето видеофайла направо ми се пуска през някой от плеярите.Докато не съм затворил браузъра мога всеки път без проблеми да си пусна всеки видеофайл който е менюто "изтегляния" на Fierefox.Но след като вече затворя браузъра при следващо влизане в него като се опитам да пусна някой от гореспоменатите видеофайлове ми показва,че файла е изтрит,преименуван и т.н.Това е пролема.Не съм задавал на Лисицата да трие нещо при излизане от браузъра.Иначе си прав за някои формати като WMW и ASF ме пита къде да ги запамети и с тях нямам проблеми.Но става въпрос за първите за които говоря!!!!!

Значи става въпрос за това,че като клкна върху видеофайл Firefoxa ми го изтегля в изтегляния и след като приключи изтелянето видеофайла направо ми се пуска през някой от плеярите.Докато не съм затворил браузъра мога всеки път без проблеми да си пусна всеки видеофайл който е менюто "изтегляния" на Fierefox.Но след като вече затворя браузъра при следващо влизане в него като се опитам да пусна някой от гореспоменатите видеофайлове ми показва,че файла е изтрит,преименуван и т.н.Това е пролема.Не съм задавал на Лисицата да трие нещо при излизане от браузъра.Иначе си прав за някои формати като WMW и ASF ме пита къде да ги запамети и с тях нямам проблеми.Но става въпрос за първите за които говоря!!!!!

Тъй ся! Мисля, че разбрах за какво става въпрос.

1. най-вероятно ползваш FlashGot

2. Като кликнеш на някой видео файл ти се появява следното меню:

clipboard1he3.jpg

(Използвах zip архив, защото не се сетих за видео файл, но принципа е същия)

Та имаш следните опции - с червено е отбелязано, това, което ти най-вероятно правиш. FlashGot-a засича, че има външно приложение през което да могат да се отварят видео файловете. Щом дадеш ОК и видеото се сваля, но във временна папка. Нормално е след затваряне на плеъра, а не на браузъра да не можеш пак да ги отвориш. Браузъра просто отбезязва какво е свалено през него.

Ако дадеш на опцията със синьо - ще ти отвори даунлоуд мениджър, ако си качил разбира се такъв.

Със Зелено съм отбелязал как да свалиш видео файла директно с ФФ.

Щом искаш да гледаш повторно видеотата, препоръчвам ти да си сваляш на харда - така ще знаеш къде са и по всяко време ще можеш да ги гледаш или изтриеш :)

Ако и това не е твоя случай - направи ми картинка какво ти дава като кликнеш на видео файл за да се ориентирам

Редактирано от observer (преглед на промените)

Bon Echo - порект на Mozilla

http://www.mozilla.org/projects/bonecho/releases/2.0a1.html

Не знам точно какво е но е като Firefox (всъщност е същото) , само дето зарежда страниците няколко пъти по-бързо :)

Редактирано от koltplay (преглед на промените)

Bon Echo - порект на Mozilla...

И ще излезе някъде третото тримесечие на тази година под името Firefox3.0 т.е. това е алфа версия на ФФ 3.0. ;)

Можеш да използуваш MediaPlayerConnectivity. След съответните настройки и наличието на подходящ плеър (например VideoLAN) ще можеш да гледаш видеофайлове директно, без да ги изтегляш преди това.

Имам доста странен проблем с Mozilla Firefox.

Когато се включи компютъра, и когато стартирам браузъра, изписва, че апликацията firefox.exe не може да бъде стартирана, поради липса на js3250.dll и преинсталирането на браузъра ще реши проблема.

Преинсталирам браузъра и всичко работи, до момента, в който рестартирам компютъра, или го изключа и го включа отново. Тогава пак за да тръгне мозилата, трябва да се реинсталира.

На какво се дължи този проблем и как да се оправи?

Благодаря!

Имам доста странен проблем с Mozilla Firefox.

Когато се включи компютъра, и когато стартирам браузъра, изписва, че апликацията firefox.exe не може да бъде стартирана, поради липса на js3250.dll и преинсталирането на браузъра ще реши проблема.

Преинсталирам браузъра и всичко работи, до момента, в който рестартирам компютъра, или го изключа и го включа отново. Тогава пак за да тръгне мозилата, трябва да се реинсталира.

На какво се дължи този проблем и как да се оправи?

Благодаря!

Свали js3250.dll файла оттук, разархивирай го и го сложи в C:\Program Files\Mozilla Firefox. Почисти регистрите с някоя програма за целта.

Направих горното, но сега се появи нов проблем, назован:

"Entry Point Not Found"

The Procedure entry point JS_SealObject could not be located in the dynamic link library js3250.dll.

Та това какво може да бъде? :wors:

Защо направо не преинсталираш браузъра, по време на деинсталация ще му "кажеш" да запази настройките, и при инсталиране отново на браузъра настройките ще са същите.

Явно е станала някаква голяма омазвация..

След деинсталация изтриваш ли firefox.exe? Ако не деинсталирай и изтрии цялата папка в Program Files, пък и едно почистване на регистрите след това няма да е зле :wors:

Firefox 2 (Windows) "JS_DHashTableOperate could not be located in the dynamic link library js3250.dll"

If you attempt to start Firefox 2 and receive the error, "The procedure entry point JS_DHashTableOperate could not be located in the dynamic link library js3250.dll", it indicates a faulty installation caused by upgrading from an earlier Firefox version without exiting all firefox.exe processes (bug 357890). Uninstall Firefox (or delete the file "firefox.exe" from the installation directory), make sure that firefox.exe is not active and then reinstall Firefox 2.

Също има и една malware гадинка, която трие js3250.dll Виж дали я имаш и ако да трии я и след това преинсталирай firefox

C:\Windows\System32\ipv6monl.dll . Внимавай да не изтриеш оригиналния ipv6mon.dll

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

А според мен е необходимо напълно да се деинсталира Firefox и след това наново да се инсталира. Разбира се, преди това можеш да си запазиш bookmarks, за да ги използваш отново.

1. Uninstall на Firefox от Add Remove Programs

2. Рестарт

3. C:\Documents and Settings\Юзера\Application Data\Mozilla - изтриваш цялата папка Mozilla

4. C:\Program Files\Mozilla Firefox - Ако е останала тази директория, изтриваш и нея

5. Рестарт

6. Почистваш регистрите със съответния софтуер

7. Рестарт

8. Инсталираш отново

Аз предлагам лечение в 1 точка - теглиш си Firefox Portable и забравяш за всички глупости.

съжалявам за тъпия въпрос,но какво точно представлява линка и кое му е различното от обикновената версия на Лисицата?

Portable означава, че не се инсталира. Можеш да си я носиш на флашка ако решиш дори.

Portable означава, че не се инсталира. Можеш да си я носиш на флашка ако решиш дори.

апо лека ли се води от инсталационнния файл и пак и е толкова бърза?Или само това че е 'флашка" я отличава?

апо лека ли се води от инсталационнния файл и пак и е толкова бърза?Или само това че е 'флашка" я отличава?

Слагаш си я някъде на друг дял ха харда и дори и да преинсталираш - пак си я имаш настроена. Ако засереш Мозилата - търкаш я само - 1 папка е, не чистиш регистри и други простотии, разархивираш и ползваш наново. 100% покрива функционалността на инсталационната и не виждам разлика в бързината - т.е. все така отчайващо бавно стартира. Ама като стартира веднъж и 'сичко е мед и масло... :yanim:

• 2 седмици по-късно...

Когато поискам да сваля някъкви субтитри на филм или други фаилове ми излиза това

81401_641.PNG

А трябва да ме пита със какво да го сваля

BitComet

FlashGet

Запис на диска.

Как да го оправя?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Трябва да си инсталираш добавка към Firefox-a (ако не си ) FlashGot линк

Ако имаш такава то слагаш отметката по долу от screenshot който виждам.

Избираш запис на файл. OK.

Това е. :wors:

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Нв става тва дето си го написал.Пак същата работа.Има и друго!Защо Internet Explorer не иска да ми сваля Torrenti?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.