Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

dragozow

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• Отговори 820
  • Прегледи 126,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Извинявам се за нарушаването на правилата, ама неможеше ли и да ми отговорите на въпроса.

Проблема ми беше, че немога да отварям сайтове с Mozzila- та ( с версия 2.0.0.4 съм, която си работеше нормално ) мисля че зарежда и е Done както се казва, обче на екрана не излиза сайта. Какво бихте предложили, трил съм и после наново съм я зареждал, нестава.

За ползване на несъвместими с нова версия add-ons, ползвам MR Tech Local Install.

Освен многото други полезни неща има и такава функция:

clipboard1uu3.jpg

Кликваш+рестарт и си готов. Вярно, че няма да се почувстваш като "хакер", ама що да е лесно, като може да е хакерската? :speak:

Със Здраве.

Ей с тая шашма направо изби рибата!Голямо благодаря от мен,откога търся начин да проработи любимия ми "Мозила архив формат".Гледам разработчика му отдавна е спрял поддръжката,а то ква била измамата.....!

Жив и здрав бъди,много ми помогна!

Всеки ден трия и инсталирам наново, защото ми излиза табелка за ъпдейт, на която отговарям "Later".

Aко му дам " ОК ", то си се ъпдейтва и мозилата спира да работи?!!?! sad.gif

Всеки ден трия и инсталирам наново, защото ми излиза табелка за ъпдейт, на която отговарям "Later".

Aко му дам " ОК ", то си се ъпдейтва и мозилата спира да работи?!!?! sad.gif

Защо просто не деинсталираш старата версия, свали последната версия от сайта и я инсталирай ?

Виж в Event Log-а дали има информация за грешки (Start - Run - пишеш eventvwr.msc и Enter).

Защо просто не деинсталираш старата версия, свали последната версия от сайта и я инсталирай ?

Виж в Event Log-а дали има информация за грешки (Start - Run - пишеш eventvwr.msc и Enter).

Това го пробвах не става, не може ли някакси да не се ъпдейтва?

Аз преди си бачках с операта, но мозилата повече ми харесва вече, и искам с нея да си работя sad.gif

Това го пробвах не става, не може ли някакси да не се ъпдейтва?

Аз преди си бачках с операта, но мозилата повече ми харесва вече, и искам с нея да си работя sad.gif

Tools -> Options -> Advanced -> Update и там си избираш дали да прави ъпдейт автоматично или не.

За коя версия на Mozilla Firefox става въпрос?

Firefox 2.0.0.3.

Виж тази програмка:

FireTune 1.1.4

http://www.kaldata.com/comments.php?id=196...hlight=firetune

Благодаря, ще я видя задължително.

Tools -> Options -> Advanced -> Update и там си избираш дали да прави ъпдейт автоматично или не.

Много ти благодаря, надявам се вече да нямам проблеми :nono:

Днес един приятел ми сподели,че имал следният проблем,като отворел отметките и избере някоя,зареждането на страницата указана в отметката не започвало автоматично,а трябвало да натисне ентер!?Човека аз го запалих по мозилата,но тук не можах да му отговоря...... :angry22: Ако някой знае нещо по проблемацията,помогнете!

Днес един приятел ми сподели,че имал следният проблем,като отворел отметките и избере някоя,зареждането на страницата указана в отметката не започвало автоматично,а трябвало да натисне ентер!?Човека аз го запалих по мозилата,но тук не можах да му отговоря...... :angry22: Ако някой знае нещо по проблемацията,помогнете!

На мен ми е странно, защо си се запалил ти по този браузъз, след като едно толкова елементарно нещо не можеш да направиш? В тази тема, искам да ви питам, защо всъщност го ползвате, след като той за вас не е нищо повече от един рекламиран браузър? На това ниво, нищо повече от уиндоуския. аз лично ползвам опера, но там е коренно различно. Аз не бих се считал за firefox фен, ако не мога да си пусна една елементарна функция като "paste and go"

Днес един приятел ми сподели,че имал следният проблем,като отворел отметките и избере някоя,зареждането на страницата указана в отметката не започвало автоматично,а трябвало да натисне ентер!?Човека аз го запалих по мозилата,но тук не можах да му отговоря...... ;) Ако някой знае нещо по проблемацията,помогнете!

На мен ми е странно, защо си се запалил ти по този браузъз, след като едно толкова елементарно нещо не можеш да направиш? В тази тема, искам да ви питам, защо всъщност го ползвате, след като той за вас не е нищо повече от един рекламиран браузър? На това ниво, нищо повече от уиндоуския. аз лично ползвам опера, но там е коренно различно. Аз не бих се считал за firefox фен, ако не мога да си пусна една елементарна функция като "paste and go"

Пич,аз ли не обяснявам добре или на теб ти се спеше по това време-02:46ч.!Проблема е,че човека казва-"Преди като цъкна на запаметена отметка,започваше веднага да се зарежда,а сега цъквам изписва ми името на страницата в полето,но без да натисна ентер или бутона за зареждане на адрес не тръгва да се отваря!!" Какъв "paste and go",какви пет лева ми пишеш. И моля без квалификации относно запалването ми по мозила и т.н.! Да не ти изброявам всички полезнотийки,които ми предлага тя и т.н. преимущества лично за мен,както и че я ползвам още,от когато ти сигурно си играл само игри пред компютъра/което само по себе си не ме прави по-компетентен де:))/. Най лесно е да го накарам да си качи новата 2.0.0.4 версия,но все пак реших да споделя проблема,може нещо по настройките да има,което не знам.На мен подобно до сега не ми си е случвало.Всичко това разбира се с уговорката,че лично не съм му видял проблема на живо,казвам ви това,което той ми каза..

Айде успех и както казва Чибурашка-Деца нека да живеем всички заедно,а!

Здравейте ;)

искам да попитам каде се намира файла/овете в който/които се записват акаундите и паролите ми ?

мерси предварително :)

tools-options-security-passwords - show passwords

C:\Documents and Settings\*yourprofile*\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\signons.txt

не забравяй да поставиш отметка на show hidden files в folder options

Здравейте ;)

искам да попитам каде се намира файла/овете в който/които се записват акаундите и паролите ми ?

Ако смисълът на въпроса ти е: "Как най-лесно да си възстановя акаунта и паролите след преинсталиране на Firefox или Windows", то използувай MozBackup.

Защо често Лисицата ми забива или не ми пуска клиповете от v-boxa\youtube

Ето няколко трика, които ще направят работата ви с браузъра Mozilla Firefox по-ефективна и по-приятна.

1. За бързо търсене в страница, просто натиснете наклонена черта (/) и въведете думата, която искате да откриете в страницата (например /word). Намерената дума се откроява с друг цвят. За да търсите следващата дуа или израз, просто натиснете Ctrl+G.

2. Ако искате да изтриете адрес от адресното поле на Firefox, отворете падащото меню, изберете реда, който ще триете и натиснете Shift+Delete.

3. За да изтриете историята на изтегляните файлове, изберете Tools | Options | Privacy.

4. За разглеждане и съхраняване на записаното в дисковия кеш на Firefox, просто въведете в адресното поле: about:cache?device=disk

5. За да направите същото за кеша на паметта, въведете в същото адресно поле: about:cache?device=memory

6. За добавяне на нов файл за изтегляне, можете просто да го влачите до модула за теглене.

7. Ако случайно сте изтрили отметка и искате да я възстановите, отворете "Управление на отметките" от менюта "Отметки" и се възползвайте от клавишната комбинация Ctrl+Z (или "Редактиране - Отмяна"; Edit - Undo).

8. Двукратно щракване в свободната област на панела с табове ще отвори нов подпрозорец.

9. Избирайки в контекстното меню "Преглед на изображението" (“View Image”) едновременно с натисната клавиш Ctrl ще покаже изображението в нов подпрозорец на браузъра.

10. Можете да подреждате реда на отметките просто като ги премествате с помощта на мишката. Нужно е само да държите натисната клавиша SHIFT докато ги местите.

11. Можете да работите в автономен режим, без връзка с Интернет (offline mode). Просто изберете от менюто "Файл" "Работа без връзка" (File > Work Offline). Това означава, че можете да разглеждате страници, които вече сте посетили.

12. Вие можете да добавите страница към отметките просто като влачите иконата й от адресното поле да браузъра в менюто "Отметки". По същия начин може да влачите иконата на сайта до работната площ, за да създадете бърза препратка от десктопа към тази страница.

13. За спиране на анимация в анимиран gif, натиснете ESC.

14. За да отворите повторно случайно затворен подпрозорец, натиснете Ctrl+Shift+T.

Източник: habralex.habrahabr.ru

това е хубаво, но защо остана проблема-не мога да гледам клипчета от в-бокса и you-tube. Имам ги всичко що трябва на ФФ за тях.

tools-options-security-passwords - show passwords

C:\Documents and Settings\*yourprofile*\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\signons.txt

не забравяй да поставиш отметка на show hidden files в folder options

МЕРСИ МНОГО

но... защо там виждам само няколко юзъра и пароли ?(криптирани)

значи... искам да направя нещо от сорта на...

при преинсталация на windows-а да не ми се загубят паролите и саитовете, който съм посещавал..

как да го направя това ?

(работя само с Mozilla-та си, а IE-ра не го ползвам) :speak:

мерси предварително :clap:

И мерси на администратора/оператора, който ми е преместил темата :)

Имаше някакъв показател за сайтовете-дали са опасни или не. Мисля че беше McFee Site Advisitor. Не знам дали е точно така. Благодаря Ви ако го намерите :)

Имаше някакъв показател за сайтовете-дали са опасни или не. Мисля че беше McFee Site Advisitor. Не знам дали е точно така. Благодаря Ви ако го намерите :clap:

Заповядайте колега,мисля че това търсите: http://www.siteadvisor.com/download/ffmedia.html?cid=20070 ,аз лично го използвам и съм доста доволен тъй като доста често ми се налага да се ровя из google.

МЕРСИ МНОГО

но... защо там виждам само няколко юзъра и пароли ?(криптирани)

значи... искам да направя нещо от сорта на...

при преинсталация на windows-а да не ми се загубят паролите и саитовете, който съм посещавал..

как да го направя това ?

(работя само с Mozilla-та си, а IE-ра не го ползвам) :yanim:

И мерси на администратора/оператора, който ми е преместил темата :)

Проблема си решаваш с разширението FEBE. Ето ти линк да си го изтеглиш и инсталираш: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2109

С него можеш да си правиш бекъп на всички настройки, пароли, теми, разширения и т.н. по отделно, както и на целия профил, който ползваш. Надявам се да съм ти решил проблема. Успех!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.