Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Майтапиш се нали? ohmy.gif

• Отговори 820
  • Прегледи 126,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Предполагам питаш в коя папка са - C:\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\user\bookmarkbackups :rolleyes:

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Майтапиш се нали? ohmy.gif

ohmy.gif

Цъкни с десен бутон на мишката върху лентата срещу панелите: File, Edit, View, Historz, Bookmarks (Тук също се управляват фаворитите), Tools, Help. После "Customize". Една от картинките там е синьо правоъгълниче(bookmarks). Взимаш с ляв бутон на мишката и влачиш до къщичката biggrin.gif Воала! Вече имаш бутонче за "фаворитите" :rolleyes:

И добре дошъл в света на компютрите :rolleyes:

Вчера или по-точно снощи, докато четях из блогсферата ненадейно тока спря. Интересното е, че не бях отворил FireFox а четях през FeedReader-a. Когато тока дойде отново включих компютъра си и дочетох статиите, на които бях хвърлил око предварително.

Малко по-късно ми потрябва FireFox-a и какво да видя X_X . Отварям браузъра и започвам да пиша в адрес бар-а. Обикновено отдолу ми излизаха подсказки за вече отваряни сайтове, но сега ги нямаше. Паролите и акаунтите ми в различни сайтове, блогове и форуми ги бях дал да бъдат запомнени, а сега ги нямаше. Никъде не ме Autojoin-на.

Реших да проверя Букмаркс, но и те бяха изчезнали… В ”C:\Documents and Settings\ZzZaPyr\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox нямаше и следа за от тях или за някаква предишна работа на Браузъра. С една дума FireFox-a се занули и всичко беше все едно току що съм го инсталирал… Някой да се е сблъсквал с подобен проблем или да знае как да си върна БуукМарк-а поне…

Да имате идея как да го оправя ?F

Проблема е следния. Доста често ми се налага да попълвам формуляр DS-156 от сайта на Американското посолство за виза. Винаги съм го правил с Firefox, но преди няколко дни преинсталирах Уиндоуса и от тогава имам проблем. След като съм попълнил формуляра трябва да го принтирам но след като натисна бутон продължи, след дълго чакане се появява (всъщност нищо не се появява) в долния ляв ъгъл се появява Done, но нищо не се е заредило и толкова. Дали след преинсталацията на Уиндоуса не трябва да направя някакви допълнителни настройки на Firefox. Пробвах и с Internet Explorer, но и там не става. Ще съм много благодарен ако някой има представа какъв е проблема.

Искам да добавя, че сега не мога да отварям и някои линкове с Firefox.

Редактирано от Valg (преглед на промените)

Проблема е следния. Доста често ми се налага да попълвам формуляр DS-156 от сайта на Американското посолство за виза. Винаги съм го правил с Firefox, но преди няколко дни преинсталирах Уиндоуса и от тогава имам проблем. След като съм попълнил формуляра трябва да го принтирам но след като натисна бутон продължи, след дълго чакане се появява (всъщност нищо не се появява) в долния ляв ъгъл се появява Done, но нищо не се е заредило и толкова. Дали след преинсталацията на Уиндоуса не трябва да направя някакви допълнителни настройки на Firefox. Пробвах и с Internet Explorer, но и там не става. Ще съм много благодарен ако някой има представа какъв е проблема.

Искам да добавя, че сега не мога да отварям и някои линкове с Firefox.

Махни Firefox, и го инсталирай наново.

Здравей ZzZaPyr.

Познай кой пише от родното опти ;)

Та,идеята ми е малко драстична,но ти предлагам да направиш един систем рестор.

Преинсталирах го, но пак нищо не стана. Долу пише, че е готово но не излиза нищо. Всичко е бяло

А защо всичко е на български. Бях свикнал на английски.

Как да забраня светкащите и мигащи реклами, които излизат при отваряне на страници, като използвам някаква добавка за мозилата.

Как да забраня светкащите и мигащи реклами, които излизат при отваряне на страници, като използвам някаква добавка за мозилата.

Препоръчвам ти тази добавка .

https://addons.mozilla.org/ru/firefox/addon/722

Аз я ползвам и съм много доволен , спира не само реклами а и скриптове ...абе , както си я настроиш .

Но и по подразбиране си работи перфектно , може да я оставиш точно така .

Имаш още един вариант - Flashblock, който върши само това. Ако обаче сложиш и добавката NoScript (което е много добра идея), ще трябва да разрешаваш всеки флаш по два пъти. Първо NoScript ги спира, а ако разрешиш скриптовете, се задейства Flashblock.

пичове аз имам един не толкова сложен проблем - не мога да намеря от къде да и забраня да влиза в някои сайтове на лубимата ни "ZILLA" помогнете ми моляяяяяя !!!!

Здравейте !

Доста умувах къде по-точно да напиша този съвет и тъй като е разширение на "FireFox" реших тук да бъде . Забелязах , че изключително много млади хора не могат да пишат на правилен български език във форумите . За тези , които ползват "Firefox" има специална добавка за преглед и корекция на правилния български език . Тя се инсталира , като dictionaries и при писане във форуми подчертава с тънка червена линия неправилната или грешна дума . Така потребителя , който пише може да забележи точно коя дума е сгрешил . Аз твърдя , че знам отлично български език , но пак съм си сложил тази приставка , защото при бързо писане се допуска правописна грешка . След инсталацията на приставката ще забележите , че има думи , които сте написали правилно , но по някаква случайност те пак са подчертани . При мен такава дума е "торент" или "браузер" . Проверете дали правилно сте я написали и ако всичко е наред , кликнете с десен бутон върху думата . Ще видите едно меню , в което има "Добавяне в речник" . Добавете думата там и така вече няма да Ви излиза , като грешна .

Съвет : Издърпвате приставката , инсталира се и рестарт на браузера .

Ето и самия Файл !

Дано вече да няма такава смехория при писане на потребителите във форумите !

..... Лелейй , колко нещо съм изписал ?! :speak:

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Някой да знае какво и къде точно в регистъра да променя ,когато получа e-mail в Windows Life Messenger да ми стартира линка в Mozilla firefox ,a

не в Internet Explorer ?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Има ли адд-он, който да блокира само избрани от потребителя флаш-анимации?

Аз си изтеглих един такъв, но той блокира всички флашове.

Flashblock ги блокира всичките. Достатъчно е да кликнеш върху някой флаш, за да го разрешиш. От настройките може да задаваш сайтове, в които да не действа.

от известно време само в този форум при някои снимки се получава това

004700592-big.jpg

и лошото е,че Лиско ми блокира 1-2 минути.с IE няма проблеми ohmy.gif

Здравейте!

Искам да ви питам, къде се съхраняват паролите за сайтовете, защото искам да си ги запазя някъде и след преинсталация на Windows да си ги сложа пак там, за да не се налага да ги въвеждам наново.

Относно проблема на ZzZaPyr с изчезващите адреси, и при мен става така при ресване на компа с отворен Firefox, само че изчезват единствено посетените адреси, които излизат като подсказка отдолу при писане в address bar-a. Иначе Bookmarks, пароли и т.н. се запазват.

Редактирано от HackerX (преглед на промените)

Здравейте!

Правих си тест за сигурност в сайта http://www.pcflank.com и в раздела по сигурност "Browser test" се оказа,че лисицата ми не е сигурна.Във връзка с това реших да Ви помоля да споделите вашите настрйки по сигурността.

Здравейте!

Искам да ви питам, къде се съхраняват паролите за сайтовете, защото искам да си ги запазя някъде и след преинсталация на Windows да си ги сложа пак там, за да не се налага да ги въвеждам наново.

Файла е с име signons2.txt и се намира в C:\Documents and Settings\User_Name\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\55b0n5lm.default. Просто го копираш на това място като преинсталираш и паролите са отново по местата :)

Файла е с име signons2.txt и се намира в C:\Documents and Settings\User_Name\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\55b0n5lm.default. Просто го копираш на това място като преинсталираш и паролите са отново по местата ;)

Мерси много ;)

Здравейте!От една седмица ползвам Firefox и немога да си намеря паролите!Показва ми че успешно са импортирани от Explorera но къде,само той си знае!Aко някой знае,моля като на индианец,че нямам опит!

Здравейте!От една седмица ползвам Firefox и немога да си намеря паролите!Показва ми че успешно са импортирани от Explorera но къде,само той си знае!Aко някой знае,моля като на индианец,че нямам опит!

post-67537-1198427122_thumb.jpg

Здравей!Благодаря ти за бързия отговор.Там проверих вече,но освен паролите които по памет вкарах,тез от Еxplorera ги няма!Сигурно има някой заплетен начин,ама аз съм упорит и щом казва че са прехварлени аз му вярвам!Да ти кажа чесно нямаше въобще да се занимавам,ама като не помня паролите си нямам избор!Гледам по малко да ровичкам че ако нещо се обърка,няма кой да помага!Освен по форумите де!

Да попитам това клипче http://www.axn-bulgaria.com/drhouse/Extras/ запазва ли се някъде в компа от Лиско и къде,а пък ако някой знае как да го сваля да каже :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.