Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

от няколко месеца съм с тая Vista и до са все си ползвам firefoх и той си ми е default браузъра и всичко в него си се отваряше, ама преди няколко дни нз кво стана и вече вс линкове от ICQ/Skype се отварят в IE7, няква идея защо?! и firefox все ме пита за default браузър и аз все му давам YES той да е default обаче линковете продължават да си се отварят в IE7 и firefox продължава да си ме пита всеки път като го пусна за default браузър

• Отговори 820
  • Прегледи 126,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Казва ти: "Firefox is already set as your default browser" и въпреки това си ги отваря с Експлоудъра? Странно, ако е така. С ICQ е възможно да продължи да го прави, но не и със Скайп.

808462_orig.jpg

Това ми казва, а за ICQ знам, но с една програмка си бях направил така дори и линковете от ICQ да се отварят в firefox, а не IE, и си беше вс наред, ама кво стана са....

808462_orig.jpg

Това ми казва, а за ICQ знам, но с една програмка си бях направил така дори и линковете от ICQ да се отварят в firefox, а не IE, и си беше вс наред, ама кво стана са....

не съм обърнал внимание, че става въпрос за Виста. Там не знам как точно стоят нещата, съжалявам... А и най-новия експлоудър го нямам.

Посочи Start , и напиши в Search прозорчето Default Programs и стартирай приложението.

В ново показалият се прозорец избери Set your Default Programs.Посочи Mozilla в ляво и избери в дясно Choose Defaults for This Program.

Най-горе постави отметка на Select All и натисни бутона Save.

Бе чудех се що я няма в тоя списък в ляво мозилата, а то се оказа че тряя да е инсталирана в C:\Program Files а не в C:\Program Files (x86) както беше, инстлаирах я където трябва, появи се, избрах я и вс е ок вече с линковете, благодаря :speak:

някой има ли представа да ли е възможно да се добавят типове файлове за изменение на управлението им в настройки->съдържание->типове файлове->управление ?

ако ви интересува ето разширение,което добавя липсващи файлове в горните настройки https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4498 !

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Използвам само този браузър! Значи, проблема ми е следният, от няколко дни не ми работи QickTime Plugin-а, задал съм в файловите типове да ми отваря с него няколко файла, но вместо това ми се отваря прозорец за сваляне! angry.gifangry.gifangry.gif Помощ! Прикачил съм снимки на нещата.

post-97327-1203203667_thumb.png

post-97327-1203203963_thumb.png

Редактирано от vladols (преглед на промените)

Използвам само този браузър! Значи, проблема ми е следният, от няколко дни не ми работи QickTime Plugin-а, задал съм в файловите типове да ми отваря с него няколко файла, но вместо това ми се отваря прозорец за сваляне! angry.gifangry.gifangry.gif Помощ! Прикачил съм снимки на нещата.

виждам,че си с версия 7.0.3.пробвай с инсталация на най-новата 7.4.1 или QuickTime Alternative 2.4.0 !

Ами не е от това, вече пробвах, а и с тази версия пробвах с IE и там всичко си върви. sad.gif

пробвай като премахнеш действието за тези файлове,а после пак го прибавяш чрез това разширение https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4498 .според мен трябва да запомниш MIME - типа на файловете,защото разширението изисква да се пише това MIME.

Здр с Лиукс съм дистрото е Убунту.

Не мога да подкарам флаш плеъра.

Това се получава:

122712_130.PNG

Помогнете ако можете!!! sad.gifsad.gifsad.gif

пробвай като премахнеш действието за тези файлове,а после пак го прибавяш чрез това разширение https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4498 .според мен трябва да запомниш MIME - типа на файловете,защото разширението изисква да се пише това MIME.

Еми не се получи, а преди всичко си вървеше! cool.gifcool.gif

Здравейте,има ли начин фаворитите/отметки/от моята мозила,да ги копирам на друг компютър с мозила,т.е,да ги запиша на диск,и на другата машина,да ги поставя в папка на програмата.

Здравейте,има ли начин фаворитите/отметки/от моята мозила,да ги копирам на друг компютър с мозила,т.е,да ги запиша на диск,и на другата машина,да ги поставя в папка на програмата.

Да. Намери файла bookmarks.html в X:\Documents and Settings\XXXXX\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\XXXXXXXX.default или използувай програмата MozBackup.

Ами може! Да обаче, за целта трябва да влезнеш в управлението за отметки (Manage Bookmarks). От падащото меню Bookmarks на Firefox. В прозореца избираме File менюто, след това Export. Това служи за създаване на файл, който съдържа всичките ти отметки, само трябва да избереш къде да го запишеш. Не е нужно да записваш файла на диск, защото той е прекалено малък и ако имаш флаш памет или mp3 плеър можеш там да го запишеш! Но ако нямаш друга възможност го запиши на диск. След като файлът вече е в другият ти компютър трябва само да влезнеш по същият начин, но натискаш върху по-долното Import. Сега отметките ти са в другия компютър! biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Снимките, които съм качил са на български вариант на Firefox.

post-97327-1203370403_thumb.jpg

post-97327-1203370637_thumb.jpg

Безкрайно ти благодаря.Няма да казвам досега като съм преинсталирал какъв примитивен метод съм ползвал.

Еми не се получи, а преди всичко си вървеше! cool.gifcool.gif

остава пълна преинсталация като изтриваш и тази папка C:\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla !

проблема ми с Mozilla-та е следния явно защото имам доста добавени отметки и препратки като натисна на иконата бавно ми зарежда понякога и по 10-15 сек та какво да направя да се ускори процеса за отваряне на самия браузер

...Или имаш много добавки (add-on) и при стартиране проверява за ъпдейти.

Или ги намали, или ги изключи, или ги настрой да не търси при стартиране нови версии

Успех

[ами не са толкова много как мога да ги изключа и да дам да не проверява за обновяване

Tools/Addons

И на всеки има (би трябвало) Options/Uninstall

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.