Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Готово. Същото е. А и то като гледам Е Защитен ъпдейт!

+ Не мога да видя постове\теми в моят профил

+ не мога да избирам бърза или подробна редакция.

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

• Отговори 820
  • Прегледи 126,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Готово. Същото е. А и то като гледам Е Защитен ъпдейт!

+ Не мога да видя постове\теми в моят профил

+ не мога да избирам бърза или подробна редакция.

Погледни настройките на JavaScript в програмата

И аз отскоро срещам проблеми с Firefox.

1.Много по-бавно браузване в сравнение с IE6 и7 когато се получи зависване при опит да се отвори дадена страница при проверка в Таск мениджара се оказва,че има стартирани една апликация FF и два процеса firefox.exe.

2.Много често след затваряне на firefox,активните процеси firefox.exe,остават и се налага да ги kill-на за да мога да ползвам firefox нормално отново.

Ползвам FF 2.0.0.6 в момента съм с инсталиран начисто двудневен WinXP SP2 на FF имам инсталирана само Noia темата без никакъв друг аддон и горните два проблема ги има отново.Ползвам Аваст за антивирус,a-squared AVG-antispy SpyBot S&D,за антиспай maware защита след като започнаха проблемите съм сканирал онлайн със Каспески,Ф-Секюр,Win one care,като резултата навсякъде беше един и същ освен няколко кукита нищо друго.

Ще бъда благодарен на всяка помощ в противен случай виждам как след двугодишна вярна служба ФФ си заминава от моя компютър:wors:

Имам един много кофти проблем с Firefox. Като заредя някоя страница все едно , че нямам Java , т.е. примерно не ми отваря рекламите по сайтовете или пък да кажем , когато вляза в ###### нали по принцип като се посочи с мишката върху някой торент и то показва постера на торента без да се налага да се влиза вътре в торента (това ми е главния проблем , защото аз съм свикнал да преглеждам постерите така) , но сега това ми се прецака и не ми показва нито постери нито нищо. Какво са е прецакало и как мога да го оправя ? Преинсталирах Firefox-а , но не се оправи. :wors:Ето линк към скрийншот , който направих сега да ви покажа за какво по-точно става дума , този белия банер , който забелязвате би трябвало да е картинка , но седи така бяло. Така ми е на всички сайтове не само при арената.

Редактирано от botec (преглед на промените)

Аз имам странен проблем преди ден ми заби компа реснах го и от тогава като влезна в mozilla (ако е над версия 1.4) почва да яде по 100% процесор от време на време и ми лаги а това много ме нерви!някои да знае как се оправя?(не е вирус преинсталирах уиндоус :) ) и ако някои може да даде линк за теми за версия 1,4 ще сам много благодарен

Редактирано от Gothika_47 (преглед на промените)

Пробвайте с това - правите ръчно настройките

http://www.kaldata.com/comments.php?id=196...hlight=firetune

С тази:

Оптималните настройки се правят автоматично, но след като стартирате програма отново тя не помни че сте приложили съответните настройки и ви предлага да ги направите отново въпреки че те са вече оптимални...Все пак е бета!

Http://www.iobit.com/files/beta/FirefoxTCP.exe

Още програми който съдържат модули за оптимизация на поведението на Firefox-a са:

AusLogics BoostSpeed

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...32&hl=boost

TuneUp UTILITIES 2007

untitledug8.jpg

и т.н.

Не е препоръчително да се използва стара версия тъй като в новите са оправени критични грешки, най вече свързани със сигурността.Програмата има достатъчно много на брой plug-ins за да се настрои за всеки вкус (особено тoзи от рода на DownloadHelper)...И друга приятна функция е RESTORE SESSIONS, когато примерно поради една или друга причина ви се затвори браузъра не губите темите си и това което сте търсили!Версия 3 харчи по-малко рам сравнение с 2-ката - имайте го предвид!

PS: Наистина понякога при продължителна работа "забозва" и има проблем с отварянето на изображения примерно в Google Images...много се бави там направо откачам и ги отварям с I.E.7.Липва ми и функцията ZOOM както на I.E.7 долу вдясно!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Добре де аз имам следният проблем.

Всеки пък като си преинсталирам Windows(на Linuxa винаги тръгва нз защо biggrin.gif) Bulgarian Dictionary не бачка, т.е. един път работи един не. SP2 XP...

firefoxprob.JPG

Преди няколко дена ми се наложи да реинсталирам...и май в бързината съм направил нещо не както трябва. Даде ми го този проблем, реинсталирах и пак ми го дава. Помощ :/

Това ми го дава на много сайтове...

Редактирано от aldwyn (преглед на промените)

Не съм сигурен какъв точно е проблема,но все пак виж тези настройки дали са същите.

569433_t.jpg

Тая програма почна да ме изкарва от нерви. Преди ми затри Bookmarks (това понe успях да оправя, защото сама си прави backup) а сега пак ме гъбарка. Сърфирам си аз, разглеждам 1 видео карта в жар И ... спира тока biggrin.gif ... След 2 минути идва, запалвам кочината, зарежда, пускам Firefox-a, цъкам Restore Session, видях това което ме интересуваше и цъкнах горе за да вляза в друг сайт ама .... ohmy.gif нема нищо. Не помни къде съм влизал. Това може ли да се оправи или .... :P

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Здравейте ...

Някой знае ли къде се намират временните файлове на Mozilla Firefox,защото ги търсих в "C:\Documents and Settings" и "C:\Program Files\Mozilla Firefox" и не ги намерих :/

Здравейте ...

Някой знае ли къде се намират временните файлове на Mozilla Firefox,защото ги търсих в "C:\Documents and Settings" и "C:\Program Files\Mozilla Firefox" и не ги намерих :/

За кеша ли питаш? >> C:\Documents and Settings\USERNAME\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles

За кеша ли питаш? >> C:\Documents and Settings\USERNAME\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles

Благодаря :wors:;) ;)

Въпросът ми накратко е как мога да избегна забраната за copy\paste в firefox 2.0.0.7.Въпреки че четох няколко пъти обясненията към които ме препраща, нищо не разбрах.А и не мога да разбера как да създам този файл user,защото ми липсва.

Здравейте, искам да ви попитам защо Firefox ми трие списъка с посещаваните адреси. Мисля, че някой от другите хора, които на последък ми ползват програмата го е задал от някъде това. Извинявайте, ако на този въпрос вече е отговорено в темата, но нямам врема да изчета всичките 28 страници.

Здравейте. Има ли адд-он, който да показва временната скорост на интернета (както в Maxton)?

@Max_Payne Инструменти -> Настройки -> Лични Данни -> и в полето 'История' си го настройваш :white flag:

Нямам проблем да намеря парола за сайт например, отварян чрез експлорера, ама търся програма да ми търси паролите от компа, за сайтове отваряни с mozilata.

Инструменти -> Настройки -> Сигурност -> Показване на паролите... -> Показване на паролите и ще ги видиш. Съхраняват се във файл с име signons2.txt (в кодиран вид) в директорията Mozilla в Application Data на потребителя.

Нямам проблем да намеря парола за сайт например, отварян чрез експлорера, ама търся програма да ми търси паролите от компа, за сайтове отваряни с mozilata.

Благодаря за отговора!

Въпросът ми накратко е как мога да избегна забраната за copy\paste в firefox 2.0.0.7.Въпреки че четох няколко пъти обясненията към които ме препраща, нищо не разбрах.А и не мога да разбера как да създам този файл user,защото ми липсва.

Накратко - сложи си NoScript. Забраната не действа при спрян JavaScript. По-сложен вариант - снимай страницата и я прекарай през ABBYY FineReader.

User не е файл, а директорията на потребителя, т.е. примерно C:\Documents and Settings\IVAN\Application Data\Mozilla

Здравейте, искам да ви попитам защо Firefox ми трие списъка с посещаваните адреси. Мисля, че някой от другите хора, които на последък ми ползват програмата го е задал от някъде това. Извинявайте, ако на този въпрос вече е отговорено в темата, но нямам врема да изчета всичките 28 страници.

Инструменти -> Настройки -> Лични данни -> Изчистване на личните данни при затваряне на Firefox - махни отметката или от Настройки избери какво да трие при затваряне)

Имаше едиун тул, с който се ускоряваше браузъра, но не мога да го намеря sad.gif Помогнете.

Мога да променя настройките директно от about:config , но ме е страх да не объркам нещо.

Имаше едиун тул, с който се ускоряваше браузъра, но не мога да го намеря sad.gif Помогнете.

Мога да променя настройките директно от about:config , но ме е страх да не объркам нещо.

С FireTune опитай.

Здравейте! Защо като изтегля Mozilla Firefox 2.0.0.8 с БГ превод и не мога да отворя AvatarBG.INFO,а като я изтегля без него го отваря без проблем? С ArenaBG и Zamunda няма проблеми. Моля някой да помогне,защото я предпочитам на БГ. Предварително благодаря!

Свалям я от Download.BG.

Редактирано от gecata64 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.