Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Ако може да попитам въпросните три библиотеки в директорията където е инсталиран файърфокс ли трябва да са и моят проблем да пиша в тази тема е невъзможността да отворя http://sport.bnt.bg/content/view/full/158830

Значи дава ми "Unknown plugin(application/x-mplayer2).ще ми предложите ли решение?

EDIT:С този плъгин за файърфокса взе,че се отвори линка в уиндоус медия плейър:yanim:

Трите библиотеки принципно са в Х:\Program Files\Windows Media Player, но понякога Firefox не ги намира, затова ги слагаш за всеки случай в Х:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins.

Ако ти липсват изобщо тези библиотеки, виж тук.

Колкото до MediaPlayerConnectivity, при инсталирането си проверява какви подходящи за съответния вид медия плеъри има инсталирани. Можеш да променяш плеъра от настройките. Една особеност - трябва да се рестартира Firefox, за да влязат в сила промените.

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 820
  • Прегледи 126,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте.Искам да попитам как мога да деинсталирам флаш плеъра при Mozilla Firefox.При add/remove programs го нямаа във Firefox като дам управление на файлове и премахване на флаш плеъра после пак си отваря приложенията.

Здравейте,доста рових из настройки и адони търсих, но не успях да разбера как се правят ето тези неща:

1: Как се маха най-горната лента с менюто ? Да стане ето така: http://i.data.bg/07/04/26/344051_orig.jpg

2: Може ли да се маха рамката, най-отгоре, дето пише какво е отворено. Щото на някой браузъри има такава опция ?

3: Може ли страничната лента с отметки да се отваря/затваря автоматично/ с движение на мишката. Например в IE като цъкнеш нa някой адрес и преместиш мишката лентата се затваря, или както е при Maxthon: посочваш крайно в ляво и лентата се отваря, като преместиш мишката, лентата се затваря....?

Здравейте.Искам да попитам как мога да деинсталирам флаш плеъра при Mozilla Firefox.При add/remove programs го нямаа във Firefox като дам управление на файлове и премахване на флаш плеъра после пак си отваря приложенията.

А нужно ли е да го деинсталираш? Сложи си FlashBlock и няма да виждаш флашовете. Иначе - влез в X:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins и махни всичко свързано с Adobe и Flash, започвайки с NPSWF32.dll.

Здравейте,доста рових из настройки и адони търсих, но не успях да разбера как се правят ето тези неща:

1: Как се маха най-горната лента с менюто ? Да стане ето така: http://i.data.bg/07/04/26/344051_orig.jpg

Да не би това да е възможно само под Виста?

2: Може ли да се маха рамката, най-отгоре, дето пише какво е отворено. Щото на някой браузъри има такава опция ?

Десен бутон върху лентите -> Персонализиране -> издърпваш адресния бар в "склада".

Аз да питам как мога да направя тая Мозила 2 на английски,че съм свикнал с него,но ми е на български.

Всички опции изгледах няма никъде за смяна на език.Аз ли недовиждам не знам.

• 2 седмици по-късно...
Аз да питам как мога да направя тая Мозила 2 на английски,че съм свикнал с него,но ми е на български.

Всички опции изгледах няма никъде за смяна на език.Аз ли недовиждам не знам.

Еми сещам се за нещо, махаш я и теглиш английската версия.

Сега и моят въпрос:

Как мога да си сложа втора (трета...n) ленти с отметки, че не ми стига тая. Трябва вече да ползвам менюто с отметки в ляво..

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

от една седмица приблизително ми се появи странен проблем

мозилата на компа в офиса нещо бъгяса,по принцип работи ок,но от време на време,подчертавам - когато и скимне/поне аз не успях да установя някаква закономерност/ почва да се държи странно - при зареждане на някаква страница почва - web page not found,праща ме в гуглето или директно зарежда друг сайт от букмарка ми

проверявам с експлорера - няма проблеми със дадения сайт,зарежда без проблеми а мозилата дава web page not found примерно

махнах старата мозила и дръпнах най новата версия от замунда - същата работа

пуснах песовете на лов /awast,ad-aware,superantispy/ - върнаха са с изплезени езици - нема никой в гората

изчистих с tuneup регистри,кукита и всичко дето са сетите

е няма оправяне

И при мен го върти този номер.Така и не можах да го оправя.Не съм пробвал да махна FasterFoxa,който е сложен на Турбо но едва ли ще е това. :)

Инсталирах си браузера ,но при стартиране страница не се зарежда и изписва

The connection has timed out

The server at www.google.bg is taking too long to respond.

* The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few

moments.

* If you are unable to load any pages, check your computer's network

connection.

* If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure

that Firefox is permitted to access the Web.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Надявам се да ми помогнете с проблема,който имам.От няколко седмици насам си инсталирам Мозила,защото не иска да ползвам IE.Когато я инсталирам програмата си работи.След първото й затваряне,когато след това отново се опитам да отворя програмата ми се показва следното съобщение.След като се покаже преинсталирам програмата и при повтаряне на същите действия проблема пак се появява.Дано някой знае как да оправя програмата.Мерси!

Ето и съобшението,което ми се показва:

problemsmozillaij2.jpg

:ph34r:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравей MaHuAkBG! Добре си се насочил към Firefox! Пише, че липсва "js2350.dll". Затова си я изтегли на ново от: тук, като преди това премахнете тази версия. Влезте в: Старт > Контрол панел > Добавяне или премахване на програми. Там намирате Mozilla Firefox, щракате веднъж върху нея и натискате бутона "Премахни". Успех!

А всъщност този файл js3250.dll наистина ли липсва? Мястото му е в Х:\Program Files\Mozilla Firefox. Можеш да го изтеглиш оттук.

Някъде прочетох следното:

This is usually is a malware that is deleting the js3250 file.

Go to C:\Windows\System32\ipv6monl.dll and delete it. Reinstall Firefox and it will work fine.

Така че пробвай съвета и не е лошо да провериш с антивирусна/антиспайуер.

Firefox има и портативна версия, опитай с нея като краен вариант.

Здрасти на всички ето и моя проблем бутоните за напред назад не работят някои сблъсквал ли се е с този проблем и има ли решение? :)

Лиско е 2.0.0.3

Здравейте! Интересува ме как мога да направя така че "Търсене в тази страница " да стои постоянно на лентата без да има нужда да го включвам от "Редактиране" когато ми потрябва ?Дреболия , но ...:P Ако има решение , моля да ми помогнете !Благодаря Ви!

Здравейте, не знам тук ли трябва да е темата, но се надявам на помощ от ваша страна...

От къде да започна? до скоро нямах такъв проблем, но от няколко дни, като си пусна firefox-a и процесора направо изтрещява... CeleronM, на 1,6G не би трябвало да се тормози от един браузър или от winamp, пoне според моите представи... Знам, че инфото, което давам е доста оскъдно, но все пак бих се зарадвала на каквато и да е помощ от ваша страна... Спряла съм каквито и да е ъпдейти, има два-три адд-он-а и толкова...

С извинение, но не си дала никакво инфо. Само общи приказки. Махни всички адони. Може някой от тях да е започнал даправи проблеми. Провери и дали има по-нови версий на всеки от адоните и си ги инсталирай тях. Другият възможен вариянт е че може диска да не ти е дефрагмментиран дълго време. Start->All Programs->Accessoirers->System Tools->Disk Defragmenter. Дефрагментирай всички дялове. А и да си кажеме истината този процесор не е нищо особенно. Даже е нормално да се товари от тези двете неща. Но щом от скоро е започнало това да става, не е от него. Колко RAM имаш? Нещо софтуерно е най-вероятно. Ако скоро си слагала нови програми, махни ги. А и да оточня на другите, че процесора CeleronM е на лаптоп. Т.е. Компютъра е лаптоп.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Сканирай с антивирусна и отделно с някоя специализирана антиspy програма !

Първо - благодаря, че се отзовахте.Сега отговарям

@Bfaf: Адд-оните са три: Адблок, ФастърФокс и ФоксиТюнс, пробвах да ги махна - ефекта е нулев. Нито чрез "disable", нито чрез "uninstall" има някакво подобрение... Дефрагментация на диска - чисто нов хард от преди две седмици, понеже стария се прецака..., което автоматично те навежда на мисълта, че е на фреш инстал на уиндоус хп, както и на всички други програми... Рам имам достатъчно - 1Г, а и тези двечките програмки взети заедно не дърпат повече от 200 - 250 МВ, искам да кажа, че цялото натоварване на рама стига до около 550-600 мв... от както се появи този проблем постоянно вървят и още две програмки на лаптопа - едната е processexplorer ( много добра) - показва какво точно е стартирано, колко от ресурсите ползва и какво още е стартирано от него... Виждам всички плъгини на уинамп, които са стартирани, в едно с колко процента от ресурсите дърпат... интересното е, че winamp.exe и in_mp3.dll дърпат по 30-35 % , искам да кажа, че не е от някой измислен плъгин... И да, компютъра е лаптоп, FujitsuSiemens Amilo L1310G, модел отпреди година и половина почти

@bob4o: Пробвах и твоя вариант - нито NOD32, нито SuperAntiSpy откриха нещо sad.gif

Държа да отбележа - няма никаква закономерност, кога и как товари - единия път го пускам - и всичко пее, т.е - firefox и winamp ползват около 8-10% от цпу-то, а на следващия рестарт , за да пусна winamp-a лаптопа се задъхва и оплезва език...

Редактирано от NikolForAll (преглед на промените)

Добре, но това че твърдият ти тиск е на 2 седмици по никакъв начин не означава, че не е фрагментиран. Още докато Windows се инсталира повечето файлове са фрагментирани. Искам да те питам дали знаеш какво е фрагментиран файл? Иначе за другите неща си много права. Коя версия на Firefox използваж? Какво може да прави такъв проблем? Ще помисля и довечера се надявам да ти дам отговор на въпроса.

Говорих със по-големи спецове. Те мислят че Windows-а нещо се е прецакал. Пробвай да го преинсталираш. Аз пък мисля че може да са проблеми с паметта или колкото и странно да звучи с твърдия диск. С твърдия диск не в такъв смисал че е разввален, а като пуснеш Firefox може някои от файловете, които са в паметта да отиват в Page File-а, който се намира на твърдия диск и се управлява от Windows. За паметта можеш да пуснеш memtest86+, а за Page File можеш да го изключиш, да си рестарираш компютъра и да ги включиш пак. Ако и това не помогне кажи, за да измисля още нещо.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Говорих със по-големи спецове. Те мислят че Windows-а нещо се е прецакал. Пробвай да го преинсталираш. Аз пък мисля че може да са проблеми с паметта или колкото и странно да звучи с твърдия диск. С твърдия диск не в такъв смисал че е разввален, а като пуснеш Firefox може някои от файловете, които са в паметта да отиват в Page File-а, който се намира на твърдия диск и се управлява от Windows. За паметта можеш да пуснеш memtest86+, а за Page File можеш да го изключиш, да си рестарираш компютъра и да ги включиш пак. Ако и това не помогне кажи, за да измисля още нещо.

Благодаря за съветите... Макар, че, признавам си, не ги изпълних всички :clap:. Спрях се на clearpagefileatshutdown ( наистина не ми беше минало през ума за виртуалната памет) и нова инсталация на лисицата и уинамп-а на друг диск... Да не го хваля много, но за последния половин час се държи изключително прилично... Ако до два дни не се появи същия проблем - имаш една почерпка :clap:

Aз пък имам следния проблем:Колкото и пъти да се опитам да вляза на следния сайт www.regalla.hit.bg ,firefox-а се затваря,като изписва съобщение за грешка.С IE не се появява такъв проблем.Предварително ще кажа,че съм инсталирал Quicktime alternative,който е необходим за тоя сайт...

Та така...Някакви идеи?

Дори и в надежден режим го прави....

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

Ето няколко трика, които ще направят работата ви с браузъра Mozilla Firefox по-ефективна и по-приятна.

1. За бързо търсене в страница, просто натиснете наклонена черта (/) и въведете думата, която искате да откриете в страницата (например /word). Намерената дума се откроява с друг цвят. За да търсите следващата дуа или израз, просто натиснете Ctrl+G.

2. Ако искате да изтриете адрес от адресното поле на Firefox, отворете падащото меню, изберете реда, който ще триете и натиснете Shift+Delete.

3. За да изтриете историята на изтегляните файлове, изберете Tools | Options | Privacy.

4. За разглеждане и съхраняване на записаното в дисковия кеш на Firefox, просто въведете в адресното поле: about:cache?device=disk

5. За да направите същото за кеша на паметта, въведете в същото адресно поле: about:cache?device=memory

6. За добавяне на нов файл за изтегляне, можете просто да го влачите до модула за теглене.

7. Ако случайно сте изтрили отметка и искате да я възстановите, отворете "Управление на отметките" от менюта "Отметки" и се възползвайте от клавишната комбинация Ctrl+Z (или "Редактиране - Отмяна"; Edit - Undo).

8. Двукратно щракване в свободната област на панела с табове ще отвори нов подпрозорец.

9. Избирайки в контекстното меню "Преглед на изображението" (“View Image”) едновременно с натисната клавиш Ctrl ще покаже изображението в нов подпрозорец на браузъра.

10. Можете да подреждате реда на отметките просто като ги премествате с помощта на мишката. Нужно е само да държите натисната клавиша SHIFT докато ги местите.

11. Можете да работите в автономен режим, без връзка с Интернет (offline mode). Просто изберете от менюто "Файл" "Работа без връзка" (File > Work Offline). Това означава, че можете да разглеждате страници, които вече сте посетили.

12. Вие можете да добавите страница към отметките просто като влачите иконата й от адресното поле да браузъра в менюто "Отметки". По същия начин може да влачите иконата на сайта до работната площ, за да създадете бърза препратка от десктопа към тази страница.

13. За спиране на анимация в анимиран gif, натиснете ESC.

14. За да отворите повторно случайно затворен подпрозорец, натиснете Ctrl+Shift+T.

Източник: download.bg

Пост на @ImperatorA

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.