Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Аз съм със сериозна машина. Диска ми е 60 ГБ, разделен на три. На единя дял /C:/ ми е операционната система и орязана става около 650МБ. Със всякакъв необходим софтуер и SP2, .Netframe 2.0 и всичко необходимо не ми качва повече от 1.85 ГБ. Суап файла принципно го местя на друй дял. Това е, тук много верни и неверни неща се изговориха и написаха и затова реших и аз да поспамя.

Поздрави biggrin.gif

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Хехе ,значи има значение от каде отваряш сайта .

Това не го знаех ..

Да, явно има значение. И аз се учудих като го видях на английски език.

Ето ви линк дето дърпа http://torrentportal.com/details/147332/Wi...2005%5D.torrent

Но още не е изпробван....

вече съм на 50%...

Редактирано от ozzy (преглед на промените)

Здравейте,

Искам да попитам на някой случвало ли му се е, като тръгне да преинсталира Win XP да му изкарва грешка от типа: "Couldn't find NTLDR" ! Това съобщение на мене ми го вади в момента, в който чеква дали диска е буут-ващ и ти изкарва точиците за да натиснеш, кои да е клавиш и да почне преинстал-а! Става въпрос за релийз-а на ЕТH0 от юли месец изтеглен от аренабг.сом, записал съм го с Неро Бърн Имидж на ниска скорост и недоумявам, какво е това чудо NTLDR!? Някой ако знае да помага, 10х предварително! :wors:cool.gif

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

"NTDLR" is missing !!!

Windows XP users

1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.

2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.

3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.

4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.

5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.

6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter "E". This letter may be different on your computer.

copy e:\i386\ntldr c:\

copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot.

Здравейте,

Искам да попитам на някой случвало ли му се е, като тръгне да преинсталира Win XP да му изкарва грешка от типа: "Couldn't find NTLDR" ! Това съобщение на мене ми го вади в момента, в който чеква дали диска е буут-ващ и ти изкарва точиците за да натиснеш, кои да е клавиш и да почне преинстал-а! Става въпрос за релийз-а на ЕТH0 от юли месец изтеглен от аренабг.сом, записал съм го с Неро Бърн Имидж на ниска скорост и недоумявам, какво е това чудо NTLDR!? Някой ако знае да помага, 10х предварително! :wors:cool.gif

NTLDR е драйвера, който Уиндоус-а зарежда, за да има достъп до НТФС файлова система. Той е необходим за инсталацията и явно липсва в този рилейз. До сега не ми се е случвало такова нещо при инсталация. Случвало ми се е когато е инсталиран Уиндоуса и потребителят уж случайно е изтрил файла :)

Според мен си смени рилейза на Уиндоуса ;)

На линк-а въобще не ми се отваря статията, пише че не съм регистриран потребител, а на второто въобще не се стига до това да се натиска бутона да се буут-не от диска ами преди това ме реже с израза "Couldn't find NTLDR"!?

Просто Операционната Система е записана без необходимия файл/драйвър...потърси си алтернатива или с помоща на nLite оправи кашите от друг компютър...по-описания от мен начин по-горе се опитай чрез nLite да интегрираш файла в инсталацията!

nlite_screen.png

http://www.kaldata.com/comments.php?id=143...highlight=nlite

(Не съм пробвал и не знам дали ще стане)!

EDIT: Линка не се отваря заради въведената регистрация от страна на СПИСАНИЕТО...(извинявам се за което)

Сигурен ли си че това не е от предишния Уиндоус на твърдия диск ,който си изтрил.Тоест компакт диска не е бутващ и компа зарежда от твърдия диск ,където нтлдр липсва.

Ето ти и една статия от поддръжката на Майкрософт с обяснение,как да се справиш с проблема( на мене нещо не можа да ми се отвори линка на B-boy[styLe] .

Поздрави cool.gif

Аха, но как да го разбирам, че релийза е скапан или че на моят комп нещо не е наред!?

Направи си пълен формат и инсталирай наново!

HDD Low Level Format Tool 2.36.1181

HDD Low Level Format Tool е безплатна програма за форматиране на ниско ниво. При този род форматиране заличената информация НЕ МОЖЕ да бъде възстановена. Инструментът може да изтрива необратимо SATA, IDE или SCSI хард дискове (а също USB и FIREWIRE) с всякакъв размер до 281 474 976 710 655 bytes. Поддържа също форматиране на Flash карти. Дълбокото форматиране на HDD Low Level Format Tool ще заличи всички дялове, MBR и всеки бит потребителска информация.

screenshot_hdd_low_level_format_big.8948.gif

Линка е от моята регистрация дано не се сърдят от Download.Bg

http://files.download.bg/downloads/21/388621/2.36.1181/LLFsetup.2.36.1181.exe

Ами ако имаш нормално стартиращ се Уиндоус на компютъра ,значи диска не е в ред.

Ако нямаш - значи и двете :) .

Ако искаш мога да ти пратя тоя файл NTLDR на някаква поща и да си го добавиш по начина ,който ти е описал B-boy[styLe] в първия си пост,а именно

Windows XP users

1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.

2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.

3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.

4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.

5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.

6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter "E". This letter may be different on your computer.

copy e:\i386\ntldr c:\

copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot.

Да сега ми се изясни, прочетох коментарите към торент-а от аренабг, там един от юзърите се е справил с nLite, затова няма да се занимавам с този релийз защото явно нещо се е скапал!

Цялото съдържание е следното: CDBOOT: Couldn't find NTLDR

Исках да видя дали ще се буут-не този релийз, но явно няма и затова Cd-то отива в боклука и ще чакам свестен релийз от ETH0! Благодаря на всички за помоща! :)

• 1 месец по-късно...

изтеглих ХР-mini, но как да го инталирам? Записах го на CD, но изобщо неиска да се boot-не от него, а от харда, като му идирих Start-та дава грешка в някакъв файл. Най-вероятно греша нещо или уиндолса ми 2000 го обърква. Кажете някой ако го е инталирал този "мини" как става? трабвя ли да форматирам харда преди това и ако го форматирам каква ОС ще управлява харда за да се пусне инсталацията на ХР -мини?

Windowsa ми се скапа без причина и отказа да стартира , само под save mode се предума но : picture001kc5.jpg . Реших да го преинсталирам , но пак ударих на камък : picture003ro0.jpg

picture005pf5.jpg и до тук . Кажете как да го оправя .

П.П Диска с Вина е редовен .

Харда ми е Макстор 160гб. сата cool.gif

Редактирано от home (преглед на промените)

Здравей! Ето това намерих по твоя проблем:

"Unmountable Boot Volume" Win XP

When booting up to Win XP you may get a error that reads "Unmountable Boot Volume". This is probably because your boot.ini file is messed up.

So, what do you do about it, panic and try to mount your boot in your computer...... No that is probably not a good idea.

You can boot to the XP cd and when you see the Welcome to setup press the letter R

You will get a dos prompt

Then type "chkdsk /p" without the quotes and hit enter

When that is done type "fixboot" and hit enter

"Y" and enter at the prompt

Then type "exit" and hit enter

The system will now reboot into Windows

If for some reason that don't work for you, you can boot to the recovery console like above and...

Type "chkdsk /r" then enter

When done type "exit" and hit enter.

This will take longer, but the system should boot back into Windows.

Накратко:

Това се получава, защото boot.ini файлът се е скапал. Оправя се като вкараш boot-ващ диск на Windows и следваш стъпките.

Както виждаш на втория екран, който си дал има опцията Repair. Натискаш R и ще ти излезе recovery console. Пишеш chkdsk /p и натискаш enter. След това пишеш fixboot и пак натискаш enter. Ще те пита нещо си и в отговор пишеш Y и пак enter. Накря пишеш exit, прословутия enter отново го натискаш и си готов.

Ако случайно това не проработи направи следното:

Отново натискаш R и в Recovery console пишеш chkdsk /r. После пишеш exit и вече трябва да стане. Втория начин отнема повече време.

Айде пробвай и после да кажеш оправило ли се е.

Редактирано от rainov (преглед на промените)

Привет,

ето какво казват Майкрософт за проблема .

Накратко - ако интерфесният кабел към харда е 40 пина,смени го с 80 пинов ,тъй като харда използва Your computer uses an Ultra Direct Memory Access (UDMA) hard disk controller.

По тази причина настройките в Биос са "повредени" и трябва да се направян пак.

Другата въэможна причина -файловата система е повредена и не може да бъде заредена (The file system is damaged and cannot be mounted)

Решение - както писах по-горе - замяна на IDE кабела и зареждане от Биос -Fail-Safe' default settings

Успех :hush:

И ,разбира се, това ,което rainov ти е написал - изобщо прочети страницата на Майкрософт :sobbing:

Накратко - ако интерфесният кабел към харда е 40 пина,смени го с 80 пинов ,тъй като харда използва Your computer uses an Ultra Direct Memory Access (UDMA) hard disk controller.

Харда му е сата.

Здравей! Ето това намерих по твоя проблем:

Накратко:

Това се получава, защото boot.ini файлът се е скапал. Оправя се като вкараш boot-ващ диск на Windows и следваш стъпките.

Както виждаш на втория екран, който си дал има опцията Repair. Натискаш R и ще ти излезе recovery console. Пишеш chkdsk /p и натискаш enter. След това пишеш fixboot и пак натискаш enter. Ще те пита нещо си и в отговор пишеш Y и пак enter. Накря пишеш exit, прословутия enter отново го натискаш и си готов.

Ако случайно това не проработи направи следното:

Отново натискаш R и в Recovery console пишеш chkdsk /r. После пишеш exit и вече трябва да стане. Втория начин отнема повече време.

Айде пробвай и после да кажеш оправило ли се е.

Мерси ама като натисна R пак cъщото : picture005pf5.jpg и не иска да се махне , и да ме пусне в Recovery consol-ата cool.gif

Мерси ама като натисна R пак cъщото : ... и не иска да се махне , и да ме пусне в Recovery consol-ата cool.gif

Я си напиши пълната конфигурация да мислим от какво може да е.

И ако имаш възможност закачи харда си на друго PC и пусни chkdsk /f

P.S. По съобщението, което получаваш и това, което пишат от Майкрософт би трябвало файловата ти система да е читава и chkdsk да мине.

Освен това :

Error Message:

STOP: 0xC0000185

Translation:

This means Windows can’t communicate with a SCSI (Small Computer System Interface) device, such as a CD-ROM drive. SCSI is a standard for parallel interfaces that lets users attach several devices to one port. The message can also mean the SCSI device is trying to use the same IRQ (Interrupt Request) line as another device. An IRQ line carries signals in the computer.

Solution:

Open the computer’s case and check if the SCSI card the device is connected to is properly connected to the motherboard. You should only do this, however, if you’re familiar and comfortable with working on the inside of your system. If doing this doesn’t solve the problem, check for IRQ conflicts using the System Information tool.

In WinNT, click the Start button, Programs, Administrative Tools, and Microsoft System Information. Click Hardware Resources and then Conflicts/Sharing. All conflicts should be highlighted. You may have to change the IRQ settings of one of the offending devices.

To do this in Win2000, click the Start button, Settings, Control Panel, and then double-click System. On the Systems Properties dialog, click Hardware Profiles, and then Device Manager. Select the appropriate device, right-click it, and click Properties. From the dialog that appears for the device, click the Resources tab. Click the Interrupt Request item and then Change. On the dialog that appears, select a New IRQ and click OK.

See Also:

Windows NT/2000 Hardware

Helpful Hints To Handle Hardware Hiccups

И дай инфо какво става.

Редактирано от cocotone (преглед на промените)

изтеглих ХР-mini, но как да го инталирам? Записах го на CD, но изобщо неиска да се boot-не от него, а от харда, като му идирих Start-та дава грешка в някакъв файл. Най-вероятно греша нещо или уиндолса ми 2000 го обърква. Кажете някой ако го е инталирал този "мини" как става? трабвя ли да форматирам харда преди това и ако го форматирам каква ОС ще управлява харда за да се пусне инсталацията на ХР -мини?

Човече,не знаеш ли как се записва такова нещо?Трябва да използваш опцията Запис на ИСО образ,а не Запис ДАТА.

И щом не ти тръугва от харда значи файла е корупнат,тоест нищо не можеш да направиш.

И въобще цялата работа е Мисия невъзможна и безмислена.

ХП ще го инсталираш(евентуално),но ще върви бавно и изнервящо и накрая ще го махнеш.

Този уиндолс не се инсталира като другите уиндолси.първо трябва да форматираш харда под дос ако си забелязал при инсталацията няма формат.и след това го слагаш първо го запиши с нерото."запис на изображение" и тогава както съм ти писал.Ето ти малко инфо за един по добър уин

Този Windows го ползвам вече 1 месец проблеми никакви ... поне на мене тъкива не ми прави инсталва се за не повече от 15-20 минути.Нужно му е някаде около 300-400 мб свободно място на харда

след инсталацията можете сами да си прицените дали пк то ви не е 3-4 пъти по-бързо

(ако не и повече)

windowsa определено е рязан доста но кадето трябва! инсталва се сам не изисква cd-key

boot-вате форматвате и го оставяте да се инсталне

Dawnload Размер 137 мб

http://inspirit.1.vg/forum/index.php?showtopic=144

Редактирано от zarko (преглед на промените)

След 1 час чакане този надпис се махна и ме пусна в Recovery consol-ата , написах командите които rainov каза , но номера не стана . След това избрах 1 вариант picture003ro0.jpg .

Изчаках пак 1 час , но за моя изненада компа не си разпознаваше правилно дяловете ( на 3 е делен) и пише Partition 1 (unknown) и така със другите 2 . Избрах Вина да се инсталне в partition1 , и вместо да почне да се форматира дяла , то ми даде нещо от рода ,, Update 3 нули MBR ,, и даде няква грешка и освем изход нищо друго не предложи . Явно Макстора си заминава sad.gif

Дъно : Asus p4 v800-x

Процесор : Celeron 2,4

Рам: 1x512 V-data cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.