Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна забрана на тютюна в Европа

Featured Replies

Пушенето в Евросъюза може да бъде тотално забранено. Няма да се разрешават производството и продажбата на цигари и тютюневи изделия във всички страни членки. Това предложи група депутати от Европарламента начело с ирландката Арвил Дойл. От ЕК потвърдиха, че обсъждането по проблема ще започне от септември тази година. Според Арвил Дойл е нужен 15-годишен преходен период, за да се разясни на гражданите вредата от пушенето. Тя смята, че целта е напълно постижима и призова всички евроинституции да бойкотират контактите с лобисти на тютюневите концерни.

Източник: 24 час

• Отговори 52
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да съгласна съм с теб,това което мислят да направят е абсолютно погрешно и трябва да се създадът зони така всички ще са щасливи.

То хубаво обаче тука има 1 ПОДРОБНОСТ :

За непушачите лесно .. няма да ги интересува нито новината нито решение ако има евентуално такова .

А пушачите ще събират доста ядове , които не могат да спрат да пушат де

и 60-70% от населението са пушачи ! Малко трудно ще стане ?!

Така не мисля, че ще стане въпреки, че съм непушач, смятам, че не трябва да има тотална забрана. Според мен е добре за непушачи да има някакъв бонуси към отпуската или към заплатата и съответно към работодатели, които наемат непушачи. С тотална забрана само ще се изострят отношенията м/у двете страни и между производителите, за това трябва плавен преход, който не мисля, че трябва да стартира с тотална забрана. А и в крайна сметка всеки си е направил сам избора за себе си, някои дори и при тотална забрана пак ще си пушат когато и където си поискат, но нека поне не вредят на останалите.

Ако тези им намерения се превърнат в реалност и забраната влезе в действие, Европа няма да е вече Старият континент ...ами Континента на Подивелите laugh.gif В такъв случай ..честито на печелившите! :P

Smoking kills...

Абе вие нормални ли сте изобщо

:down:

За моя живот си отговарям единствено аз-и си е лично мой проблем дали ще се тровя или не

Като сте ЕC да не сте Господ?

Идиоти абсолютни

Ако точно в момента, кокато не мога да си видя резултатите от изпитите някой ми каже, че не мога да пуша, ще го удуша с голи ръца!

Подкрепям Хайдука, тя обобщи всичко, което щях да кажа и аз!

Никой пък и не е длъжен да диша дима, който бълвате и да се трови заради вашите слабости.

Точно срещу това има и закони и забрани в ЕС. В България тези забрани се ограничават до едни елементарни и безполезни табелки и толкова.

Край мен част от познатите ми пушат - но се съобразяват, ако сме в заведение - поне не духат дима върху мен и останалите, и сядаме по възможност на по проветриво място.

На работа в офиса си има правила - който пуши на територията на офиса - 10лв. глоба, има инсталирана система за наблюдение. При това почти всички колеги (без мен и още трима) са пушачи. ;)

А точно някой непознат бълва дим върху мен и дори след една забележка от моя страна продължи да го прави, ще си изяде боя. Нямам намерението да се тровя и да смърдя на да не казвам какво само заради кефа на някакъв си зависим от плевели увити в хартия! :rolleyes:

Цигарите ви пречат-смешни сте направо

Оръжията не ви пречат изобщо,кокаина и той

biggrin.gif

Защо не забранят тях-в целия свят-питам

:rolleyes:

Не мисля че кокаина е достъпен където и да е законно :-) Пушач съм, но подкрепям angelovvarna. Ако някое заведение смята че губи от това че не се пуши, нека направи отделна част за пушачите. Цигарите са вредни и не е нужно, тези които не пушат, да се тровят по принуда.

Не намесвай оръжия и дрога. Ужасно малка част от пушачите се съобразяват с околните. Като искаш да се тровиш, недей занимава и околните със собственото си желание. Никъде не се спазват табелките "пушенето забранено" по заведения и ресторанти. После с претенциите: Ама те не ми дават да пуша. Има си място за всичко. Къде из Европа има нахвърляни фасове по улиците и всеки втори дими като комин.

Не намесвай оръжия и дрога. Ужасно малка част от пушачите се съобразяват с околните. Като искаш да се тровиш, недей занимава и околните със собственото си желание. Никъде не се спазват табелките "пушенето забранено" по заведения и ресторанти. После с претенциите: Ама те не ми дават да пуша. Има си място за всичко. Къде из Европа има нахвърляни фасове по улиците и всеки втори дими като комин.

Ама естествено-може ли такава тема без мнението на непушачите

И защо да не ги намесвам оръжията и дрогата-те полезни ли са

:)

Никой не ми отговаря-защо не ги забранят най-после тях

Само скимтите колко сте отровени от нашия пушек

И за твое сведение аз се съобразявам винаги,когато има непушачи около мен

Плюс това си търся кошче-за да си изхвърля фаса,не го хвърлям където ми падне

Имам морал и възпитание

biggrin.gif

Много е хубаво това, което правиш. Но няма по гадно нещо от това, сутрин да излезеш и пред теб някой да пуши. Отвратително е. А за оръжията....... едва ли ще е много разумно да се забранят сега. Все пак Евро съюза отговаря само за себе си.

Аз съм тотално ЗА забраната на тютюнопушенето. Нека го забранят изцяло и да е разрешена само употребата на електронни цигари. Защо трябва да се тровят и пушачите, и непушачите с катрани и гадни миризми, като има разработен безвреден заместител?!?

Пълна забрана!!!!

Работя в 2 офиса и в нито един не се пуши

в единия от офисите просто шефовете са много често там и никой не смее, а в другия глобата е 50лв. за първоначално и по 200 за всяка следваща цигара, ако продължиш след глоба =>уволнение!!!

Нито една от приятелките ми до сега не са пушили ( само една пушеше и на 3-тия ден я отказах :P )

Не съм пушил 18 години и нямам намерение да започвам от сега.... Мразя миризмата на цигари ( виж за тютюн харесвам миризмата на добре изсъхнал стар, но не и да го пуша). Мразя някой да пуши около мен колкото и толерантен да съм, не искам да дишам дима му ( и не минавайте с номера, че навън има достатъчно въздуш и не съм го дишъл!!!) Не харесвам жените с цигари, и съм на мнение, че мъжете с цигара са слаби емоционално!

Който иска да се трови - вкъщи!

В заведение да ми пуши - а не да ме извинява не става отивам да им пържолата печена, а не опушена!

Дрогата е забранена незнам къде е разрешена!

Смърт на цигарите! Долу Викторито.... :rolleyes:

P.S. Не ме мразете много за крайността ми, но просто тя е наложителна... Време е да забранят цигарите, безразборното размножаване на цигани, дрогата,кремиковци, Томов да говори, повече от 20години да си в политиката(че някои остаряха там) и да въведат жителството!!!

С уважение

На някои хора трябва да им се спре въздуха...

Хайде да забраним тогава и алкохола... haidukpikaso хубаво ви е дала пример с оръжията, но смятам, че алкохола е пример,

който е далеч по удачен. По същата логика искам всички да спрат да карат личните си автомобили - за един ден ми замърсявате

въздуха, при това доста повече от колкото банда пушачи могат да успеят за няколко седмици... Който иска да се предвижва да

ползва градски транспорт, маршрутки или таксита - който няма пари да скача на велосипеда...

Подобни мерки и идеи няма да минат, защото това означава да се унищожи една доста сериозна индустрия...

Някой беше казал Smoking kills... - пресичането на улицата също...

Пак има изказвания на непушачи, без да помислят малко. angry.gif Явно като чуят "тутюнопушене" и блокират. :)

Да - пушач съм! Може би не си спомняте историята? Или не знаете, че в момента и дрогата е забранена?

За "Сухия режим" в САЩ да сте чули? Или за "ограничаване употребата на алкохол" в България през 80-те години?

Някой може ли да каже какъв резултат имаше? Ако не знаете, ще ви кажа - НИКАКЪВ !!!

А за стотиците милиони евро загуба за бюджетите?

А за помощите за безработни от ликвидирания отрасъл?

И как се компенсират тези загуби - с вдигане на данъците!

Както казах по-горе ПОМИСЛЕТЕ за резултата преди да пишете.

За да не се окаже накрая, че си мислите "Май беше по-добре да си пушат"

Време беше..

С нищо не мога да сравня чувството, породено от прочита на нещо напълно необосновано, необмислено,

написано просто ей тъй на, да се отчете дейност, ангажираност и мнение по темата...

Да живее инкрементирането* на броя на постовете...

* инкрементация - увеличение на дадена стойност

Редактирано от Arcopix (преглед на промените)

Абсолютно неосъществимо - ще направят зоните за пушачи баш като ракови отделения и пак ще са пълни.

Тютюна си е стабилна индустрия - нея и природно бедствие не може да я спре.

Абсолютно неосъществимо - ще направят зоните за пушачи баш като ракови отделения и пак ще са пълни.

Тютюна си е стабилна индустрия - нея и природно бедствие не може да я спре.

В UK преди година влезна закона който забранява пушенето на обществени места,за тази една година повече от половин милион души отказаха цигарите.За непушачите настъпи рай,а лично аз съм такъв и не мога да си спомня откога не съм помирисвал тютюнев дим-чувството е страхотно :ph34r:

На някои хора трябва да им се спре въздуха...

Хайде да забраним тогава и алкохола... haidukpikaso хубаво ви е дала пример с оръжията, но смятам, че алкохола е пример,

който е далеч по удачен. По същата логика искам всички да спрат да карат личните си автомобили - за един ден ми замърсявате

въздуха, при това доста повече от колкото банда пушачи могат да успеят за няколко седмици... Който иска да се предвижва да

ползва градски транспорт, маршрутки или таксита - който няма пари да скача на велосипеда...

Подобни мерки и идеи няма да минат, защото това означава да се унищожи една доста сериозна индустрия...

Някой беше казал Smoking kills... - пресичането на улицата също...

И това ще стане. Не бързай. Все пак трябва да се започне от някъде. :wors:

Хм,не искам да се натрапвам но пак ще дам пример,тъкмо се сетих

В UK започнаха да въртят реклами против алкохола,нищо чудно и да го забранят по някакъв начин след време.Знам че звучи налудничаво но така е звучало когато са почнали първите възгласи против цигарите.Тук няма индустрия,ако нещо пречи на правилния начин на живот,нещо което е вредно за хората и околните, рано или късно се спира.Човека еволюира постоянно и ще ви разкажа случай-в училището което уча,даскала ни разказа че преди време в UK докторите са препоръчвали на хората да пушат когато са стресирани.Говорим за 50-60-те години на миналия век.

Цигарите са също много голяма индустрия но в повечето страни от Европа е забранено да се пуши,дори гигантски компании като тези от Формула 1 започнаха да се отказват от спонсорите си защото са тютюневи компании.Представете си колко милиарди евро са загубени от спонсорски договори.

Относно автомобилите и замърсяването от тях,днес прочетох статия във slashdot.org в която компютърен маниак предлага да се започне разработка на робото автомобили,при които няма да има ползване на нефт-замърсяване на природата,няма да има катастрофи,милиони човешки животи ще бъдат спасени,разрешава се проблема с паркирането,спират се войните за нефт и т.н.

Ето малко статистика:

Human drivers kill 45,000 people every year in the USA, and a million worldwide. Mostly young people. They injure millions more.

The millions of accidents in the USA each year cost society 230 billion dollars, according to U.S. government figures. That's about 2.3% of the GDP, and about 10 cents per mile driven, which is more than the price of gasoline for some drivers. Cars (roads, parking, etc.) take over half of our land in some cities, and account for almost 30% of the USA's CO2.

Цялата статия тук

Редактирано от NeoTheMatrix (преглед на промените)

:wors: Моляяяя, да махат тютюнепушенето и да го збраняват ... :wors: Ще има революция направо, ще им разкатая фамилиите на тези тъпи бюрократи ;):wors: :wors:
Пушенето в Евросъюза може да бъде тотално забранено. Няма да се разрешават производството и продажбата на цигари и тютюневи изделия във всички страни членки. Това предложи група депутати от Европарламента начело с ирландката Арвил Дойл. От ЕК потвърдиха, че обсъждането по проблема ще започне от септември тази година. Според Арвил Дойл е нужен 15-годишен преходен период, за да се разясни на гражданите вредата от пушенето. Тя смята, че целта е напълно постижима и призова всички евроинституции да бойкотират контактите с лобисти на тютюневите концерни.

Източник: 24 час

Многооо интересна тема!!! Дори не съм си и мислела, че е възможно!!!

То хубаво обаче тука има 1 ПОДРОБНОСТ :

За непушачите лесно .. няма да ги интересува нито новината нито решение ако има евентуално такова .

А пушачите ще събират доста ядове , които не могат да спрат да пушат де

и 60-70% от населението са пушачи ! Малко трудно ще стане ?!

Да бе, сигурно им е лесно на непушачите и сигурно не ги вълнува тази тема!Ето, точно тук бъркаш! Много ме касае тази тема! Особенно, ако човека до мен пуши, нали така :speak:

Пък и по-добре е, ако не целуваш пепелник, нали?! :)

И за твое сведение аз се съобразявам винаги,когато има непушачи около мен

Плюс това си търся кошче-за да си изхвърля фаса,не го хвърлям където ми падне

Ти явно си от малкото!

да скача на велосипеда...

Аз съм с две ръце за велосипеда!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.