Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Ползавам я отвреме на време и вчера така ме почисти...че се наложи преминаване към свежо копие на ОС sad.gif Програми които са толкова непредсказуеми направо не са за предпочитане.Блокира ми систем ресторе,никакъв начин да върна нещата и единственото решение беше въстановяване от имидж файла :P Сега пак ще има надскачане...предупреди ме КИС,че е опасна но след като сам я добавих в доверените приложения...непростима грешка.Първа за толкова години...Всеки може да сгреши и да блокира тотално системата :)

Тук отново ше кажа че продyктите на Комодо не са за начинаещи!!!!

Чета добри мнения за Комодо System Сleaner,но при него също трябва да разбираш доста,защото ми изтри на мен много неща от systemата и всички пароли настройки на Опера....абе .....прейнстал се получи при мен!!!!

За това се убеждавам че за да се работят с програми ти трябват познания и да не ровичкаш много компа!!!

Безплатните продукти се ползват обикновенно от начинаещи например като мене.Защо тогава не си променят рекламата в сайта им?Или това не е рекламен трик...Пак повтарям - тази програма я ползвам често и то при тези настройки но това,че нещо изпуши хич не беше моя вината макар да съм начинаещ :) Как така изведнъж такова тотално омазване...Винаги съм смятал,че оптимизацията води до преинсталация и именно затова рядко ползвам такива програми още повече,че никога не е ясно какво ще ти причинят ;)

Стената...ами моето мнение е че НЕ е толкова добра както я изкарват виждам,че доста хора имат проблеми със нея,доста объркваща и не предлага нищо повече от тези които съм ползвал досега.Разчита на отговори на потребителя,кое да се пусне и кое не angry.gif Това го няма при нито една защитна стена да не си създава сама правила.Трябва да открива злонамереният код и да блокира не да чака ти да и го кажеш :nono: не така...

Танганайка в типичният си стил опроверга мнението на доста специалисти,че Outpost е на ниво.Да.. там ти се предлагат решения,които важат за понататъшно ползване на приложенията после не ти досажда с простотии и освен това атаките които отрязава са в пъти повече от Комодо,а това е функцията на защитната стена - ЩИТ отвън навътре и обратното... :)

Чета добри мнения за Комодо System Сleaner

...е сега прочете и едно негативно мнение за нея. Макар и от начинаещ :)

Поздрави и лека и безаварийна

Cheers :P

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Безплатните продукти се ползват обикновенно от начинаещи например като мене.Защо тогава не си променят рекламата в сайта им?Или това не е рекламен трик...Пак повтарям - тази програма я ползвам често и то при тези настройки но това,че нещо изпуши хич не беше моя вината макар да съм начинаещ :) Как така изведнъж такова тотално омазване...Винаги съм смятал,че оптимизацията води до преинсталация и именно затова рядко ползвам такива програми още повече,че никога не е ясно какво ще ти причинят ;)

Стената...ами моето мнение е че НЕ е толкова добра както я изкарват виждам,че доста хора имат проблеми със нея,доста объркваща и не предлага нищо повече от тези които съм ползвал досега.Разчита на отговори на потребителя,кое да се пусне и кое не angry.gif Това го няма при нито една защитна стена да не си създава сама правила.Трябва да открива злонамереният код и да блокира не да чака ти да и го кажеш ;) не така...

Танганайка в типичният си стил опроверга мнението на доста специалисти,че Outpost е на ниво.Да.. там ти се предлагат решения,които важат за понататъшно ползване на приложенията после не ти досажда с простотии и освен това атаките които отрязава са в пъти повече от Комодо,а това е функцията на защитната стена - ЩИТ отвън навътре и обратното... :)

...е сега прочете и едно негативно мнение за нея. Макар и от начинаещ :)

Поздрави и лека и безаварийна

Cheers :P

Всеки има право да говори каквото си иска,но рано или късно истината винаги излиза наяве не може да бъде скрита.Прочете ли предишните ми постове каква информация открих,не само аз съм на мнение че стените предпазват и от вируси въпреки че нямат дефениции.

Всеки има право да говори каквото си иска,но рано или късно истината винаги излиза наяве не може да бъде скрита.Прочете ли предишните ми постове каква информация открих,не само аз съм на мнение че стените предпазват и от вируси въпреки че нямат дефениции.

Съфорумци ти установиха инфектираност и отново е доказано - защитеността не е 100 %! Блокирането на някои действия не означава блокиране на всички възможни такива. Tanganika, добави антивирус - примерно безплатния AVAST... Поздрави

Съфорумци ти установиха инфектираност и отново е доказано - защитеността не е 100 %! Блокирането на някои действия не означава блокиране на всички възможни такива. Tanganika, добави антивирус - примерно безплатния AVAST... Поздрави

В никакъв случай доверил съм се 100% на Комодо,защото след много ловящите антивирусни програми винаги имаше по нещо(като не говоря за бисквитки)сега е различно чувствам се сигурен и работния компютър е в перфектно състояние.Кажи ми след моето безрасъдно сърфиране все трябваше да прихвана нещо,кой ме е опазил антивируса на Комодо който не вижда нищо може би 0.000001% от заплахите в нета ?Стената е отговорна за чистотата на харддиска ми няма друго обяснение.

В никакъв случай доверил съм се 100% на Комодо,защото след много ловящите антивирусни програми винаги имаше по нещо(като не говоря за бисквитки)сега е различно чувствам се сигурен и работния компютър е в перфектно състояние.Кажи ми след моето безрасъдно сърфиране все трябваше да прихвана нещо,кой ме е опазил антивируса на Комодо който не вижда нищо може би 0.000001% от заплахите в нета ?Стената е отговорна за чистотата на харддиска ми няма друго обяснение.

Тези които могат влизат и излизат без да разбереш - това е реалното обяснение. Твоето е мечтателство - обясняваш го на себе си както ти се иска - но изобщо не е така. Качествените вируси не увреждат ОС - просто изпълняват зададената задача. Като пишеш за "чистотата на харддиска" наистина ли си вярваш ? Отстранявах гости от Root- ниво ръчно - защото никоя програма не ги "вижда". Трудното е да намериш точните файлове - особено когато всички при Вирустотал нищо не установяват.Но не е невъзможно. Поздрави

Стигайки до крайности в разучаване на Comodo IS Free установих че когато е на параноичен режим дори да и дам изход с нагласата че ще успея да инсталирам вирус който антивируса не го лови се оказа че греша стената си работи на пълни обороти ето:

5954Screenshot-326.jpg

Подобни качества не съм установил при други защитни пакети когато им биеш изхода независимо от настройките,ако бъркам моля да ми го докажете нагледно че и другите пакети за защита го могат.

Тоя Танганайка не спира да всява насмешка в нас поствайки тук мненията си!

Стига вече ве, човек, не ти ли омръзна вече? Колко хора трябва ти кажат, че пишеш само глупости за да престанеш???

До какви крайности си стигнал ти в изучаването на Comodo IS ?! На теб този пакет за защита ти е пълна мъгла!!!

Пишеш така, сякаш ние тук за първи път виждаме анти-вирусен пакет за защита пък бил той и Comodo.

Разбери вече, че ние тук доматите не ги ядем с корените!

Аз ще те питам теб ако свалиш някаква програма от нета, която е заразена с вирус и я инсталираш на машината си какво ще правиш, че както си и без анти-вирусна няма и да се усетиш...а недай се Боже пък да ти се навре някой рууткит!

Стига вече, слезни малко на земята!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Тоя Танганайка не спира да всява насмешка в нас поствайки тук мненията си!

Стига вече ве, човек, не ти ли омръзна вече? Колко хора трябва ти кажат, че пишеш само глупости за да престанеш???

До какви крайности си стигнал ти в изучаването на Comodo IS ?! На теб този пакет за защита ти е пълна мъгла!!!

Пишеш така, сякаш ние тук за първи път виждаме анти-вирусен пакет за защита пък бил той и Comodo.

Разбери вече, че ние тук доматите не ги ядем с корените!

Аз ще те питам теб ако свалиш някаква програма от нета, която е заразена с вирус и я инсталираш на машината си какво ще правиш, че както си и без анти-вирусна няма и да се усетиш...а недай се Боже пък да ти се навре някой рууткит!

Стига вече, слезни малко на земята!

Ти като модератор ли започваш да се вживяваш та да определяш кой къде и какво да пише?Ти ли си този който ще определя кой какъв е ?Твоето не дотам умно мнение въобще не ме интересува,а поста ти няма нищо общо с темата измислен герой от анимационно филмче.

Tanganika, Comodo IS Free e отново на линия при мен с Win XP SP3: Firewall Behavior Settings - Safe mode, Defense+Settings- Paranoid Mode.Нали така трябваше да е ? Сега ще пробвам с безплатния пакет - без имунизации и други специфични настройки - на свеж Win, както е правилно при пробване на която и да е програма - тоест без никакво видимо или невидимо наследство от предходна програма. Достатъчно заинтригува всички... Пробвам без предубеждения - аз признавам качествата на единствения безплатен интегриран пакет. Но няма да се отказвам от антивируса ! Поздрави

TNN, пробвай да инсталираш Antivirus 2009 и гледай сеира на Comodo IS, щото Танганайка все ги къдри едни...

Съгласен съм, че Comodo Firewall е най-добрата защитна стена в момента, но той така я превъзнася, че започва да губи връзка с реалността.

TNN, пробвай да инсталираш Antivirus 2009 и гледай сеира на Comodo IS, щото Танганайка все ги къдри едни...

Съгласен съм, че Comodo Firewall е най-добрата защитна стена в момента, но той така я превъзнася, че започва да губи връзка с реалността.

Antivirus 2009,2010 не са ми интересни - мога да ги обезсмисля по стотици начини. Обаче Tanganika ме заинтригува с мненията си през последните седмици и ми стана интересно - все някак ще изтърпя последствията от този параноичен избор... А ако се откажа - Вие ще разберете защо е така измежду първите... Поздрави

Tanganika, Comodo IS Free e отново на линия при мен с Win XP SP3: Firewall Behavior Settings - Safe mode, Defense+Settings- Paranoid Mode.Нали така трябваше да е ? Сега ще пробвам с безплатния пакет - без имунизации и други специфични настройки - на свеж Win, както е правилно при пробване на която и да е програма - тоест без никакво видимо или невидимо наследство от предходна програма. Достатъчно заинтригува всички... Пробвам без предубеждения - аз признавам качествата на единствения безплатен интегриран пакет. Но няма да се отказвам от антивируса ! Поздрави

Вероятно ще има разлика защото аз съм с тази конфигурация

6607Screenshot-38.jpg

А ти ще бъдеш със тази

8085Screenshot-39.jpg

Всичко има значение.Защо се страхуваш да останеш само със стената?Така или иначе антивируса на Комодо не лови нищо,отварям линкове на които другите антивирусни реагират на реални заплахи и пак съм чист.Рискувам служебния компютър и не ми се мисли ако загубя информацията от програмата с която работя ще стане страшно :P

IMG

Нали видя Коментар: #658 че съм стартирал вирус при какви условия и пак го блокира.Дай ми линк за този Antivirus 2009 и ще го стартирам при същите условия след това ще сканирам с която програма искаш.

"""Защо се страхуваш да останеш само със стената?""" Считам го за груба грешка. Мислиш ли, че изобщо от нещо се страхувам или притеснявам - та тези неща са ми занимавка заради хоби... Аз почти не рискувам на компютри за работа - би било глупаво да не мога да се справя сам - не е ли така ?Поздрави

"""Защо се страхуваш да останеш само със стената?""" Считам го за груба грешка. Мислиш ли, че изобщо от нещо се страхувам или притеснявам - та тези неща са ми занимавка заради хоби... Аз почти не рискувам на компютри за работа - би било глупаво да не мога да се справя сам - не е ли така ?Поздрави

Защо да е груба грешка на какво мислиш че разчитат от Комодо да пазят потребителите и те са наясно че антивируса им не лови нищо.Когато ползвах ловящи антивирусни програми и съм разчитал да ме пазят съм допускал груба грешка,сега разбирам че съм си играл на Руска рулетка с работния компютър.

Tanganika,мисля,че наистина трябва да спреш с този Комодо!!!!

Навсякъде във всички теми има писано за него!!!!

Не виждам какво още има да се казваза него,че все пишеш!!!!

HIPS как искаш да се инсталират приложения!!!!!?

Нали HIPS-а е блокатор!!!!!!!!

Всеки един добър HIPS би правил това!!!!!!

Не бил за начинаещи......ами нормално,кой начинаещ познава приложенията и systemата?

Ами ако блокира нещо????

Единственото което ми харесва в Комодо,че е лека!

Няма какво повече да се казва.

Моля те наистина спри с този Комодо и не пиши във всички теми за него!

Аз пък мисля че трябва да престанеш ти!Мисля още че всеки има правото да мисли и пише каквото си иска, а на Androcure06 като не се харесва това да не чете.Много ме учудва как всеки се опитва да убеждава Tanganika, че нищо не разбира :lol6: от Комодо,а тои е човека от които може най-много да се научи!Колкото до програмата малко ме учудва вече, след месец ползване да не се обади нито веднъж :) , не ми се беше случвало до сега.Но и се замислям за нещо казано от AMG-"Аз ще те питам теб ако свалиш някаква програма от нета, която е заразена с вирус и я инсталираш на машината си какво ще правиш"- това няма да мога да го предотвратя,програмата също.Някак Комодо не обича да мисли, а да разчита само на мен!

Аз пък мисля че трябва да престанеш ти!Мисля още че всеки има правото да мисли и пише каквото си иска, а на Androcure06 като не се харесва това да не чете.Много ме учудва как всеки се опитва да убеждава Tanganika, че нищо не разбира ;) от Комодо,а тои е човека от които може най-много да се научи!Колкото до програмата малко ме учудва вече, след месец ползване да не се обади нито веднъж :) , не ми се беше случвало до сега.Но и се замислям за нещо казано от AMG-"Аз ще те питам теб ако свалиш някаква програма от нета, която е заразена с вирус и я инсталираш на машината си какво ще правиш"- това няма да мога да го предотвратя,програмата също.Някак Комодо не обича да мисли, а да разчита само на мен!

Да...първо \"Добре дошъл в Форума\"на господин 4 Поста с регистрация от 22.08.2006

Хyбаво е,че имаш симпатия към някого от колегите ми.....в това няма нищо лошо.....не можем да се харесаме на всички хора,но.....мисля,че е супер невъзпитано да се месиш в диалога на 2 дyши които разговарят(които са приятели преди всичко и мoгът всичко да си кажат)

p.s..............

2.14 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума или администрацията му.

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

1.Общи положения

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Kaldata.com

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

"""те са наясно, че антивируса им не лови нищо""" Tanganika, понякога част от мненията ти са като "бисери". Това е абсолютно погрешно- блокира и лови доста неща и продължава да се развива. Е, никой от нас не е и очаквал да лови колкото най-ловящите - Ikarus, Twister,Avira и т. н. Comodo Antivirus дали е способен да дава фалшиви тревоги? Нямам констатации. Той е проектиран да е в комплект с пълнофункционалната си безплатна защитна стена. Много бързо мога да го заместя примерно с Avira Premium- но при настройки на максимална сигурност с включен Web Guard се чувства осезаемо забавяне при отваряне на нови страници от мрежата. С Comodo IS Free на параноични настройки не установявам забавяне! Обратно - установявам допълнително разпъргавяване на системата след инсталирането на IE 8 RC1. Този компютър с Win XP SP3 сякаш литна. Обаче при инсталация или деинсталация на програми тези настройки са доста трудни за изтрайване заради множеството въпроси - добре е тогава да се ползват настройките по подразбиране. Поздрави

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=boardrules

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Мисля още че всеки има правото да мисли и пише каквото си иска, а на Androcure06 като не се харесва това да не чете.

Извини ме обаче доста си противоречиш.Не бих искал да се меся,но не си прав.Androcure06 има впредвид,че Танганайка наистина попрекали с еднаквите си постове.Той сам го е разбрал,защото виждам,че има корекция в сегашните му постове.

Стената наистина е добра но пък чак перфектна...

Редактирано от mihnev_sz
2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата. (преглед на промените)

Извини ме обаче доста си противоречиш.Не бих искал да се меся,но не си прав.Androcure06 има впредвид,че Танганайка наистина попрекали с еднаквите си постове.Той сам го е разбрал,защото виждам,че има корекция в сегашните му постове.

Никси нямаше нужда душа да ме защитаваш....то момчето разбра,че въпреки нашите противоречия понякога ...ние се уважаваме и няма нужда от по горните постове!

Танганика наистина има разхвърляни мнения из цялата калдата(Comodo).Бях го помолила отдавна да си подрежда постовете и shot-овете за да стане една прилична тема!

Не съм си променил мнението за Comodo Firewall Free и не разбирам за какви корекции става въпрос,не мисля че съм прекалил с каквото и да било това е твое заключение.За мене е перфектна защото все още няма пропуски.Какво стана с материала който поиска и ти пратих на л.с. анализираха ли го,откриха ли нещо нередно пропуснато от Comodo Firewall Free ?Няма да спра да я тествам и ще си карам само снея и пак ти казвам антивирусните програми са отживелица вероятността да те опазят е нищожна.Рано или късно истината винаги излиза наяве никой не може да я скрие колкото и да се опитва ;)

Не съм си променил мнението за Comodo Firewall Free и не разбирам за какви корекции става въпрос,не мисля че съм прекалил с каквото и да било това е твое заключение.За мене е перфектна защото все още няма пропуски.Какво стана с материала който поиска и ти пратих на л.с. анализираха ли го,откриха ли нещо нередно пропуснато от Comodo Firewall Free ?Няма да спра да я тествам и ще си карам само снея и пак ти казвам антивирусните програми са отживелица вероятността да те опазят е нищожна.Рано или късно истината винаги излиза наяве никой не може да я скрие колкото и да се опитва ;)

Ами вече ме е страх да си отворя съобщенията biggrin.gif Ще ги пратя когато имам време на нужното място.

Ами вече ме е страх да си отворя съобщенията biggrin.gif Ще ги пратя когато имам време на нужното място.

Шегуваш ли се ? http://www.antihacksecurity.com/index.php/...e-surf-not-safe Лично аз не ползвам Comodo Safe Surf и търсачката на Comodo - съмнителни са. Tanganika, не убеждавай следящите форума да ползват само защитната стена. С антивируса е по правилно - а с какви настройки - нека хората пробват и си преценят...Поздрави

Шегуваш ли се ? http://www.antihacksecurity.com/index.php/...e-surf-not-safe Лично аз не ползвам Comodo Safe Surf и търсачката на Comodo - съмнителни са. Tanganika, не убеждавай следящите форума да ползват само защитната стена. С антивируса е по правилно - а с какви настройки - нека хората пробват и си преценят...Поздрави

Никъде не съм писал и убеждавал кой какво да ползва и с какви настройки.Ако някой иска да проверява дали казвам истината какво лошо има?

Какво стана с материала който поиска и ти пратих на л.с. анализираха ли го,откриха ли нещо нередно пропуснато от Comodo Firewall Free ?

Отговора от Kaspersky Lab

Здравствуйте,

fsbts.sys, MSRSTRT.exe_

Вредоносный код в файлах не обнаружен.

С уважением,

Михаил Горшенин,

Вирусный Аналитик.

ЗАО "Лаборатория Касперского"

Россия, Москва

Интересно беше обаче,че не бяха и чували за този файл. На ли уж им е бил пратен

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.