Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Край от утре всички антивирусни с развалени евристики и който засича най-много файлове в компютъра влиза в топ 500! А за тези, които засичат Windows XP/Vista, като потенциално опасни приложения и ги премахва успешно парична награда от независимите организации!

Fixer, упорито ме приканваш да покажа на съфорумците ни, че ESET SS не може да ме защити толкова, колкото може Comodo IS Free. Нали знаеш - обикновено фалшивите сработвания ги пропускам, защото ме интересува най-вече нивото на справяне с непознат код. Точно тук ESET е извън ТОП 20 в света... Ще взема да сложа ESET SS на другия компютър - мога да правя едно и също на двата компютъра и да пиша тук... На някои ще им е доста весело и интересно. Правил съм го, а защо не го пробваш самият ти ? Поздрави

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Когато забраня достъп на GOM Player до нета не желае да работи,вероятно защото не може и да шпионира,но така е със безплатните програми все някой трябва да плаща.С всеки изминал ден се убеждавам че Комодо не е за начинаещи въпреки че ползвам само стената,много е сложна за настройване ако трябва да се извлече максимална защитеност.

Някакви експерти сте явно...?! GOM Player ползва интернет, за да изтегли липсващи аудио и видео кодеци! Шпионира Ви параноята.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Някакви експерти сте явно...?! GOM Player ползва интернет, за да изтегли липсващи аудио и видео кодеци! Шпионира Ви параноята.

Нищо не му пречи да е в карантина и пак да си работи - това с ESET може ли да се случи ? Fixer, защо се дразниш ? Любимата ти програма няма да я сложа - не искам пак да се чудя с какво да почиствам след нея ! Ползвай си я и покрай нея ще изучиш всички възможни бавни методи за почистване на ОС. Последното го пропускам...

Фикс не си прав!!!

Чист шпионин си е, както и BSplayer с прикрепеният адуеър към него!

Свалят кодеци, ама и нещо друго правят - следат ти поведението в нета и докладват, какви са интересите ти!!!

Аз моя BSplayer съм го блокнал и не му давам да поглежда навън.

http://www.scanspyware.net/info/Agent.FZL.htm http://www.virscan.net/report/3fb7c06625b6...70bcddc1dd.html Още не съм свикнал Comodo Antivirus да е в тази група и да изпреварва "грандове" с многогодишно развитие и традиции...."Още по-убиец на комерсиалните продукти" ли искат да го направят !?
http://www.scanspyware.net/info/Agent.FZL.htm http://www.virscan.net/report/3fb7c06625b6...70bcddc1dd.html Още не съм свикнал Comodo Antivirus да е в тази група и да изпреварва "грандове" с многогодишно развитие и традиции...."Още по-убиец на комерсиалните продукти" ли искат да го направят !?

Какво значи традиции,всичко се свежда до колко имаш желание няма значение от кога правиш дадено нещо.Скоро ще разбереш че CIS е над всички платени грандове което си е унизително.Става много лошо когато започнеш да се опираш на стари постижения конкуренцията не си почива :):)

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Фикс не си прав!!!

Свалят кодеци, ама и нещо друго правят - следат ти поведението в нета и докладват, какви са интересите ти!!!

Кой е прав или кой не - ще видим какво казват от Comodo. Изпратих информацията за GOM Player до поддръжката на Comodo и ще пусна отговора тук.

Heuristics Scanning/Level на Low(слабо ниво на евристика) - Така е при настройки по подразбиране. Завиших го на Medium и при пълно сканиране ми "намери" 4 вируса след Avira, NIS 2009 - постави ги автоматично в карантина.........

TNN, за теб не е достатъчно ниво за настройка "Medium", пробвай на "High". Може да "откриеш" още нещо. Все пак можеше да дадеш детайли за четирите си "вируса", нали? Така всеки може да си приказва и пише каквото си иска...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Фикс не си прав!!!

Искам доказателство!

Тези глупави разсъждения, които ми вадите да са заедно с доказателства. Не искам да чета глупави коментари, че Ви следели, че искали да Ви ограбят, не знам си какво.

Има нещо, което явно все още не сте разбрали: Не сте открили топлата вода! Много хора използват същите продукти, които и вие - включително експерти в областта и няма оплакване, а искам да ти кажа, че това не е България, ако ги хванат, че следят и крадат данните на клиентите си без тяхното знание ще им съкратят живота.

Ползвайте си продукта, лъжете се сами, НО не пишете такива неща без доказателства, защото има такива, като TNN (не идиоти), а начинаещи, които ще се вържат и ще го разпространяват надлъж и нашир.

Нищо не му пречи да е в карантина и пак да си работи - това с ESET може ли да се случи ? Fixer, защо се дразниш ? Любимата ти програма няма да я сложа - не искам пак да се чудя с какво да почиствам след нея ! Ползвай си я и покрай нея ще изучиш всички възможни бавни методи за почистване на ОС. Последното го пропускам...

При ESET в карантината ли е край, забравя за всичко. Аз се дразня? Така ти изглежда само - по-зле е положението. Ако искаш я слагай, не съм взел (все още) нож и да съм те накарал. Когато ти засече Comodo Antivirus нещо и ти претендираш, че ESET (Май нещо не се отнасяш с уважение към това име, обаче някой ден е възможно да ти дойде акъла, ако не покрай мен ще ти дойде) или някой друг от конкуренция не го засича, искам с лог файл в тази тема или в която решиш да пишеш и да докажеш, че това е наистина така. Моята работа пък ще бъде да ти докажа, че Comodo Antivirus е по-зле от rogue приложение и че не струва пукната пара. Отгоре на всичкото ще ти покажа как да се отнасяш с: ESET - поклон, а с Comodo - отвращение. Ами така е, като не можеш да си почистиш ОС т.е. не знаеш как и претендираш, че си много навътре с материала.

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

Искам доказателство!

...................

За съжаление си прав. Само в последните две страници на тази тема има празни, половинчати или лишени от каквито и да е доказателства мнения, например: #773 (TNN), #775 (tanganika), #776 (ТNN), #778 (TNN), #779 (tanganika), #781 (TNN), #783 (TNN), #784 (tanganika) и #785 (TNN). Само за протокола...

"TNN, за теб не е достатъчно ниво за настройка "Medium", пробвай на "High". Може да "откриеш" още нещо. Все пак можеше да дадеш детайли за четирите си "вируса", нали?" Не са нещо ново тези вируси - през лятото Twister ги установяваше и сме писали за тях... Обаче във форум за 15-годишни не ми се участвува ! Моето уважение към тяхното бъдеще - но на този етап няма да обръщам внимание на нищо казано от тях! Те трябва да си изживеят пубертета и да го напуснат като естествено развитие ! Нека през това време да спорят помежду си.... Nologo, озадачаваш ме... Поздрави

"TNN, за теб не е достатъчно ниво за настройка "Medium", пробвай на "High". Може да "откриеш" още нещо. Все пак можеше да дадеш детайли за четирите си "вируса", нали?" Не са нещо ново тези вируси - през лятото Twister ги установяваше и сме писали за тях... ..............

Nologo, озадачаваш ме... Поздрави

Дай повече детайли. Кои са засечените/ подозрителните/ инфектираните файлове, програми? Не е ясно въобще. Само разбрах от двата ти коментара следното:

Първи коментар: тук имаме 4 "вируса", без да разберем кои са. GOM Player е "непрепоръчителен", ама не ясно кой и за какво го подозира:

..............при пълно сканиране ми "намери" 4 вируса след Avira, NIS 2009 - постави ги автоматично в карантина, понеже така съм го настроил. GOM Player го определя като непрепоръчителен...............

Втори коментар. Вече GOM Player е в карантина:

Нищо не му пречи да е в карантина и пак да си работи............

Извинявай, но не разбирам що за определения използваш и защо почти винаги няма достатъчно детайли в коментарите ти? При положение че те питам за втори път???

Дай повече детайли. Кои са засечените/ подозрителните/ инфектираните файлове, програми? Не е ясно въобще. Само разбрах от двата ти коментара следното:

Първи коментар: тук имаме 4 "вируса", без да разберем кои са. GOM Player е "непрепоръчителен", ама не ясно кой и за какво го подозира:

Втори коментар. Вече GOM Player е в карантина:

Извинявай, но не разбирам що за определения използваш и защо почти винаги няма достатъчно детайли в коментарите ти? При положение че те питам за втори път???

В карантина е Dodge.dll - обаче плеярът си работи и познай дали ми е интересен отговора от лабораторията им... Под карантина е и Izarcrar.dat - защо ли се повтарят констатации на Twister !

В карантина е Dodge.dll - обаче плеярът си работи и познай дали ми е интересен отговора от лабораторията им... Под карантина е и Izarcrar.dat - защо ли се повтарят констатации на Twister !

IZArcRAR.dat (99KB), файл от IZArc - програма на нашия сънародник Иван Захариев.

1. Eто данни от: virustotal 0/39.

2. Ето данни за фалшиво засичане на IZArcRAR.dat (от TrojanHunter 5.0 - Generic.RarDrop.B) от 2007 година: Wilders Security Forums.

Айде да докажеш, че Twister и Comodo този път не са сбъркали...

"Айде да докажеш, че Twister и Comodo този път не са сбъркали... " Какво от това и да са сгрешили - нали тези програми продължават да работят и не е нужно да ги замествам с други .... Да си стоят под карантина някакви техни файлове- щом са попаднали там. Поздрави

"Айде да докажеш, че Twister и Comodo този път не са сбъркали... " Какво от това и да са сгрешили - нали тези програми продължават да работят и не е нужно да ги замествам с други .... Да си стоят под карантина някакви техни файлове- щом са попаднали там. Поздрави

Но IZArcRAR.dat няма никакъв проблем с Comodo Antivirus при мен - евристика на Low. Снимка:

2i8vkb5.jpg

И този файл замина към Comodo за анализ. Все още чакам отговор от Comodo за фалшиво засичане на bpl файлове, които бяха на Intel Desktop Utilities. Гледам, във форума на Comodo има вече доста подобни фалшиви засичания за bpl файлове със същата идентификация: heur.pck.MEW. Справка: CIS 3.8 - 68 False Positives@Comodo Forum. Без коментар, защото форумът гъмжи от фалшиви засичания на новата версия с евристика на антивирусния модул Comodo IS 3.8...

Няма смисъл да спорите.....ще го оправят,но.....няма да е сега.Въпреки не мога да отрека,че Комодо определено се развиват!!!!

За момента Антивируса е под всякаква критика.

При мен също беше на "Low" и пак ми сложи 14 парчета в карантината,че и напираше да ги изтрива!!!!

Няма смисъл повече да се обсъжда.

Ще чакаме нова версия и поправки :)

Няма смисъл да спорите.....ще го оправят,но.....няма да е сега.Въпреки не мога да отрека,че Комодо определено се развиват!!!!

За момента Антивируса е под всякаква критика.

При мен също беше на "Low" и пак ми сложи 14 парчета в карантината,че и напираше да ги изтрива!!!!

Няма смисъл повече да се обсъжда.

Ще чакаме нова версия и поправки :)

Не забелязваш ли, че има доста подвеждащи коментари без доказателства. Както виждаш, аз давам доказателства и се опитвам да обясня колкото се може по-детайлно нещата, а отсреща получавам изключително необосновани, погрешни, увъртяни и подвеждащи мнения от едни и същи потребители. Няма проблем да оставя на мира празнописците на мира и го правя. Благодаря ти за забележката...

Не забелязваш ли, че има доста подвеждащи коментари без доказателства. Както виждаш, аз давам доказателства и се опитвам да обясня колкото се може по-детайлно нещата, а отсреща получавам изключително необосновани, погрешни, увъртяни и подвеждащи мнения от едни и същи потребители. Няма проблем да оставя на мира празнописците на мира и го правя. Благодаря ти за забележката...

Не си длъжен да отговаряш на постовете!!!!

Всеки читател тук може да си направи равносметка кой наистина разбира и кой говори празни приказки!

Бuди над нещата.

Няма смисъл да чоплим по между си...защото с всички от вас се имам и не искам да се карате....това няма да на направи Аннтивируса на Комодо по добър!

Междо дрyгото видях,че само Антивируса е още Бета и Изглежда така

Comodo-AntiVirus_1.png

Comodo-AntiVirus_2.png

Което ме навежда на мисълта че те експериментират с нас !Искат да им помогнат позващите да го доразвият.

Заради това го вкараха в стената.

За съжаление си прав. Само в последните две страници на тази тема има празни, половинчати или лишени от каквито и да е доказателства мнения, например: #773 (TNN), #775 (tanganika), #776 (ТNN), #778 (TNN), #779 (tanganika), #781 (TNN), #783 (TNN), #784 (tanganika) и #785 (TNN). Само за протокола...

Аз откога повтарям че антивирусните са опасни като цяло,вероятността да повредят ОС-ма от фалшиви засичания е голяма или пък от липсата на засичания и пропуснти вируси до ОС-ма.Игра на Руска рулетка и в двата случая това е положението.Поради тази причина спрях да ползвам антивирусни програми на работния компютър.Честно казано не знам да си модератор или собственик на Калдата за да определяш кой къде да пише и какво да пише успокой топката и ги запази за себе си още не си на това ниво.

"TNN, за теб не е достатъчно ниво за настройка "Medium", пробвай на "High"." Разбира се - от снощи пакета е на параноични настройки . Всичко работи, нищо не е увредено, а групата файлове си стои в карантина.Възможно е да са с уязвимости. Но аз нищо не съм изтривал. Безплатният пакет е станал още по-добър. Най-добре е хора, които още не са доразучили възможните настройки да не бързат да критикуват остро.Изобщо не ме притесняват няколко фалшиви тревоги на фона на справянето с непознат вредоносен код. Поздрави P.S. Напълно съм съгласен обаче със следното мнение - цитирам в оригинал : " Люди, которые хотят попробовать Comodo IS Free должны иметь в виду следующее:

Если вы при установке продукта не снимаете нужные галочки ('Toolbar' + 'Home Page') Комодо под видом своего Comodo Safe Surf Toolbar устанавливает на самом деле Ask Toolbar (некоторыми антивирусными продуктами обнаруживается как 'потенциальный риск', 'Adware/Spyware' из-за искажения поисковых результатов в браузере с целью зарабатывания денег). Этот тулбар (естественно) НЕ защищает достаточно хорошо от переполнения буффера, как заявлено - сам тестил и (послендний раз!) удалил Комодо.

Один грустный пример того, как вендор может потерять доверие своих поклонников. Конечно можно выбрать НЕ устанавливать этот тулбар, но сам факт не радует."

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Един тъжен пример как продукт може да загуби доверието на свои фенове - нещата приличат като при Rising Free Edition.Все още ползвам Comodo IS Free заедно с A-squared 4 Free, Superantispyware Free, MBAM , RemoveIT Pro XT SE,Ad-Aware SE Personal. Омръзна ми тези добри спомагателни програми нищо да не установяват при сканиранията си. Поради загуба на около 50 % от скоростта към Интернет през последните 2 дни реших да деинсталирам безплатния пакет .Ползвам Revo Uninstaller.Последователно инсталирах ESET SS,AVIRA PSS, NIS 2009 - не бе възможно обновяването им, а сканиранията без последни ъпдейти също нищо не установиха. Не бе възможно изтегляне на Dr.Web Curelt 5.0.Понеже ми стана интересно отново инсталирах Comodo IS Free и при сканирането той установи и неутрализира 5 макровируса. Този път ги изтрих за да видя какво ще се случи. Тази инфектирана ОС пак проработи горе долу нормално - но пак не мога да изтегля Dr.Web Curelt - "майсторите" от Comodo(може и да не са само от там) блокират връзката с руския сървър. Не е трудно да се сети човек защо го правят.Довечера ще изтегля Dr.Web Curelt от друг компютър и ще последва пълно сканиране. Comodo IS Free е непрепоръчителен избор ! Подобно на китайския продукт пази на страхотно ниво-но само от чуждите гости, а своите са добре дошли... Вероятно без форматиране и преинсталация на Win няма да мога да се отърва от този Root-контрол. Това не е проблем. Поздрави

Един тъжен пример как продукт може да загуби доверието на свои фенове - нещата приличат като при Rising Free Edition.Все още ползвам Comodo IS Free заедно с A-squared 4 Free, Superantispyware Free, MBAM , RemoveIT Pro XT SE,Ad-Aware SE Personal. Омръзна ми тези добри спомагателни програми нищо да не установяват при сканиранията си. Поради загуба на около 50 % от скоростта към Интернет през последните 2 дни реших да деинсталирам безплатния пакет .Ползвам Revo Uninstaller.Последователно инсталирах ESET SS,AVIRA PSS, NIS 2009 - не бе възможно обновяването им, а сканиранията без последни ъпдейти също нищо не установиха. Не бе възможно изтегляне на Dr.Web Curelt 5.0.Понеже ми стана интересно отново инсталирах Comodo IS Free и при сканирането той установи и неутрализира 5 макровируса. Този път ги изтрих за да видя какво ще се случи. Тази инфектирана ОС пак проработи горе долу нормално - но пак не мога да изтегля Dr.Web Curelt - "майсторите" от Comodo(може и да не са само от там) блокират връзката с руския сървър. Не е трудно да се сети човек защо го правят.Довечера ще изтегля Dr.Web Curelt от друг компютър и ще последва пълно сканиране. Comodo IS Free е непрепоръчителен избор ! Подобно на китайския продукт пази на страхотно ниво-но само от чуждите гости, а своите са добре дошли... Вероятно без форматиране и преинсталация на Win няма да мога да се отърва от този Root-контрол. Това не е проблем. Поздрави

Защо го деинсталираш със Revo Uninstaller ?Тук съм качил Dr.Web Curelt изстеглил съм го днес.

http://4storing.com/r38nd/947b845dac0ce7d3...bb272f9dff.html

Според мен проблема не е във Комодо не бързай със заключения,времето ще покаже.

Един тъжен пример как продукт може да загуби доверието на свои фенове - нещата приличат като при Rising Free Edition.Все още ползвам Comodo IS Free заедно с A-squared 4 Free, Superantispyware Free, MBAM , RemoveIT Pro XT SE,Ad-Aware SE Personal.........

Това което пишеш е сериозно....

Аз също ползвам абсолютно същите програми, освен че Ad-Aware ми е Anniversary Edition, и също не са откривали нищо след сканирания ( освен някоя biskvitka).Ползвам доктора без проблеми.....

Ползвам само стената на Comodo съчетана с Avira Premium от промоциите.Настройките на стената ми не са по подразбиране, но не са и параноичните (на Танганика). Досега не съм имал проблеми с ъпдейти или конфликти с която и да е от посочените програми, но не съм пробвал да премахна Комодо за да видя какво ще стане, а това което казваш ме кара да го направя....

Ще споделя довечера резултата....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Това което пишеш е сериозно....

Аз също ползвам абсолютно същите програми, освен че Ad-Aware ми е Anniversary Edition, и също не са откривали нищо след сканирания ( освен някоя biskvitka).Ползвам доктора без проблеми.....

Ползвам само стената на Comodo съчетана с Avira Premium от промоциите.Настройките на стената ми не са по подразбиране, но не са и параноичните (на Танганика). Досега не съм имал проблеми с ъпдейти или конфликти с която и да е от посочените програми, но не съм пробвал да премахна Комодо за да видя какво ще стане, а това което казваш ме кара да го направя....

Ще споделя довечера резултата....

Деинсталирай го по нормалния начин не пробвай с други деинсталатори вероятно проблемите тръгват от там.Аз съм го деинсталирал много пъти и не съм имал никакви проблеми с нито една програма.Не се знае какво друго е деинсталирал Revo Uninstaller.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.