Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

nikssi, препоръчвам ти да използваш Revo Unistaller и избираш цялостно премахване. Относно лога, нека бъде в темата за логовете от HiJackThis и ще го погледна.

П.П.: tanganika, радвай се, че съм обещал да не взимам повече думата, иначе ще те ориентирам аз кой какво е разбрал и какво не. Радвай!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

....................

При затваряне на програмата,въпреки че процеса и не е прекратен и продължава да работи това не означава че ще работи напълно коректно стената.В този случай колегата NOLOGO е напълно прав но ти и това не разбираш или така ти харесва :rolleyes:

...............

Твърденията за пълноценна работа на Comodo Firewall след изключване от Exit не са точни, по-скоро са силно подвеждащи. Посочват се системни съобщения за грешка: ...not a valid Win32 application. Аз писах в една друга тема:

Ако cfp.exe (или Comodo Firewall) е спрян от Exit 100% няма да се получават уведомявания от Comodo Firewall, така че стената не работи коректно, макар да има реален процес.

Има огромна разлика между системните съобщения и тези на Comodo Firewall. По принцип опцията Block all the unknown requests if the application is closed съвсем не е лоша, не виждам проблем...

Твърденията за пълноценна работа на Comodo Firewall след изключване от Exit не са точни, по-скоро са силно подвеждащи. Посочват се системни съобщения за грешка: ...not a valid Win32 application. Аз писах в една друга тема:

...not a valid Win32 application това съобщение го дава и преди да изключа Комодо от Exit виж снимките тук

Коментар: #1067

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...305&st=1065

Това не са системни съобщения за грешки а реакция на Комодо когато е на максимални настройки и стартирам дори и нормален файл за който няма създадено правило.Комодо не може да бъде изключен от Exit работи си съвсем нормално.Ако бъде привидно изключен на максимални настройки компютъра продължава да бъде заключен за всякакъв вид промени защото Комодо работи.

По принцип опцията Block all the unknown requests if the application is closed съвсем не е лоша, не виждам проблем...

Тази опция не е за това за което мислиш същата я има и Online Armor ето виж.

1387Screenshot-108.jpg

Тук е по-ясно обяснено за какво служи и в случая няма нищо общо.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

.........................

П.П.: tanganika, радвай се, че съм обещал да не взимам повече думата, иначе ще те ориентирам аз кой какво е разбрал и какво не. Радвай!

Да, аз също обещах. Но да не коментирам изключително неаргументираните, неточни и подвеждащи коментари на един единствен потребител в този форум - tanganika. За пореден път му напомням да бъде така добър да не коментира моите мнения. Особено ако става дума за процеси, системни съобщения и прочее детайли, за които няма абсолютно никакво понятие...

Да, аз също обещах. Но да не коментирам изключително неаргументираните, неточни и подвеждащи коментари на един единствен потребител в този форум - tanganika. За пореден път му напомням да бъде така добър да не коментира моите мнения. Особено ако става дума за процеси, системни съобщения и прочее детайли, за които няма абсолютно никакво понятие...

Явно все още нищо не си научил за процеси, системни съобщения и прочее.Утре когато съм на работния компютър ще ти покажа още аргументи че Comodo Firewall не може да бъде изключена от Exit и продължава да си върши работата.

Tanganika, изпълних принудително няколко поредни преинсталации на Win заради Comodo и Twister и стигнах до тези изключително интересни неща-представени на http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=8347 Определено ги препоръчвам -за разлика от продуктите съпричастни или причинители за проблемите не само при мен... Свикнал съм да търся решения съобразно световния опит.Поне търсачки има много... Поздрави

Мдаа сега от Комодо са ти откраднали паролите и са ги продали да изскарат някой долар от теб.

След Аваст също остават драйвери но това не означава че те следят

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...&start=1065

Коментар: #1067

Повече от коректно и пълнофункционално.Тук не виждам съобщение от уина че стената ми е изключена и правилно Комодо работи напълно нормално.Колегата NOLOGO пак ползва заучени фрази хубаво е преди това да проверява,но по-лошото е че се доверяваш сляпо.

3853Screenshot-437.jpg

Минуси още не съм открил в тази програма а не виждам смисъл да пиша ръководство така или иначе ще бъде опорочено от няколко човека.Който има желание и мотивация да я разучи и ползва назад в темата съм писал много.Ето аз сега пиша за определена възможност на програмата а вие какво правите без да сте го проверили практически,пишете ей така без доказателства това не е градивно никой нищо не печели.

1.На мене пароли не могат ми открадна - в главата държа всичко laugh.gif

2.Настройки не даваш защото са хаотични и ще бъдат критикувани

3.Това ме навежда на мисълта за ползване на други начини за застраховка - покажи,дай настройките нека се поучим от тебе.

4.NOLOGO знае какво говори,знам и аз какво говоря

5.При мене след изключване на стената имах съобщение от Уиндоуса,че нямам защитна стена в момента biggrin.gif но това съобщение лесно се манипулира ;)

6.Минусите ти посочи нееднократно TNN той еденствен се опитва да ти влее малко мозък в главата

PC World - бр. 2, 2009

че занемарите защитния арсенал на машината си (минимумът ви е :антивирусна и антишпионска програми, мейл скенер и защитна стена или пакет за цялостна защита) или просто сте изключили автоматичната проверка на системата ви по график.

Аре пиши и на тях,че са невежи :help:

1 - покажи,дай настройките нека се поучим от тебе....

Ами и аз му бях предложил да направи нещо като ревю на неговите настройки...все някой ще научи нещо ново, а и би било любопитно...ама не ще!

1.На мене пароли не могат ми открадна - в главата държа всичко laugh.gif

2.Настройки не даваш защото са хаотични и ще бъдат критикувани

3.Това ме навежда на мисълта за ползване на други начини за застраховка - покажи,дай настройките нека се поучим от тебе.

4.NOLOGO знае какво говори,знам и аз какво говоря

5.При мене след изключване на стената имах съобщение от Уиндоуса,че нямам защитна стена в момента biggrin.gif но това съобщение лесно се манипулира :wors:

6.Минусите ти посочи нееднократно TNN той еденствен се опитва да ти влее малко мозък в главата

Аре пиши и на тях,че са невежи :wors:

Опит за директно отваряне на Word документ без да е записан на твърдия диск и без да e създадено правило на Comodo Firewall за подобно действие когато е на параноичен режим.

9238Screenshot-433.jpg

5014Screenshot-434.jpg

Следва същия опит но този път съм изключил Comodo Firewall от Exit.

4950Screenshot-435.jpg

7953Screenshot-436.jpg

Отново същите съобщения защото Comodo Firewall работи пълноценно и спазва създадените му правила и не може да бъде изключен от Exit.

Друго доказателство е липсата на съобщение от уиндоус че нямам включена защитна стена,когато съм изключвал Kaspersky IS веднага се появява съобщение за липсата на активна защитна стена,но тук подобно съобщение липсва.

901Screenshot-440.jpg

От „PC World” вероятно не са наясно с възможностите на Comodo Firewall Free.

Вчера сканирах със SUPERAntiSpyware с нагласата да открие поне по един Adware и Spyware нали Comodo Firewall нямала тази функция,но бях разочарован за пореден път.

SUPERAntiSpyware Scan Log

http://www.superantispyware.com

Generated 02/25/2009 at 03:02 PM

Application Version : 4.25.1014

Core Rules Database Version : 3774

Trace Rules Database Version: 1733

Scan type : Complete Scan

Total Scan Time : 00:17:35

Memory items scanned : 388

Memory threats detected : 0

Registry items scanned : 5083

Registry threats detected : 0

File items scanned : 14807

File threats detected : 0

Имам чувството че харддиска ми има тефлоново покритие нищо не може да се залепи за него.

TNN има проблеми защото ползва антивирусната на Комодо или Twister,а аз не бих рискувал работен компютър с каквато и да е антивирусна напоследък всички имат много фалшиви тревоги.

При един от компютрите ми Comodo Firewall бе няколкократно успешно преодолявана и това наложи преинсталациите. И на мен ми се иска да е непреодолима - но такава няма. Поздрави

При един от компютрите ми Comodo Firewall бе няколкократно успешно преодолявана и това наложи преинсталациите. И на мен ми се иска да е непреодолима - но такава няма. Поздрави

От хакерска атака или вирус беше преодоляна ?

От хакерска атака или вирус беше преодоляна ?

Ако установиш липса на част от скоростта към Интернет (бавен интернет) има ли значение как ще го наречеш.При установена уязвимост проникването е реално възможно, а стената просто не вижда реален криптиран трафик - все едно липсва.Не твърдя, че всеки може да я преодолее-но не е невъзможно. Някои Root-прониквания са изключително трудни за установяване и отстраняване.Необходими са констатации и търпеливо търсене на информация в мрежата за възможностите за справяне.Понякога е нужен и друг компютър- защото някои творби въвеждат различни забрани и ограничения.Последното е признак за инфектираност и отдалечено управление на компютъра ти. Поздрави

Стената на Комодо ми се update-тна преди 5 мин и ме накара да рестартирам!!!!

Може би има нова версия.

Стената на Комодо ми се update-тна преди 5 мин и ме накара да рестартирам!!!!

Може би има нова версия.

Да, има нова версия (update): COMODO Internet Security 3.8.65951.477

Промени:

*FIXED! Applications do not run when CIS is installed in Vista 64

*FIXED! BSOD in Windows XP 64 when NWLink protocol is installed

*FIXED! Defense+ conflicts with certain security applications

*FIXED! Firewall does not filter traffic on some dialup/adsl adapters

*FIXED! AV crashes while scanning certain files

*FIXED! AV exclusions do not work

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Имам няколко въпроса по Комодо.

1.Как трябва да зададемГлобалните правила?

212ifc9.png

2.Как трябва да направя :

2.1.Skype(аз съм го направила Web Browser-за да бъде следен)

jqhm4w.png

2.2.ТеамViewer-трябва ли да е доверено приложение?

zl7xn6.png

3.Сложиx µТоррент в доверената зона трибва ли да сложа и Авира в доверената за да не се следят?

w2hhk2.png

Мерси!

Имам няколко въпроса по Комодо.

1.Как трябва да зададемГлобалните правила?

..................

Виж т. 3.1 Network Security Policy по този въпрос в Comodo Internet Security User Guide (PDF) или почти същото в Help-а на Comodo IS (Firewall Tasks Overwiev -> Advanced Tasks). За другите приложения нямам мнение, защото не ги използвам и нямам никакво намерение да ги изпробвам, лично мнение.

@Androcure06 ,това което виждам,единствено µTorrent и подобни,не трябва да са в доверената зона.

Например,аз както постъпвам,в доверената зона поставям единствено други приложения за защита инсталирани на ОС,като антивирусна програма,програми за сканиране,като Malwarebytes Anti-Malware 1.34 / SUPERAntiSpyware4.25.1014 Final Free / a-squared Free 4.0.0.46 / Dr.WEB CureIt! 5.00.0 и др. от този вид,за да им се даде пълна свобода на действие при по дълбоко сканиране.

Avira,също може да се добави,но ако няма конфликти по добре да си остане така.Единствената играчка при добавянето в доверена зона при Comodo Firewall ,е че то става с добавяне модул по- модул,а не да чрез добавяне на цялата папка на приложението и модулите в нея.

ТеамViewer според мен не трябва да е в доверена зона,понеже вече е разрешена двупосочна връзка,предполагам че нямаш проблем с нейната работа.

Опит за отваряне на ръководството за Комодо на параноичен режим без да съм създал правило за това действие.

2802Screenshot-471.jpg

Ето и блокираните процеси

4603Screenshot-472.jpg

Това се случва със абсолютно всичко независимо дали е в доверената зона,трябва създаване на правило за всяко едно действие за което можете да се сетите.

Аз съм поставил ТеамViewer в доверената зона и всеки който поиска ще му дам достъп до моя компютър охраняван единствено от Comodo Firewall Free да видим какви поразии/промени ще успее да направи,но това се отнася за моите настройки на стената,а това е и чудесен начин да докажа че не ползвам виртуализации или „презервативи” за компютри.

Принципа е следния която и програма да бъде поставена в доверената зона и един път и се създадът правила да прави това за което е предназначена съответната програма,след това се мине на параноичен режим + някои мои настройки програмите ще работят пълнофункционално но няма да бъде позволено да бъдат ползвани от нито един вирус/приложение с цел проникване в компютъра ми защото това е ново за стената и тъй като няма създадено правило ще бъде блокирано ето един пример тук:

Коментар: #791

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...7164&st=780

Въпреки че си гледам други клипове безпроблемно :whist:vacation1.gif

Това не е обикновена платена защитна стена това е чудовищен безплатен продукт с неичерпаеми възможности надминаващ „Грандовете” по-всички показатели.

mihnev_sz защо µTorrent или Bit Comet да не са в доверената зона или да не им се даде пълна свобода да си вършат работата при изложените аргументи горе ?Други защитни стени може и да допускат манипулации или ползване на торент клиентите за злонамерени цели но не и Comodo Firewall.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

mihnev_sz защо µTorrent или Bit Comet да не са в доверената зона или да не им се даде пълна свобода да си вършат работата при изложените аргументи горе ?Други защитни стени може и да допускат манипулации или ползване на торент клиентите за злонамерени цели но не и Comodo Firewall.

Няма да се контролира/филтрира трафика на приложенията,нито и техните действия,когато с в доверената зона,ей за това.

P.s. След като си работят приложенията нормално и нямат конфликт с Comodo Firewall,поставянето им в доверената му зона в този случай,граничи с предпоставка за уязвимост на ОС,все едно стената не съществува за тях и опасните действия и уязвимости които крият(особено peer-to-peer клиенти за споделяне на файлове),няма да бъдат предотвратени.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Няма да се контролира/филтрира трафика на приложенията,нито и техните действия,когато с в доверената зона,ей за това.

P.s. След като си работят приложенията нормално и нямат конфликт с Comodo Firewall,поставянето им в доверената му зона в този случай,граничи с предпоставка за уязвимост на ОС,все едно стената не съществува за тях и опасните действия и уязвимости които крият(особено peer-to-peer клиенти за споделяне на файлове),няма да бъдат предотвратени.

Въпреки че са в доверената зона единственото действие което ще им бъде позволено е да свалят или сийдват но да бъдат ползвани от друго приложение няма да стане.

Един пример:

Искам да отворя сайта на съответната програма директно чрез нея но тъй като това е чуждо приложение за стената което иска да ползва браузърите и е на параноичен режим блокира без да ме известява.

3537Screenshot-481.jpg

2603Screenshot-482.jpg

4458Screenshot-483.jpg

2750Screenshot-485.jpg

Програмата си работи съвсем нормално но точно за това да ползва браузърите трябва да и създам правило,това се отнася и за торент клинтите не могат да бъдат ползвани от никой за други цели.

Няма никаква предпоставка за уязвимост след като Комодо не разрешава абсолютно никакви промени по ОС без мое съгласие.Дори да седне някой пред компютъра ми при параноични настройки на стената няма да успее да направи нищо,а за друг тип връзки/манипулиране и дума не може да става ако искаш може да пробваме.

Въпреки че са в доверената зона единственото действие което ще им бъде позволено е да свалят или сийдват но да бъдат ползвани от друго приложение няма да стане.

Ще бъде позволено,но трафика не се филтрира,когато приложението е в доверената зона.Добре дошъл worm.

И още повече,кой споменава правила,няма правила в доверената зона и колежката @Androcure06 не ползва стената с параноични настройки.

Достатъчно ясен бях с предния ми коментар,относно мнението ми за доверената зона на Comodo Firewall.

Сега съм малко заета довечера ще го обсъдим.

Приятен ден и мерси за отговорите.

p.с Tези правила важат за всички стени!!!!

Каспер къде слага µТоррент и Skype?

Каспер къде слага µТоррент и Skype?

Kaspersky и не само, има "Сигурни приложения" има и "Изключения".Каква е разликата м/у двете:

Сигурни приложения-Автоматично се определят от програмата,всякакъв достъп и поведение на приложението попаднало там е разрешен,но трафика и поведението продължават да се анализират и следят.

Изключения-Въвеждат се ръчно от потребителя,тези приложения попаднали там имат всякакъв достъп до ОС и не се анализира нито трафика нито поведението,все едно не съществуват,разликата има както виждаш.

Та мисълта ми е: При Comodo Firewal "Доверената зона" е все едно "Изключенията" въвеждат се ръчно,по твое желание.

w2hhk2.png

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1299601

Темата е за COMODO и затова отговора ми е тук :)

Мерси Hикси,видях и имах колебания,защото Танганика ми каза да ги слагам в доверените.

Аз не мога да ги слагам в доверените,защото по skype идват вируси и т.н.

Искам да е следен все пак.

µТоррент Pear2Pear....същата работа.Само за teamviewer се чyдех,но вече знам ще го поставя Web Browser за да се следи.

Авирка да я сложа ли в доверената за да не си пречат и да се дебнат?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.