Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Няма проблем, TNN, но искам да ти кажа, че ако Комодо в твоя случай пропусне 1 гадинка, другите стени ще пропуснат 10!

Каквото и да е, на този етап няма стена, която да се опре като качество на защита, лекота и функционалност на Комодо.

Не ти прави чест така да оплюваш продукт, който до скоро самият ти си признавал за един от най-добрите!

Не ти прави чест и да отхвърляш с лека ръка мнението на специалисти от независими лаборатории.

Общо взето това ме подразни, иначе чета постовете ти с интерес!

Признавам обаче, че RC2 на Комодо е много зле!

Аз самият съм доста разочарован, защото след инсталация на RC2 машината ми не искаше да зареди напълно ОС и блокира на десктопа, без да ми зареди лентата и иконите на работния плот! Със зор успях от незнам кой си път, но пък после ми даде някаква грешка - 102 при ъпдейт, който замръзна на 82%! Махнах я и се върнах на старата версия.

НЕКА ОБАЧЕ НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА RC2, КОЯТО СИ Е ВСЕ ОЩЕ В ПРОЦЕС НА ТЕСТВАНЕ!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Последната версия на Comodo IS Free е още по-набъбнала до 194 mB при Win XP Sp3. Работи добре. Добавих Rising PC Doctor - съвместяват се. Доста модули на втората програма също са с реално-времева охрана. Така се ползват дефиниции на двете лаборатории - нека и взаимно да се проверяват http://www.rising-global.com/products/rising-pc-doctor.html Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

Сега съм с Comodo Firewall Pro,обаче незнам как да я настроя

Сичко е на английски и немога да разбера коя опция закакво служи...

Ако може някой да ми каже кое за какво служи да ми обясни

ще съм му много благодарен

Ако даде и скрийнове още по добре (разбирасе ако му се занимава)

Благодаря Предварително !

Парво Благодаря !

Знам за избора че е добар защото сега съм със Avira AntiVir Pro i Comodo Firewall Pro :) и нямам никакав проблем.

Докато бех с Online Armor само проблеми 1.Нета 2.Десктопа 3.Свалянето и още много...

Интерфейса е добар :)Сега ще я пусна както си казал ето и скайпа ми потарси ме

catana_2

Много добро упътване !Мерси много !

Обаче ме потърси в скайпа ако имам проблеми :)

Хубаво описание :)Само 1 немога да разбера ето тези

Firewall Security Level:

1.Block all Mode

2.Custom Policy Mode

3.Train with Safe Mode

4.Training Mode

Defense+Security Level:

1.Paranoid Mode

2.Train with Safe Mode

3.Clean PC Mode

4.Training Mode

Значи само ако ми обясниш закакво са тия :)

Ако можеш обясни ми това закакво служи>>>Firewall Security Level

и това>>>>>Defense+Security Level

и после подменютата :)

Сега незнам какво да включа и сам на парвото>>>>>Custom Policy Mode

А на второто ми е >>>>>Traning Mode

Кое е най добре незнам ако можещ обясни :)

Много добро упътване !Мерси много !

Обаче ме потърси в скайпа ако имам проблеми :)

Кое е най добре незнам ако можещ обясни :)

IMG е човека за подробностите,изпълни препоръките му при настройките и няма да сбъркаш.

А и да не забравя да попитам още нещо.

Значи кое е по добре Comodo Firewall Pro или Comodo Internet Security ? :speak:

От офицялния сайт ще ги изтегля.

Ок само ми отговорете на въпроса и IMG да казва какви настройки са най добре за мене :)

Много искам да ти помогна, но ме хващаш в много неудобен момент - оставили са ми бебето на мен и се налага да го надзиравам щото е на 1 г. и 7 м. и ходи навсякъде!Обича да събаря на земята всичко до което се докопа!

Остави ги и двете на Trainng Mode , поне в началото, докато стената си създаде правила!

Ще се включвам отвреме-навреме - Защитната стена вече не се предлага отделно, а е вградена в пакетът за цялостна защита - Comodo Internet Security, който освен защитна стена, включва и анти-вирус! Анти-вирусът може да го инсталираш по желание! Аз лично не съм го инсталирал - за анти-вирус ползвам Авира Фрий!

Ок все пак благодаря :speak:няма да те занимавам сега но като се оправиш с бебето примерно утре другоден ме потарси в скайпа ето го и него там ще ми обясниш по подробно :)

catana_2

Firewall Security Level:

1.Block all Mode - При тази опция защитната стена ще блокира трафика (входящ и изходящ).Накратко - спира достъпа към мрежата на цялата система и няма да имаш интернет!

2.Custom Policy Mode - При тази опция стената няма да следи поведението на всички програми, а ще се доверява само на правилата, които си е създала за тях. Ако блокираш достъпа до интернета на дадена програма, защитната стена повече няма да изследва поведението й, в смисъл, при активация на блокираната програма, Комодо няма да изследва, кой файл е активиран, и къде, и с какво търси да направи връзка. За Комодо тази програма е в режим на покой, докато не се намесиш ти и не промениш политиката на защитната стена.

3.Train with Safe Mode - Режим на мрежова безопасност. Стената запомня безопасните програми и им разрешава достъп до мрежата, а за тези програми, които са непознати, или съмнителни за нея, ще бъдеш уведомен за всяко тяхно действие от Комодо.

4.Training Mode - в този режим на действие защитната стена ще изследва поведението на всеки активен файл, т. е. ще изследва поведението на цялата система и сама ще си създаде правила за тях, в това число влизат процеси, активационни файлове и т.н.

Може би се чудиш как защитната стена разбира коя програма е безопасна, и коя, не - ще ти кажа само, че защитната стена разбира, кога дадена програма е активирана от мишката, клавиатурата, и кога - не!

Утре ще продължим с останалата част, просто нямам време в момента...

Много ми помогна :cheers: Благодаря ти много !

Сега съм на Training Mode и на двете :)

Спокойно аз не бързам когато можеш важното е че ще се оправим biggrin.gif

Браво ! И аз ползвам Авира Free biggrin.gif

Да се похваля от Comodo !

Вчера като я разучих и елеминирах ония процесор кадето уж Уиндоу са ме засекли и вече го няма biggrin.gif

(Благодарение на Комодо)Пробвал съм и със TuneUp и други но те го елеминираха замомента.

След отново включване на компютъра това си остсаваше.

Comodo Firewall Pro is Number 1 !

Defense+Security Level: - Това е HIPS модулът на проактивна защита на Комодо!

проактивна защита – засича зловредния код още преди да са излезнали дефинициите за него.

1.Paranoid Mode – Това е най-високото ниво на защита!Defense+ ще следи и контролира всеки изпълним файл(exe, dll и др.) и процеси, включително и тези, които ти си указал, че са безопасни!В този режим, защитната стена няма да си прави труда да изследва поведението на дадена програма, когато тя е активирана, а ще се подчини на правилата, които ти й задаваш!!!

На кратко – стената няма да си създава автоматично правила за дадено приложение, а ще чака твоето указание – ти решаваш дали въпросното приложение е безопасно или – не и с какви привилегии да се позва.

2.Train with Safe Mode – с този режим предаваш цялата власт над системата на Комодо – Defense+ ще изучава поведенията на всички приложения, като автоматично си създава правила за тях!Ако модулът за проактивна защита засече някоя съмнителна или непозната програма, веднага с прозорец ще бъдеш уведомен за действието.Ако решиш, че е безопасна можеш да я сложиш в сигурната зона на защитната стена за да не те безпокои повече при следващия път, когато активилаш програмата отново.

3.Clean PC Mode – Такааааа...при тази опция Defense+ ще изучава поведението на приложенията, които са инсталирани в системата.Всеки нов файл или процес ще бъде изследван!Този режим се препоръчва на потребители, които са сигурни, че в компютъра си нямат софтуер със зловреден код!!!В този режим ще бъдеш уведомяван само за активност на нови приложения и процеси!При тази настройка файловете, които са в изчакващ режим няма да бъдат считани за безопасни, и ще бъдат следени и изследвани!

4.Training Mode – това мисля че е ясно – обучаващ режим!

Трудно е да се обяснят технически нещата - дано с любезното съдействие на съпругата ми MELL сме успяли да обясним термините възможно най-разбираемо! :P

Мерси много !Даже много ясно и хубаво сте го обяснили :huh:

Само да те питам ти как си си я настроил :huh:

Кажи ми зада си я настроя и аз така ;)

Мисля че нямам злоредни файлове защото съм сканирал с Авира и с TuneUp..

Да те питам ако искаш дай си скайпа че имам да те питам нещо за Авира biggrin.gif

много полезно :angry:

само да те питам прати ми ти откадето си изтеглил Комодо защото мойта не се updaitva sad.gif

ОТТУК

ок сега ще деинсталирам старата версия и ще инсталирам от там кадето си ми пратил дано да може да се ъпдейтва после sad.gif

ааа извинявай но защо +антивирусната ?

Неможе ли само стената?

Комодо антивирусната по добра ли еот Авира ?

ок сега ще деинсталирам старата версия и ще инсталирам от там кадето си ми пратил дано да може да се ъпдейтва после sad.gif

ааа извинявай но защо +антивирусната ?

Неможе ли само стената?

Комодо антивирусната по добра ли еот Авира ?

Защото ти писах в един пост, че защитната стена вече не се предлага отделно, а е вградена в пакета за цялостна защита -Comodo Internet Security!

Това не пречи разбира се да се инсталират отделно, просто по време на инсталацията бъди по внимателен и следи за отметките!

Махаш отметката за инсталиране на анти-вируса и си готов!

Авира в момента е по-добра алтернатива за анти-вирус, но не се знае докога, тъй като Комодо развиват много бързо продукта си.

Защото ти писах в един пост, че защитната стена вече не се предлага отделно, а е вградена в пакета за цялостна защита -Comodo Internet Security!

Това не пречи разбира се да се инсталират отделно, просто по време на инсталацията бъди по внимателен и следи за отметките!

Махаш отметката за инсталиране на анти-вируса и си готов!

Авира в момента е по-добра алтернатива за анти-вирус, но не се знае докога, тъй като Комодо развиват много бързо продукта си.

Neznam ama tova deto si go ka4il mislq 4e e starata versiq na Comando moqta ima pove4e extri poqsni malko za tqh

Тук пишем на кирилица!

Редактирано от Underwater
Латиница (преглед на промените)

Версията е последната и завършва на 509! Изтеглена е лично от официалната страница на Комодо!

Какво значи повече "екстри" - с платената версия ли си ?!

И какво точно те интересува?

Следващия Ваш коментар,ще бъде изтриван без предупреждение.

Ето БГ фонетика: http://www.methodius.org/bg_phon2.html

Разгледайте и тази тема: Кирилизация на Windows без допълнителни кирилизиращи програми

Редактирано от mihnev_sz
Писане на латиница (преглед на промените)

Следващия Ваш коментар,ще бъде изтриван без предупреждение.

Ето БГ фонетика: http://www.methodius.org/bg_phon2.html

Разгледайте и тази тема: Кирилизация на Windows без допълнителни кирилизиращи програми

мерси за разбирането и търпението сега всичко е наред ;)

• 3 седмици по-късно...

Наистина ли Comodo IS Free осигурява сродна на корпоративни версии защитеност? Тази седмица направих доста съпоставки и май отговорът е ДА. "Убиецът на комерсиални продукти" според едно руско определение явно продължава развитието си - браво - заслужи си засега правото да е постоянно на един от компютрите ми.Смаян съм от констатациите колко бързо колко добър е станал....И антивирусът ще догони нивото на проактивната защита с HIPS - и тогава комплексно ще е при най-добрите. А някои са на мнение, че това още сега си е реалност...Може-би...

• 2 седмици по-късно...

Преди броени минути излезе нова версия на:

COMODO Internet Security 3.10.101801.529

* Changes in 3.10.101801.529:

* NEW! COMODO Secure DNS is introduced as a new free service

* NEW! COMODO HopSurf Toolbar - COMODO SafeSurf Toolbar has been discontinued and superseded by COMODO HopSurf Toolbar

* NEW! CIS now allows the users to change the URL for the program and virus updates

* IMPROVED! CIS now has a better support for Windows Security Center integration in Windows Vista SP1 and later

* IMPROVED! AV engine now supports more archives and has better detection capabilities

* IMPROVED! Direct disk access false alerts have been reduced

* FIXED! Some applications do not run when CIS is installed in Vista 64 bit

* FIXED! Antivirus scans excluded folders

* FIXED! Firewall does not show some connections under high load

* FIXED! Firewall sometimes causes the PC to freeze in windows XP 32

* FIXED! cfp.exe crashes when HIPS alerts timeout

http://download.comodo.com/cis/download/se...P_Vista_x32.exe

http://download.comodo.com/cis/download/se...P_Vista_x64.exe

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.