Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Новата версия може ли да се инсталира върху старата, или трябва първо старата да се махне?

Няма нужда да махаш старата,автоматично ще се обнови до последна версия.Обаче това няма да стане веднага,до седмица би трябвало да се обнови сама,стига да имаш сложена отметка.

А дали става директно в/у старата нямам си и на идея,нека сподели някой друг.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Новата версия може ли да се инсталира върху старата, или трябва първо старата да се махне?

Няма нужда от теглене на инсталационния файл на Комодо и следваща инсталация. В допълнение на предишния коментар: ако не искаш да чакаш да се получи автоматично обновяване, може да използваш следното -> в менюто на програмата има опция -> Miscellaneous -> Check for updates. Натискаш бутона Start и чакаш да се изтеглят разни файлове (понякога това става много бавно). След обновяването програмата ще поиска рестарт на ОС. Снимка:

20091117210035.th.png

Редактирано от nologo
Корекция (преглед на промените)

Няма нужда от теглене на инсталационния файл на Комодо и следваща инсталация. В допълнение на предишния коментар: ако не искаш да чакаш да се получи автоматично обновяване, може да използваш следното -> в менюто на програмата има опция -> Miscellaneous -> Check for updates. Натискаш бутона Start и чакаш да се изтеглят разни файлове (понякога това става много бавно). След обновяването програмата ще поиска рестарт на ОС. Снимка:

20091117210035.th.png

На едното PC съм с Комодо а на другото Кис.

Комодо се обнови още по обяд и то сам!

Няма нужда от теглене на инсталационния файл на Комодо и следваща инсталация. В допълнение на предишния коментар: ако не искаш да чакаш да се получи автоматично обновяване, може да използваш следното -> в менюто на програмата има опция -> Miscellaneous -> Check for updates. Натискаш бутона Start и чакаш да се изтеглят разни файлове (понякога това става много бавно).

Мерси....в момента тече ъпдейта, но наистина става доста бавно...

Има още една нова версия: COMODO Internet Security 3.13.120417.573

Промени (19.11.2009):

*IMPROVED! AV engine now includes more advanced detection techniques

*IMPROVED! Windows XP 64 registry protection has been hardened

*FIXED! Defense+ does not handle object names properly while handling section names(Reported by our forum member wj32)

*FIXED! Defense+ does not protect against registry key ACL modifications(Reported by our forum member wj32)

Забележка: This release fixes a bug in build 572 that causes cmdagent.exe to crash under some circumstances.

software.gifCOMODO Internet Security 3.13.120417.573x86 (39 MB)

software.gifCOMODO Internet Security 3.13.120417.573x64 (42 MB)

Има още една нова версия: COMODO Internet Security 3.13.120417.573

Промени (19.11.2009):

*IMPROVED! AV engine now includes more advanced detection techniques

*IMPROVED! Windows XP 64 registry protection has been hardened

*FIXED! Defense+ does not handle object names properly while handling section names(Reported by our forum member wj32)

*FIXED! Defense+ does not protect against registry key ACL modifications(Reported by our forum member wj32)

Забележка: This release fixes a bug in build 572 that causes cmdagent.exe to crash under some circumstances.

software.gifCOMODO Internet Security 3.13.120417.573x86 (39 MB)

software.gifCOMODO Internet Security 3.13.120417.573x64 (42 MB)

Това е така защото вчера в форума много се оплакваха,че след обновяването има доста сини екрани-аз пък нямах(за пръв път на моята Виста)  :boxing3:

Струва ли ми се или разредиха обновленията. Предния ден не се обнови изобщо после като пуснаха новата втора версия се обнови и от тогава пак нищо. Някой знае ли нещо по въпроса.

comodo antivirus обновява се по няколко пъти на ден,доста често.

Беше до преди два три дена. Откакто пуснаха първата версия менте спря като упгрейдна до последната актуална версия пак се обнови и пак няма упдейти. Явно не могат да я направят както трябва. Няма да се учудя ако тази вечер пуснат нова версия пак.

При мен такъв проблем няма,днеска често поглеждах към програмата обновява се през половин-един час.

При мен такъв проблем няма,днеска често поглеждах към програмата обновява се през половин-един час.

Примен постоянно дава че базата е актуална 2983

И при мен е 2983 вчера я погледнах и така си седи,сигурно от 2-3 дена е така както каза ти,но пък на главната страница на програмата дава ,че редовно се обновява.Интересна работа.

И при мен е 2983 вчера я погледнах и така си седи,сигурно от 2-3 дена е така както каза ти,но пък на главната страница на програмата дава ,че редовно се обновява.Интересна работа.

Ами и при мен е 2983! това е актуалната база към момента!

Комодо Антивирус беше сложен на моя комп още в началото когато излезе.Тогава със слагането ми заподозря 10 вируса(ФП разбира се)!

Днес след една година близо пак го слагам,и този път 2 заподозряни(да ,напредна ли са от 10 на 2!!!!)

Колко е опасно обаче да се ползват програми които дават ФП.Ако бях начинаеща щях да го изтря....какво става после?

...p.s.Това е на бърз скан...на пълен може и повече да има.Стената е най-добрата от всички,но Антивируса е ужасен!

Единия вирус се казва Аcer а другия YourUninstaller

21j8u2d.png

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Не си разширили графата Emplacement (Местоположение би трябвало да значи, извинявам се чак до Френски не съм стигнал) и Nom de la menace. На пръв поглед ми хрумва следното: Засичането на файловете от Your Uninstaller не става чрез дефиниция, а може би чрез евристика или проактивно засичане, не съм започнат с тяхното категоризиране на зловредния софтуер. При Acer ми се струва, че са маркирани, като Potentially Unwanted Application (PUA). Не знам защо така са преценили, затова ти препоръчвам да ги изпратиш до лабораторията им и да им зададеш тези въпроси.

Нещо съм объркан по повод това:

Как така вирусите са наречени "Acer" и "YourUninstaller"?

А това приказките, че Comodo Antivirus бил много напред са абсолютни глупости! Нито имат евристики свестни, нито проактивно засичане, къде са тръгнали...

Комодо Антивирус беше сложен на моя комп още в началото когато излезе.Тогава със слагането ми заподозря 10 вируса(ФП разбира се)!

Днес след една година близо пак го слагам,и този път 2 заподозряни(да ,напредна ли са от 10 на 2!!!!)

Колко е опасно обаче да се ползват програми които дават ФП.Ако бях начинаеща щях да го изтря....какво става после?

...p.s.Това е на бърз скан...на пълен може и повече да има.Стената е най-добрата от всички,но Антивируса е ужасен!

21j8u2d.png

Колежке, можеш просто да не слагаш евристиката на висока степен и фалщивите засичания ще са в нормата.

Не си разширили графата Emplacement (Местоположение би трябвало да значи, извинявам се чак до Френски не съм стигнал) и Nom de la menace. На пръв поглед ми хрумва следното: Засичането на файловете от Your Uninstaller не става чрез дефиниция, а може би чрез евристика или проактивно засичане, не съм започнат с тяхното категоризиране на зловредния софтуер. При Acer ми се струва, че са маркирани, като Potentially Unwanted Application (PUA). Не знам защо така са преценили, затова ти препоръчвам да ги изпратиш до лабораторията им и да им зададеш тези въпроси.

А това приказките, че Comodo Antivirus бил много напред са абсолютни глупости! Нито имат евристики свестни, нито проактивно засичане, къде са тръгнали...

Проактивното им засичане е на ниво. Евристиките също не са лоши, но ако са на макс даваш много фалшиви тревоги, трябва и да се чете класифицирането на програмата. Например при мен mirc се задава като рискуер, което не означава вирус. А ако ти кажа колко експлойта ми е блокирал КИС от мирката никак не са малко.

Да Ви се похваля вече имаме напредък 2984. Направи упдейт най сетне. Мисля си преди бяха много начесто обновленията. Да не би да се изцинцариха че ни дават много за без пари

Не съм видял нито едното, нито другото на ниво. Иначе, аз съм ЗА засичането на експлойти, хакове и прочие. Тук в категоризирането, най-вероятно ще имаме разминавания, защото според мен е хубаво да се маркират, като potentially unwanted и potentially unsafe applications. Хубаво са направили от Kaspersky!

Аз токущо го сложих и той ми каза че имам 2 вируса!Настройките не бяха пипани въобще.

"Вируситe" ми бяха намерени в Аcer-тоест компа ми

a 2-a e в Your Uninstaller.

Не ми се занимава да пращам и пиша на никого.

Те за това са компания.Аз съм домашен потребител.

Ако бяха и платена компания още по-зле!

Ще си плащам и Suport-ти ще им правя.На никого нищо не пращам.

Антивируса е зле от всякъде.

Не съм видял нито едното, нито другото на ниво. Иначе, аз съм ЗА засичането на експлойти, хакове и прочие. Тук в категоризирането, най-вероятно ще имаме разминавания, защото според мен е хубаво да се маркират, като potentially unwanted и potentially unsafe applications. Хубаво са направили от Kaspersky!

Comodo е програма не за всеки. Много зависи от настройките. Аз използвам настройките от филма на танганайка и съм много доволен. Жалко, че той не участва в темата вече, бе взел присърце тази програма и много се ровеше в настройките, а тя има какво да покаже. Аз също се старая да развивам антивируса им и им пращам разни вирусчета. Благодарение на това лови ауторън.инф и разни други флашкови гадинки.

Аз токущо го сложих и той ми каза че имам 2 вируса!Настройките не бяха пипани въобще.

"Вируситe" ми бяха намерени в Аcer-тоест компа ми

a 2-a e в Your Uninstaller.

Не ми се занимава да пращам и пиша на никого.

Те за това са компания.Аз съм домашен потребител.

Ако бяха и платена компания още по-зле!

Ще си плащам и Suport-ти ще им правя.На никого нищо не пращам.

Антивируса е зле от всякъде.

На евристика ли се засичат или на дефиниции?

Comodo е програма не за всеки. Много зависи от настройките. Аз използвам настройките от филма на танганайка и съм много доволен. Жалко, че той не участва в темата вече, бе взел присърце тази програма и много се ровеше в настройките, а тя има какво да покаже. Аз също се старая да развивам антивируса им и им пращам разни вирусчета. Благодарение на това лови ауторън.инф и разни други флашкови гадинки.

На евристика ли се засичат или на дефиниции?

Да наистина Танганика доста го разчопли(стената)

Единственното което не му харесвам в неговите настройки които беше дал е че бяга в Параноични настройки.Сега е посвалил малко нивото.

"На евристика ли се засичат или на дефиниции?"

Не знам не му обърнах внимание махнах го веднага.А и не ме интересува честно казано.Стената е желязна от всякъде-но само тя!

Втори ъпдейт, явно оправихме проблема. Честито на всички ползватели на програмата. Авира например също има фалшиви засичания и на моменти не е в състояние да премахне вирусите за AVG Пък да не говорим. Все пак комодо са от скоро в бранша и не са за отписване.

Единственното което не му харесвам в неговите настройки които беше дал е че бяга в Параноични настройки.Сега е посвалил малко нивото.

Не знам не му обърнах внимание махнах го веднага.А и не ме интересува честно казано.Стената е желязна от всякъде-но само тя!

Просто попитах без да се заяждам. Между другото във филма, който е дал също е на параноични настройки. Не е за подценяване и нововъведението им threat cast

Втори ъпдейт, явно оправихме проблема. Честито на всички ползватели на програмата. Авира например също има фалшиви засичания и на моменти не е в състояние да премахне вирусите за AVG Пък да не говорим. Все пак комодо са от скоро в бранша и не са за отписване.

Просто попитах без да се заяждам. Между другото във филма, който е дал също е на параноични настройки. Не е за подценяване и нововъведението им threat cast

Авира за 2-годишно ползване ми е давала само 2ФП!

Сега съм на вълна Мicrosoft Security Essential-програма пълна с лекота и при нея ФП може да чакаш.:)

Да разбирам те, но кой филм-от кога?

От месец насам се пазя само с Комодо Интернет Секюрити и нямам проблеми. Мирката я сложих в изключенията така че не я пипа. Ако някой иска да ползва антивируса и е уверен че приложенията, които му детектва той не са опасни нека игнорира детектването и всичко ще е наред.

Сега съм на вълна Мicrosoft Security Essential-програма пълна с лекота и при нея ФП може да чакаш.:)

Да разбирам те но кой филм-от кога?

филма му е най-новите настройки мисля че беше от октомври в един друг форум го видях и свалих. Ако искаш ми пиши на лична и ми дай скайпа си и ще ти го пратя имам го на компа си.

Сега съм на вълна Мicrosoft Security Essential-програма пълна с лекота и при нея ФП може да чакаш.:nono:

Да разбирам те, но кой филм-от кога?

Не съм я пробвал. При мен тестовете са доста екстремни и в интересн на истината цял месец комодо удържа фронта.

Няма как да не удържа фронта със своите IDS+HIPS - те са едни от най-добрите в света и позволяват на CIS дори с изключен антивирус да функционира нормално.Това също е решение-за да не Ви дразнят възможни FP. И Нод32 или друг антивирус да добавя - пак ще е отлично. Поздрави

Няма как да не удържа фронта със своите IDS+HIPS - те са едни от най-добрите в света и позволяват на CIS дори с изключен антивирус да функционира нормално.Това също е решение-за да не Ви дразнят възможни FP. И Нод32 или друг антивирус да добавя - пак ще е отлично. Поздрави

Ф-Секюр засъжаление не успя заразлика от Комодо.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.