Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

"TNN -стига си му се карал!!!На неговите години и толкова не знаех" Не му се карам, права си и за мен също това е вярно. Дано Борко правилно прецени нещата - защото на мен дори доста ми харесва упоритостта му.Градивната критика е като добро пожелание за развитие. Поздрави

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 118,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

"Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реализирано, нито с нещо хубаво и качествено да се отличи.... В никакъв случай не съм доволен от тези два продукта." Мнението на 16-годишен "специалист" се оценява с плюс 4 - значи тук е вече като в детска градина. Моля за преценка на модератор - човек трябва да се въздържа от подобни оценки - особено, ако нищо не е разбрал.

System Cleaner си работи и то доста добре.За COMODO Cloud Scanner още нямам лични впечатления.Борко не бива да се превръща в нещо централно в този форум - а някои хора бяха "в мазето на неговите познания". Това момче е интелигентно и трябва да се развива по-скромно и без самохвалство. Поздрави

Моите уважения, но престани да натякваш за годините като база за критерий на това, кой колко знае. Всеки има да учи, но, когато си бил ти на толкова едва ли си бил толкова навътре в нещата колкото е той в момента. Май имаш и някакви комплекси и за тази репутация...защото ти най-много мрънкаше и се жалваше, че само те замеряли с минуси. Защо и отдаваш толкова значение ти си знаеш...

System Cleaner-a не само, че не е добро, но е и ужасно. Няма да казвам какви поражения нанесе това на една ОС - Vista преди време. И то след внимателно разглеждане и изтриване на съдържанието и с включени защити, ако нещо се обърка да върне състоянието. Е да ама не...Отделно специално за регистъра на Windows - колкото по-малко бърникаш толкова по-добре. Изтритите редове се равняват на няколко KB и разлика в бързодействието на системата преди и след почистване не е осезаема. Дори и да разбираш какво правиш винаги има шанс нещо да се обърка. Айде има и кадърни почистващи програми, но специално инструмента на COMODO не е сред тях... :down:

@B.Boy-Само един малък бемол за Еrunt...

От 2006 е последната версия- която е до XP!

Я давай по-серизоно де...Аз с какво съм у нас а ? Windows 7 x64.

Я виж дали се поддръжат - поддръжат се и Win 7 и x64 бита...

Защо никой не чете FAQ !?!

http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/faq.htm

Това момче е интелигентно и трябва да се развива по-скромно и без самохвалство.

Времето на "Скромността краси човека" остана някъде далече в миналото.Доказа се като глупав,безстойностен девиз.Сега светът е друг,правилата-също.Събуди се и не налагай пенсионерски възгледи на заобикалящите те!

Съжалявам за офтопика!

Ta за System Cleaner на Comodo. На мен ми е достатъчен само един коментар от форумите на Comodo (от 09.01.2010): system cleaner problem (проблем със Comodo System Cleaner) на normski (Windows XP 32 SP3):

i have resored windows back to before i installed cleaner and it seems to be working fine again

или накратко: Аз върнах Windows обратно (Restore) към момента преди инсталацията на Comodo System Cleaner и всичко работи добре отново.

Както и един изключително точен коментар, след посочения по-горе:

Lucky you! I like many others had to reinstall. Thus I don't use it anymore.

Късметлия! Аз както и доста други преинсталирах (Windows). Аз няма да го използвам повече (Comodo System Cleaner)...

P.S. Използването на инструменти за "почистване" и "оптимизация" на операционната система най-често води до проблеми. Лично мнение, с което не желая да ангажирам когото и да е.

' date='25 януари 2010 - 20:05 ' timestamp='1264446307' post='1617793']

Моите уважения, но престани да натякваш за годините като база за критерий на това, кой колко знае. Всеки има да учи, но, когато си бил ти на толкова едва ли си бил толкова навътре в нещата колкото е той в момента. Май имаш и някакви комплекси и за тази репутация...защото ти най-много мрънкаше и се жалваше, че само те замеряли с минуси. Защо и отдаваш толкова значение ти си знаеш...

System Cleaner-a не само, че не е добро, но е и ужасно. Няма да казвам какви поражения нанесе това на една ОС - Vista преди време. И то след внимателно разглеждане и изтриване на съдържанието и с включени защити, ако нещо се обърка да върне състоянието. Е да ама не...Отделно специално за регистъра на Windows - колкото по-малко бърникаш толкова по-добре. Изтритите редове се равняват на няколко KB и разлика в бързодействието на системата преди и след почистване не е осезаема. Дори и да разбираш какво правиш винаги има шанс нещо да се обърка. Айде има и кадърни почистващи програми, но специално инструмента на COMODO не е сред тях... :)

Я давай по-серизоно де...Аз с какво съм у нас а ? Windows 7 x64.

Я виж дали се поддръжат - поддръжат се и Win 7 и x64 бита...

Защо никой не чете FAQ !?!

http://www.larsheder...e/erunt/faq.htm

Да ,де! за това казах,че има един малък бемол за по-нагоре от XP.

Времето на "Скромността краси човека" остана някъде далече в миналото.Доказа се като глупав,безстойностен девиз.Сега светът е друг,правилата-също.Събуди се и не налагай пенсионерски възгледи на заобикалящите те!

Съжалявам за офтопика!

Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв ще ръкопляскам не само на Борко при съответно ниво на преценка. Сега няма реални правила и в това е разликата! Такива като Би-бой и Борко е добре да не надскачат всички заедно и със себе си... Понастоящем при Comodo са професионалисти на ниво доста над световно-средното, според мен.Признавам им го - въпреки, че точно сега не им ползвам програмите..."Не съм заспивал, та да се събуждам"... Прекратете плюенето в темата на Comodo - или може-би е нужна ответна реакция в няколко други теми!? Няма проблеми - ESET и AVIRA са трагикомични на тема FP - искате ли още доказателства!? Тъкмо ми беше омръзнало...Не съжалявам за предизвикан офтопик! Дори става по интересно - форум е все пак. Поздрави

Такива като Би-бой и Борко е добре да не надскачат всички заедно и със себе си...

Спрял съм да играя на прескочи кобила и на мерене на п***и от много време, но както и да е.

Понастоящем при Comodo са професионалисти на ниво доста над световно-средното, според мен.Признавам им го - въпреки, че точно сега не им ползвам програмите...

И това се вижда, но само при CIS...засега останалите им продукти не могат да се похвалят с особен успех. За Comodo TimeMachine също имаше негативни и интересни коментари в един друг добре познат на теб БГ форум. Но който иска да си троши главата да си ги ползва.

"Не съм заспивал, та да се събуждам"... Прекратете плюенето в темата на Comodo - или може-би е нужна ответна реакция в няколко други теми!? Няма проблеми - ESET и AVIRA са трагикомични на тема FP - искате ли още доказателства!? Тъкмо ми беше омръзнало...Не съжалявам за предизвикан офтопик! Дори става по интересно - форум е все пак. Поздрави

Тук говорим за COMODO. Не намесвай AVIRА или ESET...а и колкото и ми намекваш нещо аз не съм пристрастен в избора си и дори временно мисля да мина на avast! 5 за разнообразие или на MSE. Иозбщо няма значение коя ще избера на Win 7 x64 със Comodo за стена. Но за офтопика не си познал...Nologo вече те предупреди. Считай се за такъв и от мен !

Редактирано от модератор: Игорь Георгиевич или който и да сте. Спрете коментарите извън темата!. Считайте се за предупреден!

Редактирано от Игорь Георгиевич
коментар извън темата (преглед на промените)

Някой може ли да сподели, който е ползвал машината на времето на комодо какви настройки прави? Аз реших да я пробвам да видим може да има предимства

Някой може ли да сподели, който е ползвал машината на времето на комодо какви настройки прави? Аз реших да я пробвам да видим може да има предимства

Напиши в Google "COMODO Time Machine: една нова възможност за защита и експерименти"

Отвори първата отворена страница. Коментар номер 2 е доста изчерпателен. :cool:

Успех !

' date='25 януари 2010 - 23:55 ' timestamp='1264456535' post='1617950']

Напиши в Google "COMODO Time Machine: една нова възможност за защита и експерименти"

Отвори първата отворена страница. Коментар номер 2 е доста изчерпателен. :cool:

Успех !

Това го четох вече. Някой ако се е сблъсквал с работата на самата програма и да е видял нещо различно. Иначе принципа като философско понятие ми е ясен!!

Това го четох вече. Някой ако се е сблъсквал с работата на самата програма и да е видял нещо различно. Иначе принципа като философско понятие ми е ясен!!

Единствената промяна, която съм направил в настройките е това, че съм махнал автоматичното създаване на snapshot при рестарт.Не ми харесва да ми се трупат ненужно.:yanim:Всичко друго си е на default.

Пуснаха нова версия на Comodo Internet Security 4.0.129536.679 Beta

Download: 4.0.129536.679 Beta - x86

Download: 4.0.129536.679 Beta - x64

Промени в тази версия:

* FIXED! USB devices are not recognized while CIS is installed

* FIXED! AV Scanner crashes while scanning some files

* FIXED! CIS BSODs with Xlisoft Video Converter

* FIXED! CIS keeps logging when logging is disabled

* FIXED! CIS does not remember answers to some COM alerts

* FIXED! CIS icon stays permanently in Windows 7 task bar

* FIXED! Many incompatibility problems: Google Sidebar Consumes 100% CPU when sandboxed, Opera can not open default browser settings etc.

* FIXED! AV full scanning status is not reflected properly in the summary screen

Нещо ми се струва, че все още не работи sandbox-ът, както и виртуалната среда, в която би трябвало да се стартират непознати приложения(част от него)Предплагам, че има още много кусури за изглаждане.Бавно върви решаването на проблемите, но какво да искаме, все пак е безплатна.Ще почакаме. колкото е нужно.;))

Тези функции не изглежда да работят по никакъв начин, нищо, че са отметнати.

ef35e031116c1cca.png

п.п.Успях да заразя компютъра без проблем.Комодо не гъкна.Нямам търпение за финалната версия, защото и тази бета е доста ''куца'';)

b9ddc7ddae839efb.png

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Нещо ми се струва, че все още не работи sandbox-ът, както и виртуалната среда, в която би трябвало да се стартират непознати приложения(част от него)Предплагам, че има още много кусури за изглаждане.Бавно върви решаването на проблемите, но какво да искаме, все пак е безплатна.Ще почакаме. колкото е нужно.:biggrin:)

Тези функции не изглежда да работят по никакъв начин, нищо, че са отметнати.

ef35e031116c1cca.png

п.п.Успях да заразя компютъра без проблем.Комодо не гъкна.Нямам търпение за финалната версия, защото и тази бета е доста ''куца'':ph34r:

b9ddc7ddae839efb.png

С разликата, че Security Tool по принцип забранява всички инструменти за сигурност (дори Task Manager-a), които вече са инсталирани или не дава на същите да се инсталират дори преименувани. Но тъй като самозащитата на COMODO е добра и отзад на снимката ти се вижда, че е активен в момента е вероятно да можеш да му отвориш неговия вграден мениджър на процесите и да убиеш тези процеси с произволни цифри.exe и след това да си сканираш с MBAM + SAS + някоя антивирусна и да до почистиш. :speak:

Съгласен, но самият той не се справя сам за момента.Предполагам, че финалната версия ще е много класи над това, което виждаме в момента.:)

COMODO Internet Security 3.14.129887.586

От днес има нова версия със следните промени:

*FIXED! Defense+ File Protection can be bypassed under certain scenarios

*FIXED! Threatcast registration fails in some 64 bit operating systems

*FIXED! AV does not update the virus database properly under certain circumstances

software.gifИзтегляне:

COMODO Internet Security 3.14.129887.586 - 32 bit

COMODO Internet Security 3.14.129887.586 - 64 bit

Когато „ Defense + „ на Комодо е в режим "Clean PC Mode"

2wej2o9.png

всеки свален файл от интернет попада в тази зона

8yuxk2.png

и е се третира като „ Untrusted „ , но не и при тази последна версия

347wkmo.png

„ Defense + „ алармира единствено и само когато е в режим „ Paranoid Mode ”

Ползващите тази версия да имат предвид този неприятен бъг за да няма неприятни изненади.

Когато „ Defense + „ на Комодо е в режим "Clean PC Mode"

всеки свален файл от интернет попада в тази зона

и е се третира като „ Untrusted „

Трябваше да уточниш,това важи при положение,че не се взимат на в предвид цифровите подписи,това важи и за "белия" списък с доверени на Comodo,той в този случай също няма да ги взима под внимание.В "Untrusted" попада автоматично,когато има стартиране и чакат твоето разрешение.В този случай много лесно може без да искаш да ограничиш сигурно приложение или обратно.

За мен лично,махането на тази отметка с нищо не вдига защитата,излишна гимнастика е за мен,даже бих казал доста рискована.

BGH39843.jpg

"mihnev_sz

Трябваше да уточниш,това важи при положение,че не се взимат на в предвид цифровите подписи,това важи и за "белия" списък с доверени  на Comodo,той в този случай също няма да се взима под внимание.В "Untrusted" попада автоматично,когато има стартиране и чака твоето разрешение.В този случай много лесно може без да искаш да ограничиш сигурно приложение или обратно.За мен лично,махането на тази отметка с нищо не вдига защитата,излишна гимнастика е за мен,даже бих казал доста рискована."

Не е ли по-важно да се знае че със или без тази отметка „ Defense + „ алармира единствено и само на „ Paranoid Mode ” ?

Зловредния код не може ли да има цифров подпис ? Ако този списък на приложенията с цифров подпис е създаден от екипа мога да се доверя,но докато не се убедя че е така предпочитам аз да взимам решенията.

И какво според теб е рискованото като няма отметка ?

Зловредния код не може ли да има цифров подпис ? Ако този списък на приложенията с цифров подпис е създаден от екипа мога да се доверя,но докато не се убедя че е така предпочитам аз да взимам решенията.

Тука става въпрос за позволяване на приложения с цифров подпис от доверени производители

Здравей те!Немога да премахна защитната стена напълно на комодо деинсталирах я но в контрол панел настройки ми показва че имам две и едната е включена върнах компютъра с един ден назад преди да съм я инсталирал но пак ми показва че имам две какво да правя за да реша проблема сега незнам имам ли защитна стена или не.

Излезе нова версия на Comodo Internet Security 3.14.130099.587

Download: 3.14.130099.587 - x86

Download:3.14.130099.587 - x64

Промени:

We issued a small update for build 586 users. Build 587 addresses a performance issue which can cause an observable slow down in certain file system operations. So build 587 has a small performance fix.

Здравей те!Немога да премахна защитната стена напълно на комодо деинсталирах я но в контрол панел настройки ми показва че имам две и едната е включена върнах компютъра с един ден назад преди да съм я инсталирал но пак ми показва че имам две какво да правя за да реша проблема сега незнам имам ли защитна стена или не.

Изтегли този CFP_3_File_Registry_Cleaner.zip ,разархивирай го на дектопа.

Влез задължително в режим safe mode и стартирай от дектопа CFP 3 File+Registry Cleaner, изчакай да си свърши работата,рестартирай и кажи засича ли се вече.

Това е почистващ инструмент от остатъци в регистрите след де-инсталация, взет и препоръчан от форума на Comodo.Сега не ми се търси,затова ти го качвам директно от моя компютър.

Успех!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.