Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

дай снимка да видя как става тая настройка?

Да го поставя в карантина автоматично.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 118,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Да го поставя в карантина автоматично.

аааа. ама така няма да знам кога какво засича! при автоматично карантиране, дава ли сигнал че нещото е засечено и пратено в карантината?

аааа. ама така няма да знам кога какво засича! при автоматично карантиране, дава ли сигнал че нещото е засечено и пратено в карантината?

Дава долу в дясно!!!

В същото време, при посещение на опасни страници, аз лично, реакция на Комодо не съм виждал!

Оставам си на мнението, че Комодо няма действащ уеб скенер. Ако има и други колеги, нека да дадат мнение.

М/у другото не съм го виждал да реагира на опасни скриптове в страница,най-често те са причината,а дали изобщо ги сканира?Ще го проверя.А що се отнася до уеб гарда,има си заченка,след като не позволява запис и го засича преди да започне сваляне,за мен Comodo си има уеб гард.

М/у другото не съм го виждал да реагира на опасни скриптове в страница,най-често те са причината,а дали изобщо ги сканира?Ще го проверя.А що се отнася до уеб гарда,има си заченка,след като не позволява  запис и го засича преди да започне сваляне,за мен Comodo си има уеб гард.

Антивируса или ХИПС-а не реагират на някои опасни скриптове,защото това е заслугана стената.Мисля че nikikom го обясняваше и беше свързано с филтрирането натрафика.

Имал нямал уебгард ако няма дефиниция или не го засича евристично пак ще се запише нахарда,което обезмисля наличието на такъв при която и да е антивирусна програма.

Антивируса или ХИПС-а не реагират на някои опасни скриптове,защото това е заслугана стената.Мисля че nikikom го обясняваше и беше свързано с филтрирането натрафика.

Нима има нещо общо, според мен няма връзка. Покажи ми как защитната стена блокира скрипт в интернет страница?!?

Имал нямал уебгард ако няма дефиниция или не го засича евристично пак ще се запише нахарда,което обезмисля наличието на такъв при която и да е антивирусна програма.

Ще си позволя да цитирам съфорумец,дано няма нищо против.

...... уеб гарда просто е средство за ранно предупреждаване - предимство е защото уведомява потребителя по-рано, a не да чака да се свали файла на харда и едва тогава да бъде засечен.

Comodo IS 4 Beta е със Sandbox и е станал тромав като Jiangmin, който отдавна е подобно окомплектован. Днес го инсталирах заради "лидерски резултати като ловец-отброител" при нашите пробвания. Нищичко не откри след Twister и Rising,обаче компютърът летеще с тях, а сега с Comodo се позабави. Засега бързо загубих интерес към тази Beta.А иначе "Web Guard понякога е средство и за ранно подвеждащо заблуждаване"...Изобщо не са малко погрешните предупреждения и никакво предимство не е това. Поздрави

Comodo IS 4 Beta е със Sandbox и е станал тромав като Jiangmin, който отдавна е подобно окомплектован. Днес го инсталирах заради "лидерски резултати като ловец-отброител" при нашите пробвания. Нищичко не откри след Twister и Rising,обаче компютърът летеще с тях, а сега с Comodo се позабави. Засега бързо загубих интерес към тази Beta.А иначе "Web Guard понякога е средство и за ранно подвеждащо заблуждаване"...Изобщо не са малко погрешните предупреждения и никакво предимство не е това. Поздрави

Все пак е бета версия. Sandbox не е тежка, надявам се финалната да е супер..

"Web Guard понякога е средство и за ранно подвеждащо заблуждаване"...Изобщо не са малко погрешните предупреждения и никакво предимство не е това. Поздрави

Сканираш ли често System Volume Information ? A, AppData/Local......а трябва.

Защитата на Web Guard(ако реагира) ще предотврати запис точно в тези скрити системни папки,не поддържам мнението ти в случая/.

Предпочитам "ранно подвеждащо заблуждаване",което мога да разреша на момента, от колкото след дъжд качулка и куп неприятни изненади в последствие.

Symantec EP 11, Twister,Rising,Comodo и други продукти с IDS/HIPS-подсигуряване могат да предотвратят запис в тези скрити системни папки и без Web Guard.Зависи как са настроени - могат да карантинират и после да изтриват от карантината или обратно - директно триене без карантиниране. Контрол при мен все е a-squared 4.5 Free /тя е с дефинициите и на Ikarus / и когато нищо не намира си е най-добре. Поздрави

Symantec EP 11, Twister,Rising,Comodo и други продукти с IDS/HIPS-подсигуряване могат да предотвратят запис в тези скрити системни папки и без Web Guard.

Това може да стане и без IDS/HIPS-подсигуряване.

Не им е това предназначението те да определят какво ще се записва в системната папка и какво не,работата им е да ги наблюдават и контролират от там,но това пак си е "след дъжд качулка".

Можеш да определиш достъпа до коя папка да се блокира,но това правило ще бъде глобално в случая и ще включва както опасни така и безопасни файлове + такива системни.

Показвам нагледно при Comodo,понеже го спомена:

Това  може да стане и без  IDS/HIPS-подсигуряване.

Не им е това предназначението те да определят какво ще се записва в системната папка и какво не,работата им е да ги наблюдават и контролират от там,но това пак си е "след дъжд качулка".

Можеш да определиш достъпа до коя папка да се блокира,но това правило ще бъде глобално в случая и ще включва както опасни така и безопасни файлове + такива системни.

Показвам нагледно при Comodo,понеже го спомена:

Да де но нали и най-ловящите чисти антивирусни програми имат пропуски все нещо рано или късно ще се запише там , е тогава какъв е смисъла от уеб гард,какво предимство е ?

На първата снимка е показано за какви изпълними файлове следи ХИПС-а.Хубаво е че ти показваш тази снимка,защото това е доказателството за теб че ХИПС-а следи И за скриптове  *.scr  118oqo3.png което означава че когато скрипт заяви достъп до важна част от ОС,има желание да променя каквото и да било ще последва въпрос от ХИПС-а какво действие да предприеме   :eek:

На втората си показал зоната където ако поставиш файл или папка тя става блокирана за всяко API повикване.Лично аз не бих поставил там системен файл или папка която се ползва и от ОС за да може да работи нормално.За проба постави дял „ D " в тазизона,отвори "My Computer" и кажи дали виждаш блокирания дял  ;)  там ли е ? 

Да де но нали и най-ловящите чисти антивирусни програми имат пропуски все нещо рано или късно ще се запише там , е тогава какъв е смисъла от уеб гард,какво предимство е ?

Tanganika,ти изобщо направи ли си труда да прочетеш 3-4 поста назад?

Защитата на Web Guard (ако реагира) ще предотврати запис точно в тези скрити системни папки,не поддържам мнението ти в случая/.

Предпочитам "ранно подвеждащо заблуждаване",което мога да разреша на момента, от колкото след дъжд качулка и куп неприятни изненади в последствие.

Хубаво е че ти показваш тази снимка,защото това е доказателството за теб че ХИПС-а следи И за скриптове

Може ти да добавиш предварително файлове да следи hips ,но не и в реално време,което в случая няма нищо общо с това, което коментираме с TNN

Очаквам нагледно:

Покажи ми как защитната стена блокира скрипт в интернет страница?!?

comodo antivirus обновява се по няколко пъти на ден,доста често.

Да уточня,импулсни обновявания през около 30 мин.,изключително бързо(в порядъка на 5-6 сек.) с малка консумация на трафик и без никакво натоварване на системата,което е просто за завиждане.Други разработчици(уж лидери) говореха от много време(да не споменавам имена), че ще го променят по този начин,но май само на приказки си остава.

Това говори много добре за Comodo ,от година насам имат изключителен напредък,анти-вируса им също,много добра евристика и намалени значително FP засичания напоследък !

COMODO Cloud Scanner Version: 1.0.128610.3

Link: http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Comodo-Cloud-Scanner.shtml

comodocloudmalwarescann.jpg

Will scan your system for malware and suspicious files!

COMODO Cloud Scanner application was designed to be an easy to use tool that will scan your system for malware and suspicious files.

Here are some key features of "COMODO Cloud Scanner":

* Detects malware and suspicious files

* Reveals privacy issues and identity traces

* Reveals all corrupted, unwanted and invalid registry entries

* Reveals all junk data from disk

Operating systems: Windows XP, Vista, XP x64, 2008, Vista x64, 7 and 7 x64.

Очаквам нагледно:... как защитната стена блокира скрипт в интернет страница?!?

Не един път съм отварял атакуващи страници с разнискриптове,експлойти и т.н. на които пищят всички антивирусни програми,но азвиждам или бяла страница или само това 33l04nb.png и нищо повече   :cool: същото се е случвало когато съм ползвал Outpost и Online Armore  

Когато в темата за ловенето дадът линк към такава страница ще ти покажа с удоволствие и в реално време   :biggrin:   

Не един път съм отварял атакуващи страници с разнискриптове,експлойти и т.н. на които пищят всички антивирусни програми,но азвиждам или бяла страница или само това 33l04nb.png и нищо повече :) същото се е случвало когато съм ползвал Outpost и Online Armore

Когато в темата за ловенето дадът линк към такава страница ще ти покажа с удоволствие и в реално време ;)

Това,че ти виждаш това,не означава че причината за блокирането е в защитната стена.

Браузърите Opera/IE/ Mozilla по-подразбиране блокират опасните скриптове,да не говорим и за добавките,като NoScript на Mozilla.

Comodo си води много подробни логове,покажи ми лога от блокиран скрипт. ;)

COMODO Cloud Scanner Version: 1.0.128610.3

Link: http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Comodo-Cloud-Scanner.shtml

comodocloudmalwarescann.jpg

Will scan your system for malware and suspicious files!

COMODO Cloud Scanner application was designed to be an easy to use tool that will scan your system for malware and suspicious files.

Here are some key features of "COMODO Cloud Scanner":

* Detects malware and suspicious files

* Reveals privacy issues and identity traces

* Reveals all corrupted, unwanted and invalid registry entries

* Reveals all junk data from disk

Operating systems: Windows XP, Vista, XP x64, 2008, Vista x64, 7 and 7 x64.

Охо, здравей отново в този подфорум.

Отдавна не сме те "виждали".

Да не би отново да се връщаш на добрия стар Уиндоус.

Що се отнася за Облачния скенер на Комодо- намира ми доста процеси за подозрителни:, това нормално ли е според вас:

da1a759be948f38c.JPG

На мен не ми допада новия продукт. Прекалено дълбоко рови в регистрите (и май това си е съвкупност от COMODO System Cleaner + COMODO Cloud).

Първия модул, не ми намери нищо, другите намериха и реших да направя бекъп на регистрите преди евентуалната поправка...Е да ама няма опция за поправяне.

Трябва да се логнеш и да поискаш съвет от специалистите...Цъкнах само от любопитство да видя какво ще стане и веднаха ми цъфна някаква Lilly която ме попита какво ще желая...едвам ги затворих, защото при Close се минимизира в трея и оттам трябва с десен бутон да натиска Exit. И се добавя за стартиране в msconfig. Е не мерси...разкарах го със страшна сила. От COMOOD май са решили да превземат пазара... :eek:

...@B.Boy, нали знаеш,че регистри чистачите са доста финна рабoта!

Комодо а и повечето програми от този род са пълен ужас.

CCleaner,Vit Reg Fix i Ace Utilitiesе за мен са най-добрите и най-способни в това дело!

@stefanvalja, Не се връщам на Windows ,защото не ми се играят Игричките на Microsoft.Не заменям Убунту в никакъв случaи ,пpосто намирам някое инфо и го пускам -хеи така да се знае и да сме информирани.Между другото намерих интересен Антивирус ако искате го пробвайте(казват,че ловял почти всичко...)

NuWave Software

http://www.nuwavesoft.com/

NuWave Software

http://www.nuwavesoft.com/

Комбинация от F-Prot, Norman и AVG...не съм убеден, че ще лови кой знае колко...Ако има някой мераклия, нека го пробва...ще е любопитно!

Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реализирано, нито с нещо хубаво и качествено да се отличи.... В никакъв случай не съм доволен от тези два продукта.

Браво Androcure06! Много се радвам за теб! Нещо невероятно е, аз съм фен на Ubuntu от доста време, но за съжаление пред сферата към която съм се ориентирал на този етап няма как да го използвам. Нещо изключително е и те съветвам да положиш усилия, за да се задържиш. Има стотици интересни и полезни възможности!

...@B.Boy, нали знаеш,че регистри чистачите са доста финна рабoта!

Комодо а и повечето програми от този род са пълен ужас.

CCleaner,Vit Reg Fix i Ace Utilitiesе за мен са най-добрите и най-способни в това дело!

Естествено, че знам че работата с регистри е финна работа и повечето подобни програми за оптимизация са пълна глупост. Винаги си правя бекъп преди да правя промени с ERUNT. Предпочитам да си ги чистя ръчно или чрез Regedit.exe или чрез RegSerach + скрипт за OTL.exe. От автоматичните - безопасни са - CCleaner, Ace Utilities и Advanced SystemCare (но продукти на iobit избягвам заради сканадала им с MBAM). VIT го развалиха съвсем в последните си версии...(мое мнение) !!!

NTREGOPT е идеална за дефрагментация на регистрите и смея да заявя, че наистина работи.

Не случайно ERUNT се използва и в Combofix !!!

Колкото до този проудкт на COMODO - Не ста'ааа ! :rolleyes:

"Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реализирано, нито с нещо хубаво и качествено да се отличи.... В никакъв случай не съм доволен от тези два продукта." Мнението на 16-годишен "специалист" се оценява с плюс 4 - значи тук е вече като в детска градина. Моля за преценка на модератор - човек трябва да се въздържа от подобни оценки - особено, ако нищо не е разбрал.

System Cleaner си работи и то доста добре.За COMODO Cloud Scanner още нямам лични впечатления.Борко не бива да се превръща в нещо централно в този форум - а някои хора бяха "в мазето на неговите познания". Това момче е интелигентно и трябва да се развива по-скромно и без самохвалство. Поздрави

@B.Boy-Само един малък бемол за Еrunt...

От 2006 е последната версия- която е до XP!

От тогава до сега ,излезе и Windows 7...да се има напредвид!

Страшно бях (и съм)очарована от Pro версията на Vit Reg Fix(Pro).

@Maniac- Страшно съм доволна.... за това за което ползвам компа ми е достатъчно.Пасна ми идеално.

Благодаря на момчетата от Linux темите които ми дадоха едно рамо ,и най-вече на Trosho и на Capnemo .

@TNN -стига си му се карал!!!На неговите години и толкова не знаех :rolleyes:

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

............

System Cleaner си работи и то доста добре.За COMODO Cloud Scanner още нямам лични впечатления.Борко не бива да се превръща в нещо централно в този форум - а някои хора бяха "в мазето на неговите познания". Това момче е интелигентно и трябва да се развива по-скромно и без самохвалство. Поздрави

TNN, за това, че нямаш впечатления от Comodo Cloud Scanner разбрахме. За това, че Comodo System Cleaner според теб работи добре, също разбрахме. Естествено за пореден път без какъвто и да е аргумент. Предполагам, прочете какво е написал B-boy[styLe]. Не съм сигурен дали си го разбрал...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.