Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

На уторент сам си създаде правило след идин от въпросите, където аз натиснак разреши и имаше отметка да запомни действието. След като влязох в настройите на защитната стена (а не на дефенс+) имаше създадено правило - нещо от сорта :"разреши всичко към всеки порт и всяко IP, когато протокола е TCP, или UDP" (в момента съм на работа и не се сещам точно)

Малко учудващо звучи как подхождаш към настройките след уточнението ,че вече си ползвал CIS .По скоро се прави обратното - веднага след инсталацията най-малко Safe Mode и възможно минимално използване на Training Mode -най вече при проблем .Логиката за това е ясна -Training Mode създава "твърде широки "разрешаващи правила и то за цялата система(не само конкретното приложение),което не е за предпочитане.Е,вярно , по-малко ще задава въпроси!

По-скоро искам да те насоча за µторент с долния линк от форума на Comodo.Ползвам тези правила и при Paranoid Mode безпроблемно , не се препоръчва да го правиш trusted.

http://forums.comodo.com/frequently_asked_questions_faq_for_comodo_firewall/tutorial_for_utorrent_with_comodo_firewall_3-t15677.0.html

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Стената на Comodo запомня ли вече зададени правила? Защото преди няколко месеца я уличих в забравяне на зададени указания - самоволно се връщаше на своите си настройки по подразбиране.Бяха доста либерални и исках да ги коригирам и не успях тогава...Вероятно знаете, µторент е предпочитан от доста вредоносни творения - какво ли не го правих-наблюдавах го, ограничавах го, филтрирах го с разни програми...Накрая от 3-4 месеца го деинсталирах и забравих за него. Това е по-добрият избор - вместо да си като пъдар на този дребошляк-торентклиент.Подробностите вече ми се губят - но това творение ще го инсталирам отново само ако желая да дебна пак какво ли ще се случи. Поздрави

Малко учудващо звучи как подхождаш към настройките след уточнението ,че вече си ползвал CIS .По скоро се прави обратното - веднага след инсталацията най-малко Safe Mode и възможно минимално използване на Training Mode -най вече при проблем .Логиката за това е ясна -Training Mode създава "твърде широки "разрешаващи правила и то за цялата система(не само конкретното приложение),което не е за предпочитане.Е,вярно , по-малко ще задава въпроси!

По-скоро искам да те насоча за µторент с долния линк от форума на Comodo.Ползвам тези правила и при Paranoid Mode безпроблемно , не се препоръчва да го правиш trusted.

http://forums.comodo.com/frequently_asked_questions_faq_for_comodo_firewall/tutorial_for_utorrent_with_comodo_firewall_3-t15677.0.html

Да, прав си... Докато се прибрах и вдигнах нивата, нищо че системата ми не е инфектирана (поне според 10-на антивирусни продукта):

Firewall - Custom policy Mode

Defence+ - Safe Mode

Тези настройки за уторента ги четох и преди време, но не смятам да ги правя пак. Правилата, които стената си създаде сама още преди да я сложа на онучаващ режим са тези:

a9ed3ee07fd6b6c3.jpg

Искам да знам освен за уторента има ли и други приложения за които могат да се създадат допълнителни или нови правила..

По скоро ме интересува мнение за тези настройки на стената - как трябва да са според вас:

c0144769f11f3ab6.jpg

И тези за Defence+ също:

cc445ab20b7d64e2.jpg

Стената на Comodo запомня ли вече зададени правила? Защото преди няколко месеца я уличих в забравяне на зададени указания - самоволно се връщаше на своите си настройки по подразбиране.Бяха доста либерални и исках да ги коригирам и не успях тогава...Вероятно знаете, µторент е предпочитан от доста вредоносни творения - какво ли не го правих-наблюдавах го, ограничавах го, филтрирах го с разни програми...Накрая от 3-4 месеца го деинсталирах и забравих за него. Това е по-добрият избор - вместо да си като пъдар на този дребошляк-торентклиент.Подробностите вече ми се губят - но това творение ще го инсталирам отново само ако желая да дебна пак какво ли ще се случи. Поздрави

За 2 дни не съм имал проблем с незапомнени правила - и за двата модула.

Дай ми аналог на уторента - те всичките са еднакви.....

Стената на Comodo запомня ли вече зададени правила? Защото преди няколко месеца я уличих в забравяне на зададени указания - самоволно се връщаше на своите си настройки по подразбиране.Бяха доста либерални и исках да ги коригирам и не успях тогава...

В SAFE и PARANOID не забелязвам такива неща , с изключение на ASCare.Все пак хвърли око на тази малка тема и последния ред от Reply #3.

https://forums.comodo.com/defense_wishlist/predefined_policies_implementation_is_poor_and_needs_a_change-t45730.0.html;msg330503#new

На уторент сам си създаде правило след идин от въпросите, където аз натиснак разреши и имаше отметка да запомни действието. След като влязох в настройите на защитната стена (а не на дефенс+) имаше създадено правило - нещо от сорта :"разреши всичко към всеки порт и всяко IP, когато протокола е TCP, или UDP" (в момента съм на работа и не се сещам точно)

На браузерите си сложих нови правила - да ги третира като браузери, но за друго не се сещам.

Какво трябва да променя според теб в настройките на самата защитна стена....

Така или иначе вече цял ден компа вкъщи е на обучаващ режим и на стената и на хипса....

В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябва.

За µТоррент се създава ново правило(писала съм в Комодо Форум и там модераторите са ми обяснили доста неща)

За Браузерите е ясно,че им даваме права за Browser!

Аз ползвам Мейл kлиената на Microsoft и my давам права за Мейл клиент след което го стартирам и Комодо ме пита какво да го прави....даваме Allow!

Skype също е Browser правило.

Explorer.Exe даваме Оutgoin същото важи и за SVChost.Exe също дай Оutgoing.

За µТоррент отиди в създаването на нови правила и създай това като ново правило което ще се казва µТоррент.

Rule 1

Action = Allow

Protocol = TCP or UDP

Direction = In

Description = Rule for incoming TCP and UDP connections

Source Address = Any

Destination Address = Any

Source port = A port range = (start port = 1025 / end port = 65535)

Destination port = the port of utorrent

Rule 2

Action = Allow

Protocol = TCP

Direction = Out

Description = Rule for outgoing TCP connections

Source Address = Any

Destination port = A port range = (start port = 1025 / end port = 65535)

Rule 3

Action = Allow

Protocol = UDP

Direction = Out

Description = Rule for outgoing UDP connections

Source Address = Any

Source port = the port of utorrent

Destination port = A port range = (start port = 1025 / end port = 65535)

Rule 4

Action = Ask (enable Log as a firewall event if this rule is fired)

Protocol = TCP

Direction = Out

Description = Rule for HTTP requests

Source Address = Any

Destination port = 80

Rule 5

Action = Block (enable Log as a firewall event if this rule is fired)

Protocol = IP

Direction = In/OUT

Description = Block and Log All Unmatching Requests

Source Address = Any

IP Details = Any

Ако имаш само модем, може да се наложи да добавиш правило (над последния корпус всички) да разреши на изходящите искания като DNS:

Action = Allow

Protocol = UDP

Direction = Out

Description = Allow Outgoing DNS

Source Address = Any

Destination Address = Any (or your ISP's DNS server for extra security)

Source port = Any

Destination port = 53

След като създадеш правилото пусни µТоррент и Комодо ще те пита какво да прави с изходящото правило което е зададено...дай my Allow.

Пyскам ти 2\\3 снимки да се ориентираш въпреки,че ми е на френски програмата.

Също така кажи какви програми ползваш за да се знае какви правила да се зададът и на тях.

Нещо много важно!

Когато ползваме Торент Клиент то не трябва да са Стилнати портовете а ето така!

o74j15.png

11ipijk.png

2pr8u11.png

1z2ep0g.png

ml1mro.png

34nno8y.png

2ecm5gl.png

im2xyu.png

29w7sie.png

wsvbd4.png

2cfa4nr.png

2ugyzq9.png

10fuh05.png

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Най после да прочета нещо смислено по настройките на Комодо :lol6: Начел се бях на разни изцепки и хвалби.

Androcure06 сигурно ли е че си жена,да не си се маскирала като такава :)

Аплодисменти за поста :) въпреки,че Комодо не го харесвам съм впечатлен от ясният ти пост.

Най после да прочета нещо смислено по настройките на Комодо :lol6: Начел се бях на разни изцепки и хвалби.

Androcure06 сигурно ли е че си жена,да не си се маскирала като такава :)

Аплодисменти за поста :) въпреки,че Комодо не го харесвам съм впечатлен от ясният ти пост.

Nikssi ,ние нищо ново не сме измислили само трябва да се прочете доста материал,просто се опитвам да внимавам в час!

...p.s.Аз също от твоите постове съм наyчила доста за Kaspersky.

Браво и от мен.....чудесен пост....но не се учудвам като знам кой го е писалclap.gif

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а...........

Малиииииииииии :angry:

егати настройките:blink:

Мисля че ще се справя...с такова добро ръководство всеки може да се справи, нищо че е възможно много лесно да се смени езика в настройките заради снимките, пък после на какъвто език си искаш го слагай. На мен лично ми е удобно на английски, или руски, но и така се ориентирам.

Да попитам - защо на скайпа даваш правило като браузер, не трябва ли да е друго... по скоро като даунлоад мениджър например...

• 2 седмици по-късно...
2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

mihnev_sz

В момента съм с НОД32 и стената на Комодо, без антивируса.

Интересува ме, антивируса има ли опция за изключване на защитата в реално време, така, че да сканира САМО при поискване? Питам, защото се изкушавам да поекспериментирам малко, като към стената добавя и антивируса на Комодо-то, но да му изключа защитата в реално време за да не пречи на НОД-а.

В момента съм със NOD32 комбиниран със CIS, при изключена защита в реално време на антивируса на Комодо. Малко повече RAM ми дърпа в сравнение с варианта без инсталиран антивируса на "гущера". Въпреки всичко заеманата памет е по-малка от тази при наличието на Нортон, комбиниран с PC Tools. Взех да свиквам с настройките на Комодо-то, благодарение най-вече на руския интерфейс. Чувствам се допълнително подсигурен с втория антивирус. Лесно и удобно е превключването от едния на другия антивирус, като задължително на едния се изключва защитата в реално време. Няма никакви конфликти между тях, а и за допълнителна подсигуровка съм ги добавил взаимно в изключенията. За сега тази комбинация ми харесва, ще продължа с нея известно време....

Comodo Antivirus "намира" вредоносен код в полезни програми като Trend Micro RootkitBuster,Process Hacker и други подобни. Сега лови много повече от преди, но допуска и повече FP. Поздрави

Сега лови много повече от преди, но допуска и повече FP

Вярно е....

Comodo Antivirus "намира" вредоносен код в полезни програми като Trend Micro RootkitBuster,Process Hacker и други подобни. Сега лови много повече от преди, но допуска и повече FP. Поздрави

При мен преди седмица откри опасност в WinRar, драйверите ми за видеокартата NVidia свалени от офсайта, и още две игри които играя без проблем вече почти 2 години, и никой никога досега не ги е подозирал.

Хубавото е, че при подразбиране не ги трие веднага , а пита потребителя, и при избор за игнориране ги слага автоматчино в изключенията си. Това на мен лично много ми хареса....

При мен преди седмица откри опасност в WinRar, драйверите ми за видеокартата NVidia свалени от офсайта, и още две игри които играя без проблем вече почти 2 години, и никой никога досега не ги е подозирал.

Хубавото е, че при подразбиране не ги трие веднага , а пита потребителя, и при избор за игнориране ги слага автоматчино в изключенията си. Това на мен лично много ми хареса....

Ще го автоматизират. Вервай ми :angry: Като знам как стената съм я докарвал до безпомощно състояние антивируса ще ритне камбаната веднага. Килни му процесите с подходяща програма и после го стартирай да видиш кво става :whist:

Последният път като го ръчнах в ребрата дори и след два рестарта пак от време на време бъгваше.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Понякога и платени интегрирани пакети "бъгват" - добавих му IObit Security 360 PRO 1.20 с цел подпомагане и стабилизиране. При изключен или неинсталиран Comodo Antivirus може не само NOD 32 v.4 да му се добави. Само да има човек желание за експерименти... Поздрави

Понякога и платени интегрирани пакети "бъгват" - добавих му IObit Security 360 PRO 1.20 с цел подпомагане и стабилизиране. При изключен или неинсталиран Comodo Antivirus може не само NOD 32 v.4 да му се добави. Само да има човек желание за експерименти... Поздрави

Да наистина е така. Но пък COMODO направо отказа да фукционира впоследствие.

Докато Антивирус Касперского 6.0 для Windows Workstations Версия 6.0.3.837 MP3 CF1 Дата выпуска: 20.11.2007 след подобна интервенция въстанови работоспособността си веднага.

Не е ли по за предпочитане интервенцията да не бъде допусната - защото някоя следваща вероятно ще успее. IDS + HIPS програми биха блокирали развитието своевременно. IObit Security 360 PRO 1.20 е интересна и добра IDS-програма.Предпочитам засега да не правя сравнения с Mamutu 2.0 и с ThreatFire.И трите ми харесват. Поздрави

Не е ли по за предпочитане интервенцията да не бъде допусната - защото някоя следваща вероятно ще успее.

Да но тя беше пропусната от Хипса на Комодо.Програмата не се инсталира.

Понякога е наложителна намесата на ползвателя. Още днес го "бъгнаха" при мен Comodo IS Free - в резултат и след рестарт не се стартира. Добавих друг IDS-продукт заедно с него да го подсигурява.Антивирусът го настроих в реално време да сканира всичко по достъп. Ако "бъгването" се повтори скоро - нещо друго ще инсталирам. Безплатен продукт е. Виждал съм в сродни състояния KIS и Avira PSS-като в нокдаун или нокаут. Никога не съм го установявал досега за Symantec Endpoint Protection - но не ми допада за домашно ползване по доста причини. "Defense+" е най-доброто на Comodo и може да се ползва с много други и разнообразни програми. Нещо важно - това е IDS, според мен! HIPS е налице при защитната стена. Затова може да се комбинира с друга стена с HIPS.Comodo Antivirus с "Defense+" отлично работи с Privatefirewall 7.0 Free.Получава се изключителна изцяло безплатна защита - тя и с изключен антивирус е на невероятно ниво, но за опитен ползвател. Поздрави

• 2 седмици по-късно...

Comodo Internet Security 3.13.119746.572

· FIXED! Removed some of the reasons that make AV to report false positive

· FIXED! Addressed some bugs that cause intermittent crashes of the GUI and the helper service

· FIXED! CIS causes high DPC latency after prolonged time of heavy network traffic

Много хубава поправка дано в скоро време оправят тези FP и може спокойно да се ползва Интегрирания Пакет.Какво по-хубаво от една доста добра безплатна защита!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Comodo Internet Security 3.13.119746.572

· FIXED! Removed some of the reasons that make AV to report false positive

FIXED! Addressed some bugs that cause intermittent crashes of the GUI and the helper service

FIXED! CIS causes high DPC latency after prolonged time of heavy network traffic

Много хубава поправка дано в скоро време оправят тези FP и може спокойно да се ползва Интегрирания Пакет.Какво по-хубаво от една доста добра безплатна защита!

Тези промени не са за тази версия,а за по -старата:

Version 3.12.111745.560 : 18th September, 2009

http://personalfirewall.comodo.com/release_notes.html

Изчакайте малко,ще се появят новите във форума им.

P,s, А ето ги,@TNN вече ги предостави! :D

Тези промени не са за тази версия,а за по -старата:

Version 3.12.111745.560 : 18th September, 2009

http://personalfirewall.comodo.com/release_notes.html

Изчакайте малко,ще се появят новите във форума им.

P,s, А ето ги,@TNN вече ги предостави! :)

Новата версия може ли да се инсталира върху старата, или трябва първо старата да се махне?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.