Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Нови версии за Windows XP и Vista. Изтегляне:

software.gifCOMODO Internet Security 3.12.111745.560x86 (38.64 MB)

software.gifCOMODO Internet Security 3.12.111745.560x64 (41.28 MB)

Промени:

*FIXED! Removed some of the reasons that make AV to report false positives

*FIXED! Addressed some bugs that cause intermittent crashes of the GUI and the helper service

*FIXED! CIS causes high DPC latency after prolonged time of heavy network traffic

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

В момента обновявам комодо и ве4е 2 4аса седи 30%.В мен ли е проблема ?Може би са6тото сам го инсталирал на виртуалната ма6ина ?

В момента обновявам комодо и ве4е 2 4аса седи 30%.В мен ли е проблема ?Може би са6тото сам го инсталирал на виртуалната ма6ина ?

Първият ъпдейт е над 100 MB. Можеш да го следиш пряко - пакетът има тези възможности. Да те предупредя - възможно е и вредоносен код да възпрепятстува обновяването.Случвало ми се е - преди да го намеря и изпратя където му е мястото. Можеш да си провериш скоростите, а при нужда и цялата ОС. Поздрави

Да те предупредя - възможно е и вредоносен код да възпрепятстува обновяването....

Не четеш ли?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И без виртуална машина това замръзване на 30% е често явление. Споменах - подлежи на пряк контрол връзката с техния сървър.Трябва да се провери от потребителя.Сега не е пред мен за да съм по-конкретен. Поздрави

И без виртуална машина това замръзване на 30% е често явление. Споменах - подлежи на пряк контрол връзката с техния сървър.Трябва да се провери от потребителя.Сега не е пред мен за да съм по-конкретен. Поздрави

Да, на реална машина при нова инсталация се получава почти винаги доста голямо изчакване за пълен ъпдейт. Чакал съм часове за виртуална машина. Има десетки оплаквания за товa във форума на Comodo.

Мерси zа отговора и на двамата.Пробвах и други антивирусни и си варвят перфектно на вируалката.

А 6том парвия апдейт е 100мб тогава е от моята враzка.(която е мнооого бавна)

Ве4е zнам каде е проблема :yanim:

Мерси zа отговора и на двамата.Пробвах и други антивирусни и си варвят перфектно на вируалката.

А 6том парвия апдейт е 100мб тогава е от моята враzка.(която е мнооого бавна)

Ве4е zнам каде е проблема ;)

Как си с поркането? Ако поркаш,сега ти е паднало :) Един път и аз чаках като улав да се обнови CIS и после познай какво стана :hush:

пп.Обнови се бре ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Реших да инсталирам само Comodo Antivirus - за да го пробвам с избраните от мен IDS/HIPS програми. Обаче не може - проактивната му защита върви в комплект с антивируса и се наложи да деинсталирам Mamutu 2.0. Сега са заедно Comodo Antivirus + Defense"+" + Privatefirewall 6.1. Настроих антивируса в режим инкрементален с високо ниво на сигурност. Този антивирус е с доста възможни вариации в настройките - сега ми е интересно как ще се изявява. Изцяло безплатно решение отново е налице - на пръв поглед се сработват добре.Някои се сещат защо е отстранена прехвалената стена на Comodo. Поздрави

4.6 няма такъв рейтинг

Има ,имааа...

И не само Софтпедия ще признае Комодо(след целия зор който си даде да го наплюва)

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=cat&id=45 Тук рейтингите са по-различни и доста от тях не са обективни.Рейтингите на ESS 4, NIS 2010, CIS дали изобщо си струва да се гледат!? Едва ли някои биха критикували Comodo, ако самите те не предоставят поводи за това. Тези дни смятам да пробвам да потормозя антивируса им и ще ми стане ясно колко е задобрял. Защото последното се твърди в доста форуми и нямам нишо напротив да е вярно. Поздрави

Comodo , не са най-добрите , но са на второ място след Online Armor.

Comodo , не са най-добрите , но са на второ място след Online Armor.

Надявам се тогава да ме просветлиш мен неграмотния има ли Online Armor защита срещу ARP Poisoning ?

Надявам се тогава да ме просветлиш мен неграмотния има ли Online Armor защита срещу ARP Poisoning ?

Разбира се , намира се на Firewall -> Computers (Долу има тикет с ARP Protection).

Интересува ме, чисто от любопитство, последната версия на стената има ли руски интерфейс?

Интересува ме, чисто от любопитство, последната версия на стената има ли руски интерфейс?

Да, има. Лично аз бих ползвал единствено Defense+. Инсталира се с антивируса и след изключването му от настройките проактивната защита остава в самостоятелен режим на работа. Може да работи и с други стени и антивируси. Поздрави

Реших, преди да излезе новия КИС 2010 за 7, да сложа нещо безплатно, а и отдавна не бях слагал Comodo.

Ta...- засега оставам доста впечатлен от последната версия на COMODO.

Това за мен наистина е най-лекия интегриран пакет който съм ползвал ( сравнявам с КИС 2010 и НИС 2010). Не съдя само по консумацията на ресурси....

Просто системата ми литна, потресен съм (още не съм си и помислил къде да цъкна ....даже мишката не съм хванал, а съответния прозорец вече е отворен :cool: )

След първоначален инстал при настройки по подразбиране ми зададе само 2-3 въпроса за уторента и скайпа. За всички останали активни процеси и програми си създаде сам правила- това дали е добре или не - ше видим....

Май нама да ползвам Комодо само м/у другото и за изчакване или тестване- ще ми стане една от любимите програми...

Антивируса знам, че не е на нивотo на най-добрите, но тъй или иначе щом на 7 му е достатъчен не дотам велик антивирус, особенно с интИлигентно задклавитурно у-во като мен, не виждам смисъл да слагам Avira Free например- нека си седи Комодото. Още повече, че като се инсталира Комодо не изключи вградените Windows Firewall и Windows Defender на 7.

Мисля че тази комбинация е предостатъчна за домашно ползване......

Ще посканирам малко архиви из темата за ловенето...

П.П. Посканирах - на новия архив malware9 въобще не реагира - според комодо антивирус е чист.При по-старите архиви се справя на задоволително ниво. Пратих над 30 подозрителни файла до лабораторята им, ще видим дали ще имат скоро дефиниции за тях.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Реших, преди да излезе новия КИС 2010 за 7, да сложа нещо безплатно, а и отдавна не бях слагал Comodo.

Това за мен наистина е най-лекия интегриран пакет който съм ползвал ( сравнявам с КИС 2010 и НИС 2010). Не съдя само по консумацията на ресурси....

Просто системата ми литна, потресен съм (още не съм си и помислил къде да цъкна ....даже мишката не съм хванал, а съответния прозорец вече е отворен .........................

Не харесвам Комодо като програма, но ми хареса спокойният, балансиран и аналитичен тон на изказването ти! Имаш един "+" от мен!

Винаги след инсталация на XP и Vista в началото съм бил положително впечатлен - след време съм констатирал прояви на бъгове. Затова започнах да си правя експерименти без стената, без антивируса или и без двете.За Windows 7 нямам впечатления.Авторите на Comodo са амбициозни и според мен може да им се прогнозира още по-добро развитие. Поздрави

Просто системата ми литна, потресен съм (още не съм си и помислил къде да цъкна ....даже мишката не съм хванал, а съответния прозорец вече е отворен :blink: )

След първоначален инстал при настройки по подразбиране ми зададе само 2-3 въпроса за уторента и скайпа. За всички останали активни процеси и програми си създаде сам правила- това дали е добре или не - ше видим....

Май нама да ползвам Комодо само м/у другото и за изчакване или тестване- ще ми стане една от любимите програми...

Антивируса знам, че не е на нивотo на най-добрите, но тъй или иначе щом на 7 му е достатъчен не дотам велик антивирус, особенно с интИлигентно задклавитурно у-во като мен, не виждам смисъл да слагам Avira Free например- нека си седи Комодото. Още повече, че като се инсталира Комодо не изключи вградените Windows Firewall и Windows Defender на 7.

Мисля че тази комбинация е предостатъчна за домашно ползване......

Ще посканирам малко архиви из темата за ловенето...

П.П. Посканирах - на новия архив malware9 въобще не реагира - според комодо антивирус е чист.При по-старите архиви се справя на задоволително ниво. Пратих над 30 подозрителни файла до лабораторята им, ще видим дали ще имат скоро дефиниции за тях.....

Здравей,

Антивируса на Комодо е млад и всички знаем кога излезе.

Стената от няколко версии насам с доста разработена за да може да не задава въпроси а сама да определя кое какво да бъде(както при КИС)

Това е един плюс за по-начинаещи които искат да ползват ХИПС приложения,но не са все още навътре в нещата.

Аз следя този продyкт,но честно казано АВ дава доста FP и заради тази причина все още не му се доверявам.

Ако искаш ще ти помогна в създаването на правила за стената и входящи и изходящи за приложенията.

Хyбаво е първо да се остави и стената и ХИПС-а на Learning Mode за да може да разyчи системата ти и това което правиш.

Пиши ако нещо те интересyва.

Благодаря ви.

ТНН, сложих Комодо след миже би 10-на антивирусни продукта, без да се задълбочавам много с почистване след тях. Тествам Windows 7 Home Premium , и програми на него вече 2 месеца, така че въобще не може да става въпрос за нова инсталация.

Androcure06, преди почти година аз също се бях задълбочил в настройките на Comodo Firewall, и то по-особено покрай параноичните настройки на Танганика, и колкото по-навътре стигах все по-уверен ставах, и вдигах нивото... Искам да кажа, че бих се справил и сам с настройките, нищо че програмата е обновена доста..

И с риск от надценяване на възможностите си, за да не си блокирам системата, засега ще оставя всичко по подразбиране.

Първо ще потествам малко така,а после ще настройвам и ако има нещо ще питам... Благодаря отново...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Благодаря ви.

ТНН, сложих Комодо след миже би 10-на антивирусни продукта, без да се задълбочавам много с почистване след тях. Тествам Windows 7 Home Premium , и програми на него вече 2 месеца, така че въобще не може да става въпрос за нова инсталация.

Androcure06, преди почти година аз също се бях задълбочил в настройките на Comodo Firewall, и то по-особено покрай параноичните настройки на Танганика, и колкото по-навътре стигах все по-уверен ставах, и вдигах нивото... Искам да кажа, че бих се справил и сам с настройките, нищо че програмата е обновена доста..

И с риск от надценяване на възможностите си, за да не си блокирам системата, засега ще оставя всичко по подразбиране.

Първо ще потествам малко така,а после ще настройвам и ако има нещо ще питам... Благодаря отново...

Никога не съм ползвала Комодо на Параноични настройки(в Маtousec тестовете се правят по -подразбиране)

Говорих ти за настройки на ВХОДЯЩИ и ИЗХОДЯЩИ.

Примерно какво правило си дал на µTorrent?

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Никога не съм ползвала Комодо на Параноични настройки(в Маtousec тестовете се правят по -подразбиране)

Говорих ти за настройки на ВХОДЯЩИ и ИЗХОДЯЩИ.

Примерно какво правило си дал на µTorrent?

На уторент сам си създаде правило след идин от въпросите, където аз натиснак разреши и имаше отметка да запомни действието. След като влязох в настройите на защитната стена (а не на дефенс+) имаше създадено правило - нещо от сорта :"разреши всичко към всеки порт и всяко IP, когато протокола е TCP, или UDP" (в момента съм на работа и не се сещам точно)

На браузерите си сложих нови правила - да ги третира като браузери, но за друго не се сещам.

Какво трябва да променя според теб в настройките на самата защитна стена....

Така или иначе вече цял ден компа вкъщи е на обучаващ режим и на стената и на хипса....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.