Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Имаш добре, Фикс! :)

Благодарим за информацията! :P

Промените определено ми харесват, браво!

Екипът на "Комодо" явно работи много здраво, и до няколко години, ако продължава да се развива с тези бързи темпове, ще достигне лидерите в бранша! Говоря предимно за анти-вируса и анти-спайуеъра, понеже стената е най - добрата в момента!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Хайде да пусна още една малка новина относно Комодо!

Създателят на ProSecurity(с последна версия Real-time Defender )се присъединява към екипа на Comodo.Вече се търси на кого да сe продадe лиценза и за това няма нови версии.Комодо Компания се надяват техните продyкти да станат още по-добри при съвместната работа!

"You might have (or not : ) noticed that Pro-Security HIPS is no longer. The reason is: The sole developer/owner has now decided to Join Comodo. He was trying to sell pro-security code to someone else. We are glad that he joined Comodo to increase our ever growing R&D capability. He has already contributed towards CIS within the last weeks and look forward to his further contribution."

http://forums.comodo.com/hips_host_intrusi...o-t25818.0.html

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Хайде да пусна още една малка новина относно Комодо!

Създателите на ProSecurity(с последна версия Real-time Defender )се присъединяват към екипа на Comodo.Вече се търси на кого да си продадът лиценза и за това няма нови версии.Комодо Компания се надяват техните продyкти да станат още по-добри при съвместната работа!

"You might have (or not : ) noticed that Pro-Security HIPS is no longer. The reason is: The sole developer/owner has now decided to Join Comodo. He was trying to sell pro-security code to someone else. We are glad that he joined Comodo to increase our ever growing R&D capability. He has already contributed towards CIS within the last weeks and look forward to his further contribution."

http://forums.comodo.com/hips_host_intrusi...o-t25818.0.html

Аз доколкото разбирам става дума за един човек, който се опитва да продаде кода на продукта си, но е ясно, че засега няма резултат.

Аз доколкото разбирам става дума за един човек, който се опитва да продаде кода на продукта си, но е ясно, че засега няма резултат.

Ок създателят...боже за какви неща гледате вече да се захванете

"It is now ok to publicly acknowledge that the main architect/developer (owner) of Pro-Security has Joined our Beijing R&D center. We are continually expanding our capability to provide even better products to market."

28tchmp.png

има нова версия 3.9.74913.496 RC1

URL: http://download.comodo.com/cis/download/se...sta_x32_RC1.exe

Size: 69.5 MB (72,912,672 bytes)

NEW! Additional Languages Support: Romanian, Chinese(Traditional)

FIXED! IP Addresses are not shown properly

FIXED! AV Scanner crashes with runtime error/AV engine freezes the system

FIXED! Chkdsk.exe does not work properly when CAV is installed

FIXED! Adding files to my own safe files from the virus alert does not work

FIXED! Small GUI issues

FIXED! Screen capturing is not caught properly in Vista 32

FIXED! Windows Vista Desktop redrawing problems when cfp.exe starts

това са и промените

Голям праз. Румънците не са единственото място от което може да се издърпа пакета.

Евала, че си държат на правилата, но премахването на 3-те отметки по време на инсталацията едва ли ще е проблем за който и да е...

И безплатните продукти трябва да се издържат от нещо все пак. biggrin.gif

Голям праз. Румънците не са единственото място от което може да се издърпа пакета.

Евала, че си държат на правилата, но премахването на 3-те отметки по време на инсталацията едва ли ще е проблем за който и да е...

И безплатните продукти трябва да се издържат от нещо все пак. biggrin.gif

Е нали ние си знаехме от преди че е шпионин Комодо

Е нали ние си знаехме от преди че е шпионин Комодо

mihnev_sz имаше някакви подозрение, че изпращал някакво инфо до сървърите им...Аз Comodo не съм тествал чак толкова обстойно и засега нямам намерение да го правя... biggrin.gif

Явно продуктите на Comodo не отговарят на изискванията на softpedia за така наречената тяхна 100% чистота:

One of the concepts behind our 100% Clean award is the "click-away worry-free installation"

Ask Toolbar, за който става дума (adware) го има в инсталаторите на доста други "Freeware" програми. Toй може да не се инсталира, ако не се направи отметка, както спомена B-boy[styLe]. Аз засега не мога да се доверя на нищо, произведено от Comodo. Почти всичките им продукти са в доста суров вид и има голяма степен на риск при инсталация и работа. Само като гледам последните тест версии на CIS ми става ясно какви проблеми е имало. Особено при Vista...

Малко извън темата: Aз не мога да разбера добре softpedia и техните "тестове". Например преди време softpedia бяха пуснали Spyware Cease, доста неприятна rogue програма. И тя беше 100% чиста. Снимка от форума на malwarebytes.org (10.2008):

14rx8z.jpg

Е, все пак Spyware Chease вече го няма на softpedia, слава Богу. Затрили са го, подобно на BPS Spyware Adware Remover - извор на доста rogue...

Явно продуктите на Comodo не отговарят на изискванията на softpedia за така наречената тяхна 100% чистота:

Ask Toolbar, за който става дума (adware) го има в инсталаторите на доста други "Freeware" програми. Toй може да не се инсталира, ако не се направи отметка, както спомена B-boy[styLe]. Аз засега не мога да се доверя на нищо, произведено от Comodo. Почти всичките им продукти са в доста суров вид и има голяма степен на риск при инсталация и работа. Само като гледам последните тест версии на CIS ми става ясно какви проблеми е имало. Особено при Vista...

Малко извън темата: Aз не мога да разбера добре softpedia и техните "тестове". Например преди време softpedia бяха пуснали Spyware Cease, доста неприятна rogue програма. И тя беше 100% чиста. Снимка от форума на malwarebytes.org (10.2008):

14rx8z.jpg

Е, все пак Spyware Chease вече го няма на softpedia, слава Богу. Затрили са го, подобно на BPS Spyware Adware Remover - извор на доста rogue...

Не мога да ти отговоря от тяхно име,но предполагам не са знаели.По повода Аdware от там също си дърпам Format Factory,но вътре в програмата има Аdware или Spyware беше (Авира го блокира).Така,че навсякъде се предлагат free програмки с разни такива

Full Removal of Comodo Firewall Pro 3

За пълно премахване на програмата, след де-инсталация и остатъци ,като drivers,services,sys,отчитащи се от центъра на защита като активен Comodo Firewall Pro.Файла е предоставен от USSS Comodo's Hero ,който файл го тествах под windows xp sp2,работи безупречно.В архива има и упътване с процедурите и етапите за пълното премахване на програмата.

For novice users or people that want to save time

http://rapidshare.com/files/126630164/CFP_...leaner.zip.html

P.s. Днес съвсем случайно реших да инсталирам Outpust 2009 Free и по време на инсталацията си засече, че има инсталирана защитна стена,посочи Comodo Firewall Pro и Outpust спря с инсталацията.Аз го бях премахнал преди доста време със собствения му деинсталатор.Отначало се изненадах, понеже няма никакви признаци за съществуването му,но явно имаше остатъци дълбоко скрити в регистрите.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Последните месеци се въздържам да инсталирам продуктите им, защото тези остатъци се отстраняват с форматиране и преинсталиране. По никой друг известен ми метод не съм успял да ги установя и отстраня. Предпочитам засега да не ги пробвам. Поздрави

след като не си я пробвал как знаеш че се махат само с форматиране ?

след като не си я пробвал как знаеш че се махат само с форматиране ?

Можеш да пробваш да ги установиш и отстраниш по други начини и да споделиш във форума тук. Темата е 63 страници и не помня колко пъти съм писал в нея - разгледай ги. Поздрави

Въпреки, че съм голям фен на "Комодо", освен защитната стена не бих посмял да си сложа някой друг техен продукт!

Веднъж опитах и повече не бих посмял.Стената им е най-добрата в света до този момент, но за жалост не мога да кажа същото и за останалите им продукти!Дори бих ви препоръчал да ги избягвате!

http://download.comodo.com/cis/download/se...ta_x32_BETA.exe Някакъв топшпионин-гост при мен не ми позволява да изтегля друг топшпионин от посочения линк. Сега първия трябва или да го ловя{ако мога} или да го лъжа някакси. Чудя се кое ми е по-интересно. Нищо не може да ми попречи CIS пак да го пробвам - ако трябва с форматиране и преинсталиране отново. Всичките им продукти изобщо не са скучни и не смятам да ги избягвам. Весело е с тях. И какво ще ми откраднат - сигурно същото това, което доброволно съм разрешил на Rising. Поздрави

Констатирах наскоро трагично несправяне на Comodo IS Free RC2 при инфектирана ОС с китайски творения. Comodo Firewall допуска кражба на трафик - в моите очи това я изпраща при аутсайдерите за стените. Иначе онези чешки тестващи на което искат място да си я класират... При личните ми съпоставки дори защитните стени на ESS 4 и Avira PSS 9 на същата проверка може и по-добре да се справят.А чешките тестващи уж тях ги считат за непрепоръчителни...В случая изобщо не коментирам шпиономанийните им прибавки.Comodo вече са ми безинтересни напълно... Поздрави

покажи няколко скрийна. би било интересно да се види разликата в тестовете на матошек и тези, които ти си провел.

покажи няколко скрийна. би било интересно да се види разликата в тестовете на матошек и тези, които ти си провел.

Не твърдя да съм правил тестове - просто установих липсата на около една трета от обичайния трафик като скорост към Интернет. Смених защитния продукт и нещата се нормализираха. Поздрави

Не твърдя да съм правил тестове - просто установих липсата на около една трета от обичайния трафик като скорост към Интернет. Смених защитния продукт и нещата се нормализираха. Поздрави

TNN, твоите тестове не са и не могат да бъдат критерий за меродавност!

Уснановил, че 1/3 от трафика му се губил и хвърлил вината върху Comodo IS, щото след неговото премахване станало О,Чудо и всичко се възвърнало!

Айде нема нужда да плюеш нещо, което не ти харесва, а в същото време не можеш да намериш нещо по-добро от него!

Независими лаборатории тестват Comodo IS и определят стената като най-добра в света, обаче наш TNN открил, че не всичко което блястяло не било злато!

Аз също мога да кажа, че обичам да експериментирам и тествам защитата на пакети за сигурност, и мога да твърдя от личен опит, че на машината ми не е имало по-добра защитна стена от тази на Comodo!

Моля потребителите, които искат да опитат Comodo IS, да се убедят от личен опит за възможностите му!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

IMG, нямам претенции за меродавност - просто споделих - тази стена е толкова непреодолима, колкото са и доста други. Не разбирам защо я възвеличаваш - тя не е единствен и неповторим избор... Ползвай я още за да си със свои изводи. Не съм я плюл, защото това, което съм установил с тази стена съм го установявал и с повечето от останалите. Като излезе финална версия може пак да я пробвам -все пак тогава няма да е RC2. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.