Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

The COMODO Internet Security was designed to be the that integrates COMODO Antivirus, COMODO Firewall and COMODO Defense+ in a seamless manner. We have also fixed many bugs in COMODO Firewall with this release. COMODO Firewall or COMODO Antivirus canbe installed as standalone products by using the same setup.

Developed by one of the world's leading IT security providers, Comodo AntiVirus leverages multiple technologies (including on demand & on access scanning, email scanning, process monitoring and worm blocking) to immediately start cleaning or quarantining suspicious files from your hard drives, shared disks, emails, downloads and system memory.

Comodo Firewall Pro offers 360° protection against internal and external threats by combining an enterprise class packet filtering firewall with an advanced host intrusion prevention system. The new-look interface facilitates quick and easy access to all major settings, including the powerful and highly configurable security rules interface.

Built from the ground upwards with your security in mind, this award winning firewall constantly monitors and defends your system from inbound and outbound attacks. Version 3.0 now features a fully fledged Host Intrusion Prevention System called Defense+ to protect your critical operating system files and block viruses and malware before they ever get the chance to install. In fact, Defense+ is so good at blocking malware, you may never need a dedicated anti-virus program ever again.

The new-look firewall features a friendly graphical user interface; highly granular configuration options; easily understood and informative alerts; wizard-based detection of trusted zones and much more. It delivers enterprise class protection yet can be used ‘out of the box’ - so even the most inexperienced users will not have to deal with complex configuration issues after installation.

Whats New?

NEW! COMODO Internet Security: Seamlessly integrated Firewall, Antivirus and HIPS products

IMPROVED! System Resource Usage is improved

IMPROVED! Default security policies are optimized to protect new COM interfaces/registry keys/files

IMPROVED! Summary section now has links to appropriate sections

FIXED! Wrong application name is detected by firewall

FIXED! Firewall blocks fragmented packets even if it is disabled

FIXED! There are many small fixes/improvements addressed in this release"

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Много малко инфо т.е коментари ,до сега се рових из Google.

Ето нещо интересно от самия Изпълнителен Директор на Comodo (Melih) относно зададен въпрос:Защо е безплатна /Why is it free?.

Става въпрос за стената относно неговото изказване,но предполагам,че ще засяга и пакета:

http://www.personalfirewall.comodo.com/whyfree.html

http://forums.comodo.com/melihs_corner_ceo...ney-t764.0.html

И една от причините поради, които тази програма е маркирана като рекламен софтуер/Reasons why this program is marked as adware:

· (1) Attempts to change the homepage for web browsers installed on the system |

· (2) Attempts to change the default search engine for web browsers installed on the system |

· (3) Offers to download or install software or components (such as browser toolbars) that the program does not require to fully function

Тук

Ето и за пакета и той се класифицира като такъв:

http://www.softpedia.com/get/Security/Secu...-Security.shtml

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Androcure06, това, което пусна преди ми е познато. Има подобен коментар във форума на comodo: COMODO Internet Security 3.5.53896.424 Released. Информацията, която се предоставя в този форум е изключително недостатъчна. Няма почти нищо за включените модули, за работа с програмата, за разни настройки, евентуална поддръжка, обновяване и т.н. Аз не бих пуснал финал на програма без ръководство за работа. Макар и безплатна. :)

mihnev_sz, благодаря ти за коментара. Важно е да се знае, че Comodo Internet Security Free е със статус Adware!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Androcure06, това, което пусна преди ми е познато. Има подобен коментар във форума на comodo: COMODO Internet Security 3.5.53896.424 Released. Информацията, която се предоставя в този форум е изключително недостатъчна. Няма почти нищо за включените модули, за работа с програмата, за разни настройки, евентуална поддръжка, обновяване и т.н. Аз не бих пуснал финал на програма без ръководство за работа. Макар и безплатна. :)

mihnev_sz, благодаря ти за коментара. Важно е да се знае, че Comodo Internet Security Free е със статус Adware!

според мен не сте разбрали защо е безплатна.

"Просто, Comodo основните приходи идват от потвърждаване интернет бизнес с SSL сертификати (напр. ние поставя катинар на интернет сайтове)."

безплатен обяд не съществува взимат си парите много умно и не го крият,защото и двете страни са печиливши.

"Просто, Comodo основните приходи идват от потвърждаване интернет бизнес с SSL сертификати (напр. ние поставя катинар на интернет сайтове)."

безплатен обяд не съществува взимат си парите много умно и не го крият,защото и двете страни са печиливши.

Да, аз използвам някои сертификати на Comodo и наистина нямам оплаквания (засега). Не са за Интернет сайт, но вършат работа. Този статус "Adware" може би е малко пресилен, но не бива да се пропускат сривовете на операционната система при обновяване на защитната стена и проблемите при Vista. Няма нищо лошо да имаш безплатна програма. Обаче ако тя е за сигурност? В случая не вярвам. По-скоро платената версия на CIS вероятно ще може повече, за което не знаем почти нищо. Няма никакви сравнения. По-горе писах, че ми искат данни от кредитна карта за пробна версия на платената програма на CIS. Събраха се много вероятности. Да видим. :)

Приятелю,линка който съм дал по-горе,пише и това,което сега споменаваш.

И този Google translate. понякога е смешен превода.

Много малко инфо т.е коментари ,до сега се рових из Google.

Ето нещо интересно от самия Изпълнителен Директор на Comodo (Melih) относно зададен въпрос:Защо е безплатна /Why is it free?.

Става въпрос за стената относно неговото изказване,но предполагам,че ще засяга и пакета:

http://www.personalfirewall.comodo.com/whyfree.html

Ей, браво! Все едно ме чуха от comodo, току-що (няма и минута) пуснаха данни на официалния си сайт за CIS - тук.

Снимка:

11jrmnb.jpg

Забележете къде е пуснато сравнението обаче. На сайта за защитната стена (personalfirewall): http://www.personalfirewall.comodo.com

Приятелю,линка който съм дал по-горе,пише и това,което сега споменаваш.Не четеш ли?

И този Google translate. понякога е смешен превода.

извинявам се не съм разбрал грешката е моя.не бях сигурен на какво мнение си относно публикувания линк от теб.

Ей, браво! Все едно ме чуха от comodo, току-що (няма и минута) пуснаха данни за CIS - тук.

Снимка:

Интересно при платената Pro ,Remote Virus Removal /Дистанционно отстраняване на вируси ,това трябва да се види.

Нищо не пише за автоматичния ъпдейт при безплатния вариант .

vasilevsa понеже ползваш free пакета вече,а аз все още изчаквам да се докопам до другия комп,през какъв интервал се обновява?

извинявам се не съм разбрал грешката е моя.не бях сигурен на какво мнение си относно публикувания линк от теб.

Няма пр. :)

На мен ми прави впечатление липсата на TrustConnect в безплатната версия. Както и на отстраняване на вируси, вижда се на картинката. Със същия успех мога да си инсталирам SMPlayer и да се радвам на плеъра. Не е сигурно (засега), че антивирусът на Comodo в безплатния му вариант можа да маха вируси и зарази. Наистина няма коректна информация. На сапунка ми мяза.

На мен ми прави впечатление липсата на TrustConnect в безплатната версия. Както и на отстраняване на вируси, вижда се на картинката. Със същия успех мога да си инсталирам SMPlayer и да се радвам на плеъра. Не е сигурно (засега), че антивирусът на Comodo в безплатния му вариант можа да маха вируси и зарази. Наистина няма коректна информация. На сапунка ми мяза.

Когато хване(ако го хване, де!) вирус, Comodo го слага в карантина, оттам вече го триеш ръчно.

В по-новите версии може вече да не е точно така, но не ми пука.

И пак няма достатъчно инфо относно:

Как работи TrustConnect

Предполагам,че не е болка за умиране,повечето защитни стени,дори и безплатни поддържат охрана в/у безжична интернет връзка (Wireless Network Connection),дори и windows firewall.

Когато хване(ако го хване, де!) вирус, Comodo го слага в карантина, оттам вече го триеш ръчно.

Comodo имат последна версия за антивируса си: Comodo AntiVirus 2.0 Beta. Тоест нестабилна версия. Кога я стабилизираха, че аз не знам? И щяло да има даже трета версия? Подобно на Agnitum Outpost правят жалки опити за стабилизиране на позиции при потребителите на Windows XP със някавии си пакети за глобална сигурност за Windows от сорта Internet Security. Пропускат Vista със страшна сила, както и много неща, сътворени в час по трудово...

Този безплатен интегриран пакет впечатлява с блокиращите си възможности - а антивирусът му май все едно го няма ! Харесват ли Ви продукти с трояноподобно поведение !? Отлично пазят от чужди - останалото е запазена територия за свои ! Мислех това за китайска практика - сгрешил съм - и американци можели да го практикуват... 10 дни ми са предостатъчно - сбогувам се с продукта... Който желае може да я ползва - поне знаейки истината... Поздрави

Този безплатен интегриран пакет впечатлява с блокиращите си възможности - а антивирусът му май все едно го няма !

............

Това, което написах по-горе го доказваш с коментара си*. Това безплатно и измамно Comodo вероятно блокира, но не отстранява инфекции. Забележи тази значителна подробност. Тоест в голяма част от случаите ще ти иска кинти. Това го има в доста програми за сигурност, ако не си разбрал за рекламните трикове. Намират зараза - констатират. После трябва да платиш, за да я махнат. Не, мерси. Winamp ще ме пази по-добре. Жалко...

*Добавено по-късно

Това, което написах по-горе доказва думите ми. Това безплатно и измамно Comodo вероятно блокира, но не отстранява инфекции. Забележи тази значителна подробност. Тоест в голяма част от случаите ще ти иска кинти. Това го има в доста програми за сигурност, ако не си разбрал за рекламните трикове. Намират зараза - констатират. После трябва да платиш, за да я махнат. Не, мерси. Winamp ще ме пази по-добре. Жалко...

Е,щом ги засича,лошо няма,цитирам thomson

да не говорим за поправяне/лекуване,явно е далеч от тези възможности.

Нека му дадем малко време,все пак е" новородено пиле",не мислите ли?

Аз не мога да приема на сериозно констатацията на TNN за пакета,все пак е само негова,не намирам подобна констатация никъде другаде.

Ще се въздържа от крайности, относно пакета.

Цитат:

Харесват ли Ви продукти с трояноподобно поведение !? Отлично пазят от чужди - останалото е запазена територия за свои ! Мислех това за китайска практика - сгрешил съм - и американци можели да го практикуват... 10 дни ми са предостатъчно - сбогувам се с продукта... Който желае може да я ползва - поне знаейки истината... Поздрави

Е,щом ги засича,лошо няма,цитирам thomson

да не говорим за поправяне/лекуване,явно е далеч от тези възможности.

Нека му дадем малко време,все пак е" новородено пиле",не мислите ли?

Аз не мога да приема на сериозно констатацията на TNN за пакета,все пак е само негова,не намирам подобна констатация никъде другаде.

Ще се въздържа от крайности, относно пакета.

След като пише, че CIS Free не може да маха вируси и няма да може в бъдеще, няма никакъв смисъл от коментар. Нямам никакво доверие на тази програма.

Пак повтарям - има разлика между безплатната и платените версии.

11jrmnb.jpg

Защо трябва да чакаме някакво развитие в CIS Free към по-добро и различно от плеър? Такова няма да има...

След като пише, че CIS Free не може да маха вируси и няма да може в бъдеще, няма никакъв смисъл от коментар. Нямам никакво доверие на тази програма.

Пак повтарям - има разлика между безплатната и платените версии.

Защо трябва да чакаме някакво развитие в CIS Free към по-добро и различно от плеър? Такова няма да има...

Наистина ,жалко.Имах някаква надежда,макар и малка,но сега и това изчезна.Написано е черно на бяло,какво да да очакваш повече?

Май пак съм бил неясен - пази на невероятно ниво ! Щом Аваст-Икарус-Авира след изключването му нищо, не установиха след него при мен - не мога да отрека явни качества. Бих го определил като "мълчалив блокатор". Все пак го считам за доста добро решение за хора нежелаещи да закупуват защитен софтуер. Пази по-добре от повечето платени продукти ! А за шпионирането човек сам трябва да си прецени - в зависимост от това доколко му са ценни нещата на личния компютър. Вероятно всичко това си е форма на американска реклама - образецът малко ми прилича на китайски, но няма значение... Интегрираният пакет си е доста добър ! Поздрави

Май пак съм бил неясен - пази на невероятно ниво ! Щом Аваст-Икарус-Авира след изключването му нищо, не установиха след него при мен - не мога да отрека явни качества. Бих го определил като "мълчалив блокатор". Все пак го считам за доста добро решение за хора нежелаещи да закупуват защитен софтуер. Пази по-добре от повечето платени продукти ! А за шпионирането човек сам трябва да си прецени - в зависимост от това доколко му са ценни нещата на личния компютър. Вероятно всичко това си е форма на американска реклама - образецът малко ми прилича на китайски, но няма значение... Интегрираният пакет си е доста добър ! Поздрави

Пак няма аргументи за качествата на CIS. Не те разбирам как може да пишеш невчесани коментари. Какво значи "човек да си прецени сам"? Какво значи (за пореден път питам), че CIS пази по-добре от не-знам-кой-си? Нищо не казваш за пореден път.

А се опитваш да предубедиш потребителите да инсталират някакъв плеър (CIS) и да се надяват на Господ? Не те разбирам за пореден път. Досега не си дал никакъв аргумент в подкрепа на коментарите си. За разлика от повечето от участниците в този форум. Отказваш да дадеш снимки, както и логове от работата на програми за сигурност. Не разбирам твоя уникален и търпим от всички стил на коментиране , жалко...

P.S. Това, което се опитваш да правиш с коментарите си е доста разрушаващо (или деструктивно). Не знам дали четеш това, което пишеш. Айде да се аргументираш за всеки коментар по програмите за сигурност (надявам с знаеш за какво става дума), ама не по мазния и типичен за теб начин. Както виждаме досега, неаргументираните ти коментари по дадена тема нямат абсолютно никакъв ефект за корекция и са доста повеждащи. Ти си подложен на някакво странно търпение от страна на претоварените потребители и модератори. Тоест търсиш сеир в тези форуми. При мен тези постановки не минават:rolleyes:

Няма сеир при ползване на този продукт - има качествено блокиране. Постановки не са ми нужни. И да желая - пак не виждам какви снимки или логове да Ви предложа. А и кой би повярвал !? Нека всеки си прецени дали да пробва - според мен си струва. Поздрави

Всичко си пише в сайта на комодо:

Kакво е TrustConnect:

Comodo TrustConnect is a SSL (Secure Sockets Layer) Virtual Private Network and uses 128-bit encryption. Setting up Comodo TrustConnect is easy, as it works on most operating systems (Windows, Mac OS X) as well as with most firewall applications. Typical setup takes less than three minutes.

Не е вярно че пише че "не може да маха вируси и няма да може в бъдеще", аз такова нещо не виждам, пакета съдържа пълноценен антивирус, колкото до ефективността, продукта все още не е тестван никъде, поради простата причина че е съвсем нов, по мое мнение работи добре.

Това че от едната страна на картинката пише Virus Removal а от другата не, не означава, че антивируса не работи. Това което е отдясно на картинката е услуга, за това и секцията която е изцяло платена се казва "Hands On Support", именно услугата струва 39 долара годишно, по долу в сравнвнието пише за махането на вируси като услуга:

"Remote Virus Removal

You can rely on Comodo to remove any infections your PC may have, remotely! Just let us know the problem and we can connect to your computer and take care of it for you. You don't have to be an expert to enjoy expert protection."

Искаш да кажеш, че Comodo IS маха вируси? Неееее, не минава при мен. Картинка, за трети път:

11jrmnb.jpg

Ако искаш да кажеш нещо, просто го направи. Или не се опитвай да заблуждаваш.

Не ти вярвам. Ама никак. Не доказваш нищо. Не знам защо продължаваш да пишеш без никакъв аргумент.
Когато се споделят разни становища - и аз не им вярвам ! И предпочитам да пробвам- ако съм заинтригуван... Поздрави
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.