Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

"Мой беден български народ, в душата ти препускат хладни ветрове, в нивята ти кълнят бурени, в домовете ти кълне безверие. Мой нежен и раним български народ, надарен и търпелив, лъган и ограбван, от цветове и интереси, от чужди съветници и свои безбожници, мой нещастен български народ! Ний, твоите чеда, където и да се намираме, граничим с България, и на тая граница митничари няма. На тая граница стои нашата съвест, нашата доблест, нашата толерантност, гробовете на тия, които са били преди нас и люлките на тия, които идват след нас. Мой нещастен български народ, заради страданието ти – поклон!"

Монолог на незабравимия Георги Калоянчев, из “Кукер Кабаре”, по текст на Любомир Пеевски

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

Много "хубаво" сме свикнали…

Много хубаво сме свикнали
да не казваме "Обичам тe",
да не се самозалъгваме,
да не ни боли излишно.

Вече си употребяваме
думички от нас измислени,
вече само пожелаваме,
вече само си поискваме.

Искам те – необещаващо.
Искам те – неангажиращо,
без да се задълбочаваме
без да се натискаме.

Много хубаво сме свикнали
делово да се събличаме,
делово да се предпазваме,
даже и да се обичаме
не признаваме и не показваме.

Искам те е безопасно.
Искам те е необвързващо.

Става лесно, става ясно
лампите угасват бързо.

И във тъмното на стаята
без преструвки, без "Обичам те"
две минути след Желая те"-
ставаме и се обличаме…

Автор: Радой Ралин

"Единственото, което съм в състояние да ти дам, е настоящият миг. Това е всичко, с което разполагам. Истината обаче е, че никой не разполага с нищо повече. Просто ни харесва да се преструваме, че имаме и друго."

"Любов" - Елиф Шафак

„Втурнах се нагоре към мъжката тоалетна, а по пътя чух да бръмчи машина за полиране на под. Облекчих се и отново станах един почтен и уравновесен гражданин като всички други, дори повече. В продължение на няколко мига се чувствах на върха на щастието и физическото благополучие и тогава зърнах тези думи, надраскани на плочките над казанчето:

„Да бъдеш, е да вършиш” – Сократ.

„Да вършиш, е да бъдеш” – Жан-Пол Сартр.

„Да-би-да-би деш” – Франк Синатра.”

“To be is to do - Socrates.
To do is to be - Jean-Paul Satre.
Do be do be do -Frank Sinatra.”

2778055.jpgТочният мерник”

Редактирано от witness (преглед на промените)

7709058t.jpg

"Какъв скъперник е човекът -

цени безценното до него, едва щом му посегне друг."

Дамян Дамянов, "Ревност"

"Единственото, което съм в състояние да ти дам, е настоящият миг. Това е всичко, с което разполагам. Истината обаче е, че никой не разполага с нищо повече. Просто ни харесва да се преструваме, че имаме и друго."

"Любов" - Елиф Шафак

Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая.

- мрежата

Д- р Хаус: Иронични мисли за живота

10_1401995617.jpeg

"Мозъкът е нещо чудесно! Иска ми се всички да имаха по един!"

"Не, ако говориш на Господ си религиозен. Ако Господ ти говори си психично болен."

"Ако победиш – ще живееш. Изгубиш ли – умираш."

"Добре съм, прост не съм щастлив!"

"Ако никой не те мрази, значи правиш нещо погрешно!"

"Получавам ли бонус точки, ако се преструвам, че ми пука?"

"- Времето променя всичко.
– Така казват хората, но не е вярно. Когато правиш нещо, това променя нещата. Ако не правиш нищо, нищо няма да се промени."

"Истината започва с лъжи."

"Станахме лекари, за да лекуваме болести. Лекуването на пациенти е това, което прави повечето лекари нещастни."

"Целта на живота е не да елиминираме нещастието, а да го сведем до минимум.“

"Всички лъжат."

"Винаги ли си толкова глупав или днес имаш специален повод?"

"Когато решаваш загадки светът има смисъл и всичко е правилно."

"Ако спечелиш – ще живееш, ако загубиш – ще умреш!"

"Той обича въображаемо същество, неспособно на взаимност. Също както милиони други, които ходят на църква."

"Явно егоизмът сега е на почит."

"Предаността е начин да накараш някого да постъпва така, както на теб ти изнася."

"Хората, които говорят само за важни неща, просто не са в състояние да ги свършат."

"Мама винаги ми казваше, че две грешки не правят истина. Никога не каза нищо за четири грешки. Винаги намирах това за подозрително."

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

„Живот без мечти е семе без почва, растение без хранителни вещества. Мечтите не определят какво дърво ще бъдете, но ви дават сили да осъзнаете, че няма израстване без бури, трудни периоди и неразбирателство.

Мечтите вдъхновяват емоциите, освобождават въображението, пречистват съзнанието. Онзи, който мечтае, пренаписва и пресътворява своята история. Вие пресътворявате ли себе си?“

~ Аугусто Кури, „Бунтът на безименните”

1506549_937173229644692_3573334831473184

"Сякаш наистина сме се запътили към края на света. Аз не вярвам в библейската легенда, но на шега мога да си представя как Творецът ни дърпа ушите и ни вика: "А бе, пакостници, аз казах ли ви да не ядете от плодовете на това дърво! С кой акъл сами си унищожихте всичко, което бяхте създали!..." А ние, извъртели глави и надигнали се на пръсти, хленчим: "С този акъл, дето Ти ни го даде..." И тук Създателят се пообърква и само неубедително мърмори: "Дадох ви го, но вие злоупотребихте с него..."

Валери Петров

Когато продавате на човека книга, вие не му продавате 300 грама хартия, мастило и лепило – вие му продавате съвършено нов живот. Любов, и дружба, и хумор, и кораби в морето през нощта – небето и земята в една книга, истинска книга.

Кристофър Морли

1013847_10152417287152051_15887961350875

10712870_797406666969141_437299636736152

В пустинята
видях човек — гол, озверял,
клечеше на земята,
и стискаше сърцето си,
и го ядеше.

— Добро ли е, приятелю? — му казах аз.
— Горчиво е — отвърна той.
— Но ми харесва,
защото е горчиво
и е мое.

Стивън Крейн

"Душата на човека не е пазар, ако плачеш - скрий се от хората. Човек трябва да има една възглавница, да легне - там да сънува, да плаче, какво си иска, това да прави. Но там, на възглавницата!"
Рангел Вълчанов

1512318_10152429267437051_61826432086565

10730209_10152438546197051_7387937636252

• 2 седмици по-късно...

„Често ми е хрумвало, че доброто възпитание е може би онзи външен заглушител, който не дава да се разбере, че ти се пръска сърцето.”

Джон Стайнбек "На Изток от рая"

"Робърт, виждал ли си онези огромни, черни мравки, които се раждат с криле? Летят ден-два, после крилете им падат и те се спускат на земята, за да пълзят цял живот. Не е ли странно, Робърт, че сред хората това пълзене е на почит и че децата късат своите криле, за да се отдадат на великолепното пълзене?"

Джон Стайнбек

"Цветята не се сърдят едно на друго, когато никнат върху същото късче земя. Те само знаят часа на своята поява и взаимно си отстъпват сцената. И поляната цъфти, защото никое цвете не оспорва правото на другото да цъфне в своя час.
Но между нас, хората, има такива, които не отстъпват поляната. Въобразяват си, че цъфтят през всички сезони. И така, едни стоят там прецъфтяли, други не могат да цъфнат, защото нямат почва под краката си."

Боян Болгар

Taя тема е изродена. Обикаля се по фацебуци и сайтове за famous quotes наместо да цитираме нещо на което сме попаднали докато четем творба. И си говорим, говорим с лайк бутоните ...

Напоследък щастлив ме прави единствено мисълта че съм смъртен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.