Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

О да, за теб знаем.. за теб всичко е ясно..и всичко което Логосчо каже е истина едно към едно... Не се напъвай да се самонадъхваш, и теб сме те виждали като мишка хваната в капан и мъчеща се да се измъкне с общи приказки.... 

Та по въпроса за черния камък, това твърдение ли е което изказваш че " Когато Мохамед е влязъл в Мека и е потрошил всички идоли в Кааба и около него, черния камък също ли е бил строшен?Защото най-вероятно точно това се е случило и затова камъка сега е в обков, който освен всичко и му е придал форма каквато явно е нямал докато Мохамед е бил жив.Та тук явно имаме сериозна ревизия на волята на Мохамед, съответно и на божията воля."  ..???

Или просто пак е въпрос на който уж много пъти не ти е било отговаряно??? .. посочи ми поста където си го задал... все пак да видя и аз... освен ако не си си го внушил...

За черния камък и неговите счупване  има няколко версии, но те не включват Пророка, не се коси...

Например в Уикито е това... 

Други исторически версии са че е от превземането на Мека и Кааба в доислямските  му години .....

Видях какво си казал, видях и какво са ти отговорили.... Но не видях да са цитирали какво казват юдейските  религиозни книги( или поне някой юдейски религиозен авторитет ) по въпроса с Узайр... 

Профруит си е отговорил в типично негов стил, както и Логос на поставения ти въпрос в темата за юдаизъм.... Празни приказки общо взето.... Аз казвам, индианци, ала бала и така нататък...

Ако ти смяташ това за достатъчен отговор, аз не мисля така....

;) Добре би било, да ограничиш литературните си упражнения и да се съсредоточиш върху въпросите.Въпросът ми все още си си стои в темата за религиите, явно нямаш желание да пишеш там.

Ти явно си много наивен , ако смяташ че някой ще ти каже , че Мохамед е строшил камъка? Разбира се е напълно вероятно той да го е оставил, нали той е бил тотема на неговия клан, просто с легендата че паднал от небето, много е по-лесно да се убедят останалите че само той е истинския специален божи подарък.Но явно тогава пък някой не е бил съгласен с това, щом според твоя източник през 638 г. го е натрошил. Не знам разбираш ли истинското значение на този жест и значението на следващото действие, правенето на сребърния обков??? :cool:

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 264,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

wow,o you enemy of al islam!Аллах да те напътва в светлината на Исляма!

предупредих те да не пишеш километрични постове с 100000 въпроси.

1) Диин казва не всички Християни,защото и в наше време има такива,които вярват,че Богът е един и няма син,а исус АС е негов пратеник,също както Мухаммад САУС.

Тези „християни", за които говориш, в наше време се наричат мюсюлмани и юдеи!

2)Сура 21, аят 7

7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

Въобще не си наясно кога,заради какво е низпослана аята и съответно как се тълкува,въпреки това си позволяваш да я даваш като подкрепа за довод.Грешно я Логос!

Като греша, защо не ми посочваш къде ми е грешката?

3)Хадисите на Сунитите не може да се намерят на един линк и Букхари (ра)не е събрал в сахих ал Джами всички достоверни,защото не е искал книгата му да стане невъзможно дълга,така е казал той.Какво казваш ти няма тежест пред никого.

Интересно ми е да чуя, къде е казал това, моля?

Между другото - не ми представи данни, дали изреченията, написани от Дийн са хадис на Бухари:

„"A few months after the farewell pilgrimage, Muhammad fell ill and suffered for several days with head pain and weakness. He died on Monday, June 8, 632, in Medina, at the age of 63.[138] With his head resting on Aisha's lap he murmured his final words soon after asking her to dispose of his last worldly goods, which were seven coins""

Това искам да знам! Ако не представите данни, че тези изречения са хадис или си признаете, че не са хадис – Ще считам, че сте излъгали?

Ако са хадис – то непременно следва да са Суннитски хадис, защото шиитите не признават хадиси с Аиша в тях!

Въпросът е – Излъга ли Дийн, че това е хадис, че толкова много започнахте да се усуквате? Ако е хадис – дайте го от Сунната! По-просто от това няма!

4 "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени (муслимун)-значи християните са мюсюлмани .

Внимание – Тук се сблъскваме с типичен пример на Ислямизъм – „Разсичане" Знаменията на Самия Аллах с цел порочно тълкуване! Това е несъгласие с думите на Аллах и е най-големия грях в Исляма – Ширк!

Аллах да порази тези, които „разсичат" знаменията му и да ги постигне наказанието на Аллах – Огъня!

Това се нарича Ислямизъм / Радидален Ислям или Уахабизъм <ислямофашизъм> / в най-чистия си вид!

Точното знамение на Аллах е следното:

/ Сура 29, аят 46 /:

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени "

Изводът, до който е достигнато по-горе е, че християните казват, че Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени ".

Т.е. авторката твърди – „значи християните са мюсюлмани"

В знамението се твърди точно обратното – Хората на Писанието са Християните / така е написано и в предговора на Корана/!

Следователно, думите „И спорете с хората на Писанието" и „кажете" означават, че обръщението на Аллах е към мюсюлманите!

Тук недвусмислено се разбира, че мюсюлманите трябва да вярват в християнския Бог!

Т.н в днешно време Християнство е БИЛА религия от Аллах,до времето в което идва Исляма-тогава предната религия става невалидна и хората трябва да се подчиняват на други закони.

Да кажем, че разбирам какво искаш да кажеш …

Сега искам да попитам :

1. Къде в Корана е записано, че „предната религия става невалидна и хората трябва да се подчиняват на други закони."

2. Коранът „напомняне" ли е и на какво е напомняне?

Много преди Исляма обаче,хората заявяват,че Исус АС е Син Божи и с това преиначават религията от Аллах СУТ.Вярвайки,че Аллах СУТ има син,аватар,майка,брат и т.н. партньори и равни-правиш най-големия грях,наречен ШИРК и автоматично излизаш извън правия път.

Тук сме на едно мнение – Действително Аллах е Лъжец и е излъгал вярващите, че Исус е умрял на кръста! Това е точно Ширк – както сама казваш и от това следвало, че всички, които са повярвали в пратениците на Аллах от 1 век след Христа до началото на 7 век са отишли директно в Ада. Това благодарение на Аллах – Лъжеца и некадърния Месия – Иса, които не са предупредили вярващите за масовата измама!

А дали и сега не е излъгал Аллах е нещо в Корана?

Дали трябва да оставим Спасението си в ръцете на Лъжлива Бог?

За мен няма съмнение – стотното име на Аллах е Лъжецът!!!

В Курана християни и евреи биват наричани,,хората на писанието,,и спадат към категорията кафирин,наред с политеистите,отричащите и т.н.

ето ти доказателство:

Кажи: "О, хора на Писанието, вие сте без опора, докато не спазите Тората и Евангелието, и низпосланото ви от вашия Господ. И у мнозина измежду им низпосланото на теб от твоя Господ увеличава тяхното престъпване и неверие. И не скърби за неверниците(алалкаумил кафирин.)!5:66

Това е великолепно доказателство, че грешиш! Мога само да благодаря за подкрепата на моята теза, че християните не са неречени неверници!

Най-напред – отново се натъкваме на Лъжа, съпроводена с подмяна Словата на Аллах!

Сура 5, аят 66 в Корана е друга и гласи следното:

66. И ако спазваха Тората и Евангелието, и низпосланото им от техния Господ, щяха да се препитават и от това над тях, и от това под нозете им. Сред тях има и една умерена общност, но лоши са делата на мнозина от тях.

Знамението, за което говориш е не е 5:66, а 5:68 според Корана в превод от проф. Цветан Теофанов. Но аз съм снисходителен – при наличието на Седем свещенни Корана , всеки с по двама предаватели – действително в някои Корани номерацията на аятите е доста по-различна. Например – българскара компилация на Корана не съдържа 6 666 знамения, а 6236 ??!

Знамението е 5:68 -

68. Кажи: "О, хора на Писанието, вие сте без опора, докато не спазите Тората и Евангелието, и низпосланото ви от вашия Господ. И у мнозина измежду им низпосланото на теб от твоя Господ увеличава тяхното престъпване и неверие. И не скърби за неверниците!

Да видим какво казва Аллах в знамението:

1 . "О, хора на Писанието, вие сте без опора, докато не спазите Тората и Евангелието, и низпосланото ви от вашия Господ.

Т.е. тук Аллах твърди, че Хората на писанието трябва да спазват Тората и Евангелието.

2. " И у мнозина измежду им низпосланото на теб от твоя Господ увеличава тяхното престъпване и неверие"

Тук Аллах казва, че „мнозина измежду им" / т.е. не всичките / не вярват в низпосланото.

Тук няма сънмение, че тези „мнозина измежду им" са точно юдеите, защото те вярват само в Тората, а не вярват в Евангелието! Християните обаче вярват и в Тората и в Евангелието / точно както е разпоредил Аллах – „Тората и Евангелието, и низпосланото ви от вашия Господ."/ и в тази връзка думата „неверници" не се отнася за тях!<br style=""> <br style="">

Благодаря за подкрепата, Сестро! Дори аз бих се затруднил да намеря по-подходящо знамение, за да докаже, че неверници според Аллах са само юдеите!

,,О, хора на Писанието, не прекалявайте в своята религия и говорете за Аллах само истината! Месията Иса, синът на Мариам, е само пратеник на Аллах и Негово Слово, което Той извести на Мариам, и дух от Него. И вярвайте в Аллах и в Неговите пратеници, и не казвайте: "Троица!" Престанете! Това е най-доброто за вас. Аллах е единственият Бог. Пречист е Той, за да има рожба! Негово е всичко на небесата и всичко на земята. И достатъчен е Аллах за довереник.'' 4:171

Сестро, тук помолих да ми обясниш какво според Корана означава думата „Троица". Аз не намирам тази дума нито в Арабския Коран, нито в Библията!

Думата „Троица" не е Библейска нито коранична и в тази връзка без пояснение не мога да я коментирам!

на арабски Троица е Талаата, което озн.три и бебе може да схване значението.

Сестро, предлагам да спрем с лъжите! Сега казваш друго – не е "Троица", а "три"!

Аз разбирам / според твоите думи, понеже Талаата означава „три"/, че е забранено да се произнася „три" на Арабски – дори и бебе го разбра!

Как тъй „три", стана „Троица"! Къде отиде богатството на арабския език , Сестро! Нали преди време ме убеждаваше, че българският бил беден, а сега твърдиш, че на две различни думи от българския език-отговаря едва една арабска дума?

И още – От логиката в Корана би следвало да е забранено на мюсюлмани да произнасят думата „Талаат" / ако означаваше Троица /. Но точно по време на Арменския геноцид в Тукция през 1915 год., министър-председателя на Османската империя се казва точно Талаат бей !

Възродителният процес тогава / насилствената смяна на арабските имена с турски / още не е бил проведен от Гази Мустафа, /бъдещият Ататюрк / и турците са имали арабски имена!

Справка - http://www.epochtime...7-10-31_14.html

Ясно е, че в случая става дума за числото Три / както сама потвърди /, а не за Троица !

И така – „Троица" не е нито Библеиски, нито Кораничен текст!

В Корана е забранено да се произнася думата „три" на арабски. Така е записано в английската и арабската компилации на Корана!

Да не говорим,че абсолютно всички изседователи на Курана имат единодушие по въпроса.

Да не говорим, че в преводите на Английския Коран / например Мухамад Пиктал и др. / се споменава думата „Три", а не „Тройца", въпреки, че в английския има специална дума за Троица – Trinity !!!

Сура 4, аят 171:

171. O People of the Scripture! Do not exaggerate in your religion nor utter aught concerning Allah save the truth. The Messiah, Jesus son of Mary, was only a messenger of Allah, and His word which He conveyed unto Mary, and a spirit from Him. So believe in Allah and His messengers, and say not "Three" - Cease! (it is) better for you! - Allah is only One God. Far is it removed from His Transcendent Majesty that He should have a son. His is all that is in the heavens and all that is in the earth. And Allah is sufficient as Defender.

Източник - http://www.searchtru...translator=4#75

Превод на курсива - „ И вярвайте в Аллах и Неговите пратеници, и не казвайте "Три" - Престанете!"

Не е добре да се лъже, Сестро! „Единодушие" както виждаме – няма!

Забранено / грях е /е да се произнася „три" на Арабски. А думата „три" се съдържа в Корана??? Следователно – Коранът е грях!

,,И рекоха юдеите: "Узайр е синът на Аллах." И рекоха християните: "Месията(Исус) е синът на Аллах." Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

Те взеха за господари не Аллах, а своите правници и своите монаси, и Месията, сина на Мариам. А им бе повелено да служат само на единствения Бог. Няма друг Бог освен Него. Пречист е Той от онова, което съдружават с Него!(че има равни) 9:30 и 31

Това знамение е направо лъжа!

Никога в юдаизма не имало принцип, че : "Узайр е синът на Аллах."!

Това несънмено означава, че знамението не е от Аллах!

Тук стигаме до поредния голям проблем в Корана!

Знамението от Корана, неотговарящо на истината! Следователно – Коранът не е от Аллах!

Как ще коментираш тази лъжа, Сестро? Това е проблем в Корана!

Кой има обаче интерес да напише лъжливи знамения в Корана?

Сура 4, аяти 118 и 119 -

118. Прокле го Аллах и той рече: "Кълна се, ще отнема определена част от Твоите раби

119. и ще ги заблуждавам, и ще ги подбуждам към копнежи, и ще им повелявам да срязват ушите на добитъка, и ще им повелявам да изменят творението на Аллах." Който приема не Аллах, а сатаната за покровител, той ще понесе явна загуба.

Сега всичко е ясно, кой е низпослал лъжливи зманения от Сура 9: 30, 31 и е излъгал вярващите, че Исус е умрял на Кръста – Коранът е от Сатаната!

та така-били са назаретците в правата вяра,докато някои от тях решават да се върнат към религията на бащите си:политеизма

и измислят лъжата,че човек от плът и кръв е бог и променят писанията-нищо ново в човешката история,имало е и други подобни народи.

Това нещо, което си го написала, не го пише в Корана! В Корана се твърди точно обратното@

Аллах не само, че не е предупредил вярващите в 7 век, Писанията има грешки, а дори напротив – разпоредил е на мюсюлманите да вярват в Писанията!

СУРА 42. СЪВЕЩАВАНЕТО (АШ-ШУРА) , 3. Така Аллах, Всемогъщия, Премъдрия разкрива на теб и на онези преди теб [о, Мухаммад].

СУРА 16. ПЧЕЛИТЕ (АН-НАХЛ), 43. И преди теб изпращахме само мъже, на които давахме откровение питайте хората на Писанието, ако вие не сте узнали

СУРА 4. ЖЕНИТЕ(АН-НИСА),163. Ние ти дадохме откровение, както дадохме на Нух и на пророците след него, и дадохме откровение на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете, и Иса, и Айюб, и Юнус, и Харун, и Сулайман, и на Дауд дарихме Псалмите;

Сура 10, аяти 94. И ако се съмняваш в онова, което ти низпослахме [о, Мухаммад], питай четящите Писанието преди теб! При теб вече дойде истината от твоя Господ. И не бъди от съмняващите се!

Сура 5, аят 44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал тези са неверниците.

Аллах твърди, че е началото на 7 век, Тората е низпослана с напътствие и светлина, а съвременните уахабисти твърдят, че Аллах е променил Писанието!

Не само не го е променил, но се е ангажирал лично да пази Напомнянето / т.е. Писанието / !

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

Ще потвърдиш ли, че Аллах не си е изпълнил обещанието, Сестро!

И ако тази промана е станала преди 7 век / преди смъртта на Мохамед/ , то защо Аллах е разпоредил на мюсюлманите да вярват лъжлива Тора и Евангелие?

Логиката показва само един извод – Променен е Корана!

Действително – Коранът е претърпял над 200 промени още при диктуването му на Мохамед / така пише в Корана /!

Сура 16: 101

101. И когато подменяхме едно знамение с друго ­ а Аллах най-добре знае какво низпослава, ­ рекоха: "Ти само си измисляш." Но повечето от тях не знаят.

Сам Аллах си признава, че е подменял едмо знамение с друго!

Накрая – не видях да отричаш, че Мохамед е станал Пророк на 10 август 610 год, когато е на 40 години! Въпросът е – Защо Брат Дийн лъже?

OMG!O,you enemy of Allah,повече въпроси не можа ли да зададеш В ЕДИН ПОСТ?!

Първо искам да уточня за Езра,макар,че отговорих в темата,коъм която има линк.

От евреите една група е нарекла Езра-божи син,това се дава като пример в Курана,а не всички евреи.

1) Тези „християни", за които говориш, в наше време се наричат мюсюлмани и юдеи!

не,наричат се Християни,ходещи по-често на църква от тебе.Има ги с хиляди във Филипините и Шри Ланка.

2)примера ти е грешен,търси тълкуванието и го чети.

4)Няма радикален Ислям и Уахабизам,става въпрос за Ада я Логос.

,,спорете по-най-добри начин,,означава мюсюлманите да обяснят на Християните,че Иса АС не е син божи,а майка му светица

Богът е би трябвало да е Единствен,но Християните решават,че не е единствен,ами е Троица-трудно ли е за схващане!?

1. Къде в Корана е записано, че „предната религия става невалидна и хората трябва да се подчиняват на други закони."

на няколко места

2. Коранът „напомняне" ли е и на какво е напомняне?за смисъла на живота

Хората е трябвало да спазват Писанията-не да ги ПРОМЕНЯТ

Всеки,който не вярва в Няма друг бог освен Аллах Е неверник.

Логос-веднага,щом затвориш очи завинаги,ще разбереш Истината и кой е лъжец :)

и ще си отговориш на всички екзестенциални въпроси и няма да имаш и капка съмнение.

Талат е арабско име и много хора се казват така,много мюсюлмани се казват Исус-Иса,Мария-Мариам,Моисей-муса и т.н.

Щом твърдоглаво отричаш,че три не е Троица-то какво Аллах СУТ казва на християните тогава?М? :biggrin:

И така – „Троица" не е нито Библеиски..!

Уаллахи!-не е естествено,защото е измислена.Троица няма и Курана ти казва да престанеш да вярваш в измислици.

Вече за сетен път те предупреждавам да не тълкуваш както ти е изгодно:

,,101. И когато подменяхме едно знамение с друго ­ а Аллах най-добре знае какво низпослава, ­ рекоха: "Ти само си измисляш." Но повечето от тях не знаят.''

аята озн.идва Тората,отделят части от нея-Аллах СУТ праща Исус АС с Писание-променят го хората-идва Курана,който няма да бъде променен да Края.Хората са отричали Пророците,наричали са ги луди,измамници и т.н.

В действителност образ като тебе,Логос,потвърждава написано в Курана,че неверниците са слепи и глухи за Истината.

На който му е предопределено да иде в Ада-ще иде,ако ще главния имам на Мекка мухаррам да му обяснява за Исляма.

С Диин не съм чела за какво сте спорили .

Вие всички ще умрете...

Call out to the power of the darkness and light

Have dominion of the earth be lord of all the night

Kill all those who stand against you look into their eyes

Drink their blood and laugh as they pay for all their lies

Piss upon their graves then cast a final spell

Fly into the night and one day meet in Hell

Поклонете се пред мен и смъртта ви ще бъде бърза :lock:

Редактирано от BlackMetal666 (преглед на промените)

От евреите една група е нарекла Езра-божи син,това се дава като пример в Курана,а не всички евреи.

1) Тези „християни", за които говориш, в наше време се наричат мюсюлмани и юдеи!

не,наричат се Християни,ходещи по-често на църква от тебе.Има ги с хиляди във Филипините и Шри Ланка.

,,спорете по-най-добри начин,,означава мюсюлманите да обяснят на Християните,че Иса АС не е син божи,а майка му светица

Богът е би трябвало да е Единствен,но Християните решават,че не е единствен,ами е Троица-трудно ли е за схващане!?

на няколко места

Логос-веднага,щом затвориш очи завинаги,ще разбереш Истината и кой е лъжец :)

и ще си отговориш на всички екзестенциални въпроси и няма да имаш и капка съмнение.

Талат е арабско име и много хора се казват така,много мюсюлмани се казват Исус-Иса,Мария-Мариам,Моисей-муса и т.н.

Щом твърдоглаво отричаш,че три не е Троица-то какво Аллах СУТ казва на християните тогава?М? :lock:

Уаллахи!-не е естествено,защото е измислена.Троица няма и Курана ти казва да престанеш да вярваш в измислици.

,,101. И когато подменяхме едно знамение с друго ­ а Аллах най-добре знае какво низпослава, ­ рекоха: "Ти само си измисляш." Но повечето от тях не знаят.''

аята озн.идва Тората,отделят части от нея-Аллах СУТ праща Исус АС с Писание-променят го хората-идва Курана,който няма да бъде променен да Края.Хората са отричали Пророците,наричали са ги луди,измамници и т.н.

В действителност образ като тебе,Логос,потвърждава написано в Курана,че неверниците са слепи и глухи за Истината.

На който му е предопределено да иде в Ада-ще иде,ако ще главния имам на Мекка мухаррам да му обяснява за Исляма.

Чети, бре ,Алия, чети и може и да разбереш.

Ама в буквалния смисъл, да четеш, не да рецитираш отдавна запомнени и погрешно свързани истории, както го е правил Мохамед.

Ще ти обясня накратко спора с Диин и ще се раваме да чуем и твоето мнение.

Спора между нашите двама приятели е на колко години/слънчеви такива/ е починал Апостола на Аллах/ не Апостола Левски- за него спорове май няма/. Та ние правим следната сметка- роден през 570, първото послание получил през 610/на 40 годишна възраст/, починал през 632, значи е бил на 62 години.

Диин смята обаче, че горното уравнение дава 63 години, подчертавайки че всъщност тия години за него и за вярващите не са от значение.Аз съзирам поне няколко яки лъжи в това негово твърдение, но той упорито не желае да ни каже, на кого е необходимо годините да са точно 63?

Такова нещо не пише нито в Корана, Нито в Тората! Никога в юдаизма не е имало принцип Езра да е Божи син!

Но дори и да имаше такива групи, в аята се твърди, че "Юдеите казаха" , а би трябвало да пише "група от юдеите казваха"!

На този въпрос не могат да отдоворят и арабските улеми! Проследил съм преводите на няколко езика и се разбира, че преводачите нямат общо становище по въпроса!

А отговора е изключително прост - трябва само малко да се знае арабски и ще се разбере, че това е грешка в Корана!

Това не са християни със сигурност пък ако ще и да спят в църквата!

То и католиците се наричат християни, но са много далеч от християнството!

А защо не ми посочваш грешката?

Не знаех, че / Сура 29 Пачкът, аят 46 /, се отнася за Ада:

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени "

Не знаех, че чак в Ада християните ще трябва да упътват мюсюлманите!

Но разбрах, че мога да "разсичам" знаменията на части / точно като теб / и да тълкувам отделните части както ми е кеф!

Много добре са ти предали исляма, Сестро!!!

То и без това Коранът е безвъзвратно загубен и няма смисъл се мъчиш с тълкуване!

Мога да ти кажа и точно кога е станало това - Коранът не е съществувал по времето на Мохамед е писмен вид и е изчезнал безвъзвратно по времето на управлението на Абу Бакр т.е. между 632 и 634 година след Христа! И това е записано / т.е. трърдят го мюсюлманите - не аз /в Сунната на множество места!

Попитах те от къде прочете думата Троица? Казах, че не съм я срещал нито в Арабския текста на Корана, нито в Библията!

Питам - Къде е написано какво според исляма означава думата "Троица"?

Толкова ли е трудно за схващане? - Що е Троица, Сестро според исляма? Как тъй ме питаш с дума, която не разбираш?

на няколко мест

Чакам да чуя теаи места, защото аз знам други, в Които е записано точно обратното!

Развам се, че започваме да намираме съвместно противоречия в Корана, Сестро!

Интересно е да прочета това знамение, което съдържа думите ти " за смисъла на живота".

В знаменията на моя Коран пише друго!

Пак питам - Кога са променени Писанията, Сестро - преди смъртта на Мохамед или след това?

В Корана пише друго - Аллах се ангажира лично да пази Писанието:

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

Току що каза - "не вярвам в няма друг Бог, освен Аллах"

Двоиното отрицание - "не вярвам в няма" = /означава/ има !

Призна си, че си неверник в прав текст, Сестро!

Логос-веднага,щом затвориш очи завинаги,ще разбереш Истината и кой е лъжец :eek:

Не си изучила добре исляма , Сестро!

В исляма се трърди, че има задгробен живот! Може да е в ада или рая, но има.

Така, че израза "затвориш очи завинаги" с по-скоро в сила за определана ситуация в християнството!

Интересно е, че тази ситуация е предопределена за точно такива като теб и ти май интуитивно / с прословутата женска интуиция / го чувстваш това вече!

Ако все пак решиш да си промениш религията, обади ми се и ще ти кажа как точно да изкупиш греха, които си натрупала до момента и то на 100 %!

Май си объркала двете религии, Сестро?!

Християните и според Корана и според Библията могат да отидат да разчитат на Спасения!

Ето, препоръчвам ти да си по-прагматична:

Сура 5, аят 68. Кажи: "О, хора на Писанието, вие сте без опора, докато не спазите Тората и Евангелието, и низпосланото ви от вашия Господ. И у мнозина измежду им низпосланото на теб от твоя Господ увеличава тяхното престъпване и неверие. И не скърби за неверниците!

Знам, че се казват, но според теб Аллах твърди - да не се произнася думата "троица" / талаат - както се опита да ме заблудиш, че означалало троица на арабски/.

Щом твърдоглаво отричаш,че три не е Троица-то какво Аллах СУТ казва на християните тогава?М? :)

След като в българския, английския, руския и пр. езици има отделна дума за "три" и отделна дима за "троица", то очевидно двете думи означават различни неща!

А това, че арабският език е безкрайно беден, едва ли аз съм виновен за това!

Нали сама каза, че в Корана съществува думата троица? Аз казвам, че такава дума / Троица / няма е нито един превод на Библията!

А се изрази по-ясно - съществува ли в Корана думата троица или не съществува? Ако съществува - какво означава троица според Корана?

Питам - Подменял ли е Пророка едно знамение с друго Корана или не?

Имало ли е намеса на Сатаната, когато Пророка е диктувал някои знамения? Ясни ли са въпросите?

аята озн.идва Тората,отделят части от нея-Аллах СУТ праща Исус АС с Писание-променят го хората-

Къде пише в Корана, че хората са променили Писанието! След като е станало преди идването мна Мохамед, защо пророка казва:

Сура 5, аят 44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал тези са неверниците.

Защо Тората е с напътствие и светлина? Защо не е казано - Не вярвайте в Тората, защото е променена?

Сура4, 136. О, вярващи, вярвайте в Аллах и в Неговия Пратеник, и в Книгата, която е низпослал на Своя Пратеник, и в Писанието, което е низпослал преди! А който отрича вярата в Аллах и в Неговите ангели, и в Неговите писания, и в Неговите пратеници, и в Сетния ден, той дълбоко се е заблудил.

Защо Аллах казва на Мохамед и вярващите - вярвайте в Писанието, което е низпослано преди, а не казва - Не вярвайте в Писанието, което низпослах преди, защото е променено?

Сура5, аят43- И как ще ти отредят да съдиш, когато у тях е Тората с присъдата на Аллах в нея? После подир това се отмятат. Тези не са вярващи.

Примерите са от корана са трицифрени!!! Но аз изкам да отговориш на тези поне, моля!

идва Курана,който няма да бъде променен да Края.

Коранът не е съществувал в цялостен писмен вид във вида, в които го е получил Пророка дори и една секунда!

И това е записано на Сунната!

В кои музеи по света са трите най-стари Корана ? Колко страници липсват от тях?

Как в съвременния Коран са възстановени липсващите страници от най-старите Корани?

Хората са отричали Пророците,наричали са ги луди,измамници и т.н.

Да това е така - има посочени знамения, от които се разбира, че арабските езичници не са вярвали нито в Тората, нито в Евангелието, нито в Корана!

А са вярвали в езическия арабски Бог на Луната - Син, чиято титла е била Аллах / Божеството, Идола /, в слънцето, в звездите и пр.!

Християните биха казали абсолютно същоти и за теб, Сестро - сляпа си за истината!

Но по-точно е, че се доста зле и с теорията на исляна! Мога да ти кажа, че брат Дийн е доста по-навътре в нещата на исляма от теб!

Много има още да четеш, докато настигнеш поне него ...

В Корана е записано, че християните могат да разчитат, че ще идат в Рая! Освен това тяхната религия може да дава напътствие на незнаещите мюсюлмани!

Сура 10, аяти 94. И ако се съмняваш в онова, което ти низпослахме [о, Мухаммад], питай четящите Писанието преди теб! При теб вече дойде истината от твоя Господ. И не бъди от съмняващите се!

Ахах твърди, че християните знаят всичко, а мюсюлманите имат нужда от консултации. Така лие?

Изобщо не спорим. Питам дали тези изречения са от Сунната:

„"A few months after the farewell pilgrimage, Muhammad fell ill and suffered for several days with head pain and weakness. He died on Monday, June 8, 632, in Medina, at the age of 63.[138] With his head resting on Aisha's lap he murmured his final words soon after asking her to dispose of his last worldly goods, which were seven coins""

Дори и не са преведени. И ако са от Сунната, то кои е техният събирач?

Изтегли ги някаъде от Нета и упорито отказва да докаге, че са от предания!

И аз мога да си измислям хадиси - не мислиш ли?

Но винаги посочвам източника и ги превеждам според възможностите си.

Логос-противоречията са плод единствено на въображението ти.Вече започна да става,,болно въображение,,:

Аллах означава Богът,The God,Иллах озн Бог,който и да било бог.Християните в Ливан напр.наричат своя разтроен Господ :Аллах и казват маша-Аллах,Алхамдулилла и Бисмилла,защото арабският им е роден език,какъвто е бил и на политеисти и християни преди Исляма.

Глупаво е да казваш,че Талаат има общо с №3,все едно Стоян има общо със №100 или Петко 5 :lol6:

Името Талаат означава Високопоставен,Висок-като титла.

хайде стига толкова,че напразно си търкам клавишите да ти отговарям,след като ти не приемаш различни от твоите отговори.

Аллах да те напъти!

Нео-няма какво да се спори кога е роден Пророка САУС.Годината не се знае със сигурност,арабите до ден днешен се записват,в селдващата или в предната година,ако са родени няколко месеца преди или след.Мюсюлманите не празнуват рождени дни и даже датата не ги интересува.По-скоро е 571,но това всъщност няма никакво значение,спорете за по-важни неща.

Поклонете се пред мен и смъртта ви ще бъде бърза -пред кой?

Логос-противоречията са плод единствено на въображението ти.Вече започна да става,,болно въображение,,:

Аллах означава Богът,The God,Иллах озн Бог,който и да било бог.Християните в Ливан напр.наричат своя разтроен Господ :Аллах и казват маша-Аллах,Алхамдулилла и Бисмилла,защото арабският им е роден език,какъвто е бил и на политеисти и християни преди Исляма.

Глупаво е да казваш,че Талаат има общо с №3,все едно Стоян има общо със №100 или Петко 5 :angry:

хайде стига толкова,че напразно си търкам клавишите да ти отговарям,след като ти не приемаш различни от твоите отговори.

Аллах да те напъти!

Нео-няма какво да се спори кога е роден Пророка САУС.Годината не се знае със сигурност,арабите до ден днешен се записват,в селдващата или в предната година,ако са родени няколко месеца преди или след.Мюсюлманите не празнуват рождени дни и даже датата не ги интересува.По-скоро е 571,но това всъщност няма никакво значение,спорете за по-важни неща.

Сестро, почвам да се притеснявам за душевното ти здраве след този пост!Ти изобщо четеш ли какво ти пишем вече?Според теб излиза , че Мохамед е починал даже на 61 години, казвате и двамата, че това нямало значение и явно ме лъжете.Защото даже минаретата са високи 63 мерни единици точно заради годините които е живял Мохамед.Числото 63 има значение явно, а аз питам за кого? Защото 7х9 е 63, явно тук се търси някакъв магичен смисъл.Явно не е за вярващите .....

Аллах означава Богът,The God,Иллах озн Бог,който и да било бог.

Ал Илах е титла на езическия арабски Бог на Луната Син и означава Богът, Божеството Идолът. Още в езически времена Ал Илах е било съкратано го Аллах.

За справка - фамилията на бащата на Пророка - АбдАллах - което в превод от арабски означава - Раб Божии, Божии служител!

Името Аллах се е ползвало още от езичниците араби!

Християните в Ливан напр.наричат своя разтроен Господ :Аллах и казват маша-Аллах,Алхамдулилла и Бисмилла,защото арабският им е роден език,какъвто е бил и на политеисти и християни преди Исляма.

Библията е единственната книга в Света, която е преведена на всички езици.

До този момент изключения правят само някои диалекти с много малко говорещи ги хора.

Глупаво е да казваш,че Талаат има общо с №3,все едно Стоян има общо със №100 или Петко 5

Това го каза ти Сестро, не аз! Сега ще ти припомня:

на арабски Троица е Талаата,което озн.три и бебе може да схване значението.Да не говорим,че абсолютно всички изседователи на Курана имат единодушие по въпроса
.

Започвам да се радвам за теб Сестро! Накрая осъзна и започна да наричаш собственните си приказки с истинското им име – Глупави!"

Между другото – в английските и немски преводи на Корана, включително и в оригиналния арабски език думата Талаат / както сама казваш – означавала Троица и три едновременно / също е преведена като „три".

Доказателство:

Английски превод на Shakir Сура 4, аят 171

„ …believe therefore in Allah and His messengers, and say not, Three. Desist, it is better for you; …."

Английски превод на Pickthal Сура 4, аят 171

"…So believe in Allah and His messengers, and say not "Three" - Cease! (it is) better for you!..."

Превод от немски на Сура 4, аят 171

„…Darum glaubt an Allah und Seine Gesandten, und sagt nicht: ""Drei."" Laßt (davon) ab - (das) ist besser für euch…."

И т. нат. Навсякъде подчертаното с червено означава „ три " !

Трябва да имаш по-добра памет сестро, а не мен да обвиняваш за собственните си грешки. Това, че не ти е ясно какво пише в Корана не е извинение, за обида на преводите на Корана на други езици!

Познанията ти по богословие са твърде елементарни , Сестро! А и паметта ти нещо куца …Веднъж казваш, че Талаат означава „три" / на арабски Троица е Талаата,което озн.три и бебе може да схване / , а след това обвиняваш мен, че аз съм го казал / Глупаво е да казваш,че Талаат има общо с №3,/ ! Искам да змам – Лъжеш или не си добре със паметта?

Аллах да те напъти!

Добре! Нео искаше да знае – изреченията :

Хадис ли са или не са хадис! Ако са хадис, под кой номер са заведени в Сунната и кои е техния събирач!

О още – Аз твърдя, че Мохамед е станал пророк на 40 години и е получил първото откровение на 10 август 610 год. Бях обвинен, че лъжа!

Представете ми истината, моля! Бих искал да чуя и това, което вие сте чели!

Аз съм абсолютно сигурен в това, което пиша и мога да представя доказателства, че наистина това е според исляма!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Ти твърдиш това....

Едва ли има мюсюлманин, които ще оспори, че Мохамед е станал Пророк на 40 години, т.е. през 610 год на 10 август.

Ако на 10 август 610 г. Пророка е Бил на 40 години, то на Колко годино е бил Пророка през 632 година?

Очевидно на 62 години!

Сега да допуснем твърдението на ислямизма – пророкът е Бил на 63 години!

Следователно, през годината, когато е станал пророк, трябва да е на 41 години, което то противоречи на общоприетото твърдение, че Мохамед е станал Пророк на 40 години.

И още, ако 610 г., Пророка е бил на 41 години, то следва, че е роден 669 год. Това е пълен абсурд!

По никакви календари / освен по Слънчевия / не може да се нагодят датите / 570, 610 < Пророкът е на 40 години > и 632/ така, че Пророкът да е умрял внезапно на 63 години!

А сега твърдиш пък това...

Ал Илах е титла на езическия арабски Бог на Луната Син и означава Богът, Божеството Идолът. Още в

О още – Аз твърдя, че Мохамед е станал пророк на 40 години и е получил първото откровение на 10 август 610 год. Бях обвинен, че лъжа!

Представете ми истината, моля! Бих искал да чуя и това, което вие сте чели!

Аз съм абсолютно сигурен в това, което пиша и мога да представя доказателства, че наистина това е според исляма!

Проблем с паметта ли имаш?? Или покрай всички лъжи се чудиш какво си казал преди това...

Сестро, почвам да се притеснявам за душевното ти здраве след този пост!Ти изобщо четеш ли какво ти пишем вече?Според теб излиза , че Мохамед е починал даже на 61 години, казвате и двамата, че това нямало значение и явно ме лъжете.Защото даже минаретата са високи 63 мерни единици точно заради годините които е живял Мохамед.Числото 63 има значение явно, а аз питам за кого? Защото 7х9 е 63, явно тук се търси някакъв магичен смисъл.Явно не е за вярващите .....

Аха.... Математически и магически трикове ще търсим сега ... :wors:

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Аха.... Математически и магически трикове  ще търсим сега ...  :D

Няма смисъл да ги търсим.Те са скрити на явно място- направо са пред очите ви ама не можете да ги видите, защото сте добре облъчени.

Добре е ,че се изживеваш като меча на алах, ама истинския почива в много интересна гробница.

450px-Khaled-binwalid-tomb2.jpg

По колко свода има от всяка страна на кубчето? :cool:

Виждам, че имаш и проблем със зрението!

За това ще ти запиша отново цитатите и то по такъв начин, че да ги възприемаш с минимални умствени и зрителни усилия!

Ти твърдиш това....

Аз твърдя това, Което съм написал в червено!

Недвуслисленно съм написал дори два пъти - Мохамед е станал Пророк на 40 години на 10 август 610 година!

Това, което е написано със синьо е твое твърдение и аз твърдя, че подобно изявнение няма нищо общо с ортодоксалния ислям, а е чиста проба узхабизъм <Ислямофашизъм>!

Виждаш ли добре думите " да допуснем твърдението" и "ислямизма" / ислямофашизма /? Точно това чуждо на ортогоксалния ислям мюсюлманско учение подмена истинските думи на Аллах в Корана с радикални твърдения!

В черно са моите съждения по математика, на които още никой не се е опитал да отговори!

А сега твърдиш пък това...

Проблем с паметта ли имаш?? Или покрай всички лъжи се чудиш какво си казал преди това...

Аха.... Математически и магически трикове ще търсим сега ... :D

Както добре се вижда - червеното е отново моето твърдение!

Съвсем ясно се вижда / но само от хората с добро зрение и добра логика /, че то е напълно еднакво с по-горното твърдение.

Т.е. отново твърдя, че Мохамед е станал Пророк на 10 август 610 година, когато е на 40 години !

Синьото е отново твое твърдение! "Проблем с паметта ли имаш?? Или покрай всички лъжи се чудиш какво си казал преди това..."

Сега аз бих искал да коментирам - Проблем с логиката отдавна разбрахме, че имаш, Брате!

Но сега разбираме, че имаш и проблем със зрението!

Съветвам те да предприемеш спешни мерки!

Ще ти дам и един съвет от Писанието, Брате! Както знаем от Корана то съдържа истинските Слова на Аллах!

Притчи 4:23

Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, Защото от него са изворите на живота.

Виждам, че имаш и проблем със зрението!

За това ще ти запиша отново цитатите и то по такъв начин, че да ги възприемаш с минимални умствени и зрителни усилия!

Аз твърдя това, Което съм написал в червено!

Недвуслисленно съм написал дори два пъти - Мохамед е станал Пророк на 40 години на 10 август 610 година!

Това, което е написано със синьо е твое твърдение и аз твърдя, че подобно изявнение няма нищо общо с ортодоксалния ислям, а е чиста проба узхабизъм <Ислямофашизъм>!

Виждаш ли добре думите " да допуснем твърдението" и "ислямизма" / ислямофашизма /? Точно това чуждо на ортогоксалния ислям мюсюлманско учение подмена истинските думи на Аллах в Корана с радикални твърдения!

В черно са моите съждения по математика, на които още никой не се е опитал да отговори!

Както добре се вижда - червеното е отново моето твърдение!

Съвсем ясно се вижда / но само от хората с добро зрение и добра логика /, че то е напълно еднакво с по-горното твърдение.

Т.е. отново твърдя, че Мохамед е станал Пророк на 10 август 610 година, когато е на 40 години !

Синьото е отново твое твърдение! "Проблем с паметта ли имаш?? Или покрай всички лъжи се чудиш какво си казал преди това..."

Сега аз бих искал да коментирам - Проблем с логиката отдавна разбрахме, че имаш, Брате!

Но сега разбираме, че имаш и проблем със зрението!

Съветвам те да предприемеш спешни мерки!

Ще ти дам и един съвет от Писанието, Брате! Както знаем от Корана то съдържа истинските Слова на Аллах!

Притчи 4:23

Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, Защото от него са изворите на живота.

Мдам, върти го печи го, лъжливия кяфир си знае неговото..... вода от сто кладенеца ще докара, и пак на едно и също ще суче... Че и набляга че били го нарекли ЛЪЖЕЦ... естествено че си лъжец ...

Явно си пропуснал този пост http://www.kaldata.c...dpost&p=1629743

После този http://www.kaldata.c...dpost&p=1629785

Трето този свой пост с отговор ... http://www.kaldata.c...dpost&p=1630066

Има и още постове, но не ми се рови..доста са напред....

Всъщност ти там пак се измъкваш като кучка през задната врата, и наново подхващаш с твърденията си, и пак без да посочваш никакви доказателства за празните си твърдения... а преди това ревеш че не си бил посочил никъде нищо за голословните си алабаланици... Сега пак се повтаря същото.. голите твърдения на кяфира Логос, който при това после не вярва на посочените такива....

А какво искаш всъщност... само да повтаряш като латерна едно и също... това вече е очевидно , дори очеиваждащо.... Нагъл кяфир си ей, нагъл .....

Та кяфире , освен празните извъртаници, пак нищо не посочваш... Цитираш се сам за доказателство :D ..

Твърденията на кяфира, служат за база на следващите твърдения на същия кяфир... Въздушна кула ли градиш.. тя пада винаги, не си ли го разбрал докато си слушал папаза който ти е преподавал логика... Май не..

А като стана дума за дати, най-смешното кяфире, е че ти дори представа си нямаш от календарите на арабия преди Пророка, щом го наричаш слънчев ;).. и после математиката била желязна.. математиката събира и вади точно, само когато първоначалните данни са точни.. А твоите никакви ги няма.. 20 април ли беше роден Пророка я пак да чуем :D.. че и удебелено и съпоставено с рождения ден на Хитлер...

Та очакваме нещо наистина конкретно от теб накрая, вместо празни алабаланици, и после жонглиране със сметки.. криви както обикновенно.... Ако ти е удобно де, то шарлатании със точни данни не стават...

П.С Щях да забравя другия с празните приказки.. Нейчо, не се вживявам , споко, дишай свободно, и не се вълнувай като девойче видяло някакъв скъп парфюм.. просто съм очарован от житието и делата на Халид... Ще е интересно и за теб да се пообразоваш .....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Виното е забранено за мюсюлманите, защото е дело на Сатаната!

СУРА 5. ТРАПЕЗАТА (АЛ-МАИДА), аят 90. О, вярващи, виното, играта на късмет, кумирите и стрелите са мръсотия от делото на сатаната. Странете от нея, за да сполучите!

СУРА 2. КРАВАТА (АЛ-БАКАРА), аят219. Питат те за виното и за игрите на късмет. Кажи: "В тях има голям грях и изгоди за хората, но грехът им е по-голям от изгодата." И питат какво да раздават. Кажи: "Излишъка." Така Аллах ви обяснява знаменията, за да размислите

В Корана пише и точно обратното за виното е приятно за пиещите:

СУРА 47. МУХАММАД (МУХАММАД), аят15. Нима Раят, обещан на богобоязливите, с реки от вода, която не застоява, и реки от мляко с вкус, който не се променя, и реки от вино приятно за пиещите, и реки пречистен мед, и в който има за тях от всякакви плодове, и опрощение от техния Господ, е като онзи, който ще бъде вечно в Огъня... И ще им се дава вряща вода, която разкъсва червата.

СУРА 83. ОЩЕТЯВАЩИТЕ (АЛ-МУТАФФИФИН),аяти 22 до 25.

22. Праведниците са в блаженство,

23. от престоли гледат [към техния Господ].

24. Ще узнаеш по лицата им сиянието на блаженството.

25. Ще им се поднесе запечатано, пребистро питие.

От тук следва, че Кръчмата на Сатаната се намира в Ислямския Рай ! А Раят на мюсюлманите е дело на Сатаната.

Следва, че Исляма е религия на Сатаната и неговата същност е да попаднеш при Сатаната и виното му!

Въпрос - Сатанинска религия ли е исляма?

Разглеждаш въпросната религия,както дявола чете евангелието...Исляма,чистият ислям, е една от най-човеколюбивите и мирни религии.Не търси под вола теле.

Мдам, върти го печи го, лъжливия кяфир си знае неговото..... вода от сто кладенеца ще докара, и пак на едно и също ще суче... Че и набляга че били го нарекли ЛЪЖЕЦ... естествено че си лъжец ...

Явно си пропуснал този пост http://www.kaldata.c...dpost&p=1629743

После този http://www.kaldata.c...dpost&p=1629785

Трето този свой пост с отговор ... http://www.kaldata.c...dpost&p=1630066

Оправи си линковете, моля!

И трите линка ме връщат на едно и също място в главната програма и нищо не мога да коментирам!

Всъщност ти там пак се измъкваш като кучка през задната врата, и наново подхващаш с твърденията си, и пак без да посочваш никакви доказателства за празните си твърдения... а преди това ревеш че не си бил посочил никъде нищо за голословните си алабаланици... Сега пак се повтаря същото.. голите твърдения на кяфира Логос, който при това после не вярва на посочените такива....

А какво искаш всъщност... само да повтаряш като латерна едно и също... това вече е очевидно , дори очеиваждащо.... Нагъл кяфир си ей, нагъл .....

Та кяфире , освен празните извъртаници, пак нищо не посочваш... Цитираш се сам за доказателство :whist: ..

Твърденията на кяфира, служат за база на следващите твърдения на същия кяфир... Въздушна кула ли градиш.. тя пада винаги, не си ли го разбрал докато си слушал папаза който ти е преподавал логика... Май не..

Разбирам, Брате, че се чувстваш неудобно след като те хванах в лъжа!

И сега освен да ръсиш обиди, абсолютно друго не можеш да кажеш, защото нямаш никакви факти!

За мен твоите обиди са като Лебедова песен!

Сърдечно благодарим!!!

А като стана дума за дати, най-смешното кяфире, е че ти дори представа си нямаш от календарите на арабия преди Пророка, щом го наричаш слънчев :down:.. и после математиката била желязна.. математиката събира и вади точно, само когато първоначалните данни са точни.. А твоите никакви ги няма.. 20 април ли беше роден Пророка я пак да чуем :hush:.. че и удебелено и съпоставено с рождения ден на Хитлер...

Покажи твоите изчисления по различните календари и аз ще ти покажа грешките!

Няма календар, по които Пророкът да е на 40 години на 10 август 610 год. и да е умрял на 8 юни 632 година на 63 години!

Знам, че ти е иска да е така, но няма такъв Календар!

...

Повтарям - 20 април / понеделник/ 570 е най-популярната в исляма дата за рождението на Пророка!

Та очакваме нещо наистина конкретно от теб накрая, вместо празни алабаланици, и после жонглиране със сметки.. криви както обикновенно.... Ако ти е удобно де, то шарлатании със точни данни не стават...

П.С Щях да забравя другия с празните приказки.. Нейчо, не се вживявам , споко, дишай свободно, и не се вълнувай като девойче видяло някакъв скъп парфюм.. просто съм очарован от житието и делата на Халид... Ще е интересно и за теб да се пообразоваш .....

Щом като твърдиш, че това, което казвам е лъжа, то защо не ме разобличиш, Брате?

Или навярно нямаш необходимия потенциял?

...

Виждам, че си притеснен за Нео!

Ще му предам / като го "видя" във форума / за твоята загриженост!

Явно си пропуснал този пост http://www.kaldata.c...dpost&p=1629743

После този   http://www.kaldata.c...dpost&p=1629785

Трето този свой пост с отговор ... http://www.kaldata.c...dpost&p=1630066

Та кяфире , освен празните извъртаници, пак нищо не посочваш... Цитираш се сам за доказателство   :D ..

Твърденията на кяфира, служат за база на следващите твърдения на същия кяфир... Въздушна кула ли градиш.. тя пада винаги, не си ли го разбрал докато си  слушал папаза който ти е преподавал логика... Май не..

А като стана дума за дати, най-смешното кяфире, е че ти дори представа си нямаш от календарите на арабия преди Пророка, щом го наричаш слънчев   :hush:.. и после математиката била желязна.. математиката събира и вади точно, само когато първоначалните данни са точни.. А твоите никакви ги няма.. 20 април ли беше роден Пророка я пак да чуем   :jeer:.. че и удебелено и съпоставено с рождения ден на  Хитлер...

Та очакваме нещо наистина конкретно  от теб накрая, вместо празни алабаланици, и после жонглиране със сметки.. криви както обикновенно.... Ако ти е удобно де, то шарлатании със точни данни не стават...

Колко много думи, а колко малко смисъл носят.Направо ми е жал за теб. Делата на хора от далечни епохи и места са хубаво нещо, ако си даваш сметка кое е истината и кое лъжата.Проблема ти е че не искаш да ги различиш, а то е толкова просто.

Та нищо не чух да казваш за гробницата, защо има по три свода на всяка стена. Нещо малко на плагиатство ми докарва.Не ми отговори и на въпроса за черния камък, това е вече поне третия път който те питам.

Знаеш ли аккво означава строшаването му и последвалото обковаване със сребро.Каква е причината за тая форма на обкова? Май ти си човека с големите бели петна в общата и въобще културата, време е да си ги попълниш, за да можем да водим смислен диалог. :cool:

Разглеждаш въпросната религия,както дявола чете евангелието...Исляма,чистият ислям, е една от най-човеколюбивите и мирни религии.Не търси под вола теле.

Така казват арабските богослови. Но в свещенните книги на исляма пише друго!

Сахих Бухари Том 5, Книга 59, Номер хадис 369:

Разказва Jabir bin 'Abdullah:

Апостолът на Аллах каза: "Кой е готов да убие Ka'в бин Ал-Ашраф, който е оскърбява Аллах и Неговия Апостол?"

След това Мохамед бин Маслама стана казвайки: "О, Апостоле на Аллах! Искате ли, че аз го убия?"

Пророкът каза: "Да," Мохамед бин Маслама каза: "Тогава ми позволи да кажа (лъжливи) неща (т.е. да заблудят Каб)." Пророкът каза: "Вие може да ги кажете "

... И го уби и отиде при Пророка и го информира. (Абу Рафи) бе убит след Ka'б бин Ал-Ашраф.

Повече информация, за измамата и убийството, тук - http://www.usc.edu/s...ri/059.sbt.html

Няма никакво съмнение – Исляма и настолно ръководство с описани технологии за убийство и начини за измами!

Това ли е човеколюбие и мир според теб ?

25. Ал-Фуркан (Разграничаването)

77. Кажи: “Не би ви обърнал внимание моят Господ, освен ако сте го призовавали. Но вие взимахте това за лъжа [о, неверници] и мъчението е неизбежно.”

„Не търсете възмездие - рано или късно всеки плаща” Ванга

30. Ар-Рум (Ромеите)

36. И ако дадем на хората да вкусят милост, радват й се. А щом ги сполети злина заради онова, което ръцете им са сторили преди, ето ги - отчайват се.

40. Гафир (Опрощаващия)

35. които оспорват знаменията на Аллах, без да са получили довод - огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите. Така Аллах запечатва сърцето на всеки горделив, надменен.

Т.е. ако не призовеш Аллах, как ще получиш довод за истината за Него?

Надменните, горделивите... Последователи на делото на Сатаната.

Точно казано,Мечолари.

O,you enemy of Allah!Наистина ли не разбираш обясненията или нарочно казваш,че не ги разбираш-

да не би да се съгласиш с мнение на мюсюлманин?!Странен си Логос.Щом имаш дълбоки съмнения в Християнството-учи за него,

не си пилей времето.

Нео-къде прочете,че минаретата трябва да са 63 метра :)

хайде да разчупим тягосната атмосфера с един клип

Специално за Логос,Нео,Мечолари,Диин,Мики Маус и всички читатели на темата

първите двама:гледайте внимателно моля

...

40. Гафир (Опрощаващия)

35. които оспорват знаменията на Аллах, без да са получили довод - огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите. Така Аллах запечатва сърцето на всеки горделив, надменен.

...

Значи всъщност никой няма право да се съмнява в нито една дума от Корана, защото ако го направи : "- огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите".

Това означава ли, че такива хора трябва да се страхуват и от Аллах и от вярващите в него?

Това не е ли покана към вярващите да бъдат гневни?

Този опит за убийство: http://dnes.dir.bg/2010/01/02/news5630579.html

и радостта свързана с него, не е ли резултат от такава покана?

Аз не намерих източник на информация, че имало еврейска секта, която почита Езра като син на Аллах.

Защо в Корана не пише, че става въпрос за секта?

Сега огромен ли е гневът на Аллах и на вярващите към мен заради тези въпроси?

...

Това не го разбирам Aliah. Кой, кого заплашва и защо?

Точно казано,Мечолари.

O,you enemy of Allah!Наистина ли не разбираш обясненията или нарочно казваш,че не ги разбираш-

да не би да се съгласиш с мнение на мюсюлманин?!Странен си Логос.Щом имаш дълбоки съмнения в Християнството-учи за него,

не си пилей времето.

Нео-къде прочете,че минаретата трябва да са 63 метра :)

хайде да разчупим тягосната атмосфера с един клип

Специално за Логос,Нео,Мечолари,Диин,Мики Маус и всички читатели на темата

първите двама:гледайте внимателно моля

Ах , Алия! И това ли не знаеш?Напиши минаре в търсачката и чети.И не 63 метра, а 63 мерни единици.В момента се строят две минарета с височина 260 метра, ако не бъркам.Няма тягостна атмосфера , сестро къде я видя? Ние просто задяваме въпроси и представяме факти, ако това, че не получаваме от вас смислен и обоснован отговор ти се струва тягостно, вината не е у нас , да знаеш. :no-no:

25. Ал-Фуркан (Разграничаването)

77. Кажи: “Не би ви обърнал внимание моят Господ, освен ако сте го призовавали. Но вие взимахте това за лъжа [о, неверници] и мъчението е неизбежно.”

„Не търсете възмездие - рано или късно всеки плаща” Ванга

30. Ар-Рум (Ромеите)

36. И ако дадем на хората да вкусят милост, радват й се. А щом ги сполети злина заради онова, което ръцете им са сторили преди, ето ги - отчайват се.

40. Гафир (Опрощаващия)

Т.е. ако не призовеш Аллах, как ще получиш довод за истината за Него?

Надменните, горделивите... Последователи на делото на Сатаната.

Точно вие сте надменните и горделивите , бе сладък!

Не си ли го разбрал още?

Преди време беше писал , че си вярващ християнин.Виждам само една причина, да се спускаш така самоотвержено да защитаваш Алия, която в прав текст ти казва, че те смята за неверник. Освен ако и ти междувременно не си приел исляма , като нея.Щото и(ви) давал успех в настоящия живот и след това!

:down: :down: :nono::lol6: :lol6: :lol6::)

Филмчето е обикновена пропаганда, прекрасни факти, ама са това което ви изнася да кажете.Ти пък прочети "Сатанински строфи" и ми кажи защо е издадена смъртната присъда на автора и.

Нищо обидно не видях да е написал там.Даже и Алия беше ми казала, че за нея Мохамед е обикновен човек, точно това е и заключението на Рушди.

Значи всъщност никой няма право да се съмнява в нито една дума от Корана, защото ако го направи : "- огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите".

Това твърдение не е истина!

Арабските улеми заблуждават хората, че нямат право да се съмняват в написаното в Корана!

Аллах е призовал вярващите в прав текст да търсят противоречия и ако намерят такива, то означава, че Коранът не е от Аллах!

Доказателство:

Сура 4, аят 82

82. Нима не размишляват над Корана? И ако бе от друг, а не от Аллах, щяха да открият в него много противоречия.

Това означава, че е достатъчно едно, единствено противоречие да има в Корана и може да се каже, че не е от Аллах!

Аллах ни призовава да търсим противоречия, а не ни забранява!

Имам един въпрос към запознатите. Доколкото знам, според Корана самоубийството е неприемливо, без значение от обстоятелствата и подбудите. Чел съм, че Аятолах Хомейни по време на ирано-иракската война, издава фетва, с която подтиква бойците си към самоубиствени атентати срещу иракските нашественици, обещавайки им, че ще попаднат в рая и прочее глупости. И именно това отключва вълната от самоубийствени атентати навсякъде по света, която е заплаха и до днес. И че всъщност тези хора, смятайки, че вършат нещо което е в унисон с религията им, всъщност са в заблуда. Така ли е наистина, и как е възможно да се пренебрегне Корана, като се вярва на някакъв си политически и духовен водач?

WhiteHart аз съм мисюлманин и съм разговарял с ходжата в близката джамия. Той обясни така:

Исляма се дели на 2 (Хората го делят така)

Сунити - за Сунити които са около 99% да се самоубиеш значи директно да идеш в ада,спрямо Корана не е дадено да се самубиваш - неверник

Шиити - Според думите на Ходжата това са откачени,идиоти правещи всичко това за пари, с психични отклонения понеже има организации като Ал кайда които учат децата на това от 6 7 годишна възраст.. -ето за това говорим.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.