Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Със същия гарантиран успех можете да си боядисате и яйцата и главата и квото искате по ваш избор с те тия вина

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

айде на далаверата народе

:D

 

Пускат водните пилета на промоция
 

Публикувано изображение
 

Промоции на пилешко с вода се очакват в търговските вериги през следващия един месец.

 

Това бе договорено вчера между търговците и Българската агенция по безопасност на храните. Веригите са категорични, че един месец е достатъчно време, в което те ще могат да се справят и хората ще имат потребителския си избор – по-евтино и по-некачествено или по-скъпо, но по-добро пилешко месо.

Ако след изтичането на този месец все още има налични нереализирани количества, те или ще бъдат унищожени в екарисаж, или ще бъдат дарени на Хранителната банка, съобщават от агенцията.

След влизането в сила на наредбата всички производители в България трябва да произвеждат птиче месо със съдържание на вода до 4,3%. Това е минималното количество вода, използвана да се охлади птичият труп, което е необходимо при технологичното производство. Проверка на агенцията обаче показа значителни количества вода над нормата в пилетата, което ги прави по-тежки.

 

meganews.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

айде на далаверата народе

:D

 

Пускат водните пилета на промоция

meganews.bg

 

Няма проблем, ще ги изядем :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма проблем, ще ги изядем :D

 

викаш-малко ли сме ги яли досега, а ?  :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

викаш-малко ли сме ги яли досега, а ?  :D

 

Яли сме и по-лоши неща, но явно сме държелив народ :D


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Внимание! Мамят ни с безалкохолни с манипулиран срок на годност

 

Безалкохолни напитки с изтекъл или манипулиран срок на годност бяха открити в София при съвместни действия на служители от "Икономическа полиция" - ГД "Национална полиция", експерти от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), НАП и Инспекцията по труда, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е предприета след получен в БАБХ сигнал за съхраняване и разпространение в търговската мрежа на подобни напитки.

В хода на проверката на фирмата разпространител е установено, че в склад в кв.»Бояна» се съхраняват хиляди кенове и бутилки разнообразни на вид и съдържание безалкохолни и енергийни напитки - производство на различни фирми, с манинипулиран или с изтекъл срок на годност.

Манипулирането се е извършвало чрез елементарно изтриване на датата с органични разтворители и отпечатване на новия срок. Така потребителите били въвеждани в заблуждение и няма гаранция за качеството на стоките.

Предстои лабораторен анализ на качеството им. Складовете са запечатани. Върху нередовната стока е наложена забрана за дистрибуция и продажба. Изяснено е, че напитките са били разпространявани в големи търговски обекти. Работата по случая продължава от екип от служители на всички компетентни институции.

 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1739774

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Попаднах днес на една много готина анимация (с мечки, който пият газирани напитки), но всъщност не са онези сладникави мечки, украсили цяла София, а "Real Bears"- може би сте гледали филчето :)

http://www.youtube.com/watch?v=_aKWnG2lXeg

хубаво е, че някой се е сетил да направи подоно нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Внимание! Мамят ни с безалкохолни с манипулиран срок на годност

И тях ще изпием, няма проблем

:D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И тях ще изпием, няма проблем

:D

 

По-точно ще ги допием ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търговци пробутват замразено месо за охладено. Често в магазините може да се натъкнете на разфасовки, които се предлагат като прясно охладени мръвки, но всъщност първо са били замразени. Това разказа Владимир Иванов от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

 

Никой не може да каже колко дълго месото е стояло замразено, докато стигне до щандовете в магазина, допълни той. Ако се продаде достатъчно бързо, размразеното месо не е вредно за здравето. Продажбата на замразено месо като охладено обаче нарушава правата на потребителите и бърка в джоба им. Килограм замразено месо е доста по-евтин, отколкото същата мръвка, ако се продава като прясно охладена. Разликата между замразено и охладено пилешко например е около 2 лв. за килограм.

 

При свинското разликата е още по-голяма и достига 2,50-3 лв. за кило в зависимост от вида на мръвката. Продажбата на размразено месо носи и още един риск. Когато човек не е наясно какво точно купува, не знае и как да съхранява съответната храна. Така месото, което сме купили може да се развали по-бързо, отколкото очакваме, а евентуално повторно замразяване ще развали съвсем вкуса му, обясняват специалистите.

 

Единственият начин да се разпознае наистина прясното месо от размразеното е наличието на кръв, съветва Владимир Иванов. В пресните мръвки винаги има кръв, колкото и да ги миете, докато замразените могат да пуснат само прозрачна течност.
 

standartnews

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

вече не ни пука - ни кво ядем и пием, ни дали живеем изобщо

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хлябът "изпива" енергията ни

Генетично модифициран протеин причинява симптомите на хронична умора

 

Хлябът присъства ежедневно в менюто на почтивсеки човек, но противно на схващането, че той е полезен, учени доказаха обратното. Оказва се, че насъщният е виновен за т.нар. "болест на века" – хроничната умора.

 

Заключението е направено от кардиолога Уилям Дейвис от САЩ. Според него хлябът води до постоянна липса на енергия и неспособност за концентрация. Отрицателен ефект върху мисленето имат и постоянното ядене на сладкиши, които повечето пъти са тестени.

 

Съвременните сортове пшеница съдържат генетично модифициран протеин, който причинява симптомите на хронична умора и спомага за увеличаване на теглото.

 

Експертът посочва, че консумацията на бял хляб в неограничени количества води до липса на фибри в организма, без които нормалното функциониране на мозъка е напълно невъзможно.

 

btvnews.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

то ако само там има ГМО...

по тяхната логика не трябва изобщо да се събуждаме

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лазанята у нас – без конско

 

Публикувано изображение

В България не е внасяно от лазанята с конско месо, за която в Англия и други страни от ЕС се разрази скандал в края на миналата седмица, научи вчера „Монитор” от Българската агенция по безопасност на храните.

 

В същото време в Европа продължава изтеглянето на продукта от щандовете на месните магазини.

Става дума за храните, произведени от компаниите Findus и Comigel, заради възможно съдържание на конско месо вместо говеждо. Става дума за лазаня, канелони или спагети болонезе, мусака и ситно смляно говеждо месо с картофено пюре.

 

Конското месо с произход от Румъния, открито в замразени продукти, търгувани от британската група Findus, вероятно е минало през холандски търговец, след това кипърски, преди да достигне до френския доставчик Spanghero и отправено отново към преработвателя Comigel.

Скандалът с конското месо избухна, след като миналата седмица английската компания, която произвежда и търгува със замразени продукти, откри, че от 18-те й продукта лазаня с говеждо месо 11съдържат от 60 до 100 процента конско месо. По принцип то не представлява риск за човешкото здраве. Службата по безопасност на храните на Острова обаче разпореди тестове за наличието на ветеринарното лекарство фенилбутазон, защото не е разрешено животни, лекувани с този препарат, да бъдат част от хранителната верига.
Проблемът е предимно с подвеждането на потребителите, смятат наши специалисти по храните.

По принцип конското е висококачествено месо и значително по-скъпо от говеждото. В цяла Европа има традиция да се яде конско, у нас има лицензирани 6 кланици за коне и магарета. Няколко наши компании вече предлагат на пазара колбаси от конско месо и дори правят износ.

********

 

Българска агенция по безопасност на храните извърши проверка заради скандала с конското месо, който се разрази в Европа. Агенцията потърси дали в замразената лазаня с телешко месо всъщност има конско. При проведените през изминалите дни проверки в над деветнадесет търговски вериги в страната не е констатирано наличие от продукта. “Още след първите сигнали за вложено конско месо в лазаня ние се самосезирахме и извършихме незабавни проверки в търговски обекти на големите хранителни вериги. Оказа се, че такъв продукт за сега у нас няма“, обясни д-р Любомир Кулински – директор дирекция “Контрол на храните” към Българската агенция по безопасност на храните.

“Направихме проверките, въпреки че нотификациите по системата за бързо известяване за храни и фуражи (RASFF) бяха информационни - нашата страна не беше упомената като потенциален контрагент за въпросния продукт”, добави той.

 

actualno.com

 

много важно, зер щяхме да забележим

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

е какво му има на конското, че чак такъв скандал го направиха , аз това не мога да разбера ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

нищо му няма, то си е готино месце, но проблема в това какво ти обявяват, а какво купуваш. не е редно да пише говеждо, а да купуваш конско. иначе на конското нищо му няма и няма забрана за продаване и т.н. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

нищо му няма, то си е готино месце, но проблема в това какво ти обявяват, а какво купуваш. не е редно да пише говеждо, а да купуваш конско. иначе на конското нищо му няма и няма забрана за продаване и т.н. 

 

 

тъй де, право думаш, но колко други продукти има на пазара , в които не съответсва съдържанието на етикета, а не става чак такъв международен скандал.

Защо точно с това  конско месце ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тъй де, право думаш, но колко други продукти има на пазара , в които не съответсва съдържанието на етикета, а не става чак такъв международен скандал.

Защо точно с това  конско месце ?

 

Бъркаш - в държави като Англия и Франция такива скандали са доста чести.

Огромно внимание се обръща на здравето на потребителите и да има коректна и пълна информация на етикетите.

В случая, ако не беше месото от Румъния и не бяха засегнати верижно толкова много страни, ние изобщо нямаше да го отбележим и да му обърнем внимание.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бъркаш - в държави като Англия и Франция такива скандали са доста чести.

Огромно внимание се обръща на здравето на потребителите и да има коректна и пълна информация на етикетите.

В случая, ако не беше месото от Румъния и не бяха засегнати верижно толкова много страни, ние изобщо нямаше да го отбележим и да му обърнем внимание.

Освен това докато във Франция си похпват конче, в някои страни това е скандално, приемат се за красиви и благородни животни, които е надопустимо да се ядат.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Освен това докато във Франция си похпват конче, в някои страни това е скандално, приемат се за красиви и благородни животни, които е надопустимо да се ядат.

ял съм конско месо и магарешко по времето на тато, имаше 2 конезавода единия край Шумен, другия край Русе да не си въобразявате че месото се изхвърляше

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Потвърдено е наличието на конско месо

 

Потвърдено е наличието на конско месо в иззетата от българската търговска мрежа лазаня “Болонезе“ и продуктите ще бъдат унищожени. Това сочат получени резултати от извършения в Германия ДНК-анализ на стоката, претендираща да е с телешко месо, съобщиха в четвъртък от Българската агенция по безопасност на храните. И двете проби са положителни за наличие на конско месо, съответно 80% конско месо и 50% конско месо.

 Предприети са действия за унищожаване в екарисаж на всичките 86 килограма лазаня “Болонезе“, иззети по съмнение, че съдържат всъщност конско месо.

 Агенцията изпраща нови пет проби от други продукти за ДНК анализ в европейски лаборатории, допълниха от ведомството.

 През изминалите 10 дни са били взети 30 проби от български производители. Направени са им бързи тестове за наличие на конско месо. Резултатите са били отрицателни.

 В съответствие с решение на европейската комисия през март ще бъдат изпратени 100 проби, за да бъде направен ДНК анализ за наличие на конско месо, съобщават още от агенцията. Тя ще продължи да следи развитието по случая и да извършва проверки по него.

 

mediapool.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Опасно сурово мляко в София, Габрово и Видин
 

Установени са повишени концентрации на микотоксина Афлатоксин M1 в проба сурово мляко при регулярния контрол осъществяван от БАБХ във фермерски пунктове за събиране на сурово мляко, съобщиха от агенцията, предаде БГНЕС.

 

Във фермерски пункт в област Видин е констатирана малко по-висока от максимално допустимата концентрация, определена в Европа за афлатоксин М1 на килограм сурово мляко. Завишени количества са констатирани и във фермерски пункт в област Габрово и София област.

 

Цялото количество сурово мляко не се допуска в хранителната верига, като се унищожава, а на фермерските пунктове е наложена забрана да търгуват с мляко до излизане на отрицателни за наличие на афлатоксин лабораторни проби. Според становище на Центъра за оценка на риска към БАБХ, надвишаването на пределно допустимите количества не означава предизвикване на мигновени негативни здравни ефекти върху населението, като относителния риск от поява е по-малък от 1 допълнителен случай на 1 милион население годишно

 

Рискът за консуматора е минимален, когато максимално допустимата концентрация е съвсем малко превишена. Максимално допустимите концентрации определят дали стоките могат да бъдат допуснати до пазара или не. От гледна точка на предпазване здравето на консуматора, консумацията на храни с повишени концентрации на афлатоксини трябва да бъдат избягвани в дългосрочен план. Афлатоксините са микотоксини, които могат да се появят естествено, вследствие на плесени, и които също могат да се намират в зърнените храни. Те могат да се образуват преди събирането на реколтата или по време на съхранението на фуража или храната.

 

http://society.actualno.com/Opasno-surovo-mljako-v-Sofija-Gabrovo-i-Vidin--news_417704.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търговски вериги ни цакат с биопродукти менте

 

Публикувано изображение

Търговци трупат по 200-300% печалби от биоментета.

 

Магазини пробутват на щандовете със скъпи биопродукти и евтини обикновени храни, в чието производство може да са използвани пестициди и химически торове. Те продават екоментетата с отличителния знак на ЕС – зелено листо, като им надуват цените 2-3 пъти в сравнение с продуктите на пазара, съобщава “Телеграф”.

 

За проблема алармираха от Българска асоциация “Биопродукти”.Стоките, пробутвани за биологично производство, са купени на ниски цени от борсата, разказва Ели Илиева от асоциацията. Най-лесно ставало с внос на цитруси от Гърция. На борсата кило портокали може да се купи за 1 лев, а опаковани и със знака за бипродукт се продават за 4.

Случвало се е дори да пробутват вносно мляко от неизвестна марка, на която също слагали зеления отличителен знак. Потребителят лесно се подвежда, защото артикулът е на специализирания щанд. За сравнение, литърът струва 5 лв. при 2 лв. на обикновеното мляко.

Сертифицираните биопроизводители се пазят от такива евтини трикове, тъй като подлежат на постоянни проверки. Ако бъдат хванати в крачка, освен че ще изгубят лиценза си, ще трябва да връщат и усвоените помощи от ЕС и ще бъдат глобени по няколко закона едновременно. Лицензът се отнема много лесно, ако в една биоферма пробата покаже, че почвата е мръсна. А за сертификат се чака 2 или 3 години.

Търговските вериги, обаче, рискуват най-много да им бъде наложена глоба за подвеждане на потребителите, но не и на затваряне на обекта.

Почти невъзможно е потребителите да се ориентират по време на пазаруване дали едни продукт е еко или не. Това може да се разбере с дегустация, но опитването в хипермаркетите е невъзможно.

 

actualno.com
 
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търговски вериги ни цакат с биопродукти менте

Търговци трупат по 200-300% печалби от биоментета.

 

actualno.com

 

Като има наивници да купуват, разбира се, че ще печелят.

Ако човек иска да е сигурен, че храната му е здравословна, трябва да си произвежда продуктите сам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...