Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Това за кебапчетата и кюфтета незнам, но става хубав суджук от магарешко :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Не знам как ви дава сърце да хапвате магаренца. :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега и в саламите слагат такива меса.Преди време нашия "МЕКОМ" изкупуваше коне от Румъния, и познай на какво ги правеше.При положение, че нямаше биволици, те продаваха продукт "Биволска пастърма".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам как ви дава сърце да хапвате магаренца. :(

Ние хората сме хишници и ядем месо.Това ни е в природата. В момента се гледат животни за храна и месо навсякъде по света и съответно от тях се правят различни продукти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вярно е, но са били мешани месата, че магарешкото и конското много сухи и не става само с тях.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току що прочетох нещо в един форум и останах безмълвна................Вярно ли е, че навремето кебапчетата и кюфтетата са се правели от конско или магарешко месо? :shock11::no-no::ohmy::(

Не че нещо, ама винаги съм обичала магаретата и някак си не си представям тези мили дългоухи да станат на месо. :(

И ми стана гадно преди години, като научих, че в Австралия зайците ги ядат. Зайците са домашни животинки, не са за храна. Магаретата също. А конско месо ми звучи гнусно.

Не искам да си представям, че като дете съм си хапвала от Йори. :( :( :(

Ако знаеш ли колко конско месо ядем всички!Преди няколко години даваха по нашата телевизия едно предаване за конската мафия у нас.Крадат коне после ги продават на фирми за производство на салами.Има села ,в които се правят луканки от конско и свинско месо.Черпявали са ме с такава луканка и да знаеш че беше връх...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е точно пък конското е едно от най-полезните меса поради ниското съдържание на мазнини и е много по-здравословно от свинското, да речем...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не искам да си представям, че като дете съм си хапвала от Йори.

Анне, ама ти и сега си детенце, миличко. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Koнско и заешко се ядат от както свят светува :) До скоро Унгария беше най-големия производител на конски салами. В Брюксел пък има "конски" ресторанти, където месото е само от коне (обядвал съм там). А за зайчетата-сигурно имаш предвид, че не се ядат малките декоративни зайци (все едно да готвя вълнист папагал) те са домашни любимци. иначе: http://recepti.gotvach.bg/%D0%97%D0%B0%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%BE и кончета: http://recepti.gotvach.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%9C%D0%B5%D1%81%D0%BE

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Anne, да ви кажа,България се счита за вторият най-голям вносител на месо от кенгуру.Това го чух в едно научнопопулярно предаване по ТВ Европа. Изводите и възможните вариации ги оставям на Вас.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както казва една китайска поговорка, "всичко, което има 4 крака и не е маса, става за ядене"...

Заешкото месо е вкусно, стига да е приготвено от майстор, иначе е доста сухо. А магарешката кайма е чудесна за кюфтета и суджуци.Ял съм и суджуци от конско месо - леко накиселява и е особено червено, но поне е с достоверен произход.

Аnne, слез на земята - човекът е хищник по природа и се нуждае от месо. Откъде смяташ, че идва то?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Промоция!!! Само сега купи 10 кебапчета от Централна гара София и събери куче!

Според мен в тези народни умотворения има голям процент истина. А относно заешкото и магарешкото ви казвам , че е екстра месо. И двете съм ги ял през тази година , така че спомените ми са максимално пресни. От една страна магарешките кюфтета ми се струваха малко сухи, но от друга страна не е много ясно кое е необходимо да се вземе за мярка за да преценя дали са сухи, домашно приготвената кайма или купешката , натъпкана предимно със сланина и както каза колегата onogondur със всякакви химии.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това за кебапчетата и кюфтета незнам, но става хубав суджук от магарешко :D

аз и магарешки кюфтенца съм яла, страхотни са

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Промоция!!! Само сега купи 10 кебапчета от Централна гара София и събери куче!

:lol6:

...От една страна магарешките кюфтета ми се струваха малко сухи,..

Много важно е дозирането между магарешката и свинската кайма, а това не е лесна работа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мамят ни със салам от соя, кожа и кости

Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес - това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кремвиршите у нас.

Ако има месо, то е от остатъци върху животински кости, които се изстъргват от специална машина. Заедно с малките късчета месо се изстъргват жили и хрущяли и дори парчета кости, които също могат да пропаднат в салама. Който яде салам от два лева, яде колаген, пише "Телеграф", като цитира Шефа на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.

Практика в целия свят е да се слагат в колбасите заместители на месото, допълва Вътев. У нас тя нахлула под западно влияние и затова вносните салами са с повече заместители.

Колбасите със заместители не са отровни, но имат по-ниска хранителна стойност, каза още Вътев. Според него стресът бил по-голям причинител на рак, отколкото съставките в евтините салами.

Соевите гранули могат да заместят голям процент от истинското месо. Те са под формата на гел, който се разтваря във вода и се бърка от специална машина - кутер. Колагеновият протеин се извлича от животински кожи или кости. Той също е под формата на гел и може да замести 10-15 % от месото. Говеждите фибри заместват до 10 на сто от истинската суровина. Алгинатната смес пък се слага вместо сланина. Това е извлек от кафяви водорасли и освен в саламите има голямо приложение в лекарствените продукти. Нитритната смес се използва в колбасите откакто свят светува, казва Вътев. Специалисти обаче са категорични, че нитритната сол е канцерогенна, а и самият нитрит е силно отровен. Затова се дозира чрез компютър. Използва се като консервант и за придаване на розов цвят на саламите, тъй като без него те стават сивкави.

frognews.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току що прочетох нещо в един форум и останах безмълвна................Вярно ли е, че навремето кебапчетата и кюфтетата са се правели от конско или магарешко месо? :shock11::no-no::ohmy::(

Не че нещо, ама винаги съм обичала магаретата и някак си не си представям тези мили дългоухи да станат на месо. :(

И ми стана гадно преди години, като научих, че в Австралия зайците ги ядат. Зайците са домашни животинки, не са за храна. Магаретата също. А конско месо ми звучи гнусно.

Не искам да си представям, че като дете съм си хапвала от Йори. :( :( :(

Заешкото месо е много крехко и вкусно.Едно време дядо ми отглеждаше зайци и похапвах редовно.Магарешко месо не съм опитвал но съм чувал , че стават страшни кюфтета,луканки и други вкусотийки.Конското месо се използва за всякакви местни продукти но не чисто,смесва се с друго месо.Веднъж опитах конска пастърма и биваше :D , но не бих си купил.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Заешкото месо е много крехко и вкусно.Едно време дядо ми отглеждаше зайци и похапвах редовно.Магарешко месо не съм опитвал но съм чувал , че стават страшни кюфтета,луканки и други вкусотийки.Конското месо се използва за всякакви местни продукти но не чисто,смесва се с друго месо.Веднъж опитах конска пастърма и биваше :D , но не бих си купил.

Това Ани го шашнахте с тази българска кухня. Препоръчвам и да се запознае с кухнята на различните нации, особено на азиатците със техните зелени скакалци,буболечки и други. Все пак нашето си е мръвка.Може и от лалугет, но е месце, а не гнездо от сврака, поръсено отгоре обилно с чер пипер и омазано с маьонеза.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз и магарешки кюфтенца съм яла, страхотни са

Публикувано изображение

Как може да говориш така за милите магаренца? :(

@Anne

Ти чак сега ли научаваш ?

Да.

За мен изобщо зайците, магаретата и кенгурата не са за храна, те са животинки на които да се радваме. Не че не ми става тъжно като хапна теленце или агънце, ама чак да ядем още симпатични животинки................ :( :( :(

Иначе аз обичам телешко и пилешко. Обожавам птичи пастет от всякакъв вид, но като прочетох снощи как ги третират милите гъсчици.......... :( :( :( :(

А иначе мислех че от конете става лепило. Добре поне, че тук не ядем кучета.

Редактирано от Anne (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как може да говориш така за милите магаренца? :(

те дъртите колят че има повече мръвка

затова се добавя и малко сланинка, после мяташ на скарата и мням мням

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А иначе мислех че от конете става лепило.

За лепило може, за ядене - не. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Как може да говориш така за милите магаренца? :(

Да.

За мен изобщо зайците, магаретата и кенгурата не са за храна, те са животинки на които да се радваме. Не че не ми става тъжно като хапна теленце или агънце, ама чак да ядем още симпатични животинки................ :( :( :(

Иначе аз обичам телешко и пилешко. Обожавам птичи пастет от всякакъв вид, но като прочетох снощи как ги третират милите гъсчици.......... :( :( :( :(

А иначе мислех че от конете става лепило. Добре поне, че тук не ядем кучета.

Анке, привет!

От копитата на конете се приготвя лепило, тъй нареченият във дървообработването "туткал". А кученца също сме похапвали миличка, но ти не можеш да знаеш това. По Живково време, по магистралата Велико Търново-Дряново-Габрово, на 7 км от Велико Търново има и до ден днешен много хубав ресторант с название "Бряста". Та в този ресторант в продължение на половин година се е консумирало и кучешко месце, без да знаят хората. Беше отдавна и ти няма откъде да знаеш тази подробност, посещавайки детската ясла. Така че част от българсият народ е опитвал и вкуса на кучешкото месце.Включително и аз, ама нали не зная, ям като невиждал.И ето ме, макар и консумирал и такова месо, съм още жив и здрав. Най големият звяр в природата е човекът и никой за сега от животните не е успял да го надмине. Сещаш ли се, момиченце?

За лепило може, за ядене - не. :)

Готино го каза! Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Готино го каза!

Ами чудя се като чета. На мен по-нормално ми изглежда човек да не може да яде животно, от което се гнуси или страхува например. Не бих вкусила змия или хлебарка, ако ще от това да зависи живота ми.

Едит - е, ако зависи живота ми, може би ще ям, ;) но... ясно е какво имам предвид.

Но конят - чисто и интелигентно животно. Местото му е вкусно.

Единствената опашка, която видях в Париж, бе пред магазина за конски деликатеси. Единствената!

Не знам. Просто не разбирам мотивите за една такава тема.

А и проблема не е проблем, защото при такова психологическо съпротивление, просто може да се премине към вегетарианство.

Аз не разбирам някои пре-реакции, но... ще чета и ще вникна. :D

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм опитвал конско веднъж, съвсем съзнателно, но не ми хареса. Поводът беше един рожден ден у един колега от Средна Азия, там конското месо е традиционно за употреба. На змиите и аз не се радвам особено, дори ме е страх. Но пък съм чувал, че са доста вкусни, така че при повод бих опитал. За хлебарките.... надявам се никога да не огладнявам до такава степен. Merryl, не си стъпвала в Париж по време на големите разпродажби. Тогава виж опашки, тъпканица, скандали и лудница......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм опитвал конско веднъж, съвсем съзнателно, но не ми хареса. Поводът беше един рожден ден у един колега от Средна Азия, там конското месо е традиционно за употреба.

На змиите и аз не се радвам особено, дори ме е страх. Но пък съм чувал, че са доста вкусни, така че при повод бих опитал. За хлебарките....

надявам се никога да не огладнявам до такава степен.

Merryl, не си стъпвала в Париж по време на големите разпродажби. Тогава виж опашки, тъпканица, скандали и лудница......

В интерес на истината доста отдавна не съм стъпвала и... време е да се поправя...

Но тогава наистина това ме впечатли.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...