Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Замисляте ли се какво ядем?


Препоръчан отговор


ти чуваш ли се кво говориш

 

Да,разбира се,че се чувам,а ти като искаш си го хапвай пак на препечена филийка,но факта,че маслото нанася много по-малка вреда,когато е намазан на студен хляб,не се променя! :P

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • Отговори 1,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

Да ви кажа,на фона на това,че сегашните кебапчета и кюфтета се правят от незнайни ерзаци,химии и какво ли още не,това че едно време са били от истинско месо,трябва да ви успокоява.

Ти ако знаеш, какви гадости ядеш и с другите "чисти" храни, сигурно ще се побъркаш. Да не говорим, колко месо е било изядено, за да стане възможно написването на библията.

Черен списък на Грийнпийс на храни с ГМО   Природозащитната организация Грийнпийс актуализира свой черен списък с продукти, съдържащи ГМО, които препоръчва да не консумираме, ако искаме да сме зд

Да,разбира се,че се чувам,а ти като искаш си го хапвай пак на препечена филийка,но факта,че маслото нанася много по-малка вреда,когато е намазан на студен хляб,не се променя! :P

е и

ще живея 200 години може би поради тез факти подобни такива

:lol6:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

е и

ще живея 200 години може би поради тез факти подобни такива

:lol6:

 

А,защо не,или искаш да ми кажеш,че животът който имаш не ти е скъп,щом "тез факти подобни такива" не те трогват?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А,защо не,или искаш да ми кажеш,че животът който имаш не ти е скъп,щом "тез факти подобни такива" не те трогват?!

ще ме трогнат само ако ми удължат живота със 100 години

:D

 

ама и една купчина още полезности да ми извадиш - няма да стане тая работа нали

и ти също го знаеш

дали ти ще гризкаш ядки кат катерица или аз ще папкам масълце и месце - резултата ще е един и същ

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ще ме трогнат само ако ми удължат живота със 100 години

:D

 

ама и една купчина още полезности да ми извадиш - няма да стане тая работа нали

и ти също го знаеш

дали ти ще гризкаш ядки кат катерица или аз ще папкам масълце и месце - резултата ще е един и същ

 

 

Всеки човек има в известна степен възможността да прави със себе си това,което избере.

 

Имай в предвид,че обичаите на обществото не могат да бъдат сигурен пътеводител.

Срещаните навсякъде болести и страдания се дължат до голяма степен на общоприети заблуди по отношение на храненето. ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всеки човек има в известна степен възможността да прави със себе си това,което избере.

 

Имай в предвид,че обичаите на обществото не могат да бъдат сигурен пътеводител.

Срещаните навсякъде болести и страдания се дължат до голяма степен на общоприети заблуди по отношение на храненето. ;)

аз не следвам ничии правила

давам на тялото си това, което иска

:P

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Мажете върху студен хляб,ако така ви е по апетитно,това ще ви нанесе много по-малка вреда! ;)

 

Това важи за маргарина, не за маслото. :D

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да забраним ли маргарина

 

Маргаринът, палмовото масло и растителната сметана причиняват диабет, мозъчни инсулти, инфаркти, деменция, влошават качеството на майчината кърма, предизвикват исхемична болест на сърцето, затлъстяване, атеросклероза и редица други заболявания. Това са показали проучвания на специалисти от Държавната агенция за храните и лекарствата (FDA). Експертите обясняват, че хидрогенираните масла, каквито са тези продукти, са вредни за здравето ни. Затова FDA наложи забрана за използването им в САЩ неотдавна.

Тези масла да бъдат забранени и в България. За това настояват от сдружение “Зелени инициативи”, които до дни ще внесат искането си в Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и Агенцията по безопасност на храните, съобщиха от неправителствената организация. Оттам припомниха, че тези вредни трансмазнини са в основата на маргарина, палмовото масло и растителната сладкарска сметана, които се използват масово в България за производството на бисквити, вафли и тестени изделия. Попитахме диетолога проф.Донка Байкова, д-р Людмила Емилова  и Георги Балджиев от Българската агенция по безопасност на храните дали трябва да се забрани маргарина.

 
Проф. Донка Байкова, диетолог: Софтпродуктите не съдържат трансмазнини

 Според мен не можем да забраним маргарина. Така наречените софт (меки) маргарини, не съдържат трансмазни киселини. Да, има кампания за забраната на маргарина, но тя се отнася за твърдите маргарини, които съдържат хидрогенизирани мазнини. Докато меките маргарини се получават по съвсем друга технология, в тях няма трансмазнини. Що се отнася до твърдите, да, те могат да бъдат елиминирани от храненето на българите. Наистина FDA наложи забрана за използването им в САЩ неотдавна. В кои други продукти има трансмазнини? Това са сирената, млечните продукти, произведени с така наречените растителни мазнини, да, те са растителни, но хидрогенирани. Ако съдържаха течно палмово масло, нямаше да има проблем. За да не се разтичат растителните мазнини, производителите ги втвърдяват и трансмазнините стават 30 процента от съдържанието на продукта. В Дания например вече има норми, които със сигурност ще бъдат въведени и в България. Има нормативи в  Европейската общност продуктите да не съдържат повече от 1 процент трансмазнини. За сравнение - в твърдите, които са частично хидрогенирани, мазнините са 30%. И това са сухите пасти, сухите блокчета, които се консумират предимно от млади хора, деца и юноши. Организмът не припознава трансмазнините като свои хранителни съставки. Той няма механизми, по които да ги преработи и изхвърли навън. Аз съм първата, която преди време, когато ставаше въпрос за войната с млечните продукти, говорих по този въпрос. Ако мазнините са течни, каквито и да са растителни масла, нямаме нищо против, но понеже ги хидрогенират, за да не се разтекат, ги има и в сиренето, и в кашкавала.
 
Д-р Людмила Емилова: Приготвяйте си сами храната

Всички тежки болести, които измъчват хората, се причиняват и от трансмазнини. Ефектът от хидрогенираните мазнини не се усеща веднага, но те се натрупват през годините и водят до бавна и сигурна смърт. Те са сред основните причинители на инфаркт и инсулт. Това се натрупва и най-опасно е когато си намажеш филия с маргарин и след това пиеш нещо топло. Това дава възможност да се разтвори в стомаха и да отиде в кръвоносната система. Натрупва се по артериите, което води до инфаркт и инсулт. Освен това трансмазнините причиняват постоянно тлеещо възпаление в организма – сигурна предпоставка за ракови образувания. Те предизвикват и хиперинсулизъм, което уврежда панкреаса и води до диабет. Вече много деца страдат от диабет тип 2, който е характерен за възрастните. Правят се реклами на абсолютно вредни храни. Най-добре е хората сами да си приготвят храната и да не се доверяват на супермаркетите.
 
Георги Балджиев, Българска агенция по безопасност на храните: Зехтинът и маслото са по-здравословни

 Десерти, сладкиши, торти, пасти, вафли, бисквити, всичко, което е по щандовете в хипермаркетите, както и  чипсове, соленки, крекери, пуканки, всичко, което е готова или полуготова храна, съдържа трансмазнини.  Те освен, че са евтин продукт  много дълго време запазват срока си на годност, и второ, са много податливи на ароматизиране и овкусяване.Когато здрави или абсолютно здрави хора консумират тези продукти, рискът не е голям. Когато обаче става дума за болни хора или за такива, които са предразположени към някакво заболяване, те не бива да допускат нито един грам трансмазнини дневно. Докато здравите хора могат да консумират някакво количество. Според американската агенция и датските власти допустимата доза е един грам на ден. Но аз не бих препоръчал дори и на здрав човек да го прави. Предлагането е  голямо и човек несъзнателно прави избора си, много трудно е да бъде контролирана употребата на продукти с трансмазнини. А за забрана не можем да говорим от гледна точка на официалните власти, защото не е доказан пряко токсичният им ефект.Докато регулаторните органи се кумят, както се казва, най-важно е как да предпазим децата от рисковите продукти. Най-важно е да се поддържа добра информираност и осъзнатост по време на пазаруване. Много е лесно да се поддадем емоционално на богатите витрини и да си купим нещо сладко, коeто привидно би успокоило нервната ни система.Според мен е добре да се избягва всякакъв маргарин. Ако искате, консумирайте масло и зехтин, те са по-здравословни.

 

http://www.monitor.bg/article?id=417087


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз не следвам ничии правила

давам на тялото си това, което иска

:P

 

Ама ти така си мислиш ;)

 

И аз бях така,като теб,така разсъждавах,обаче един ден се запознах коя е истинската храна и я приложих в моя живот,тоест успях да се откопча от обичаите на обществото,които бяха мой пътеводител в моето хранене! ;):P

 

 

Това важи за маргарина, не за маслото. :D

 

Виж сега за маргарина в момента не ме интересува,аз говоря за маслото и това което споменах по-горе се отнася за маслото,а не за маргарина! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж сега за маргарина в момента не ме интересува,аз говоря за маслото и това което споменах по-горе се отнася за маслото,а не за маргарина! ;)

 

Безопасно е маслото да се яде намазано върху гореща препечена филийка, като същевременно се пие топла напитка. :P

Това обаче не важи за маргарина.

 

п.п. Ако искаш да си здрав и щастлив, престани да се тревожиш за здравето на другите и ги остави да си похапват каквото и колкото искат! :) 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Безопасно е маслото да се яде намазано върху гореща препечена филийка, като същевременно се пие топла напитка. :P

Това обаче не важи за маргарина.

 

п.п. Ако искаш да си здрав и щастлив, престани да се тревожиш за здравето на другите и ги остави да си похапват каквото и колкото искат! :)

 

Не е безопасно маслото да се яде върху гореща препечена филийка! ;)

 

Аз не се тревожа,а и им подсказвам кое наистина е вредно,докато вие ги насърчавате да вредат на здравето си! ;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Аз не се тревожа,а и им подсказвам кое наистина е вредно,докато вие ги насърчавате да вредат на здравето си! ;)

 

Всеки прави сам своя избор и сам носи отговорност за него. :D

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След време всичката храна ще бъде химия понеже глобалното затопляне и другите катаклизми няма да позволят отглеждането на храна по естествен път.

 

Ето пример как ще се прави БЕКОН или там каквото е това https://www.youtube.com/watch?v=uk2jGe71XlE&index=17&list=FLR2dxq6hHDVAqwGZbDnEhag

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всеки прави сам своя избор и сам носи отговорност за него. :D

 

Аз това го казах,много по рано от теб! ;)

 

Всеки човек има в известна степен възможността да прави със себе си това,което избере.

 

Имай в предвид,че обичаите на обществото не могат да бъдат сигурен пътеводител.

Срещаните навсякъде болести и страдания се дължат до голяма степен на общоприети заблуди по отношение на храненето. ;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...
Експерт: И разрешени Е-та в храните увреждат нашето ДНК

 

„Изследването ми доказва, че повечето от разрешените Е-та в храните увреждат ДНК-то ни”, каза пред Нова телевизия доц. Георги Милошев, ръководител Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН и преподавател в Биологическия факултет на СУ.

 

По думите на експерта това не означава, че ще се разболеем от рак, но в молекулярната биология се знае, че всяко увреждане на ДНК-то е опасно. „Въпреки че клетката има възможност за поправки на тези увреждания, то е опасно”, категоричен беше доц. Милошев.

 

Опитите му показали, че дори при 1000 пъти по-ниски стойности на Е-та от разрешените те са опасни.

 

Такива Е-та се съдържат в консервираните продукти, тортите, цветните бонбони и други храни.

 

„Изследването не трябва да всява паника в потребителите, защото не е изследвано времето, в което трябва да се натрупа съответната концентрация, за да се постигне негативен ефект”, обясни доц. Милошев.

 

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4299669

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Телешките салами - бъркоч от свинска мазнина и пилешки кожи

 

 

 

LXHHrRJ.jpg

 

 

Производители масово мамят потребителите, като им пробутват ментета за телешки колбаси, е установила проверка на “Марица”. На голяма част на етикетите на уж телешките салами обикновено е посочен следния състав: свинска мазнина, пилешки кожи, свинско месо, оцветители, консерванти и химикали от Менделеевата таблица - дифосфати, мононатриев глутамат, натриев дифосфат и полифосфат. На етикетите са отразени и поредица от Е-та: Е 120, Е 301, Е 250, Е 316, Е 575, Е 252 и др.

 

 

На друг телешки колбас пише, че има свинско и птиче месо, емулсия от свински кожички, картофено нишесте, соев протеин, и няколко Е-та. На друга марка под името телешки е отбелязан състав: птиче, свинско и говеждо месо, желиращ агент, оцветител кармин и др.

В тип Хамбургски пък има птиче и свинско месо и задължителните Е-та 450,452, 316, 250 и др. В кренвирши - механично отделено пилешко месо, емулсия от свински кожички, вода, стабилизатор, натриев нитрит, картофено нишесте, соев протеин и следи от глутен. На нито един от етикетите не е посочено съотношението на отделните съставки, което е задължително според изискванията за етикетиране на хранителните продукти. Един от производителите на ментета прави агресивни реклами по телевизията на своите продукти, пише "Марица".

 

Специалисти от Университета по хранителни технологии обясниха, че една от стандартните съставки на тези колбаси, както и на кренвиршите, е машинно обезкостеното месо. То се нарича още прат (месокостен хомогенат) и “баадер” (едро изцедено месо на късове.

 

Месокостните хомогенати се добиват от предварително ръчно изчистени от месото кости от птици или топлокръвни кланични животни. Те съдържат основно костен мозък и определено количество разрушена мускулна или съединителна тъкан. В тази фракция попада и значително количество фино раздробена костна тъкан. Технолозите са категорични, че месокостните хомогенати не са подходящи за производство на една широка гама месни продукти, тъй като тяхната консистенция няма изискваното качество за влагане в по-качествени месни продукти.

Освен това проблем при ползването им се оказва възможността за развитие на синдрома Кройцфелд-Якобс, по-известен като болестта Луда крава.

 

В кренвиршите се влага и механично сепарирано месо - MSM. MSM се определя като богато на мазнини, когато е произведено от свинско месо и богато на сухожилия, когато е произведено от птиче и говеждо месо. При неговото производство силно се нарушава целостта на месото (тъкани и клетки) и качеството на продукцията силно се понижава. Добрата практика препоръчва ползването на MSM да не е повече от 20% в крайния продукт, но това нито един производител не се отбелязва на опаковките.

 

Както всяко друго месо, така и пилешкото, свинското и говеждото, което се влага в колбасите и кренвиршите, са обект на гнилостни процеси, ако не са спазени санитарно-хигиенните изисквания за производство и съхранение на продукцията. Ако на някакъв етап от производството има неизпълнение на добрите практики в нея могат да се установят патогенни микроорганизми - салмонела, листерия, стафилококи и др.

 

АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ ЗАПОЧВА ПРОВЕРКИ
 

От Българската агенция по безопасност на храните съобщиха, че започват поетапно проверки в производствените бази на няколко месопреработватели, а след това и в търговската мрежа.

От контролния орган обясниха, че нямало проблем в телешки колбас да има свинско и птиче месо, но трябвало задължително да се отбележи процентното съдържание на етикета.

 

Някои производители използвали вратичка в Закона за храните и влагали различни от рецептите суровини в колбасите, но за сметка на това пишели, че те са тип от определен вид.

ОПАСНОТО Е 250
 

Е250 или натриев нитрит е консервант, който се влага при всички колбаси. Целта на тази добавка е да подтисне евентуално развитие на опасния микроорганизъм Clostridium botulinum.

От друга страна, Е250 е потенциален канцероген, забранен за употреба в много страни. Той може да се комбинира с други химични съединения в стомаха на хората и да формира нитрозамин - субстанция, която предизвиква рак при лабораторно изпитвани животни.

 

 

Източник : blitz.bg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изкуствените подсладители задействат промени, които могат да доведат до диабет и напълняване

 

Изкуствените подсладители би трябвало да ни помагат да контролираме нивата на кръвната си захар и да избягваме излишните килограми. Нови изследвания обаче свързват тези съставки с почти всичко – от диабет тип 2 до сърдечносъдови заболявания. Учените продължават да не са напълно сигурни как точно ни засягат – нашите тела не могат да преработят изкуствените подсладители. Именно поради това те не товарят тялото с калории. Какво тогава се случва, пита Science Alert?

 

Ново проучване, направено върху хора и мишки, кара изследователите от института Вайцман в Израел да вярват, че изкуствените подсладители влияят негативно на бактериите в храносмилателната ни система. По този начин те предизвикват глюкозна нетолерантност, което е първата стъпка към метаболичен синдром и диабет. Изследването е публикувано в Nature.

„Нашите резултати показват, че при определени индивиди изкуствените подсладители могат да засегнат композицията и функцията на микробиома в храносмилателната система“, казва Еран Елинав, имунобиолог и съавтор на проучването.

За да разберат връзката между подсладителите и нивата на кръвната захар, учените разглеждат три често срещани изкуствени подсладители – аспартам, суркалоза и захарин. Те откриват, че и трите предизвикват промени в нивата на кръвната захар при мишките. Още по-интересното в случая е, че тази промяна е била по-голяма в сравнение с онези животинки, които са приемали нормална захар.

Впоследствие учените проучват начина, по който подсладителите влияят на бактериите в храносмилателната система на мишките, давайки антибиотици на онези животинки, приемали изкуствени подсладители. Те унищожили всички бактерии и нормализирали нивата на кръвната захар.

Учените провеждат и редица други експерименти, които им помагат да достигнат до заключението, че промените в бактериите на храносмилателната система са отговорни за вредните ефекти върху метаболизма на тялото.

Впоследствие учените решават да проведат своите тестове върху малък брой хора. Резултатите не са изненадващи. Онези, които твърдят, че приемат редовно подсладители, са имали по-високо тегло. Отчетени са промени и в бактериите в храносмилателната система.

При друго изследване пък седем души, които по принцип не приемат изкуствени подсладители, започват да се хранят с тях в период от 1 седмица. Само след 4 дни са били отчетени промени в храносмилателната система. Нивата на кръвната им захар са се покачили. Важно е да отбележи, че телата на не всички хора са реагирали по един и същи начин.

Въпреки че резултатите са значителни, учените вярват, че се нуждаят от още време и тестове върху хора, преди да ни посъветват да променим диетата си.

http://www.obekti.bg/nauka/15167-%D0%98%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%2C-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%BE-%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%82-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5

 

 

Докато чакаме окончателните резултати от изследването, мисля, че е разумно да не прекаляваме с подсладителите.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Телешките салами - бъркоч от свинска мазнина и пилешки кожи

 

На друг телешки колбас пише, че има свинско и птиче месо, емулсия от свински кожички, картофено нишесте, соев протеин, и няколко Е-та. На друга марка под името телешки е отбелязан състав: птиче, свинско и говеждо месо, желиращ агент, оцветител кармин и др.

то аз не съм и виждала салам без птиче месо

е това че някои не са написали не значи че няма де

 

а какъв телешки имаше едно време еее

 

Докато чакаме окончателните резултати от изследването, мисля, че е разумно да не прекаляваме с подсладителите.

 

ти кво сега - да чакам кога ще им умрат мишките ли

:lol6:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ти кво сега - да чакам кога ще им умрат мишките ли

:lol6:

 

Мишките не са умрели, ще чакаме да видим какво ще стане с хората. :D

Много хора, които пазят строги диети не консумират захар, мед, дори плодове, а употребяват всевъзможни подсладители и то в големи количества.

Ами ако наистина се окаже, че прекомерната консумация на подсладители вдига нивото на кръвната захар?

Доколкото знам, единствено стевията е безвредна, тъй като е естествен продукт.

а какъв телешки имаше едно време еее
 
И тук взе да хвалиш социализЪма :lol6:
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И тук взе да хвалиш социализЪма :lol6:

 

просто си искам онзи телешки салам, онази лютеница, онова сирене и мляко

толкова беше вкусно всичко, всичко

:(

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

просто си искам онзи телешки салам, онази лютеница, онова сирене и мляко

толкова беше вкусно всичко, всичко

:(

Лютеницата , бъркана от загнили домати и чушки , турени направо с калта и циганите дето ги мачкаха ли ?

Или сиренето , дето и мишките не го помирисваха - само сол , тебешир и каквото е останало от износа за съюза и арабските другари ?

Салама пък и котките не искаха да го ядат , камо ли аз .....

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми говори за салам че само като чета ми се повръща :D

 

о, о, о ....в "родопа" едно време всичко се слагаше в кутера, кожи, сланина, стари салами, пилешко, патешко, свинско, телешко ( всъщност от на дъртия вол, от баща му месо) мелеше се, и след това само сменяха червата отдолу - кеф ти "хамбурски', кеф ти "телешки", кеф ти кремвирши.... всичко едно и също.Само за "камчия"-та слагаха в смета и чесън на прах.

и досега помня каква воня се носеше из цеховете, като ходехме на бригади там.

хигиена -нулева.

даже Албена Вулева е по-чистоплътна от циганките, дето бачкаха из Родопа едно време.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

о, о, о ....в "родопа" едно време всичко се слагаше в кутера, кожи, сланина, стари салами, пилешко, патешко, свинско, телешко ( всъщност от на дъртия вол, от баща му месо) мелеше се, и след това само сменяха червата отдолу - кеф ти "хамбурски', кеф ти "телешки", кеф ти кремвирши.... всичко едно и също.Само за "камчия"-та слагаха в смета и чесън на прах.

и досега помня каква воня се носеше из цеховете, като ходехме на бригади там.

хигиена -нулева.

даже Албена Вулева е по-чистоплътна от циганките, дето бачкаха из Родопа едно време.

 

И сега е същото, само че в колбасите има много повече Е-та и всякакви боклуци, заместители на месото.

Чудя се, дали сега в месопреработвателните цехове работят цигани?

Добре, че не ям салам!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така е и сега е същото няма 5 мин салама в хладилника и веднага омирисва  цялата кухня . А като не се яде 1 ден вече не става и за ядене .  Домашната сланина ми е любимка такива работи като сланини не купувам от магазин . Един път баща ми взе от СБА сланина за мезе ама то още като лапнах първото парче ми се догади викам му как ще го ядеш това ? кой ли знае от къде е внасяно и с какви ръце е правено ... Иначе кренвирша ми остава любимец няма равен , няма развалене .


о, о, о ....в "родопа" едно време всичко се слагаше в кутера, кожи, сланина, стари салами, пилешко, патешко, свинско, телешко ( всъщност от на дъртия вол, от баща му месо) мелеше се, и след това само сменяха червата отдолу - кеф ти "хамбурски', кеф ти "телешки", кеф ти кремвирши.... всичко едно и също.Само за "камчия"-та слагаха в смета и чесън на прах.


и досега помня каква воня се носеше из цеховете, като ходехме на бригади там.

хигиена -нулева.

даже Албена Вулева е по-чистоплътна от циганките, дето бачкаха из Родопа едно време.

ти пък да не мислиш че в днешно време българките имат хигиена я влез в някоя маршрутка да видиш още от вратата каква вуня се носи ...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване