Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Замисляте ли се какво ядем?


Препоръчан отговор


ти пък да не мислиш че в днешно време българките имат хигиена я влез в някоя маршрутка да видиш още от вратата каква вуня се носи ...

А вие българин ли сте? 

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • Отговори 1,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

Да ви кажа,на фона на това,че сегашните кебапчета и кюфтета се правят от незнайни ерзаци,химии и какво ли още не,това че едно време са били от истинско месо,трябва да ви успокоява.

Ти ако знаеш, какви гадости ядеш и с другите "чисти" храни, сигурно ще се побъркаш. Да не говорим, колко месо е било изядено, за да стане възможно написването на библията.

Черен списък на Грийнпийс на храни с ГМО   Природозащитната организация Грийнпийс актуализира свой черен списък с продукти, съдържащи ГМО, които препоръчва да не консумираме, ако искаме да сме зд

ти пък да не мислиш че в днешно време българките имат хигиена я влез в някоя маршрутка да видиш още от вратата каква вуня се носи ...

 

а, в такова чудо не се качвам.

достатъчно ми е в трамвая от Княжево до Пирогов да се надишам с изпарения на чесън, немити крака, сиренясали слабини и потни мишници, та в маршрутка ...не, благодаря.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Топ 15 на най-вредните храни в България! 

 

Автор: Златин Михайлов

Фармацевт/Специалист по храненето


Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си.

 
1. Кренвирши – ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.


2. Майонеза – френският специалитет е хубав, когато е домашно приготвен. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза - единствената естествена съставка - слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.


3.Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Ако трябва да избирате - ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подстадители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове - ще си навредите по-малко.


4. Бяла захар/изкуствени подсладители  – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не използват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход - стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!


5. Чипс/пържени картофи  – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо полезно за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. - 550 кал. Изборът е ваш!


6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина - луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание - така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.


7. Маргарин. Така, да видим какво съдържа един маргарин - хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава - маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген). 


Друго - изпивате гореща напитка и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те отново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво става след това - вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт. Нищо изкуствено не е добро.


8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни: Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко "полезни" вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага - това са същите тези хидрогенирани растителни масла.

 

9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво означава това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.


10. Кетчуп - съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има защо да е на последно място - просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен - оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

 

11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни. - Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно - готварса сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.

 

12. Бързи закуски - тук няма какво толкова да се коментира. Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо или просто MC'Donalds - една огрома калорийна бомба, даваща на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н. и т.н.

 

13. Разтворими напитки: 

На първо място степчета.

На второ - всички бульони.

На трето - разтворими чайове, пудинги, кремчета  и напитки.

Съдържание: 100% изкуствени съставки.

 

14. Пушени меса/риба/колбаси - изключително канцерогенни. Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини - същинските пакостници. Избягвайте ги. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин час ще ви отърве от тях!

 

15. Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГУЛТАМАТ: Изключително много подобрява вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова - блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.

http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/public-page.xhtml?pageId=299&articleId=1362

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Топ 15 на най-вредните храни в България! 

и какво да ям м

:speak:


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и какво да ям м

:speak:

 

Прясно месо, прясна риба, яйца, мляко, сирене, плодове, зеленчуци, бобови, зърнени, масло, зехтин.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И по - рано писах, че ям каквото си искам и не се запитвам нищо!

Обожавам мазната свинска пържолка, шишлъците. Пия мноооого червено вино и бира. 

Да ви кажа никакви проблеми нямам. Нямам висок холестерол! Не съм тлъст! Стомаха си ми е съвсем читав!

Ееей, един път се живее!

Пр. днес един дядка щеше да ме "разнесе" на пешеходна пътека - за малко, а как се въздържах за де не му натроша главата не зная!!!!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прясно месо, прясна риба, яйца, мляко, сирене, плодове, зеленчуци, бобови, зърнени, масло, зехтин.

 

сиренето и млякото и маслото защо ги няма в тая класация м

зер много стават за ядене нали

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

сиренето и млякото и маслото защо ги няма в тая класация м

зер много стават за ядене нали

 

Единственият чист продукт са яйцата.

Всички останали, които изброих в предишния си пост не са съвсем чисти откъм консерванти, оцветители и пр., но са по-малкото зло.

Все нещо трябва да се яде, нали?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Единственият чист продукт са яйцата.

Всички останали, които изброих в предишния си пост не са съвсем чисти откъм консерванти, оцветители и пр., но са по-малкото зло.

Все нещо трябва да се яде, нали?

само яйца не може бре ще изкудкудякаме ептен

отивам да паля барбекюто да мятам пържоли вий яжте яйчица

 

:bbq:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето как да проверите дали е истински медът

 

За теста ще ви трябва голяма капка от меда, който искате да проверите, както и парче тоалетна хартия. Просто сложете част от меда (не е необходимо да е повече от 1 кафена лъжичка) върху хартията. Изчакайте така от 10 до 30 минути и наблюдавайте ефекта.

Ако около капката мед започне да се образува мокра ивица, значи той определено не е абсолютно натурален. В него има захар, глюкоза или други добавки, които се втечняват и отделят вода, попиваща в хартията. Мократа следа става видима с просто око.

От друга страна, ако медът остане непокътнат и около него не се вижда влажна ивица, колко и време да стои върху хартията, значи на трапезата си имате чист натурален мед.

 

https://www.jenata.net/details.php?news=13&error=access_denied&error_code=200&error_description=Permissions+error&error_reason=user_denied&state=a2c83e198ef462b797bc098a04425488#_=_

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...

ТЕСТ краве масло (2014)

 

1411985943_8cfc448882a3d62c30298ca3e371b

Нерегламентирано влагане на немлечни мазнини и несъответствия между декларираните мазнини или водно съдържание - почти половината от изпитаните продукти показват проблеми с качеството и добрите производствени практики.

          Кравето масло е традиционен хранителен продукт, един от най-масово използваните в домакинството. На българския пазар се предлагат най-различни марки от голям брой производители и вносители, но множество потребители изразяват съмнения относно тяхното качество. Затова Българска национална асоциация "Активни потребители" организира тест на някои от популярните от тях. Резултатите от изследването установиха редица сериозни разминавания с приетите стандарти за качество.

Качеството на маслото

          Традиционно качественото краве масло се определя по два показателя - масленост - най-малко 82% и водно съдържание - не повече от 16%. Тези показатели са залегнали в Регламент 1255/1999г. на ЕС и ни служат за основен ориентир за качеството на маслото. Друг документ Codex стандарт за масло 279-1971, определя поне 80% масленост, до 16% вода и до 2% сух немаслен млечен екстрат. Производителите обаче не са задължени да предлагат само масло съответстващо на тези критерии за качество. Както ще видите в таблицата, на етикетите може да срещнете обявена масленост между 60-80% или водно съдържание до 36%. Разрешено е дори предлагането на продукти с добавени немлечни мазнини, което трябва да бъде обявено и продуктите да се предлагат на отделен щанд специално обозначен за "имитиращи продукти". Един от участващите в теста продукти (Масло смес “Хранинвест”) е именно такъв - закупен от щанда с имитиращи продукти. След като няма строги законови задължения, защо тогава си губим времето да закупуваме и изпитваме продукти? Отговорът е прост - защото съдържанието на продуктите трябва да съответства на изписаното на етикета. Всяко по голямо разминаване мами потребителите и ощетява производителите на конкурентни продукти.

Тестът

            В рамките на настоящия тест бяха измерени съдържанието на немлечни мазнини, вода, мазнини и сух безмаслен остатък (СБО) в 15 марки масло - полско масло “Mlekovita”, Fine Food, Deutsche Markenbutter (Rostar BG), Horeca, масло смес “Хранинвест”, Филипополис, Kitchen Butter, Fine Life, краве масло “Хранинвест” (с намалено съдържание на мазнини), Alpenbutter “Meggle”, Домлян, LACRIMA, Родопея, MILTEX и Верея.

При осъществяването на теста бяха приложени изискванията и методите за изпитване, посочени в Регламент 273/2008 на Европейската комисия и Codex standard for butter (278e).

След закупуване на пробите беше извършен преглед на маркировката на продукта - име на продукта, вид на продукта, производител, търговски обект откъдето е закупена пробата; партиден номер; срок на трайност; цена, тегло и разбира се декларираните мазнини и водно съдържание. На всяка проба бяха направени снимки с цифров фотоапарат на цялата налична информация върху опаковката. След това всяка проба беше прехвърлена асептично от експерт в стерилни пликове, кодирана с поставяне на номер и доставена максимално бързо до изпитвателната лаборатория. Кодирането извършваме, за да не могат лабораториите да бъдат обвинявани в пристрастност или да не може да се извърши каквато и да е форма на въздействие от страна на производител, просто защото там не знаят кои са изпитваните марки.

            Лабораторните анализи на пробите бяха извършени в две независими лаборатории, като бяха определени показателите, заложени в Регламент 273/2008 на ЕС. Водното съдържание, общата мазнина и сух безмаслен остатък (СБО) бяха изпитани съгласно гравиметрични процедури (ISO 3727-1/2:2001 и ISO 17189:2003).

Детекцията и определянето на процента немлечни мазнини беше извършена чрез газхроматографски (GC/MS) анализ на триглицериди.

Резултатите

1. Нерегламентирано влагане на немлечни мазнини

            Основният проблем, установен при теста е наличието на немлечни мазнини, което е установено при пет от изследваните проби. Само в една (Масло смес “Хранинвест”) от тези пет проби наличието на немлечна мазнина е посочено на етикета, но пък измереното количество (50%) значително надвишава декларираното (30%). В останалите четири случая, това нарушение варира между 10 и 50% (Fine Food, “Хранинвест”, Kitchen Butter), а при марката Miltex достига шокиращите 75%. Заместителите най-често биват твърди растителни масла, например палмово масло, което доби популярност, тъй като години наред се използваше нерегламентирано в производството на сирене. Съществуват обаче подозрения и за използването на хидрогенирани отпадъчни мазнини, свинска мас и др. С две думи - нерегламентираното влагане на немлечни мазнини е незаконна и вредна търговска практика.

            Според българското законодателство, продуктите с добавени немлечни мазнини задължително се обозначават като ‘имитиращи”, като на опаковката им се изписват вида и процента на заместителя. Някои производители на “имитиращи продукти” не отбелязват това на етикетите, което е нарушение на законовите изисквания и измама спрямо потребителите. При определени обстоятелства, вложените немлечни мазнини могат да са опасни за здравето на хората.

2. Несъответствие на декларирани масленост и водно съдържание

            При пет (Fine Food, Масло смес “Хранинвест”, Kitchen Butter, Филипополис, MILTEX) от пробите беше установено по-ниско съдържание на мазнини спрямо декларираните. Но докато при марките “Хранинвест” и Miltex разминаването е до 2%, при останалите три (Fine Food, Kitchen Butter и Филипополис) то е с цели 10-11%.

            По отношение на водното съдържание отново се установиха пет случая на завишено количество вода спрямо обозначеното и те са същите - Fine Food, Масло смес “Хранинвест”, Kitchen Butter, Филипополис и Miltex. Очевидно намаленото съдържание на мазнини се компенсира с увеличеното съдържание на вода в продуктите. Шестата подчертана марка в таблицата е на Horeca, където няма разминаване с обявеното, тъй като не е обявено водно съдържание, но пък измерената стойност е по-висока от заложеното в цитираните по-горе регламент и стандарт.

            Добавянето на повече вода влошава качеството на продуктите, намалява срока им на трайност и повишава вероятността от развитие на патогенни микроорганизми. Освен това, водно съдържание над 25% означава, че е почти сигурно наличието на технологични добавки (влагосъдържащи вещества) в продуктите, което е абсолютно недопустимо.

3. Недеклариране на водно съдържание

            При пет от изпитаните продукти на етикета не е посочено водното съдържание (Alpenbutter “Meggle”, Deutsche Markenbutter, Полско масло “Mlekovita”, Horeca и Верея). Оставяме на контролните органи да преценят дали това е нарушение на законодателството или не. Ние само ще припомним, че за потребителите този информация е важна и включването й може да донесе само ползи за производителя.

%211.pngВнимание!

Добавянето на немлечни мазнини, вода и технологични добавки в кравето масло e нарушение на законодателството и добрите производствени практики, измама на потребителите и носи потенциален риск за тяхното здраве.

Подробните резултати можете да видите в приложената таблица.

3_2014_Test%20maslo_TABL_web.jpg

 

 

Alpenbutter “Meggle”

meggle_web.jpg

Fine Food

finefood_web.jpg

Deutsche Markenbutter

rostar_web.jpg

Масло смес “Хранинвест”

hraninvest_smes_web.jpg

Краве масло “Хранинвест” 

hraninvest_web.jpg

Kitchen Butter

kitchen_butter_web.jpg

Fine Life

finelife_web.jpg

Филипополис

filipopolis_web.jpg

Полско масло “Mlekovita”

mlekovita_web.jpg

Horeca

horeca_web.jpg

Родопея

rodopea_web.jpg

MILTEX

miltex_web.jpg

Домлян

domlian_web.jpg

LACRIMA

lacrima_web.jpg

Верея

verea_web.jpg  

 

изт : ! Активни потребители

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Това повече няма да го купя, последния път беше прокиснало, независимо че срока на годност му беше далеч в бъдещето

Deutsche Markenbutter

rostar_web.jpg

 

Също беше прокиснало, няма да го купя повече

Родопея

rodopea_web.jpg

 

И това и то жълт оцветен прокиснал боклук

MILTEX

miltex_web.jpg

 

Лъжа е за маслеността му, много по малка е, няма да го купя и него повече

Домлян

domlian_web.jpg

 

А това е маслото, което купувам вече - и се разтопява на препечената филийка

Страхотно е, запазете го винаги такова

Верея

verea_web.jpg  

 

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
70% от зехтина е менте

 

70% от зехтина по света се фалшифицира, твърди изследване на американското министерство на земеделието. Делът на ментетата на “течното злато” у нас е възможно и да е по-голям.

Най-много измами се правят с представяния за най-високо качество зехтин - категорията “екстра върджин”. По правилата тя съдържа само най-добрите маслини,

смачкани по механичен път при 27 градуса температура

Заради високата цена обаче много производители слагат и по-нискокачествени маслини и дори други растителни мазнини - слънчогледово, рапично, соево.

Преди години в Италия избухна скандал и с добавено в зехтин лешниково масло, внесено с кораби от Турция. Това обаче е по-скоро изключение, няма такъв луд, който да слага масла от ядки, които са най-ценните и скъпи, твърди Атанас Добринов, главен експерт в дирекция “Контрол на храните” в агенцията по храните. За този конкретен случай вероятно фирма е успяла да се снабди със старо лешниково масло, продавано на нищожна цена.

В България най-много измами стават със зехтин на етикета, на който пише “екстра върджин”, а реално не е. Например преди година агенцията по храните е хванала голямо количество продавано в известна търговска верига. Разследването показало, че зехтинът е идвал с цистерни от Гърция и се е

бутилирал в пловдивско село

Суровината дори била със сертификати, че е направена от костилки и отпадъци от маслини, но след като била наливана в бутилките, излизала като “екстра върджин”.

Агенцията по храните у нас прави проверките на зехтина преди всичко по сигнали на потребители. Досега не е имало масова специализирана инспекция на пазара по линия на официалния контрол.

Всъщност производството и търговията със зехтин са едни от най-регулираните в Европейския съюз. За “течното злато” има 7 специализирани регламента, или най-много от всички храни. Точно обратното е със законодателството в България - в нито един нормативен акт не пише нещо специално за зехтина. Вероятно и затова полето за фалшификации у нас е безкрайно. Дори и на известна марка испански зехтини “екстра върджин” пише на етикета, че маслините са само от горите на Каталуня, а по-долу и с по-малки букви, че продуктът съдържа смес от масло с произход ЕС и трети страни. Очевидно двете твърдения си противоречат.

Най-важният

показател за качествен зехтин е киселинността

По най-новия регламент за “екстра върджин” тя трябва да е под 0,8%.

 Хубавият зехтин се познава и по цвета и вкуса, обясни инж. Дробенов, който е и технолог по храните. Истинският бил зеленикаво до кафяв, а ако бие на жълто, е нещо друго. Задължително

трябва да има горчива жилка, но не и да киселее

И нещо много важно - да ухае на маслини.

Най-много фалшификации у нас се правят при смесване със слънчогледово олио, смята Дробенов. Мит било, че се слага и палмово масло. Свойствата на тази и на маслиновата мазнина били различни - например температурите на втърдяване и затова нямало как да се получи хомогенен продукт. Освен по цвят и вкус потребителите лесно могат да се ориентират дали зехтинът е истински, ако го сложат в хладилник. След 2-3 часа трябва да се сгъсти и побелее, а като се извади пак след 2-3 ч, да си върне старата форма.

По-голям ред на пазара, включително и при зехтините, ще има след 13 декември 2014 г., твърди Дробенов. Тогава влиза в сила европейският регламент за етикетирането. Ще се спре практиката, която е широко разпространена у нас сега, да се лепи стикер с информация на български, която да закрива оригиналния етикет. По този начин често нискокачествен зехтин е представян за екстра върджин. Големината на буквите пък трябва да е поне 1,2 мм, докато в момента масово е най-много 0,5 мм. Предстои да се направи и българска наредба с изискванията към етикетите.

Иначе зехтинът е сред най-ценените мазнини от хилядолетия. В момента

се прави от над 800 вида маслини

по света. Най-големите производители са Италия, Испания, Гърция и Турция. Извлича се и последната капка, дори от костилките. Обикновено маслините се берат ноември-декември, но зависи от сортовете. Самият зехтин пък се прави целогодишно, защото маслините могат да се съхраняват в складове по над година.

 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4347413

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз предлагам да си сложим една тапа отзад и да не ядем нищо за по-сигурно. :)

И без това и плодовете сигурно и те са бъкани с нитрати, водата е хлорирана...да караме на фотосинтеза докато озоновия слой още го има, че после и Слънцето ще стане вредно. :P

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз предлагам да си сложим една тапа отзад и да не ядем нищо за по-сигурно. :)

 

 

:) Някой да даде пример как се прави? :rolleyes:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

НАЧИНЪТ НА ХРАНЕНЕ: НАШЕТО ЛЕЧЕНИЕ, ПРОФИЛАКТИКА И УСЛОВИЕ за НОРМАЛНО РАЗВИТИЕ
 


Диаграма
ЗА БЕЗПРОБЛЕМНО СМЕСВАНЕ НА ХРАНИТЕ
по д-р Вероник Скавинска (САЩ):

 

hranitelni-combinacii.jpg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...

Домашен експеримент превръща Coca Cola-та в катран!

Вижте го и повече никога няма да вкусите тази газирана напитка!

 

https://www.youtube.com/watch?v=LZp29Qeu8_U

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Домашен експеримент превръща Coca Cola-та в катран!

Вижте го и повече никога няма да вкусите тази газирана напитка!

Логика - чудо!

Катран - глупости - прегорял, боядисан карамел...

Ако си направиш на въглен манджата да не би да изглежда по-добре??? Колата се пие охладена, не изкипяна...

Редактирано от flare (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 3 седмици по-късно...

стига уе

ся да си поливам мръвките с кола ли да излизат червеите ли

:no-no: 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

стига уе

ся да си поливам мръвките с кола ли да излизат червеите ли

:no-no: 

 

 

Ти не ядеш сурово свинско, а печено, така че червеите които поглъщаш с месото са печени. :D 

Тези клипчета са поредния опит на веганите да накарат всички да се хранят като тях. :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ти не ядеш сурово свинско, а печено, така че червеите които поглъщаш с месото са печени. :D

Тези клипчета са поредния опит на веганите да накарат всички да се хранят като тях. :)

гадно нали

ало веганчетата не по тоз начин уе

пийте си киселината кола аз ще папкам червейчета вкусни вкусни ммммм

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

гадно нали

ало веганчетата не по тоз начин уе

пийте си киселината кола аз ще папкам червейчета вкусни вкусни ммммм

 

Доказано е, че червеите в месото съдържат повече и по-качествени протеини от червеите в плодовете и зеленчуците. ;)

:lol6:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване