Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замисляте ли се какво ядем?

Featured Replies

11165221_374357066103202_634863979719301

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 194,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да ви кажа,на фона на това,че сегашните кебапчета и кюфтета се правят от незнайни ерзаци,химии и какво ли още не,това че едно време са били от истинско месо,трябва да ви успокоява.

• Ти ако знаеш, какви гадости ядеш и с другите "чисти" храни, сигурно ще се побъркаш. Да не говорим, колко месо е било изядено, за да стане възможно написването на библията.

• darkterminal
    darkterminal

...арсен в буркан с кисели краставици!   ...заявил, че щом краставичките миришат на "зъболекарски кабинет", то това е сигурен признак, че в тях има арсен!   ..., че арсена няма миризма и наличие

11165221_374357066103202_634863979719301

Нашите баби и дядовци са произвеждали всичко сами и то е било чисто откъм химически добавки и полезно.

Освен това нашите баба и дядовци не са злоупотребявали с храна и алкохол.

Нашите баби и дядовци са произвеждали всичко сами и то е било чисто откъм химически добавки и полезно.

Освен това нашите баба и дядовци не са злоупотребявали с храна и алкохол.

сега и сланинката не е сланинка

сега и сланинката не е сланинка

Истинска е само в случай, че сам си гледаш прасето и го храниш правилно.

• 3 седмици по-късно...

какъв чудесен сок Капи

12241602_1175882562423099_33150085490160

:tease2:

Анкета: Проучване нагласите на потребителите към българската храна

https://qtrial2015q4az1.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_ebXxRdd7UY0TJGZ?q_sm

• 2 седмици по-късно...

Риба от Фукушима – вече и на нашата трапеза!

Не била от Фукушима - сбъркан бил етикета

Мисля си ако ако се допускат такива грешки колко от данните по етикетите изобщо са верни.

Редактирано от ined (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
на 23 Ноември 2015 г. at 11:42, ined написа:

Риба от Фукушима – вече и на нашата трапеза!

Не била от Фукушима - сбъркан бил етикета

Мисля си ако ако се допускат такива грешки колко от данните по етикетите изобщо са верни.

не стига че Е-та гледаме ми сега и да гледаме де плувала рибата

Мийте мандарините хора не е истина що оранжева боя пускат като ги измиеш.

Пък аз се чудех що писаната не ми даваше да ги ям и ме биеше.

Нещо, за което май никой от нас не се замисля, когато влезе в Kaufland:

Та... имайте го предвид. Днес магазинът, в който са снимани клиповете, не позволява на клиенти сами да теглят на везните, а са инсталирали по едно момиче до всяка везна...

преди 25 минути, Wankata написа:

Нещо, за което май никой от нас не се замисля, когато влезе в Kaufland:

Та... имайте го предвид. Днес магазинът, в който са снимани клиповете, не позволява на клиенти сами да теглят на везните, а са инсталирали по едно момиче до всяка везна...

мошеници нещастни, аз не пазарувам от тях, бях кандидатствала за работа за касиерка преди време те ме питат колко кила тежа - то ква била магията - да разтоварваш и стока га дойде камионо аха ей сега нема начин да не съм спала на мокри вестници

иначе във Фантастико има два електронни кантара на плодовете и зеленчуците, но не маркират, само да си провериш теглото, самите им каси са с кантари и там се теглят, и до сега не съм констатирала разминаване нито веднъж

преди 28 минути, Wankata написа:

...

Има нещо, което ако може да ми обясниш.

Отначало - вижда се в първите кадри и на двата клипа, везната е нулирана - показва 0.000, човека тегли плодчето и показва нещо си. После маха подложката, но не се вижда колко е показанието на везната, на първия клип, но на втория се вижда нещо неясно (след 11сек), което е ДУМА, не цифри, след което тегли и естествено везната показва по-малко.

Хубавите везни си имат "тара", така че може да поставиш нещо отгоре, да я нулираш и тя да показва пак точно при последващи тегления. Не мога обаче да си представя как ще манипулираш нулирана везна с някаква тежест (подложката) така че да показва повече после - освен ако не барнеш софтуера, а ако стигнеш дотам, не виждам що трябва да си играеш с подложки.

Та съм убеден,че везната си се оплаква да я рекалибрират, след като махнат подложката, но нали е важното да направим сензацията...

Сложена е подложката и след това е нулирана  везната.  След като е нулирана везната заедно с подложката е нормално след като се махне подложката да не показва 0.000 кг. , все пак подложката има определена маса. 

Пример: Ако везната е нулирана с подложка, която подложка е 100 грама и след това махнете подложката от везната, то вие може да сложите друг продукт например  домат , който тежи 100 грама, но везната ще отчете 0.000 кг. . Това не означава, че домата няма маса. 

Или пък на везната, която е нулирана заедно с подложката се сложи един пакет захар от 1 кг., то везната ще отчете 1 кг. . Ако се махне  подложката и отново  се сложи пакета захар везната ще показва 900 грама, но пакета захар си е 1 кг. 

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

преди 1 час, Blue ':^) написа:

...

Точно така. Обаче всички се вързаха и го разпространиха навсякъде. Никой не се замисля, преди да почне да плюе по другите.

преди 1 час, Blue ':^) написа:

Сложена е подложката и след това е нулирана  везната.  След като е нулирана везната заедно с подложката е нормално след като се махне подложката да не показва 0.000 кг. , все пак подложката има определена маса. 

Пример: Ако везната е нулирана с подложка, която подложка е 100 грама и след това махнете подложката от везната, то вие може да сложите друг продукт например  домат , който тежи 100 грама, но везната ще отчете 0.000 кг. . Това не означава, че домата няма маса. 

Или пък на везната, която е нулирана заедно с подложката се сложи един пакет захар от 1 кг., то везната ще отчете 1 кг. . Ако се махне  подложката и отново  се сложи пакета захар везната ще показва 900 грама, но пакета захар си е 1 кг. 

Така е, имам електронна везна вкъщи.

на 23.12.2015 г. at 13:58, Wankata написа:

Нещо, за което май никой от нас не се замисля, когато влезе в Kaufland

„Захапали“ сте „кауфланд“-браво!

Преди години не можеше да се вредиш от румънци (Варна-бившият Рум Бриз), сега няма нито един....

Явно не им стигат кинтите, за да пазаруват от България ? Или са се натъкнали на „баш“ демокрацията и не могат да я възприемат. Предпочитат да са селяни- с два пъти по-висока заплата (минимум), по-ниски данъци, политицци, които са се провинили са в пандиза, а нашите....-----съд не ги лови!?!? Ще им дойде времето на нашите „любимци“, ще гледат слънцето през решетка и ще ги „любят“ денонощно...

• 1 месец по-късно...

Гадост! Правят евтиното сирене от месо

Втечнено отпадъчно месо слагат производители в сиренето менте. Това разкри д-р Сергей Иванов, биолог в Центъра по биология на храните. Такова "сирене" обикновено струва в магазините под 6 лева.Може да се намери на щандовете с етикет "имитиращ продукт", но понякога некоректни търговци го пробутват на клиентите и като истинско сирене.

Другите съставки на ментето са сухи и кондензирани млека, желиращи и избелващи агенти. Някои производители може да сложат и малко истинско мляко, колкото за цвят, посочи Сергей Иванов.

Той обясни и как точно се употребяват отпадъчните меса в сиренето менте. Използва се механично обезкостено месо, което под въздействието на киселини се превръща в течност - хидролизат. По подобна технология се правят и хранителните добавки за фитнес маниаци, но се използват различни суровини.

Сместа, която се получава от втечненото месо и млякото, се сгъстява с различни желатини и желиращ колаген, но не с мая, обясни още Иванов.

• 3 седмици по-късно...

В Румъния:

Кайма ли е, заготовка за кренвирши ли... В България положението едва ли е различно.

преди 5 минути, Wankata написа:

Кайма ли е, заготовка за кренвирши ли... В България положението едва ли е различно.

Тук поне се вижда, че слагат и някакво ''месо''!

Ако ти споделя какво съм виждал да слагат в каймата на една частна Русенска фирма ще се иска въобще да не си чувал за кайма :clown:

А, няма, не бой се. От много време си имам собствена машина, купувам си месо и малко сланина, ако се налага, и си меля сам. Отдавна не купувам от магазините. :)

И аз съм виждал. И продуктите съм карал. :) При това във- и за най-големия български холдинг за производство на всякакви боклуци.

преди 3 минути, Wankata написа:

...От много време си имам собствена машина, купувам си месо и малко сланина, ако се налага, и си меля сам...

Ей тва е приказка.Адмирации :yanim:

Аз съм мързел и не правя таика неща, но и от магазин не купувам салами и тем подобни. Или от ''селяните''  (без да ги обиждам момчетата) на работа домашни наденички и прочее, или от магазин-само пъстърмица :)

Последно преди около година се излъгах, та купих някаква камчия (хем не беше от евтините) и намазаха котаците пред кооперацията.

Туй ми беше за последно кога се излъгах да купувам саламища от магазин.

пп.Имам още 15-тина парчета от една конска наденичка дето ми донесе един колега.Вече е доста твърдичка, ма кат си наточа зъбИте на шмиргела не мое ми се опре.

Без да правя реклама - има магазин на малка ямболска фирмичка при нас - продават смес и черва за суджуци и пуски, или направо напълнени, но сурови. Купувам оттам и давам на дядото на село да суши. Или купувам разни сушеници, луканки, суджуци и т.н., които съм пробвал и знам, че са хубави. Малотрайни колбаси - рядко, и то обикновено филета, шунки, такива неща, също проверени. Какви ти котки, имаме 3 постоянни придворни отдолу под блока - преди време бях купил "шунка". Е, и те не пожелаха да я ядат; "шпеков салам" - същата работа.

Общо взето, с течение на годините си купих машина за хляб, електрическа сокоизстисквачка, машина за мелене на месо, мелничка за подправки; купувам си вино от приятел, който го произвежда... Виждаш го и знаеш, че поне ти не си слагал химия вътре. А в магазина не знаеш какво има. На няколко пъти ми се е случвало да купя месо, уж изглежда свежо, а после, като се прибереш, мирише на химикали. И следва изкисване, та поне малко да прилича на нещо.

Какво има в каймата отдавна е ясно - това, което не става за нищо друго.

Колкото до селяните (не говорим за селяците!) - ако има как да купувам от някой такъв непрекъснато, хич няма и да си помисля за друг. Ама няма, вече почти никой не гледа толкова животни, та да продава месо...

на 07 Март 2016 г. at 18:57, skalata_73 написа:

Последно преди около година се излъгах, та купих някаква камчия (хем не беше от евтините) и намазаха котаците пред кооперацията.

В интерес на истината преди години Народен бяха единствените дето я докарваха Камчията като оная от едно време, после за да се знае че е българско трябва да се развали. И котаците и кучовците последния път като им я дадох ма питаха ти нас нали ни обичаше

• 2 седмици по-късно...

Чиста химия е бирата в цяла Източна Европа

Цитат

Царевица, ориз и сорго вместо хмел и мая в пивото в региона доказаха румънците

Една от бг-марките бира наруши омертата 6 бранша и рекламира, че нейното пиво „не е от царевица“. Защо пък царевица, чуди се драгият зрител, а не се сеща, че даже и единствените хмелни плантации край Самоков вече ги няма, докато страната ни произвежда годишно стотици милиони литри пиво.

Индустриално-произвежданата бира в Румъния и цяла Източна Европа е чиста химия, доказаха северните ни съседи. Тя се прави чрез индустриални ензими, които помагат за по-бързото варене на пиво, но и позволяват на производителите да използват нетрадиционни и по-евтини зърнени храни, като например царевица или немалцов ечемик. Тези ензими се използват дискретно, без знанието на потребителя и нерегулирано от власти. Интервюта с бивши служители в пивоварни и документи получени от вътрешни източници дават основание да се предположи, че всички големи мултинационални производители на бира на територията на Румъния – Хайнекен, Туборг и др., използват тези биотехнологии при нейното варене. Практиката не се ограничава само в страната, а в цяла Източна Европа.

Например, бирата тип лагер (светла) при традиционните методи се вари от 12 до 48 дни, но ензимите позволяват производство на светла бира само за няколко дни. Друг пример – традиционните бири използват малцов (частично покълнал) ечемик, който развива естествени захари. Индустриалните ензими позволяват на пивоварите да го заместят с почти кое и да е друго немалцово и обикновено по-евтино зърно, включително царевица, ориз или сорго. Крайният резултат е, че любителите на бира няма как да знаят, че тяхната източноевропейска бира с луксозен европейски етикет може да е била произведена по много различен начин от същата марка бира в друга страна.

bad%20news.gif

Аз затова пия само от моето вино и ракия. Не купувам от магазините, защото всичко е химии..А прескъпите уискита не се знае в кой гараж  са правени ;)

Преди седмица купих два бутилки Загорка Ретро от кварталния магазин, оказаха се с изтекъл срок на годност още на 13 януари, но въобще не им личеше, нито бяха помътнели..все пак ги върнах.

Представете си, колко е непастьоризирано пиво!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.