Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Не мога да кажа, домашна майонеза все още не съм ял.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Гемето написа:

Не мога да кажа, домашна майонеза все още не съм ял.

е затова ти казвам - майонеза с яйце и "майонеза" с оцветители и нишестета са две съвсем различни неща

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Koи мapĸи ĸpaвe cиpeнe y нac ca ĸaчecтвeни и ĸoи нapyшaвaт cтaндapтитe ?

makler3-45909-500x0.jpg?1366839442200

 

Oт Бългapcĸaтa нaциoнaлнa acoциaция “Aĸтивни пoтpeбитeли” пpeдcтaвиxa чeтвъpтoтo cи пopeд изcлeдвaнe нa ĸaчecтвoтo нa ĸpaвeтo cиpeнe y нac.

Дaннитe oт paзглeдaнитe oбщo 36 мapĸи пoĸaзвaт, чe пpи eдвa 8 oт тяx нe ca били oтĸpити ниĸaĸви oтĸлoнeния oт нopмитe. Oт дpyгa cтpaнa пpи 6 oт бpaндoвeтe e билo oтчeтeнo изпoлзвaнeтo нa нeмлeчни мaзнини, нaй-чecтo пaлмoвo мacлo.

Cпopeд дaннитe нa „Aĸтивни пoтpeбитeли” мapĸитe ĸpaвe cиpeнe c нaй-дoбpo ĸaчecтвo ca: "Bepeя" (OMK-Πлoвдив); Віllа ("Биллa Бългapия");  "Πъpшeвицa" ("Зopoв-91", Bpaцa); Frеzсо ("ЛoдиcИнвecт", ĸлoн Πaзapджиĸ); Lасrіmа ("ЛoдиcИнвecт", ĸлoн Πaзapджиĸ); LВ Вulgаrісum ("Eл Би Бyлгapиĸyм", Bидин); Hacипнo "Maджapoв" ("Димитъp Maджapoв-2") и Hacипнo "Kapлoвcĸo" ("Eм Джeй Дepиз").

Haй-гoлeмитe нapyшитeли пъĸ ca: Hacипнo "Дъгa" ("Ипeĸc Гpyп"); Hacипнo "Здpaвeц" ("Cибилa 2000"); Hacипнo "Cтapoплaнинcĸo" ("Cиpмa Πpиcтa"); Hacипнo "Tpaĸия" ("Лъĸи 2003"); Hacипнo CBA ("CBA-KOME") и Hacипнo "Жeнcĸи пaзap" (нeидeнтифициpaн пpoизвoдитeл).

Oт acoциaциятa пocoчвaт, чe пpи пoвeчe oт пoлoвинaтa пpoдyĸти e билo нapyшeнo пpaвилoтo зa пълнo eтиĸиpaнe, ĸaĸтo и изиcĸвaнeтo пo Бългapcĸи дъpжaвeн cтaндapт зa cтeпeн нa зpялocт нa cиpeнeтo. Πpи 19 oт изcлeдвaнитe мapĸи e билo ycтaнoвeнo виcoĸo cъдъpжaниe нa вoдa – нaд 59%.

Eтo и ĸaĸви ca пълнитe peзyлтaти oт изcлeдвaнeтo:

640x.jpg?_=1463496015

 

640x.jpg?_=1463496083

money.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Масълцето краве масълце ли е що ли е ?!?

Представям ви ей това

_________________54f70c407f796.jpg

Съставки: масло от краве мляко.

В 100g продукт се съдържат:

- млечна мазнина - мин. 82%

- водно съдържание - макс. 16%

БАРКОД: 3800214510787

 Хранителна информация за 100g
 енергийна стойност  3138kJ/750kcal
 мазнини  82g
           от които наситени  54.9g
 въглехидрати  0.7g
           от които захари  0g
 белтъци  0.8g
 сол  0g


дъръбъръ тва инфото за масълцето, нема повече

http://miltex.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=149&category_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=54

Огромно разочарование от Милтекс, все още чакам отговор, но отговора го няма - а въпроса ми беше

Защо се развали маслото ви Борики преди изтичането на срока на годност ?!?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря на Милтекс за отговора, който получих преди малко.

:)

Питаха от къде е закупено и кой е номера на партидата му - казах им.

Сега ще направят проследяемост на масълцето, дано разгадаят мистерията.

Щото то си е направо мистерия - да се развали месец преди изтичането на срока му.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 44 минути, haidukpikaso написа:

Благодаря на Милтекс за отговора, който получих преди малко.

:)

Питаха от къде е закупено и кой е номера на партидата му - казах им.

Сега ще направят проследяемост на масълцето, дано разгадаят мистерията.

Щото то си е направо мистерия - да се развали месец преди изтичането на срока му.

Браво за упорството! Представяш ли си всички българи да бяха като теб и да си отстояваха правата!

Ама е търпелив народа, мишкува си и си яде отровата... Дано има повече хора като теб!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Бай Хой написа:

Браво за упорството! Представяш ли си всички българи да бяха като теб и да си отстояваха правата!

Ама е търпелив народа, мишкува си и си яде отровата... Дано има повече хора като теб!

е аз не съм от тия дето си траят, пък за такива нередности с хранителни продукти веднага сигнализирам

да, други направо у кофата ще го изхвърлят маслото и готово, ще попсуват малко и ще идат да си купят ново

то това и за кучовците не става даже, ще избягат от странната му силна миризма, ама им го пазя в хладилника още де, ако не разберат какво се е случило с тая партида ще им го пратя да си го тестват в лабораторията

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ядох една риба сурова а то се оказа че трябва да се готви, няма да повръщам обаче но ме боли глава. Дали е от рибата се пита в задачата?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, サムライオートバイ написа:

Ядох една риба сурова а то се оказа че трябва да се готви, няма да повръщам обаче но ме боли глава. Дали е от рибата се пита в задачата?

по-добре се опитай да повърнеш, ако имаш медицински въглен гълтай едно черно апче

нормално е да те боли главата след като отровата не е изхвърлена от организма, тая риба сигурно е папкала нещо от Менделеевата таблица

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, haidukpikaso написа:

по-добре се опитай да повърнеш, ако имаш медицински въглен гълтай едно черно апче

нормално е да те боли главата след като отровата не е изхвърлена от организма, тая риба сигурно е папкала нещо от Менделеевата таблица

Ще отида да си купя пак от същата и ще се оправя.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, サムライオートバイ написа:

Ще отида да си купя пак от същата и ще се оправя.

е добре - караш на принципа клин клин избива, в случая риба

тоя път няма да я ядеш сурова нали ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За маслото доколкото си спомням много зависи при каква температура го съхраняваш. В хладилник при 3 4 градуса не изкарва повече от две седмици освен ако не е наблъскано с консерванти. А и много зависи преди да го купиш колко време е стояло и къде , щото е едно да е във фризер и съвсем друго на някоя открита витрина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, ined написа:

За маслото доколкото си спомням много зависи при каква температура го съхраняваш. В хладилник при 3 4 градуса не изкарва повече от две седмици освен ако не е наблъскано с консерванти. А и много зависи преди да го купиш колко време е стояло и къде , щото е едно да е във фризер и съвсем друго на някоя открита витрина.

аз и друг път съм купувала от същото масло Борики и не е мръднало изобщо за месец в хладилника, нито е загубило вкусовите си качества

иначе това въпросното е купено от Фантастико, те са си там маслата на отделна хладилна витрина, но преди това може би не е било съхранено правилно и са му тръгнали разни процеси, друго обяснение нямам

то не е гранясало, и пак си се разтопява, но си промени миризмата, мирише странно

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 38 минути, haidukpikaso написа:

е добре - караш на принципа клин клин избива, в случая риба

тоя път няма да я ядеш сурова нали ?

нали трябва да повърна

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, サムライオートバイ написа:

нали трябва да повърна

вземи медицински въглен, той е за детоксикация и пречистване на организма

пък и следващата рибка не се знае и тя каква ще е

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 минути, haidukpikaso написа:

вземи медицински въглен, той е за детоксикация и пречистване на организма

пък и следващата рибка не се знае и тя каква ще е

Минах на дюнери и маслини, нямам бира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Риба с урина, колбаси със сушени бръмбари- това ядем българите!

Риба с урина, колбаси със сушени бръмбари- това ядем българите!
 

Месото на масата ни е пълно с отрови, а сиренето - с тебешир, пазарувайте внимателно, съветват експерти по храните

 

Непрекъснато четем и слушаме за опасната храна, която ядем и какво има в дадени продукти. Тъй като информацията се дава на час по лъжичка, когато човек отиде да пазарува в магазина, се опитва да се сети какво да гледа и за какво да внимава и обикновено не се сеща за повечето неща. Затова Nbox.bg събра на едно място някой от най-боклучливите стоки по щандовете.

Рибите

Сьомгата е една от най-полезните и предпочитани риби не само у нас, но  по света. Първото нещо, което трябва да знаете обаче, е, че 90% от сьомгата у нас се внася от балтийските държави, където се лови в мръсни и дори отровни води. Въпреки че е установено, че норвежката сьомга е пълна с диоксини, страната ни продължава да внася предимно такава. Ако искате да ядете чисто сьомга, то трябва да купите атлантическа.

Една от най-мръсните и опасни, но в същото време и най-купувана риба в България е пангасиуса. Нашенците предпочитат въпросната риба по различни поводи и дори измести шарана на Никулден. Причината е ясна, цената й е доста по-ниска от другите. Пангасиусът обаче се внася от Виетнам, където се храни с отпадни продукти като кости. Това не е всичко. Оказва се, че рибата се инжектира с урина от бременни жени, за да дава повече хайвер. Освен това й инжектират и хормони, за да расте и да се размножава по-бързо. Голяма част от другите вноснириби също се тъпчат с хормони.

Месо

Колбасите присъстват традиционно на родната трапеза. Те са вкусни и са идеалното мезе за всякакъв алкохол. Следващия път преди да си купите колбаси обаче, помислете какво има в тях- всичко друго, но не и месо. Телешкият суджук се смята за деликатес заради скъпото месо, от което се произвежда и защото уж е чист продукт. В това обаче няма нищо вярно. Суджуците се правят от птиче месо, свински кожички, сухожилия, нишесте и разбира се глутен. Всичко останало са оцветители, подобрители и консерванти. Дифосфатите, с които е пълен телешкият суджук, могат да предизвикат сериозни стомашни разстройства. Глутаматът, който се слага вътре, за да ни се услажда и да искаме да ядем още и още пък въздейства на мозъка ни, като ни пречи да преценим какво количество сме изяли. Така пълнеем неусетно и на всичко отгоре се забавя метаболизмът ни.

Голяма част от колбасите, които ядем са пълни със сушени бръмбари. Гадините се слагали, за да оцветят саламите в червено и да им придадат вид на месни. Екзотичните бръмбари се внасят у нас в пресушен, готов вид, за да могат да се вложат в колбасите още при приготвянето им. Въпросните бръмбари се отглеждат специално за целта и оцветяват колбасите в розово и червено. Този вид оцветител е изключително вреден, защото масово предизвиква алергии. По-страшното е, че е един от виновниците за развитие на рак на щитовидната жлеза и бъбреците. Сушеният бръмбар може да предизвика увреждане на плода при бременните жени. Различните отпадъци от животни се преработят и смилат, добавят се сушените бръмбари за цвят, овкусители с мирис на месо и саламът е готов! Към него разбира се се слага глутаматът, който се обозначава на опаковката с Е621 и продуктът, който хапвате за мезе вече е по щандовете в магазините.

Повече от 20 години страната ни е един от най-големите вносители на субстанцията „кръв на прах“ или „суха кръв“ в Европа. Това е отпадъчен продукт от кланиците, която се пакетира и заравя в специални септични ями. Вместо обаче да я изхвърлят големите европейски компании са намерили идеалния вариант – да я внасят у нас, тъй като родните производители я изкупуват и влагат в колбасите и ред други храни. Според експерти „сухата кръв“ в родните продукти е около 30%. Наред с този отпадъчен продукт, страната ни е и една от най-големите вносителки на суха мас на прах, която също се влага в продуктите. Тя се употребява обаче не само в саламите, но и в кашкавала, сиренето, млякото, шоколада, сладоледа.

Пилешкото месо се води най-диетичното, но в същото време е и месото, което се тъпче с най-много боклуци. Българските поризводите успяват да правят 1,5 килограма филе от 1 кг месо. И това не става с фокуси, а с високотехнологични машини. С тумблер и шприцове всяко парче мръвка може да „порасне“ с до 65%. Тумблирането или шприцоването на пилешкото представлява машинна обработка, при която продуктите се инжектират със специални разтвори. Целта е месото да бъде по-крехко, да се увеличи трайността му и естествено грамажът. Български производители обаче признават, че в пилетата се инжектира саламура от фосфати, карагенан, цитрати, ксантан, гума-гуар и др. Допустимата доза

е 3-5% в ЕС, а у нас стига до 60-80%, което прави продуктите много вредни за здравето. Според лекари консумацията на такива продукти води до проблеми с костите, бъбреците и черния дроб.

Освен тези разтвори, в пилешкото месо у нас се инжектират и много хормони. Множество изследвания вълху пилешкото месо на българския пазар, показва, че в него има огромни количества антибиотици и хормон на растежа. Стероидите, които приемаме без да сме информирани, се поставят в левите бутчета на пилетата. Отново обаче се оказва, че у нас има не само вредни, но и животозастрашаващи продукти. Доказателство за това е фактът, че по магазините могат да се открият само леви бутчета, които доставят повечето месопреработвателни фирми. Причината левите бутчета да са видно по-големи от десните е, че при отглеждането им всички „подобрители“ за растеж се инжектират именно от лявата страна. Именно това месо е и причината момичетата у нас масово да имат кистозни яйчници, а на момчетата да им растат гърди.

Млечните продукти

Млечните продукти също се тъпчат с боклуци. Експертите отдавна съветват да не се пие "киселото мляко за пиене", защото много производители го правят от пача с нишесте. Затова, преди да купите т.нар. кисело мляко за пиене, задължително четете дребния шрифт на етикета. Иначе ще ви пробутат продукт, забъркан от свински желатин, модифицирано царевично нишесте, концентрат от моркови, грозде, арония, набухватели, както и млечнокисели бактерии.

Не си мислете, че сирене се прави само от мляко, става и от телешко шкембе и тебешир. Търговците, които правят такова сирене разтварят сухото мляко с вода, за да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя палмовата мазнина в хомогенизатор. Така се постига нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с различни емулгатори и се добавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. При тази процедура обаче се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове на организма и може да ви докарат инфаркт.

Кашкавалът у нас масово се прави от палмово масло. Палмата се познава при рязане с нож, престоял в хладилника. Причината е, че растителните мазнини полепват по острието при ниска температура, а млечните - не. Обяснението е, че в палмата има ненаситени мастни киселини, докато животинските са наситени.

Храни, пълни с химия

Бонбони- в производството им се използва силна химическа есенция.

Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.

Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.

Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета, всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.

Гъбите от магазина- те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.

Опаковани кексове, бонбони, шоколад- 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.

 

 

http://nbox.bg/economy/item/10661-riba-s-urina-kolbasi-sas-susheni-brambari-tova-yadem-balgarite.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Aumi написа:

...

Не казвам, че написаното не е вярно. Но да кажеш, че Пангасиус е риба (истинска) е преувеличено. Поначало няма някакви особени качества и като се знае как се отглежда ... Да не говорим пък, че много често това, което се продава, е размразявано и замразявано по няколко пъти. В резултат при готвене става на пихтия.

Друга риба, каято трябав да се избягна или поне да не се прекалавяе риба тон. Макар, че има доста по-добри показатели - тя, заедно с акулите, е на върха на хранителната верига. Това довежда до натрупване на много вредни вещества (предимно тежки елементи).

Казваш - "Българските поризводите успяват да правят 1,5 килограма филе от 1 кг месо." Ти се радвай, че изобщо са сложили месо - понякога го забравят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

У нас влизат 58 вида американски ГМО продукта

 

Цитат

България ще отвори границите си за 58 вида ГМО продукта, след като ЕС премахне контрола над храните, идващи от САЩ.

Вносът на продукти от Америка ще се приема на доверие, като Евросъюзът няма да може да прави допълнителни проверки за наличие на мутанти. Достатъчни ще бъдат единствено гаранциите на производителите за това дали дадена храна е чиста от ГМО и отговаря на евростандартите, информира „Телеграф“.

Това е записано в публикувания на сайта на ЕС проект за Трасатлантическото споразумение за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС (ТТИП). Преговорите по документа още текат, като окончателният текст ще бъде публикуван непосредствено преди неговото подписване.

В проекта е записано, че контролните органи на двете страни ще работят заедно, за да не се допуска допълнително затрудняване на търговията. Така всеки производител ще може свободно да си внася стоката, която няма да подлежи на допълнителна проверка. Контролните органи ще могат да проверяват само по документи гаранциите за съответствие с евронормите.

В момента е разрешен вносът и търговията на 58 сорта ГМО храни в ЕС, но е забранено да се отглеждат на територията на Европейския съюз. В ЕС може да се сади само царевица на американската корпорация „Монсанто“. Според експерти няма генномодифицирани продукти, които са забранени в Европа, но са разрешени в САЩ.

До дни се очаква да приключи 11-я кръг от преговорите по търговското споразумение, който се провежда в Маями.

Според високопоставен чиновник, който е присъствал на преговорите, търговското споразумение променя стандартите на ЕС за храни. Дори вече са във фаза на одобрение 5 нови ГМО продукта, заявява той, цитиран от sputniknews.com.

Без коментар! :mad:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Мойра написа:

а защо се пускат - да позная ли от първия път

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, haidukpikaso написа:

а защо се пускат - да позная ли от първия път

Сигурно-о-о ... щото влизат като сирийски бежанци.

Познах ли ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, jhoro написа:

Сигурно-о-о ... щото влизат като сирийски бежанци.

Познах ли ?

ми почти съвсем - то границите ни отворени едни ГМО-та ли ша ни уплашат

и те да заповядат, всички са добре дошли тука баси нема такава държава, нема

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, haidukpikaso написа:

ми почти съвсем - то границите ни отворени едни ГМО-та ли ша ни уплашат

и те да заповядат, всички са добре дошли тука баси нема такава държава, нема

Да заповядат ... ако им стиска. Те сирийците ... що минават транзит?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...